'Bal' ligt daags na hint van Quincy Promes op Instagram bij Ajax
Zondag, 7 februari 2021 om 14:12

Spartak Moskou probeert nog altijd Quincy Promes over te nemen van Ajax. De terugkeer van de 29-jarige aanvaller naar Rusland leek een week geleden nog in kannen en kruiken, maar is de afgelopen dagen op losse schroeven komen te staan. Leonid Fedun, eigenaar van Spartak, laat zondag weten dat 'de bal momenteel bij Ajax ligt'.

"Wij hebben een bod uitgebracht, maar er zijn verschillende problemen ontstaan. De bal ligt op dit moment bij Ajax", zo laat Fedun optekenen door Sport-Express. Spartak zou de risico's die de strafzaak rond Promes met zich meebrengt zoveel mogelijk willen beperken. Ajax eist ongeacht de uitspraak 'onvoorwaardelijke betalingen', terwijl Spartak niet de volledige verantwoordelijkheid wil dragen voor deze betalingen als Promes veroordeeld wordt vanwege de betrokkenheid bij een steekincident tijdens een familiefeest afgelopen zomer in Abcoude. Het Openbaar Ministerie in Nederland heeft nog altijd niet bekendgemaakt of Promes voor de rechter moet verschijnen.

"Ik volg het nieuws en de clubleiding houdt me op de hoogte", zegt Spartak-trainer Domenco Tedesco tegenover Sport-Express over de gang van zaken rond Promes, die eerder tussen 2014 en 2018 in Rusland speelde. "We wachten tot de problemen worden opgelost. Natuurlijk wil ik als trainer met hem samenwerken, dus ik hoop dat hij zo snel mogelijk kan aansluiten bij ons team. De club doet er alles aan om Promes binnen te halen." Volgens de eerdere berichtgeving was het de bedoeling dat Promes in eerste instantie op huurbasis zou terugkeren naar Moskou, met een al dan niet verplichte optie tot koop ter waarde van negen miljoen euro.

Tedesco is niet de enige bij Spartak die met smart wacht op de komst van Promes. Georgiy Dzhikiya reageerde zaterdag onder een video van het trainingskamp in Dubai op het Instagram-kanaal van Spartak: "Stop met het posten van deze onzin, waar is Promes?" Promes reageerde met emoji's van twee ogen en een vlammetje op het bericht van de 27-jarige verdediger, die de aanvoerdersband draagt bij de Russische topclub. Promes en Dzhikiya speelde tussen januari 2017 en de zomer van 2018 al samen bij Spartak, alvorens de Oranje-international naar Sevilla vertrok.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
BME12
 
18
7 februari 2021 om 14:16
Aan die reacties op Instagram te zien gaat hij echt wel komen, zo’n aanvoerder zou dat nooit plaatsen als het niet al 99% rond is. Hopelijk vangen we een leuke transfersom voor hem, en kunnen we ons weer een beetje op het positieve gaan richten, want ondanks alles hebben we echt nog een hele goede selectie
 
Prem93
 
23
7 februari 2021 om 14:20
Klopt zeker, je mist alleen Onana (jaar geschorst ivm verboden middelen) Die pakt echt wel punten normaal. Zou graag Kell Scherpen zien, groot talent!
 
Prem93
 
24
7 februari 2021 om 14:16
Het is toch al een tijdje een rommelige situatie bij Ajax. Denk dat Promes gewoon het beste weg kan, dan is hij in principe ook vrij van gevangenis. Ergens toch oneerlijk mocht hij het gedaan hebben. Ondanks alle sores verwacht ik dat Ajax kampioen wordt. Met of zonder Promes
 
MessiBazoer
 
51
7 februari 2021 om 14:26
Hoezo vrij van gevangenis?
 
Prem93
 
9
7 februari 2021 om 14:31
Heb meerdere artikelen gelezen dat Promes bij een vonnis niet hoeft te zitten als hij in Rusland zit/blijft. Vandaar.
 
GillesDB9
 
60
7 februari 2021 om 14:48
Misschien wijs om jezelf er wat meer in te verdiepen in plaats van af te gaan op artikelen voordat je dit soort onzin uitkraamt. Ten eerste klopt het dat Nederland en Rusland geen uitleveringsverdrag hebben. Dit maakt echter nog niet dat uitlevering onmogelijk is, er is slechts geen vast protocol. Ten tweede levert Rusland geen onderdanen uit, wat Promes niet is. Ook daar is dus geen onoverkomelijk probleem te onderkennen.
 
Constant kante
 
15
7 februari 2021 om 14:49
Prem Niet hoeft te zitten? Als hij veroordeeld zou worden en hij bv een paar maanden moet zitten, en hij weigert terug te keren, dan komt hij op een internationale opsporingslijst. Dat betekent dan dat hij nagenoeg de rest van zijn leven in Rusland zal moeten blijven, als die hem niet zouden uitleveren. Want bij elke reis loopt hij dan het risico aangehouden te worden. Dus nee, zeker niet 'vrij van gevangenis'.
 
Constant kante
 
9
7 februari 2021 om 14:51
Gille " Ten eerste klopt het dat Nederland en Rusland geen uitleveringsverdrag hebben." Nee, dat klopt niet! Rusland heeft het Europees uitleveringsverdrag ondertekent. Dus er is, via het Europese verdrag, wel degelijk een verdrag met Rusland. Alleen houdt Rusland zich vaak niet aan dat verdrag. Maar het is er dus wel degelijk.
 
Sirius
 
2
7 februari 2021 om 14:54
@prem93 - Zeer onwaarschijnlijk. De Russische overheid heeft geen enkele reden om 'm vrij te laten rondlopen mits Promes veroordeeld word. Ik denk niet dat daar omtrent heel veel problemen gaan komen. Bovendien zou Promes in zo'n situatie nooit meer in Nederland kunnen komen, want over het algemeen zijn rechters er niet zo blij mee als veroordeelde criminelen op de vlucht slaan. Dan wordt het strafblad snel groter. Maar goed, laten we maar eerst afwachten hoe de vork in de steel zit. Straks blijkt hij onschuldig te zijn en heeft voetballend Nederland 'm al als crimineel weggezet.
 
Constant kante
 
7
7 februari 2021 om 14:57
Sirius Niet alleen niet meer in Nederland kunnen komen he. In principe loopt hij het risico om in elk land waar hij komt aangehouden te worden omdat hij internationaal gesignaleerd staat. Dat betekent dus ook niet Europees spelen met Spartak, geen interlands meer, etc, etc. Dus het is geen serieus 'escape-scenario'.
 
GillesDB9
 
0
7 februari 2021 om 15:12
@constant. Dank voor je aanvulling, je hebt inderdaad gelijk dat Rusland na ratificatie in 2000 gebonden is aan het Europese uitleveringsverdrag. Maar daar ik op VZ geen uitgebreid juridisch betoog wilde plaatsen ben ik er niet op ingegaan dat vanuit vaste jurisprudentie blijkt dat de Russische Federatie zich niet bijzonder veel van dit uitleveringsverdrag aantrekt. Maar dank voor de correctie!
 
champagnepapi
 
1
7 februari 2021 om 15:18
Voor een paar maanden tot een jaar zitten word je niet op een internationale opsporinglijst gezet en als Promes veroordeelt word zal ie gewoon zijn straf accepteren. Ik denk niet dat ie meer dan 6 maanden voorwaardelijk krijgt waarvan 3 maanden onvoorwaardelijk. Promes heeft ook een blanco strafblad en veel te verliezen als topsporter wat ook meetelt in de straf afweging.
 
Prem93
 
0
7 februari 2021 om 15:31
Oke thanks! Dan heb ik weer wat geleerd van je @constant Kante. Dan weet ik dat het niet klopt!
 
Voetballer 2
 
0
7 februari 2021 om 15:53
Constant kante. De rest van zijn leven in Rusland zitten lijkt mij wat te voorbarig. Als zijn contract afgelopen is z asl hij net zo goed een visum moeten hebben. Of hij zou het russische staatsburgerschap moeten aanvragen.
 
nederland79
 
19
7 februari 2021 om 14:39
ik weet dat je het graag wilt, maar waarom is het een rommelige situatie bij Ajax? Ze hebben een blunder gemaakt met Haller en dat is het. Onana doet ajax verder niks aan, ook al is het heel vervelend. Brobbey vertrekt, maar er vertrekken elk jaar talenten die niet willen tekenen. En Promes maakt er zelf een zooitje van, maar Ajax gaat hem niet missen. Hopelijk komen ze er financieel redelijk uit. En verder staat Ajax een straatlengte voor in de competitie. Zo lang we die winnen is er niks aan de hand.
 
PsvFan700
 
19
7 februari 2021 om 15:02
Je kunt niet ontkennen dat het `rommelig` is nu bij Ajax toch? Keeper jaar eruit vanwege doping, Promes verdacht van een strafbaar feit, je topspits van 22.5 miljoen niet inschrijven. Meeste kan Ajax niks aan doen, maar het is geen doorsnee week geweest voor de club.
 
nuanceman
 
6
7 februari 2021 om 15:16
Hoe het is gegaan met Promes, Onana en Brobbey beschouw ik wel degelijk als beinvloedbaar met goed HR beleid / begeleiding.
 
genieterr
 
14
7 februari 2021 om 14:54
Ik zie dat groene balkje onder Prem staads kleiner worden.... Zal vast komen door alle rommel en onzin die hij soms onder artikelen plaatst. Dit is ook weer zo'n ongenuanceerde reactie. Wanneer promes moet zitten en in Rusland zit kan hij beter terugkomen. Als bekend persoon wil hij vast nog kunnen reizen of wedstrijden buiten Rusland spelen. Interlands of Europees voetbal? Kortom gevangenis ontlopen bij veroordeling zal nooit gebeuren.
 
Sirius
 
2
7 februari 2021 om 14:57
Die kans is inderdaad heel erg klein. Bovendien heeft de Russische overheid ook geen enkele reden om Promes vrij te laten rondlopen in Rusland. Die zullen 'm ook gewoon oppakken en aan Nederland overdragen conform eventuele regels die daarbij gelden. Maar goed, laten we eerst maar even afwachten of Promes daadwerkelijk schuldig is.
 
Cas1
 
2
7 februari 2021 om 14:21
Ik las pas dat Ajax met aanvullende eisen kwam. Dit lijkt net andersom Graag of niet Haller mag niet meedoen tegen Lille dus
 
ajaxmind
 
9
7 februari 2021 om 14:44
dus.. dan nog niet opstellen. Gezien de blessureleed van zijn neef geen risico nemen en raakt Promes sindsdien ook geen knikker.
 
Cas1
 
0
7 februari 2021 om 16:28
Hij is van alle voorhoede spelers de minste. Dus inderdaad banken Ik doelde meer op het pokerspel van de Russen. Ze denken misschien dat de vervanger al gehaald is dus staan ze sterk, maar Ajax heeft dus nog een troefkaart: Haller valt weg Hiermee zie je dat de transfertijd overal gelijk moet zijn
 
bootsjungen
 
8
7 februari 2021 om 14:38
Mag die jongen Nederland eigenlijk wel verlaten?
 
nederland79
 
18
7 februari 2021 om 14:40
haha, dat heeft hier al in 10 artikelen gestaan. Van het OM mag hij Nederland gewoon uit.
 
Pridest
 
4
7 februari 2021 om 14:44
Vind het toch wel vreemd dat die zomaar weg mag uit nederland. Zeker als hij nog verdachte is in deze zaak.
 
Constant kante
 
15
7 februari 2021 om 14:53
Hoezo vreemd? Iemand is verdacht. Nog niet veroordeeld dus. Momenteel is zelfs nog niet eens zeker of het OM deze zaak gaat vervolgen. En dan zou een verdachte, al die tijd, terwijl hij onschuldig kan zijn, in onzekerheid moeten leven en nergens meer heen kunnen? Nee, alleen in bijzondere gevallen wordt het paspoort ingenomen. En in deze zaak zou ik het zeer ongepast vinden om Promes de gang naar het buitenland te ontzeggen.
 
Sirius
 
1
7 februari 2021 om 15:03
@constant kante - Het is wel een beetje vreemd. Als je verdachte bent van een zwaar vergrijp, mag daar best wat strenger mee omgesprongen worden. Dan zou het moreel gezien beter zijn dat hij alleen mag gaan naar landen waar duidelijke afspraken zijn betreft het overleveren van mensen met iets op hun kerfstok. Maar goed, we zijn hier in Nederland erg goed in het pamperen van criminelen. Overigens bedoel ik hiermee niet te zeggen dat ik Promes al als crimineel zie. Eerst maar eens afwachten hoe de vork exact in de steel zit.
 
CoMokum
 
6
7 februari 2021 om 15:41
@sirius, het is totaal niet vreemd als je weet hoe het werkt. De rechter kijkt of er vluchtgevaar is en kan o.a. aan de hand daarvan beoordelen of de voorlopige hechtenis verlengd wordt. Kennelijk is er volgens de rechter geen vluchtgevaar en daar kan ik me volledig in vinden. Hij heeft z'n familie hier wonen, zegt zelf onschuldig te zijn en is boven alles nog in dienst van Ajax en volledige afhankelijk van zijn Nederlandse werkgever voor zijn inkomen. Heeft echt helemaal niets met pamperen van wie dan ook te maken maar met een systeem dat verdachten niet teveel restricties op wil leggen als dat niet nodig is. En terecht.
 
GillesDB9
 
1
7 februari 2021 om 16:13
Exact wat Constant aandraagt. Uit het feit dat er geen voorlopige hechtenis is aangevraagd door de OvJ en dus al helemaal niet voorlopige hechtenis is toegewezen door de rechter blijkt dat er geen ernstige bezwaren tegen Promes bestaan. Hij is momenteel dus nog niet veroordeeld en het onderzoek ter terechtzitting moet nog plaats gaan vinden. Hierdoor is reizen (voor zover wij hier weten) gewoon mogelijk voor dhr. Promes.
 
Downwards
 
4
7 februari 2021 om 14:51
Dit gaat uiteindelijk gewoon rondkomen. Slimme onderhandelingsstrategie van Spartak, terwijl Ajax hoe dan ook van Promes af wil. Dus die zullen uiteindelijk wel tot een goede regeling gaan komen.
 
Constant kante
 
1
7 februari 2021 om 14:55
Denk het ook. Het zal dus wel zo gaan dat Overmars zijn gewilde verplichte optie niet krijgt. Maar dat Promes wel gewoon op huurbasis naar Spartak gaat. Het is namelijk precies wat jij zegt. Ajax moet hoe dan ook van deze speler af.
 
ajaxmind
 
0
7 februari 2021 om 19:20
Ajax moet niks, want als ze die optie eraf halen zitten ze nog steeds in hetzelfde schuitje. Overmars gaat gewoon zijn poot stijf houden. En anders gebruikt hij wel die stijve been van Promes zijn neef..
 
voetbalnono
 
3
7 februari 2021 om 15:38
Als Promes, zoals hij zelf zegt, geen blaam en schuld treft, dan zou hij die Russen daar toch van moeten kunnen overtuigen? Zo lijkt het er meer op dat Promes ook niet zo zeker van zijn zaak is
 
pinko
 
3
7 februari 2021 om 16:27
Promes kan het zelf mogelijk maken. Hij beweert bij hoog en bij laag dat hij niet betrokken is bij dat steekincident. Dus kan hij toch gewoon staan voor die eventuele strop, mocht hij worden veroordeeld? Makkelijker kan het niet. Ajax tevreden, Spartak tevreden en Promes tevreden! Kom op, Quincy!
 
Meneertje1972
 
1
7 februari 2021 om 18:57
Gekocht voor 15 miljoen en nu voor zo veel verlies (ik las ergens 6 a 7 miljoen) verkopen? Het is de schuld van Promes dat hij minder waard is door zijn steekincident. Gaat Ajax dit verhalen op Promes als hij wordt aangeklaagd?!!!!!
 
Hellevoet51
 
0
7 februari 2021 om 19:10
Vreemd, Tenhag zei dat hij een gesprek heeft gehad met Promes. Daarin heeft Promes ontkent en Tenhag zei dat hij en het bestuur hem voor 100% geloofden. Nu stelt Moskou dat Ajax de financiele verantwoordelijkheid neemt, blijken ze toch niet zo zeker te zijn. Weten zij misschien al meer? En dan op deze site wel graag willen de supporters dat Promes vertrekt ivm dit incident, maar Moskou wordt veroordeeld dat niet zij de consequenties willen.
 
Noord888
 
0
8 februari 2021 om 00:32
Waarom zouden ze nog interesse hebben buiten het onderzoek wat loopt? Promes speelt al behoorlijk lang op een bedenkelijk niveau. Je zou toch denken dat ze voor die som wel een betere speler kunnen vinden?