Bale krijgt 'golfverbod': 'Ze kunnen niet hun gezondheid op het spel zetten'
Maandag, 2 december 2019 om 12:15

Er was de afgelopen tijd het nodige te doen om Gareth Bale. De aanvaller van Real Madrid poseerde nadat Wales zich had gekwalificeerd voor het EK van 2020 achter een vlag met de tekst 'Wales. Golf. Madrid. In that order'. Bale krijgt in Spanje veelvuldig de kritiek dat hij meer met golf dan met voetbal bezig is, maar tijdens het toernooi van komende zomer krijgt hij in ieder geval niet de kans om een balletje te slaan.

"Ryan Giggs (de bondscoach van Wales, red.) zal ervoor zorgen dat de focus in ons trainingskamp alleen bij het voetbal ligt", zo tekent AS op uit de mond van Jonathan Ford, algemeen directeur bij de voetbalbond van Wales. "Je kan niet in een situatie zitten waarin spelers hun gezondheid op het spel zetten door golf te spelen. Ik waardeer het als spelers er op een andere manier tegenaan kijken."

"Je kan niet de hele dag trainen, dus er zal wat vermaak voor de jongens moeten zijn. Maar je moet voorzichtig zijn", stelt Ford. Bale gaf eerder te kennen dat 'geobsedeerd' is door golf en dat hij op ieder vrij moment graag wil spelen. Komende zomer zal de aanvaller van Real Madrid dus een tijdje niet op de golfbaan kunnen staan. Wales heeft tijdens het EK een plaats in Groep A, waarin Zwitserland, Italië en Turkije de tegenstanders zullen zijn.

Wales speelt tegen Zwitserland in Baku, waarna de wedstrijden tegen Turkije en Italië worden afgewerkt in het Stadio Olimpico van Rome. "Het zal behoorlijk warm zijn in Italië en Azerbeidzjan, dus het zou dom zijn als we onszelf niet vestigen in een plaats waar we kunnen acclimatiseren aan die temperaturen. We zullen proberen om het team alles te geven wat ze nodig hebben."

Meer nieuws
   
12:17
12:17
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
0
   
12:04
12:04
Josip Sutalo openbaart waarom hij een teleurstellend debuutseizoen kent bij Ajax
5
   
11:55
11:55
Pascal Jansen geeft duidelijk antwoord als hem wordt gevraagd naar Ajax
5
   
11:30
11:30
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
9
   
11:21
11:21
Pascal Jansen gaat voor het eerst in op plotseling ontslag bij AZ
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
piscator
 
23
2 december 2019 om 12:37
Wat een moeilijk gedoe. Laat die jongen lekker. Als hij zn rust vind in het golfen, dan lijkt het mij dat ie dat ook tijdens het toernooi nodig heeft. Mag iemand wel gewoon een stukje fietsen of gaan wandelen als dat je hobbies zijn om te ontspannen?
 
Origami
 
6
2 december 2019 om 12:44
Volgens mij is Golf nog minder intensief dan fietsen. Zelf met fitnessen loopt een speler meer risico.
 
gloryUnited
 
32
2 december 2019 om 13:07
Ook bij niet intensieve dingen kan je blessures oplopen. De hele techniek rondom golf draait om je rug. Als je hier iets verkeerds doet, kan je daar flink last van hebben. Last van je rug heeft invloed op je voetbal. Fitness is voor topsporters anders: ze doen daar namelijk niet maar wat, ze krijgen hele gerichte sturing me met wat ze moeten doen en trainen.
 
gloryUnited
 
13
2 december 2019 om 12:39
Ik zie Wales best een kans maken om door de poule heen te komen. Italie is favoriet maar Turkije en Zwitserland zijn goed te doen. Als iedereen fit is heeft Wales een behoorlijke selectie met Ramsey, Bale en James
 
BuNyoooooo
 
17
2 december 2019 om 13:17
Turkije, Wales en Zwitserland zijn alle drie gewaagd aan elkaar. Italie is favoriet maar ik zie ze hier geen 9 punten pakken. Ik zie (en hoop) Turkije wel doorgaan indien iedereen fit is.
 
MarcelKalasj
 
0
2 december 2019 om 14:42
Het is maar wat je een behoorlijke selectie noemt. Bale en Ramsey hebben hun tijd al gehad en zijn niet eens vaste waarden bij hun team. Daar bale van de zomer denk ik met zijn hoofd bij een overstap naar een andere club zal zijn. En James ja kan hard rennen maar moet nog veel meer laten zien om als drager van Wales gezien te worden.
 
FcGrun050
 
2
2 december 2019 om 18:12
Maar dan vergeet je nog Brooks, Mempham, Wilson (allen Bournemouth), Woodburn (Oxford United, gehuurd van Liverpool), Ampadu (Leipzig), Matondo (Schalke) en Davies (Spurs), naast James, Bale en Ramsey. Best een talentvolle ploeg hoor, ook al spelen ze lang niet alles bij hun clubs. Vind Wales altijd wel echt voetballen als een team. Zijn geen individualisten.
 
patrick9107
 
5
2 december 2019 om 13:01
Ach, als het voor Wales is, zal hij zijn focus verleggen op het voetbal. Wales staat bij hem op 1, en dan komt het golfen wel weer op 2 . On: Goede maatregel van Giggs, maar het lijkt mij wel vanzelfsprekend dat de focus op het voetbal moet liggen. Bovendien zal het voor Bale waarschijnlijk ook een van zijn laatste kunstjes zijn op een hoofdtoernooi.
 
theo uphus
 
2
2 december 2019 om 13:57
Ga er maar van uit dat Bale voluit zal gaan voor Wales. Dat hij daarnaast een beetje golf wil spelen bij wijze van ontspanning zie ik niet als bezwaarlijk. Ik zie de mannen van Oranje wel eens gezamenlijk de fiets pakken. Kun je ook vallen en iets breken. Datzelfde kan je gebeuren als je in het spelershotel van de trap af lazert. Kortom, enig risico valt nergens mee uit te sluiten.oranje raakte ooit eens massaal aan het hoofd geblesseerd. Alleen maar omdat er tijdens een spelletje kaarten niet eerlijk werd gespeeld........
 
RonLoos
 
0
2 december 2019 om 19:52
Hoe demotiveer je een speler 101.. gewoon een clausule in zn contract zetten dat hij geen salaris krijgt + een boete wanneer hij bijvoorbeeld een rug blessure oploopt met golfen.. dan is het zn eigen risico. Kans op blessures met golfen is overigens zeer klein.. maar toch.