Bakkali geniet bij RKC Waalwijk: 'Dit heb ik nog nooit ergens meegemaakt'
Zaterdag, 1 oktober 2022 om 13:23

Zakaria Bakkali is weer terug op de Nederlandse velden. De 26-jarige aanvaller verruilde Anderlecht deze zomer transfervrij voor RKC Waalwijk en die stap is tot op heden uitstekend bevallen. De tweevoudig international van België scoorde in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur (5-1 winst) zijn eerste doelpunt voor de Waalwijkers en voelt zich, na een aantal moeilijke jaren, weer écht voetballer.

De goal tegen de Friezen was echter niet bewust, geeft Bakkali toe in gesprek met Voetbal International. "Het was een te hoog gemikte voorzet voor Michiel Kramer, denk ik. Het ging niet bewust, maar je weet wel dat als de aanvaller hem mist, de bal zomaar bij de tweede paal kan binnenvallen." Het doelpunt voelde als een opluchting voor de ex-PSV'er. "Het was mooi. Ik ben er weer, ik doe er weer toe: dat gevoel kreeg ik. Het is niet dat ik er al ben, ik moet namelijk nog stappen maken. Dat weet ik heel goed. Ik heb lang niet gespeeld en moet het echt opbouwen. Ik voel dat ik na lange tijd weer minuten maak. Ik heb lichte klachten aan de heup en de kuit, dat is logisch. Maar het gaat me lukken."

Bakkali stond gedurende zijn tijd bij PSV te boek als supertalent. De Belg werd op zeventienjarige leeftijd de jongste speler aller tijden met een hattrick in de Eredivisie en leek een grote toekomst tegemoet te gaan. Het liep echter anders. Na een transfervrij vertrek bij de Eindhovenaren speelde hij onder meer bij Valencia, Deportivo La Coruña en Anderlecht, maar een definitieve doorbraak als topvoetballer bleef uit. "Ik heb veel blessures gehad en heb fouten gemaakt. Ik kijk echt wel kritisch naar mezelf. Ik heb mensen die me zeggen wat er niet goed is gegaan. Ik ben de mensen die om me geven wat verschuldigd. Zo voel ik dat. Ik houd van voetbal, nog steeds. Het is nooit weggegaan", aldus Bakkali.

Het verschil tussen RKC en Anderlecht is groot, zo geeft de behendige buitenspeler toe. "De laatste periode bij Anderlecht was alleen maar trainen, trainen en trainen. En van blessure naar blessure. Als je weet dat je in het weekend toch niet speelt, is het ook lastig om jezelf te motiveren. Ik moet het gevoel hebben dat ik ergens naartoe werk. Onder Vincent Kompany (ex-trainer, red.) deed ik er niet toe. Geen idee waarom, dat heb ik nooit echt gehoord." Bakkali werd op een gegeven moment zelfs teruggezet naar de beloften. "Dat deed pijn", erkent hij.

De buitenspeler voelt zich echter als een vis in het water bij RKC. "Het is op dit moment de meest ideale club. Dit heb ik nog nooit ergens meegemaakt. Ik voel me vanaf dat ik hier binnenstapte welkom. Spelers, stafleden, het bestuur, iedereen is relaxed en zorgt voor een prettige omgeving. Mensen hadden me al verteld dat het zo zou zijn. Het zal best, dacht ik toen. Ik kan ze nu alleen maar gelijk geven. Bij Anderlecht raadden ze me deze stap ook aan: ze hebben in het verleden al spelers verhuurd aan RKC en hebben daar eigenlijk alleen maar positieve ervaringen mee opgedaan."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Rochester
 
4
1 oktober 2022 om 13:45
Speelde destijds die eerste paar wedstrijden in PSV 1 serieus goed. Ook al waren dat met NEC en Zulte Waregem geen wereldtegenstanders, toch maakte hij voor iemand van 17-jaar een geweldige indruk. In dit interview met VI werd ook de vergelijking gemaakt met Memphis Depay, en die heeft het uiteindelijk wel gered. Gered in de zin dat hij goed terecht is gekomen en bij mooie clubs (heeft gespeeld) speelt en dat Depay ook nooit de makkelijkste was, maar dat hij altijd iets zelfverzekerds had dat hij het zou gaan maken. Bakkali had megaveel talent en was misschien nog wel beter dan dat Depay was, maar Bakkali kon tegenslagen slecht verwerken omdat hij eigenlijk altijd heel makkelijk door alle jeugdploegen heen ging, altijd de beste speler was en eigenlijk nooit kritiek kreeg. Bij PSV 1 kreeg hij dat op een gegeven moment wel en dan kwam er ook nog dat gedoe rondom zijn contract en mocht hij niet meer meespelen in het eerste elftal. Maar dat met zijn contract was ook wel een drama. Zou eerst verlengen, dan niet, dan wel, dan niet, dan wel, dan moest er nog een of ander familielid iets krijgen en volgens mij wisselde hij een paar keer van zaakwaarnemer in die periode en moest PSV iedere keer weer met iemand anders onderhandelen. Blijft wel eeuwig zonde, want deze jonge had echt alles in zich om een geweldige vleugelaanvaller te worden.
 
marieke90
 
0
1 oktober 2022 om 13:52
Vergeet ac milan niet,toen liet hij het ook zien
 
Nijogeth
 
2
1 oktober 2022 om 13:54
Was het niet zo dat men een 4e rechtsbuiten haalde, Bakkali daardoor buiten de selectie viel, omdat ook zijn 2 andere concurrenten terug waren van blessures, maar dat hij niet meer met Jong PSV mee mocht doen, omdat hij 1x te vaak had gespeeld en dus 4 maanden lang alleen mocht trainen. Toen hij speelgarantie wilde bij de contractbesprekingen werd dat door PSV als iets raars naar buiten gebracht, alsof hij veeleisend was, maar het had er puur mee te maken dat hij net een half jaar op de tribune zat.
 
yamiown
 
3
1 oktober 2022 om 15:03
Als ik het me goed herinner kreeg hij na de wedstrijd tegen NEC waarin hij drie keer scoorde last van een blessure. Op dat moment kwam Park terug en ging die rechtsbuiten spelen waarna Bakkali standaard een half uurtje mocht invallen. Vervolgens besloot Bakkali in januari 2013 of 2014 zijn contract niet te verlengen, ondanks dat dat eerder wel was afgesproken. Bakkali werd daardoor buiten de selectie gelaten en mocht inderdaad niet meer spelen voor Jong PSV. Vanaf die tijd anderhalf jaar op de tribune plaatsgenomen en vervolgens naar Valencia vertrokken. Ik denk dat PSV hier zeker blaam verdiend, maar Bakkali was achttien jaar en had Park voor zich, dus niet gek dat hij op de bank zat.
 
Nijogeth
 
1
2 oktober 2022 om 22:01
Volgens mij was het met Ruiz en Narsingh. Ruiz werd in januari gehaald en Bakkali vertrok naar de tribune, wilde in juni niet verlengen zonder speelgarantie.
 
AntonyDollar
 
1
1 oktober 2022 om 14:32
Goede voetballer met enorm veel explosiviteit. Hopen dat hij misschien na RKC nog een stap kan maken.
 
Zlatan94
 
0
1 oktober 2022 om 14:57
Memphis zei ooit tegen mij. Zakaria, die gaat het verder schoppen dan mij. Jammer dat dit niet gelukt is. Want Zakaria was echt een top gozer! Zo zie je maar, kan van alles gebeuren in een carriere
 
HandsbalHenry
 
0
1 oktober 2022 om 15:12
Zoiets zou Memphis nooit zeggen
 
Jaapio90
 
0
1 oktober 2022 om 15:27
Zo zie je maar dat bij 99% van de gevallen een goede mentaliteit doorslaggevend is om de top wel of niet te halen. Tannane en Ihatarren zijn ook voorbeelden die met een goede mentaliteit er véél meer uit hadden kunnen halen.
 
Rkc82
 
1
1 oktober 2022 om 16:18
Dat klopt ind al ben ik wel van mening dat een club en coach een groot aandeel kunnen hebben in de vorm van een speler. Het begint natuurlijk wel bij je eigen.
 
FunkyG
 
0
1 oktober 2022 om 16:23
Kon je nog zoveel talent hebben, maar zag al op veel te vroege leeftijd het grote geld. Helaas is er niks van terecht gekomen en speel je bij RKC