AZ verlengt met talentvolle basiskracht: 'Hij heeft grote stappen gemaakt'
Maandag, 16 oktober 2017 om 13:24

AZ maakt maandagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de club het contract met Guus Til heeft opengebroken en verlengd. De negentienjarige middenvelder ligt nu tot medio 2022 vast in Alkmaar, de oude overeenkomst liep tot de zomer van 2020. Til maakt een stormachtige ontwikkeling door en is dit seizoen ieder duel van AZ in de basis gestart.

Op 8 augustus 2016 maakte Til tegen PAS Giannina in de Europa League zijn debuut in de Alkmaarse hoofdmacht en elf dagen later maakte hij ook zijn Eredivisiedebuut bij de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Tot dusver kwam de in Zambia geboren Nederlander tot 25 officiële wedstrijden voor AZ en scoorde daarin 4 keer. "Dit is mooi", zegt Til na het zetten van zijn handtekening op de clubsite.

"Hier spreekt vertrouwen uit, dus ik ben blij. Het contract is langdurig en ik speel veel. Dat gaf voor mij de doorslag om te verlengen. Nu is het zaak dat ik fit blijf, veel ga spelen en meer doelpunten ga maken", aldus de jeugdinternational. "Het is mooi dat we Guus voor een langere tijd hebben kunnen binden", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Hij laat zien dat hij in de afgelopen twee jaar grote stappen heeft gemaakt en inmiddels is hij basisspeler. Het is aan hem om zich verder te ontwikkelen."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
Waagplein
 
20
16 oktober 2017 om 13:29
Mooi, alleen niet meer voor open doel missen hè Guus?
 
Nijmegen_1
 
3
16 oktober 2017 om 13:37
type klaassen/wijnaldum, valt me op dat Nederland veel van zulke talenten heeft "box to box" spelers die niet vol zitten met creativiteit (zit dat dan in puur talent of leiden we ze gewoon niet meer op?)
 
Patroo
 
4
16 oktober 2017 om 13:49
Je kan het op twee manieren beredeneren: 1. Moderne middenvelder moet tegenwoordig veel meters maken, en daar wordt dan ook op getraind. Dat gaat ten koste van het creatieve talent. 2. Creatieve spelers worden sneller op de vleugel gezet in de jeugd heb ik het idee. En ik denk dat er in de jeugd ook meer op safe wordt opgeleid, dus creatieve spelers worden in hun spel beperkt omdat ze allemaal taken meekrijgen en niet in een vrije rol mogen spelen. En soms valt een speler gewoon tegen (maher) of helaas helemaal weg (nouri). Ziyech en Odegaard zijn nog wel de ouderwetse creatieve middenvelders, maar spelen helaas niet voor Oranje.
 
Saaff
 
1
16 oktober 2017 om 14:37
Odegaard word ook op de vleugels gepositioneerd, door de fysiek van zulke spelers wordt er beweerd dat ze overlopen worden op het middenveld.. Overigens vind ik niet dat het door de opleiding komt dat de huidige nummer 10s niet meer zo creatief opzichzelf zijn, dat is gewoon talent en wat je zelf zegt op andere posities gezet worden.
 
RKSman
 
1
16 oktober 2017 om 14:23
Idd wat Patroo zegt. Tegenwoordig spelen teams bijna niet meer met een "klassieke" nummer 10, de tijd van spelers als Riquelme is voorbij.
 
tinus45
 
3
16 oktober 2017 om 13:40
Heerlijk bericht na die toch wel domper van gisteren. Goede eigen jeugd producten die langer blijven zijn altijd welkom....zeker bij het publiek die graag eigen mensen op het veld zien.
 
Luzacovic
 
0
16 oktober 2017 om 14:53
Doet het prima bij AZ en breekt door bij Jong Oranje. Leuk dat er bij AZ zoveel eigen jeugd doorkomt op dit moment. Ook de complimenten aan van de Brom dat hij ze ook durft in te passen.
 
jeffreysch
 
5
16 oktober 2017 om 16:49
Voor AZ een groot talent, maar vind het niet een `groot talent` zoals Nederland die vroeger had met spelers als Vdv, Sneijder, Afellay, Drenthe... Dan hou ik er even buiten wie het wel of niet heeft gered, maar die waren op zijn leeftijd allen velen malen verder. En ik hou Robben er expres buiten, omdat hij exceptioneel is. Dan had je de minder grote talenten (die geen toptalent waren, maar het naar boven verwachting hebben gedaan), maar spelers die altijd nog konden doorgroeien tot een goed niveau als een N. De Jong, Strootman, Stekelenburg, etc. En ja Stekelenburg had een zeer goede periode bij Ajax en is daarna helemaal omlaag gegaan qua niveau, maar was wel tot zijn 29e(!) bij Ajax en groeide daar uit tot 1 van de betere keepers op het WK en in de Cl. Het doet me pijn dat dit dan nu de grotere talenten van Nederland zijn. Maar hopelijk kan het een geval Mertens, Bastos, Chadli, Van Nistelrooij, Huntelaar, etc. worden. Onze toptalenten hebben niet meer de potentie om het niveau Real/barcelona aan te tikken. En ik weet dat ik veel over mij heen ga krijgen, maar 1 die ik het wel zie doen is Kluivert. Hij is dan niet altijd even efficiã«nt, maar de potentie spat ervan af. De eerste wedstrijden zeer regelmatig betrokken bij doelpunten en ook het overzicht wat die jongen heeft. Dat is de laatste tijd wat minder, maar hij heeft het lef en talent wat ik bij de meeste spelers mis. Heeft pech dat met Neres (die qua spel minder is, maar qua rendement top) en Younes (duits international) daar al goede spelers lopen.