'Aubameyang op de vingers getikt na omstreden likes over Emery en Xhaka'
Maandag, 11 november 2019 om 16:12

Pierre-Emerick Aubameyang heeft zichzelf niet populair gemaakt bij de clubleiding van Arsenal, zo weet David Ornstein, een goed ingevoerde journalist van The Athletic, maandag te melden. De aanvaller heeft goede banden met supportersplatform AFTV en likete in de voorbije periode berichten van deze groepering op Instagram waarin manager Unai Emery werd bekritiseerd en werd opgeroepen om Granit Xhaka te verkopen. Naar verluidt willen de beleidsbepalers van the Gunners dat Aubameyang zich niet langer inlaat met leden van AFTV.

Naast het bestuur zijn ook de spelers en leden van de technische staf van Arsenal door bovengenoemde verhalen ontevreden over Aubameyang, die juist de aanvoerdersband heeft overgenomen van Xhaka. Daarnaast melden verschillende bronnen binnen de club dat de opkomst van AFTV heeft gezorgd voor veel negativiteit richting de hoofdmacht van de Londense club en voor onrust bij een groot deel van de aanhang.

Aubameyang heeft sinds zijn komst naar de Premier League in januari 2018 een goede band opgebouwd met 'Troopz', een van de drijvende krachten achter AFTV. Laatstgenoemde is zelfs regelmatig welkom in de VIP-box van de aanvaller in het Emirates Stadium. Arsenal wil liever niet dat dit in de toekomst vaker gaat gebeuren, want deze speciale ruimtes in het stadion zijn bedoeld voor vrienden en familie van de spelers. The Athletic weet verder te melden dat Aubameyang doelbewust positief is over de uitingen van AFTV op de sociale media, om zo te voorkomen dat hij bekritiseerd wordt na een slecht optreden.

Arsenal wil het tot medio 2022 contract van Aubameyang graag verlengen, maar naar verluidt is een en ander afhankelijk van de afloop van dit seizoen. De aanvaller wil graag in de Champions League uitkomen en door de slechte resultaten van de laatste weken is het nog maar de vraag of Arsenal een ticket voor het miljardenbal weet te bemachtigen. Het elftal van Emery staat momenteel acht punten achter nummer vier Manchester City.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
NIMBUS
 
19
11 november 2019 om 16:28
Dit kan je toch ook niet maken, met name richting Xhaka. Dit geeft een signaal af dat je je medespeler graag kwijt bent.
 
Tagliafico3
 
24
11 november 2019 om 16:34
Hij liket waarschijlijk die filmpjes zonder dat ie naar ze kijkt. Komt alsnog vrij onprofessioneel over ja.
 
Barca--070
 
6
11 november 2019 om 16:38
en dit is dan je nieuwe aanvoerder. Best dom inderdaad, maar zal er bij de Arsenal fans mee wegkomen want die vinden het geweldig. Eerst lag het aan Wenger, die moest weg met hele campagnes, nu hetzelfde voor Emery (en Xhaka). Misschien ligt het echte probleem ergens anders..?
 
HartDynasty
 
7
11 november 2019 om 16:53
De meeste fans vonden niet dat Xhaka hét probleem was, maar een probleem. Hij was duidelijk al een tijd uit vorm en Emery had hem in bescherming moeten nemen en hem een tijdje moeten banken / als wissel moeten gebruiken. Daarbij komt ook dat Xhaka sowieso op de verkeerde plek wordt gezet door Emery, waardoor het sowieso moeilijk is voor hem om het goed te doen.wenger was ook niet hét probleem, maar het was voorbij qua tijd. Sommigen gingen daar slecht mee om ja, maar een ruime meerderheid van de fans weet ook wel dat hij nooit het #1 probleem was
 
Rochester
 
18
11 november 2019 om 16:30
Schijnt inderdaad dat Aubameyang een goede band heeft met Arsenal Fan TV. Het enigste wat ik van Arsenal Fan TV weet, is dat die dikke en brede Robbie daar de eigenaar of iets in die richting van is. Vind dat wel een grappige man en hij is inderdaad goed bevriend met Aubameyang (ook met iemand als Lacazette). Maarja, zo zijn er wel vaker spelers die berichten liken die ze eigenlijk beter niet konden liken. Zo was er volgens mij niet eens heel lang geleden een bericht dat Frenkie de Jong een bericht of iets in die richting had geliked met in dat bericht, dat Valverde ontslagen moest worden. Overigens ben ik wel benieuwd hoe Arsenal er dan naar kijkt naar bijvoorbeeld de auto's van Aubameyang. Hij is wel iemand die buiten het veld wel z'n aandacht zoekt met zijn dure auto's en misschien wel leuk om op Youtube Yiannimize op te zoeken en dan naar de auto's te kijken die hij voor Aubameyang heeft gewrapt (soort folie overheen gebracht in kleur). Aubameyang heeft namelijk best wel een grote en imposante wagenpark, met een Lamborghini Huracan (gewrapt in een soort zilver, auto ter waarde van zo'n 4 ton), Ferrari Laferrari (gewrapt in een soort zilver, auto ter waarde van 2 tot 2,5 miljoen), Lamborghini Urus (gewrapt in het goud, auto ter waarde van zo'n 4 ton), Lamborghini Aventador (gewrapt in goud, auto ter waarde van zo'n 5 ton) en zo heeft hij nog wel een paar auto's. Zelf vind ik het geen probleem, want Aubameyang is gewoon iemand die passie voor dit soort dingen heeft en het ook niet erg vind om in de aandacht te staan. Overigens is Aubameyang gewoon een hele relaxte jongen, want ik kwam hem een paar weken geleden tegen in London toen ik een wedstrijd van Arsenal ging bezoeken. Toen heb ik zelfs nog een praatje met hem gemaakt, wat foto's met hem en van zijn auto genomen en nog even in zijn auto gezeten en wat gas gegeven. Zijn weinig of eigenlijk geen voetballers die dat doen en ik was op dat moment niet de enigste die daar stond, zo'n beetje iedereen hing rond Aubameyang en zijn auto.
 
ArsenalFanehv
 
16
11 november 2019 om 16:37
Berichten liken is echt niet raar. Ik like veel berichten die ik tegenkom zonder erbij na te denken. Wie weet doen zij hetzelfde, sensatie zoekers in de Engelse media.
 
Barca--070
 
22
11 november 2019 om 16:40
een bericht liken als speler (en tegenwoordig aanvoerder) met teksten waaruit blijkt dat de trainer ontslagen moet worden en Xhaka verkocht moet worden is hartstikke raar. Dan moet je maar opletten wat je liked, dit is geen sensatie zoeken maar gewoon hartstikke dom.
 
DylanVan Herpen
 
4
11 november 2019 om 17:17
Nee dit is gewoon sensatie zoeken. Zolang hij zelf geen uitspraken hierover doet moet je hier niets achter zoeken
 
AcePluto
 
8
11 november 2019 om 17:08
Ik begrijp helemaal niets van je eerste zin. niet Robbie maar Troopz is goed bevriend met Auba en Lacazette. Ook met meerdere spelers overigens, zoals Bellerin en Sokratis en de jonge garde. Eigenlijk zijn alle regulars van Arsenal Fan TV “bevriend” met spelers van Arsenal. Xhaka zelf kijkt ook gewoon naar Arsenal Fan TV, dit zijn gewoon de supporters die Arsenal overal naar toe volgen. Zelfs voordat Arsenal Fan TV bekend was waren deze jongens overal. Ik vind dat supporters die hun club in iedere wedstrijd supporten, geld besteden om hun club te volgen, zowel europees als in uitwedstrijden, meer liefde mogen krijgen.
 
TheRoscoe
 
10
11 november 2019 om 17:30
Bellerin is allesbehalve bevriend met de mensen van AFTV. Heeft ze regelmatig bekritiseerd in het verleden.
 
AcePluto
 
0
11 november 2019 om 18:06
Dan zit ik fout met Bellerin, dacht dat ergens gelezen te hebben. Maar dit kwam vooral voor in het verleden toen Bellerin zelf bekritiseerd werd door fans die in AFTV kwamen toch?
 
TheRoscoe
 
0
12 november 2019 om 14:54
Dat weet ik niet meer uit mijn hoofd. Maar Bellerin zal vast wel meerdere malen bekritiseerd zijn op die show, vanwege zijn affiniteit met mode en zijn kapsel.
 
FR-RKC
 
18
11 november 2019 om 16:33
De skyboxen zijn bedoeld voor vrienden en familie zeggen ze dan. Dan mag Auba toch zelf bepalen wie hij tot zijn "vrienden" rekent. Verder zou een beetje context wel prettig zijn. Hoe zag het bericht eruit dat hij likete? En hoe is zijn gedrag t.o.v. dit kanaal in het algemeen? Als hij elk bericht van dat account blind een like geeft dan kan het best voorgekomen zijn dat er achter de eerste foto die je ziet op Instagram een kritische foto richting Emery stond.
 
010RDAM1908
 
5
11 november 2019 om 16:39
Doen ze tegenwoordig al moeilijk om likes? Misschien heeft de beste man niet eens gezien wat de inhoud van het bericht is. Zolang hij zich niet openlijk uitlaat hierover vind ik dat er niks aan de hand is.
 
TheRoscoe
 
0
11 november 2019 om 17:29
Nee, Aubameyang is er wel duidelijk van op de hoogte. Zelfs voor een voetballer zou het dom zijn. Bovendien is hij te actief op social media om niet door te hebben wat hij wel endoseert en wat niet.
 
AlbanianNL
 
16
11 november 2019 om 16:55
Aubamebloodclaatyang my f..king brother ye. Die twee gaan bij elkaar in de reet niet normaal. Ookal verliest Arsenal en Auba scoort dan is het altijd: firstly blud congrats to auba fam for his goal yaunderstand. 1 miljoen subscribers voor interviews en een aantal podcasts waar niemand interesse in heeft zegt al genoeg dat ze groot zijn geworden door de spelers(en Wenger) helemaal kapot te maken. Troopz trouwens tweet dat ze Emery de kans moeten geven en na de wedstrijd is het gelijk EmeryOut.
 
ForzaZitterd
 
2
11 november 2019 om 18:12
En don Robbie die daar lekker veel winst over mee heeft gemaakt... Echt alleen bij Arsenal nemen ze dat kanaal serieus, de rest (waaronder ik) lacht zich altijd stuk als Arsenal verliest.
 
PaztPak
 
4
11 november 2019 om 17:06
Wat een ophef weer om niets, hij is bevriend met Troopz van AFTV moet kunnen. Ipv dat ze praten over de slechte prestaties van Arsenal op dit moment en de trainer die verantwoordelijk is voor al deze dramatische prestaties, hebben ze het over Auba die een Insta post liked van AFTV. Get a life guys.
 
Giodinho7
 
3
11 november 2019 om 17:07
Juist, verlies lekker nog meer binding met de fans! Ze moeten lekker ophouden daar bij Arsenal. Wat kan het kwaad dat Aubameyang bevriend zou zijn met mensen van Aftv? Ja, de mensen hebben een sterke mening, maar die zullen mensen in Aubameyang zijn vriendenkring waarschijnlijk ook wel hebben. Enige verschil is dat de ene zijn mening op YouTube profileert.
 
DylanVan Herpen
 
1
11 november 2019 om 17:15
Oke wanneer gaan mensen begrijpen dat genoeg mensen gewoon scrollen en liken zonder hier bij na te denken.
 
Emile Hesky G
 
0
11 november 2019 om 18:17
Maar die mensen hebben niet een verantwoordelijkheid bij Arsenal zoals Auba dat wel heeft. Dus Aubameyang moet extra voorzichtig zijn als hij aan het liken is.
 
TheRoscoe
 
1
11 november 2019 om 17:28
En de volgende mag weer aantreden. De eerste ging staken om naar Bordeaux te gaan, de tweede smeet het clubtenue op de grond en maakt ruzie met fans en de derde maakt vrienden met fans, maar dan wel fans waarvan er audio bestaat waar ze toegeven dat ze hopen op chaos en dit soms zelf creëren voor winst. Je moet bijna een achtergrond-check doen voordat je de aanvoerdersband geeft aan een Arsenal-speler.
 
Emile Hesky G
 
0
11 november 2019 om 18:14
Erg oncollegiaal van Auba. Voetballers moeten zich niet bemoeien met beleidszaken van een club. Of je moet van onschatbare waarde zijn, zoals een clublegende of beste ooit (zoals Messi). Maar Auba is gewoon een 'normale' spits (arsenal heeft in het verleden betere spitsen gehad) en zou zich wel wat bescheidener mogen opstellen.
 
PaztPak
 
0
11 november 2019 om 18:29
Really bro lol een ‘normale’ spits die in zijn eerste volle seizoen de gouden schoen weet te winnen in een matig elftal hmmmm ??
 
Millonario
 
0
11 november 2019 om 20:58
Ik denk dat we ondertussen Aubameyang zeker mogen zien als een topspits hoor. Dat moet je kunnen erkennen.
 
thesiberian
 
0
11 november 2019 om 18:35
Voordat mensen gaan reageren kijk ff dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=m_bdbp2jfhi Ook op Aftv https://www.youtube.com/watch?v=ydsgjxvqtjw prima uitleg geen aandacht aanschenken dus
 
Millonario
 
0
11 november 2019 om 20:57
Arsenal wordt zowaar bang van Robbie, Troopz en DT? Back again! Haha, nooit gedacht dat Vz ooit een artikel zou plaatsen mbt tot een kwade fan als Troopz. Tjah als hij een vriend is van Auba heeft de club niets te bepalen over wie daar mag zitten.