AZ blijft kritisch richting Van den Brom: 'Je kunt lui worden bij succes'
Vrijdag, 14 april 2017 om 13:09

De vierde plek is voor AZ uit zicht, maar eind deze maand kan de bekerfinale tegen Vitesse zorgen voor een geslaagd seizoen. Toch benadrukt Robert Eenhoorn het belang van een kritische houding richting trainer John van den Brom en omgekeerd. AZ laat zich niet alleen leiden door het resultaat, verzekert de algemeen directeur.

"We hebben zijn contract niet verlengd, maar de optie gelicht. Resultaten zijn in dat geval inderdaad belangrijk, al kijk je ook vooruit", legt Eenhoorn uit aan Voetbal International. Het is volgens de voormalig honkballer belangrijk om na te gaan hoe prestaties tot stand zijn gekomen en of er ontwikkeling in het elftal zit. "Als we de beker winnen, heeft John wederom nagenoeg aan alle doelstellingen voldaan, heel knap, al dien je altijd te analyseren onder welke omstandigheden dat is gebeurd."

"Je moet steeds kritisch zijn naar elkaar", benadrukt de beleidsbepaler in een interview met Voetbal International. "Het zit in organisaties en mensen dat ze bij succes lui en gemakzuchtig worden." Eenhoorn vindt het een 'prima signaal' dat AZ bijna alle doelstellingen haalt en toch kritisch benaderd wordt, zowel intern als door de buitenwereld. "Tevredenheid leidt vaak tot niks." Vrijdagavond gaat AZ, dat zesde staat in de Eredivisie, op bezoek bij Heracles Almelo.

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
1
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
16
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
18
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
SamCooke
 
6
14 april 2017 om 13:20
Allemaal leuk en aardig, maar dan is de beste man actief in de verkeerde wereld. Tevredenheid lijdt vaak tot niets? Tuurlijk.. Van den Brom deed het heel aardig met AZ tot aan zijn contractverlenging, maar sindsdien speelt AZ niet heel constant meer.
 
vlieger
 
4
14 april 2017 om 15:43
Daarvoor ook niet!
 
Antigua
 
3
14 april 2017 om 16:11
AZ speelt al jaren dramatisch op enkele korte periodes na. En wedstrijden tegen de top 3, die ze zogenaamd zouden aanvallen, gaan bijna allemaal kansloos verloren. Van den Brom is een tactisch onbenul die allang vervangen had moeten worden. Je beste speler (van Overeem) maanden op de bank houden, wekelijkse dissonanten (dos Santos, Johansson, Rienstra en Friday) blijven opstellen, een dramatisch wisselbeleid, apathische coaching en geen idee hoe een wedstrijd gekanteld kan worden. En dan die vreselijke obligate teksten na afloop. Zelfs bij een onverwachte bekerwinst is dit een uitermate zwak seizoen. Van de 15 thuisduels er slechts 4 winnen met bedenkelijk voetbal, een lachwekkende bekerloting met een flinke dosis geluk en slechts 1 Europese wedstrijd (Zenit-thuis) die het aankijken waard was. Het stadion stroomt ondertussen leeg omdat kritische Alkmaarders zich niet laten besodemieteren voor hun bovengemiddeld dure kaartjes. Ingrijpen Eenhoorn!
 
AZtje
 
0
14 april 2017 om 20:23
Bromsnor mag van mij per direct vertrekken maar je kan niet alles bij hem neerleggen Hij kan het niet helpen dat er momenteel een 3e rangs keeper in de goal moet staan, ("moeten" ja want ik denk dat iemand anders dan AZ de huur betaalt mits Krul elke week speelt) Veel spelers totaal niet in vorm zijn en hij het moet doen met alleen maar eigen en aangekochte "talenten", elk seizoen opnieuw ipv een paar goede gerichte aankopen