AZ-tiener wordt vergeleken met Thomas Müller: 'Ik sta nog wat ver van hem af'
Maandag, 30 oktober 2017 om 22:26

Met twee doelpunten bezorgde Guus Til AZ hoogstpersoonlijk de overwinning tegen sc Heerenveen (1-2). De negentienjarige middenvelder speelde tot dusver in iedere competitiewedstrijd als basisspeler bij de Alkmaarders. Vanwege zijn afgezakte sokken wordt hij vergeleken met Thomas Müller.

"Als ik mijn kousen wat lager draag, zijn mijn kuiten wat vrijer. Tijdens wedstrijden lopen mijn kuiten vol en dan knellen ze vaak in die kousen. Ik vroeg me af waarom ik zo vaak spierpijn kreeg. Daardoor dus. Nu draag ik ze voornamelijk in de tweede helft laag", legt Til uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij wil zich liever spiegelen aan Leon Goretzka van Schalke 04, die volgens de middenvelder nóg beter dan Müller is.

"In potentie een speler die misschien nóg beter is dan Müller. Ik sta op dit moment ook nog wat ver af van Müller, hè", vervolgt de middenvelder. Ondanks zijn twee treffers in Friesland is hij nog behoorlijk kritisch over zijn spel. "Want ook al maakte ik twee doelpunten, het was voor mij eigenlijk geen topwedstrijd. Ik had het lastig tegen Kobayashi en Schaars, die uitzakten."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
8
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
5
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
elamdaoui1
 
14
30 oktober 2017 om 11:19
Hele talentvolle speler, zoals er wel meer rondlopen bij AZ. Wat Til kenmerkt is zijn loopvermogen en zijn drive naar voren + scorendvermogen. Doet mij een beetje denken aan Henriksen. Hopelijk ligt zijn plafond hoger en dat gezegd hebbende is t niet eens de meest talentvolle speler die AZ binnen haar gelederen heeft.
 
JasperSJ
 
6
30 oktober 2017 om 11:20
Interessante gedachte. Sowieso is het de laatste jaren wat stiller rond Muller. Goretzka is inderdaad wel eeb uitstekende voetballer.
 
PaipPaip
 
9
30 oktober 2017 om 11:45
De komst van Ancelotti is niet goed geweest voor Müller. Niet dat ie geen speeltijd kreeg maar hij functioneerde blijkbaar niet echt goed in het voetbal dat Ancelotti wil spelen. Ik denk dat ie onder Heynckes wel weer zijn oude niveau en voor rendement kan halen, wat ie onder van Gaal en Guardiola wel had.
 
koeral
 
20
30 oktober 2017 om 11:20
En Youness is klein, dus vergelijken we hem met Messi! Wel een talentvolle speler. Hopen dat hij zich goed door kan ontwikkelen. Btw Muller, speelt hij nog wel eens? Daar hoor ik echt niks meer van. Of ligt dat aan mij?
 
tinus45
 
10
30 oktober 2017 om 14:17
Echt he....dat vergelijken met andere spelers blijf ik maar irritant vinden, vooral als ze het gaan hebben over " de nieuwe dit" of de " verbeterde versie van dat". Guus is nog jong en doet het gewoon prima zo met z'n basisplekken....gisteren 5 jongens uit de eigen kweek in de basis, dar is al 3 punten waard opzich
 
jan1980
 
2
31 oktober 2017 om 07:46
Til zit qua speelstijl ook dicht op muller, niet qua kwaliteit natuurlijk. Til heeft nog een contract tot 2022.
 
TrebleX
 
8
30 oktober 2017 om 12:05
Zijn we weer begonnen om de spelers op te hemelen? Laat die jongen een seizoen goed presteren en dan praten we weer verder. Er zijn zat spelers opgehemeld die het vervolgens niet waar heeft kunnen maken.
 
martijnr12
 
3
31 oktober 2017 om 00:04
En waar precies heb jij gelezen dat iemand zegt dat Til zo goed kan worden als Muller? Er staat letterlijk dat de vergelijking wordt gemaakt vanwege zijn afgezakte kousen, en waarschijnlijk ook doordat het dezelfde type spelers zijn. Betekent toch helemaal niet dat die jongen zo goed kan worden of wordt opgehemeld? Nathan Rutjes doet me qua uiterlijk ook denken aan New Kids. Betekent toch niet dat ik vind dat hij een tokkie is?
 
baradona
 
5
30 oktober 2017 om 12:34
Ik ben helemaal niet van de vergelijkingen , gaan vaak nergens over. Feit is wel dat AZ het geweldig voor elkaar heeft. Prachtig middenveld met enorm veel loopvermogen , duelkracht en kwaliteiten met Midtsjo, Koopmeiners en Til. Waarvan die laatste 2 pas 19 en 20 jaar oud zijn.
 
tinus45
 
6
30 oktober 2017 om 16:00
En dan hebben ze ook nog klasbak v. Ooverheem die altijd een voldoende speelt en Seuntjes die imo toch ook erg sterk speelt en een goede fysiek heeft. Vind het ook helemaal niet erg dat Vlaar geblesseerd is, gaat prima zo en je hebt geen "statische" verdediging meer. Neemt niet weg dat ik Vlaar een topper vind, maar ik denk dat hij nu iets meer de focus moet leggen op het mentor vlak, want voetballend is het gewoon niet meer wat er gevraagd word. Hoop dat V.rijn misschien wel omgevormd kan worden tot centrale, want ik denk dat we aan hem ook een goede hebben mits hij natuurlijk na dit seizoen ook in Alkmaat speelt, dan heb je iets wat meer bewegingsruimtein je verdedigers. Nu ook nog eenswat meer kansen verzilveren en dan zit het helemaal goed, want in de afgelopen wedstrijden tegen Groningen, Utrecht, Almere en Heerenveen hadden er zomaar 10 Alkmaarse goals meer kunnen vallen als je al die 100% kansen optelt bij elkaar.
 
 
4
30 oktober 2017 om 19:28
Precies mijn gedachte, Vlaar is helaas niet meer geschikt voor dit voetbal van AZ. Ging bij PSV uit en Excelsior thuis duidelijk niet mee in de snelheid van het spel. Vorig seizoen was hij nog uitstekend, maar toen speelde AZ een ander spelletje. Nu is snelheid in het hart van de verdediging vereist. Hatzidiakos doet dat beter dan Vlaar, maar mist nog wat ervaring, van Rhijn voor die plek zou wel eens een hele goede match kunnen zijn. En ook met betrekking tot het laatste, al die gemiste kansen, onwaarschijnlijk eigenlijk.
 
jan1980
 
2
31 oktober 2017 om 07:48
Van rhijn is geschikter dan de lompe Hatzidiakos met zijn eigen goals en penalties veroorzaken. Van rhijn coached meer, passt beter en durft op te bouwen. Los van een goede vrije trap
 
SvenZxzy
 
5
30 oktober 2017 om 23:03
Wauw mensen moeten echter leren lezen. De vergelijking is enkele gemaakt vanwege de afgezakte sokken. #smh On: AZ verbaasd mij echt met hun jeugdopleiding ik ben altijd voorstander van de Ajax school geweest maar dit doet me toch denken.
 
FR12Jules
 
6
30 oktober 2017 om 23:26
Je hoeft toch niet te kiezen tussen AZ of Ajax? Je ziet namelijk dat beide jeugdopleidingen erg succesvol zijn.
 
SvenZxzy
 
1
31 oktober 2017 om 09:14
Nee maar AZ heeft minder gekochte talenten dan bij Ajax. Maar idd zijn beiden opleidingen sterk
 
FR12Jules
 
0
31 oktober 2017 om 10:41
Dat is gewoon een bepaalde filosofie die je uitdraagt als jeugdopleiding. Ajax is erg sterk in het scouten van jonge talenten + eigen aanwas terwijl AZ zich weer meer richt op eigen aanwas. Wat is dan de juiste manier? Mijn inziens is er geen juiste manier. Zolang je zelf kan zeggen dat je jeugdopleiding succesvol is en jaarlijks talenten weet af te leveren aan het eerste is het goed toch?
 
Noumaa-21
 
2
30 oktober 2017 om 23:12
Ja nou nog een paar wk's en ek's meemaken en het uiteindelijk daar laten zien. Muller gaat misschien door een mindere periode heen maar beste Guus mag alleen en enkel door de kousen mischien vergeleken worden met muller niet vanwege zijn huidige voetbalkwaliteiten.