Aurier confronteert Zinchenko na uitspraken over meevechten in de oorlog
Maandag, 8 april 2024 om 11:15

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van aandacht voor een opmerking van Serge Aurier op social media naar Oleksandr Zinchenko van Arsenal.

De 27-jarige Oekraïner heeft zich al meerdere malen uitgesproken over de oorlog die woedt in zijn thuisland. Afgelopen vrijdag was Zinchenko te gast bij het programma BBC Newsnight, waar hij zich uitliet over de verlaging van de dienstplichtige leeftijd. Door een tekort aan mankracht worden nu mannen van 25 jaar dienstplichtig gesteld, waar het eerst 27 was. Zinchenko kreeg de vraag of hij, al dan niet tijdelijk, Engeland zou verlaten om aan het front te strijden en antwoordde met een volmondige 'ja'.

Aurier, tegenwoordig verdediger van de Turkse topclub Galatasaray, reageerde via zijn Snapchat story op het verhaal van Zinchenko. Volgens Aurier moet de Oekraïner de daad bij het woord voegen. "Stop en ga er nu direct heen. Een echte vrijwilliger heeft niemand nodig die hem oproept", schrijft hij op zijn social media.

Voetbalzone staat voor meepraten over voetbal, maar sommige onderwerpen zijn minder geschikt voor een inhoudelijke discussie. De comments onder dit artikel staan daarom uit.

Meer nieuws
   
23:51
23:51
Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
186
   
23:21
23:21
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
   
23:20
23:20
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
14
   
22:55
22:55
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
10
   
22:07
22:07
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties gegeven.