Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
Maandag, 29 april 2024 om 09:50

Denzel Dumfries heeft zich niet populair gemaakt bij de leiding van Inter. De Nederlandse back hield op het kampioensfeest van Inter een spandoek omhoog, waarop hij AC Milan-verdediger Theo Hernández als een hond 'aan de lijn' heeft.

Voorzitter van Inter, de Chinese zakenman Zhang Kangyang, sprak de selectie voorafgaand aan de feestvreugde nog toe. Hij vroeg de spelers om het feest te vieren 'volgens de waarden van de club'.

Meer: Inter heeft Denzel Dumfries niet nodig om Frosinone te vermorzelen

De voorzitter is dan ook niet blij met de actie van Dumfries, zo meldt La Gazzetta dello Sport. De club gaat de 52-voudig international van Oranje hoogstwaarschijnlijk bestraffen met een boete. De actie heeft echter geen invloed op de contractonderhandelingen tussen Dumfries en Inter.

Inter legde afgelopen maandag beslag op de twintigste landstitel door in de stadsderby directe concurrent Milan te verslaan.

Francesco Acerbi en Marcus Thuram zorgden voor een 0-2 voorsprong voor i Nerazzurri, waarna een tegentreffer van Fikayo Tomori niet genoeg was om het kampioensfeest van Inter te verpesten.

In de slotfase van de wedstrijd kregen Dumfries en Hernández het, niet voor het eerst tijdens hun carrière, met elkaar aan de stok. Dumfries zag Hernández tegen een van zijn ploeggenoten oplopen, waarna de Nederlander op hem afstormde. Het opstootje leverde beide heren een rode kaart op.

Dat Dumfries en Hernández niet de beste vrienden zijn werd al een aantal keer eerder duidelijk. In meerdere Milanese derby's raakten de twee betrokken bij opstootjes en dat moesten ze al vaker bekopen met gele en rode kaarten.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:59
23:59
FC Barcelona heeft belangrijke plek twee voor het grijpen na nederlaag Girona
2
   
23:40
23:40
Op hol geslagen Bentancur moet door ploeggenoot bij zinnen worden gebracht
6
   
23:25
23:25
Real Madrid voert show op in Bernabéu; Ancelotti staat voor keepersdilemma
21
   
23:16
23:16
ADO doet goede zaken in KKD-play-offs met verdiende zege op De Graafschap
6
   
23:03
23:03
Tijjani Babangida verliest na broer Ibrahim ook zoon Fadil (1) na auto-ongeluk
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (63)

 
D.Pranjic
 
122
29 april 2024 om 09:55
Terecht natuurlijk. Niet een al te slimme jongen die dumfries. Wat het andersom geweest dan was de wereld te klein geweest.
 
Kieftenbeld
 
51
29 april 2024 om 09:58
Precies dit, maar dan had hij samen met het nederlands weer een protestactie kunnen houden, wat opzich wel weer komisch zou zijn geweest
 
R9Neymar
 
111
29 april 2024 om 10:05
En dan was het racistisch geweest! Een blanke die een donkere man als hond behandeld! Maar nu is het opzich prima. Vreemde wereld
 
Supergroover
 
16
29 april 2024 om 10:08
Nou prima is het dus niet helemaal volgens de leiding van Inter. Ben benieuwd of dit nog consequenties heeft voor de onderhandelingen
 
AjaxNL!
 
8
29 april 2024 om 10:13
Dat heeft denk ik meer te maken met de verkoop. Dit helpt niet om hem te verkopen, ze willen hem graag van de hand doen. Nog een jaar als wisselspeler en hij is niks meer waard.
 
wmm5
 
14
29 april 2024 om 11:27
Rare actie van Dumfries. Ag dan kan Theo Dumfries terug pakken als Frankrijk, Nederland voetbal les geeft op het aanstaande EK.
 
jeffrey0487
 
10
29 april 2024 om 12:15
Tja maar als theo dan zon zelfde foto pakt met dumfries is de wereld te klein. En dan staat dumfries ook moord en brand te schreeuwen. Actie reactie is dit. Hij lokt zelf een reactie uit en als je daar weer wat op terug krijgt is het hommeles
 
mbappee93
 
9
29 april 2024 om 11:57
Hahaha heerlijke actie van dunfries. Wat een cry baby’s in het voetbal. In boksen, kickboxing, mma is dit normaal. Maar in het voetballen spelen ze allemaal braaf terwijl ze achter hun handje de ergste dingen zeggen. Zo braaf zijn ze niet.
 
Lierse1997
 
28
29 april 2024 om 10:01
Terecht. Het is ook gewoon een gebrek aan klasse. Al moeten we het ook niet groter maken dan het is en doen alsof we heiliger zijn dan de paus. Hoop trouwens wel dat dit het laatste seizoen Dumfries was. Nog een seizoen als dit en zijn waarde verdampt echt. Hopelijk een goed EK komende zomer en dan een transfer naar de PL.
 
MessiBazoer
 
7
29 april 2024 om 10:12
Hij zal wel gaan spelen op het EK, doet het ook altijd goed in Oranje. Maar is het gezien de huidige vorm en het waarschijnlijke systeem niet beter om Frimpong daar neer te zetten?
 
BR-7
 
37
29 april 2024 om 10:17
Niet groter maken dan dat het is? Zoals hierboven ook al wordt gezegd: Draai het om en Theo heeft een donkere man als een hond aan een riem, hoe zou het dan zijn gegaan? Dan was er een gehele black lives matter opstand gekomen. Dit soort kinderachtige acties zijn gewoon niet meer van deze tijd en het laat gewoon het benedengemiddelde iq van zo’n jongen zien. Totaal geen idee wat hij aan het doen is.
 
Lierse1997
 
29
29 april 2024 om 10:20
Mensen die het begrip context en nuance niet begrijpen vind ik ook nogal kinderachtig eerlijk gezegd. Sowieso gaat dat gewoon een bord zijn waar een supporter mee rondliep en hij gaat dat zonder goed na te denken aangenomen hebben. Een sanctie is voldoende.
 
BR-7
 
31
29 april 2024 om 10:35
Mensen die op basis van één bericht denken dat een ander persoon de begrippen context en nuance niet begrijpen vind ik nogal kinderachtig. Het is gewoon weer waanzinnig kort door de bocht wat je opnoemt. Het maakt natuurlijk niet uit van wie dat bord was. Het gaat erom dat hij, iemand die zelf vecht tegen racisme, zelf nu een domme en racistische actie uithaalt. Het maakt niet uit of dit zonder goed nadenken of met goed nadenken gebeurt. Dan begrijp jij juist niet waar alle commotie de afgelopen tig jaren vandaan komt.
 
Lierse1997
 
13
29 april 2024 om 10:46
Die eerste alinea zegt meer dan genoeg hoor. Hoe je dit als racisme ziet is me trouwens niet helemaal duidelijk?
 
somagunner
 
5
29 april 2024 om 10:52
De GTA plaatje zie ik wel vaker voorbij komen op Twitter. Andersom heb ik ze ook weleens gezien. Witte persoon met een donkere. Dit is puur gericht dat hij iemand de baas is of was, meestal na een wedstrijd. Vaak wordt er gezegd dat een donkere iets te snel racisme roept maar krijg toch de indruk dat het ook andersom gebeurt zoals vandaag. Dit is de eerste keer dat de GTA plaatje als iets racistisch wordt gezien nu een donkere andersom is afgebeeld?
 
Lierse1997
 
17
29 april 2024 om 10:56
Ik snap het ook helemaal niet. Er zijn nu heel veel mensen die blijkbaar vinden dat er te snel racisme geroepen wordt bij zwarte mensen. En wat is dan hun reactie? Zelf beginnen over racisme als het compleet belachelijk is dat te doen. Ik vind de ironie daarvan wel mooi.
 
somagunner
 
7
29 april 2024 om 10:59
@lierse1997 Haha. Ja klopt.
 
TjeerdGilders
 
5
29 april 2024 om 11:35
Ik keek gisteren nogmaals naar het plaatje en had toen al de indruk dat dit GTA gerelateerd was, maar ik twijfelde of dit echt zo was. Het is triest en lachwekkend, maar niet bepaald onverwachts, om te moeten zien dat er mede forummers zijn die van mening zijn dat als dit andersom was geweest Hernandez als racist weggezet zou worden. Alleen vanwege de ketting aan een aangelijnde hond. Dit is niet eens een slavenketting. Kom op, man. Als dit racistisch is, hoe zit het volgens diezelfde gasten dan met de actie waarvoor Feyenoord destijds in de wedstrijd tegen Roma werd bestraft? Ik zie nul onderbouwing waarom dit racistisch zou zijn en wat de link naar bijvoorbeeld de slavernij is. Ondertussen wordt er wel in het wild geroepen dat dit andersom racistisch zou zijn geweest. En wéér scenarios schetsen die totaal niet spelen. Maar owee, als er écht sprake is van een racistische daad. Dan hoor je de krekels tapdansen (en het tapdansen is overigens geen verkapte verwijzing naar de slavernijperiode, heh, voordat dit een probleempje gaat worden).
 
Emz01
 
7
29 april 2024 om 11:52
@BR-7 "het gaat erom dat hij, iemand die zelf vecht tegen racisme, zelf nu een domme en racistische actie uithaalt." Zeker dom, maar wat is er precies racistisch aan deze actie?
 
Ryjuu
 
5
29 april 2024 om 12:01
Het gaat uiteindelijk om context. In beide gevallen zou het inderdaad bedoelt zijn om te laten zien dat de een de andere de baas is. Alleen door die hele hysterie rondom racisme kan je tegenwoordig achter alles wel een racistische context plaatsen. Denk aan die Gorilla emoji van Garnacho die hij bij Onana zette om aan te geven dat hij als een beest heeft gekeept. Of Cavani die iets van een N woord schreef wat in zijn eigen taal een totaal andere lading heeft. Maar de racisme-politie sprongen er gelijk als hyena's erop af om het af te keuren en blaasden het zelfs op dat er officieel onderzoek naar gedaan moest worden. En daar gaat die hele discussie dus ook over. Als het Hernandez dit was geweest dan had hij heel de voetbalwereld en zelfs er buiten nu op zijn kop gehad. Want ja een donkere persoon aan de ketting van een blank persoon, dat heeft ook een andere context. Afgelopen week ook al zoiets met die Ronnie Flex en Anouk.... Ronnie Flex rapt notabene in met de N-woord over Anouk, en als Anouk vervolgens met het N-woord terug reageert in dezelfde context is het weer racistisch. Maar half Nederland valt er weer overheen puur omdat een blank persoon het N-woord heeft gebruikt.
 
somagunner
 
3
29 april 2024 om 13:15
'' Alleen door die hele hysterie rondom racisme kan je tegenwoordig achter alles wel een racistische context plaatsen.'' In dit geval doe je het zelf en dan veroordeel je wel als anderen het doen? Wees toch niet zo hypocritisch en dan om kracht bij je woorden te zetten kom je ook nog aan met een hypothetische geval.
 
LeidseHood
 
4
29 april 2024 om 13:20
Die ironie is inderdaad heel interessant Lierse. Hoe komen mensen er toch ook bij om de hele tijd te roepen: als het andersom was. Het is niet andersom. En inderdaad, racismekaart wordt wel heel snel getrokken door degenen die altijd klagen over de snelheid waarmee de racismekaart wordt getrokken.
 
j3ro3ntj33__
 
1
29 april 2024 om 13:38
@liersse1997, Racisme kaart word ook veel te snel getrokken.
 
TjeerdGilders
 
1
29 april 2024 om 14:51
/afgelopen week ook al zoiets met die Ronnie Flex en Anouk.... Ronnie Flex rapt notabene in met de N-woord over Anouk, en als Anouk vervolgens met het N-woord terug reageert in dezelfde context is het weer racistisch. Maar half Nederland valt er weer overheen puur omdat een blank persoon het N-woord heeft gebruikt./ Ik zou de lyrics van Ronnie Flex goed beluisteren. "je bent een hele bitch n, waarom lijk je op Anouk?" Hij heeft Anouk Nooit zo genoemd. Waarom zou je een witte vrouw zo noemen? En waarom zou Anouk als wit persoon uberhaupt dat woord in haar mond willen nemen? Wie in Nederland had hier trouwens moeite mee? Niemand gaat hier Anouk voor straffen. Hooguit een paar zwarte artiesten en wat luisteraars vinden dit kwalijk, maar denk je echt dat Anouk (op grote schaal) geboycot gaat worden? Zoals bijvoorbeeld Q-Music Boef probeerde te verbannen vanwege het woordje 'kech'? We hebben het nog steeds over Anouk... Als Johan Derksen nog steeds op z'n zetel kan blijven zitten, dan heeft Anouk helemaal niets te vrezen. Repercussies gelden niet voor Anouk en Johan.
 
Sirius
 
0
29 april 2024 om 13:55
Ik vind het wel degelijk ernstig, vooral om het feit dat zoiets andersom de wereld nog erger rond zou gaan en dan had je de klok erop gelijk kunnen zetten dat de FIFA ook nog een straf uit zou delen. Dit is gewoon een vreselijk domme actie met een racistisch tintje die best bestraft mag worden, ook al zou Dumfries het vast niet op die manier hebben bedoeld.
 
Lierse1997
 
3
29 april 2024 om 18:36
Sorry hoor maar een racistisch tintje? Dit is een memeformat uit GTA V. Daar is echt 0.0 racistisch aan ten gronde en in deze context kan je er ook geen racistische connotatie aan toevoegen.
 
CatalaanAZ
 
16
29 april 2024 om 10:06
Ik hou mijn hart vast dat deze twee hun been niet breken als ze weer tegen elkaar moeten
 
WesZol
 
25
29 april 2024 om 10:08
Dit is natuurlijk 100% terecht van de voorzitter van Inter. Dit is allesbehalve een slimme actie van Dumfries en dit valt niet goed te praten. Wanneer dit andersom was gebeurd was natuurlijk meteen de racisme kaart getrokken. Hoe je het wendt of keert is dit ook gewoon een vorm van racisme en moeten we niet doen alsof alleen de donkere mensen als slaven zijn behandeld. Hier mogen van mij dan ook kritische vragen gesteld over worden aan meneer Dumfries wanneer die zich in Zeist gaat melden voor het Ek. Wat een domme generatie voetballers hebben wij hier ook in Nederland zeg.
 
Leeds01
 
4
29 april 2024 om 11:30
ik neem aan dat zijn mede spelers, zoals onze rapper. Of een van Dijk hier ook wat van vind. Word Denzo nu ook gecanceld ??
 
ElMago
 
7
29 april 2024 om 10:10
Begrijpelijk dat de club hierop acties onderneemt. Dit gedrag is toch wel zo zielig en provocerend. Als het andersom was geweest dan zou de racisme kaart zeker zijn getrokken. Dit soort acties keur ik persoonlijk af.
 
DB15
 
4
29 april 2024 om 10:17
Ik sta wel echt te kijken van dit onrespectvolle gedrag. In wedstrijden kan Dumfries weleens opgefokt zijn, maar over het algemeen komt hij bij mij over als een rustige en nette jongen.
 
RamboKolombo
 
3
29 april 2024 om 10:22
Dit gaat inderdaad veel te ver.
 
pinko
 
19
29 april 2024 om 10:24
Domfries was in de laatste wedstrijd tegen AC Milan al de weg kwijt, maar met deze actie gaat hij er nog even flink overheen. Net als ene Promes, Wijnaldum, Depay, (ex) selectie spelers van Oranje. Weg er mee!
 
Lierse1997
 
17
29 april 2024 om 10:28
Ik zie wel een gemene deler bij die genoemde spelers. Hopelijk is hun huidskleur niet de werkelijke reden voor de afkeer.
 
Leon Tijssen
 
11
29 april 2024 om 10:38
Dan zou hij ake en van dijk enz ook benoemen toch?
 
Pieterpost
 
9
29 april 2024 om 11:00
Van Dijk is ook zo weer de gebeten hond hoor en daarna is Noa Lang aan de beurt. Alles wat niet in het straatje van “waanzinnige Wout” past passeert de revue wel.
 
TjeerdGilders
 
5
29 april 2024 om 11:18
Waarom zou hij Ake en van Dijk moeten noemen terwijl beide heren een witte ouder hebben?
 
Emz01
 
4
29 april 2024 om 11:55
Een actie waar Promes, Wijnaldum en Depay werkelijk niets mee te maken hebben. Daarnaast, wat heeft Wijnaldum precies gedaan dat erop duidt dat hij "de weg kwijt is" of "daar flink overheen is gegaan"?
 
Sirius
 
1
29 april 2024 om 13:57
Nogal een vreemde opsomming van spelers die in deze context niets met elkaar gemeen hebben. Enkel Promes hoort moreel gezien absoluut niet in Oranje thuis. Dat is gewoon een simpele crimineel gebleken. Dat kun je van de rest natuurlijk absoluut niet zeggen.
 
Gryudo
 
4
29 april 2024 om 11:10
Ik vind dit maar overdreven. Het is niet chique, maar vind het wel gewoon op het randje. Als er dan gevolgen aan moeten worden gehangen zou ik Dumfries eerder sommeren om Hernandez buiten het veld om te contacteren om het akkefietje bij te leggen ipv met sancties strooien die in mijn ogen meer voor de bühne en het signaal afgeven zijn.
 
misseva88
 
8
29 april 2024 om 12:07
Ik snap de ophef niet zo goed. Dit is gewoon een meme die je vaker terug ziet. Franklin uit GTA 5 met z'n hond. Er wordt echt van alles op beider gezichten gezet. Een beetje prikken is prima, daar is het een rivaliteit voor. Laat gewoon gaan en zit niet zo te zeiken.
 
Sirius
 
0
29 april 2024 om 13:59
Oke, en draai deze situatie eens om? Ik denk niet dat ik je hoef te vertellen hoe het dan geinterpreteerd zou zijn. Dit is gewoon oliedom, zeker in deze tijd. Het heeft, zij het onbedoeld (zeer waarschijnlijk), een racistisch tintje. Dumfries heeft hier totaal niet over nagedacht.
 
misseva88
 
4
29 april 2024 om 14:39
Dus ik moet de zaken compleet verdraaien om jou er een racistisch tintje in te laten zien? Vind je dat zelf ook niet heel raar? Ook als je de boel had omgedraaid was het een meme geweest. Degenen die dan over racisme aan het blèren waren zaten er dan net zo naast.
 
real8madrid
 
1
29 april 2024 om 18:47
Ach beetje flauw. Dit wordt gewoon algemeen gebruikt als meme in het voetbal wanneer een speler een andere domineert. Er wordt niet gesuggereerd dat die andere speler dan een hond is oid.