AZ blij met komst oude bekende: 'Hij stond al heel lang op ons lijstje'
Dinsdag, 18 juli 2017 om 20:11

Marko Vejinovic hoopt op eerherstel bij AZ. De middenvelder, die door de Alkmaarders een jaar wordt gehuurd van Feyenoord, kon in Rotterdam niet rekenen op veel speelminuten. De 27-jarige spelverdeler kwam nauwelijks voor in de plannen van trainer Giovanni van Bronckhorst en de tijdelijke overstap voelt dan ook goed aan voor hem.

Met de komst van Vejinovic naar Alkmaar keert hij terug bij de club die hij in 2009, het kampioensjaar, verliet. Vejinovic doorliep voor een deel de jeugdopleiding van AZ en speelde in het seizoen 2008/09 onder trainer Louis van Gaal drie competitiewedstrijden mee. Op de clubsite van de Eredivisionist geeft de middenvelder aan blij te zijn met zijn overgang: "Ik heb er heel veel zin in en vind het mooi om terug te zijn."

In zijn eerste seizoen in De Kuip kwam Vejinovic nog tot 23 competitieduels, maar in de succesvolle vorige voetbaljaargang belandde hij op het tweede plan. "De mensen hebben hier vertrouwen in me, het perspectief is goed en ik heb hier dus ook het juiste gevoel bij", zegt de middenvelder over zijn nieuwe werkgever. "Ik wil weer de Marko Vejinovic als voetballer laten zien. Dat is de afgelopen jaren te weinig gebeurd. Ik denk en hoop belangrijk te kunnen zijn voor dit team."

Zelf wilde Vejinovic niets kwijt over welke rol trainer John van den Brom precies voor hem weggelegd ziet. Directeur voetbalzaken Max Huiberts legt wel uit voor welke positie hij gehaald is. "Marko stond al heel lang op ons lijstje. Wij zochten nog iemand voor de nummer 6-positie, zo voor de verdediging. Daar kan hij met zijn kwaliteiten heel goed uit de voeten."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
RalphAhsman
 
9
18 juli 2017 om 20:25
Ontzettend goede voetballer maar oogde sinds de bedreigingen een beetje laconiek, en kwam door het kampioensjaar op een zijspoor. Hoop dat hij goed presteert bij AZ en eventueel weer bij ons in de basis kan spelen.
 
rbn_
 
7
18 juli 2017 om 20:42
Voor de bedreiging kwam hij ook al te kort. Heeft een te slome handelingssnelheid waardoor hij regelmatig in de problemen kwam en komt fysiek te kort.
 
jan1980
 
2
18 juli 2017 om 23:15
Bedreigingen gaan niet in de koude kleren zitten. Helemaal gezien zijn gezin als geheel bedreigd werd... bizar. En dat noemt zich Feyenoord fan.... zware straffen voor zulke dreigementen... logisch dat Marko daarom al vaak in Alkmaar te vinden was en er ook weer woont
 
rbn_
 
1
19 juli 2017 om 00:53
Helemaal met je eens maar we moeten niet doen dat dit de reden is waarom hij heeft gefaald bij Feyenoord. Daarvoor was hij namelijk ook extreem matig. Hij kan simpelweg het niveau niet aan.
 
CocoAfc
 
2
18 juli 2017 om 20:48
Echt nooit een speler voor ons gevonden. Veel te licht als cm, heeft alleen een leuke trap. Al met al wens ik hem het allerbeste.
 
@Osthoved89
 
14
18 juli 2017 om 20:57
Als dit betekent dat we Rienstra nooit meer zien kan ik nog iets positiefs uit deze transfer halen. Verder is het fijn dat we een vrije trappen specialist erbij hebben, want Wuytens liet het niet zien en van der Linden is te slecht voor ons. Ik hoop dat Jop nog weggaat, net als Rienstra dus. Friday zie ik graag vertrekken, mag op huurbasis. Graag een nieuwe spits erbij en dan Boadu klaarstomen in sommige potjes. Weghorst mag lekker de bank warmhouden. Ten slotte nog een snelle CV, want er zit nu totaal geen pure snelheid meer achterin, Luckassen en Haps zijn namelijk weg.
 
baradona
 
2
18 juli 2017 om 20:59
Wees er maar blij mee, die gaat gewoon de ontwikkeling van Helmer , Til en Koopmeiners afremmen 3 middenvelders die in potentie zeker beter zijn en nu in ieder geval van hetzelfde niveau zijn. Deze jongen heeft een mooie trap maar alles in 1 tempo en dat is helaas een laag tempo.
 
jan1980
 
1
18 juli 2017 om 23:20
Koopmeiners gaat jong AZ dragen, bel hassani wordt rechtsbuiten en Wuytens is voortaan LCV en til/helmer moeten het uitvechten met Van Overeem. Vejinovic is meer een concurrent voor Rienstra/Seuntjens dan voor til/helmer gezien vejinovic op 6 gaat spelen
 
leszz
 
0
18 juli 2017 om 23:49
Nu hetzelfde niveau al? Oke jou kan je dus zeker niet serieus nemen..
 
Juvial
 
3
18 juli 2017 om 22:24
Zoals het hier doet lijken miste hij dus vertrouwen, perspectief en een goed gevoel. Dit zijn volgens mij dan ook de redenen dat deze jongen zich helaas nooit verder heeft ontwikkeld. Ja er hebben een aantal mafkezen voor zn deur gestaan en dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar een klein beetje zelfreflectie en de wil jezelf te ontwikkelen en het maximale eruit te halen mis ik toch een beetje bij hem. Desondanks hoop ik dat Veijnovic toch weer eens laat zien wat hij kan bij AZ!
 
Juventus07
 
0
18 juli 2017 om 23:51
Nummer 6 voor de verdediging? Ik dacht altijd dat dit een aanvallende middenvelder was??