Bankzitter van Ajax is vertwijfeld: 'Ze verwachten iets dat ik niet kan bieden'
Vrijdag, 6 november 2020 om 13:05

Edson Álvarez beleeft persoonlijk een moeizaam seizoen bij Ajax. De 23-jarige Mexicaan had in zijn eerste jaar in Amsterdam regelmatig een basisplaats onder trainer Erik ten Hag, maar zit nu meer op de bank dan hem lief is. Álvarez zegt tegenover Ajax Life dat hij de kritiek vanuit de buitenwereld vaak niet begrijpt.

Álvarez voelt in Nederland weinig waardering voor zijn spel. "Het komt bij Ajax regelmatig voor dat we winnen en ik tevreden van het veld stap en het gevoel heb dat ik uitstekend heb gespeeld", aldus de verdediger annex middenvelder. "Toch hoor ik vanuit de buitenwereld dan kritische geluiden. Daar heb ik dan wel moeite mee. Kennelijk verwachten mensen iets van me wat ik niet kan bieden. Gelukkig kan ik steeds beter met die kritiek omgaan. Zelfs Cristiano Ronaldo en Lionel Messi krijgen kritiek, waarom zou ik daar dan aan ontsnappen?"

Eerder dit jaar kreeg Álvarez op persoonlijk vlak te maken met de gevolgen van de coronacrisis. Zijn vriendin en dochtertje moesten vertrekken uit Amsterdam, maar hijzelf moest achterblijven in Amsterdam. "De corona-uitbraak in maart was natuurlijk verschrikkelijk", zegt Álvarez, die vervolgens besloot om hard te gaan werken aan zijn fysieke gesteldheid. "De break die het virus veroorzaakte, kwam mij fysiek niet eens slecht uit."

Álvarez keerde dit seizoen topfit terug bij Ajax en had in de eerste vier Eredivisie-duels van dit seizoen ook een basisplaats. "Mijn zelfvertrouwen was terug, ik voelde me weer op mijn gemak. In een paar maanden tijd ben ik een stuk explosiever en sterker geworden. Mijn spel is intenser en ik kan me beter positioneren. Zo sta ik na een moeilijk jaar uiteindelijk waar ik hoopte te staan." De komst van Davy Klaassen naar Ajax deed de situatie van Álvarez doen veranderen: sindsdien moet de Mexicaan het stellen met korte invalbeurten en zit een basisplaats er niet meer in. Dinsdag kwam hij tegen FC Midtjylland (2-1 winst) als centrumverdediger binnen de lijnen op de plek van de tegenvallende Perr Schuurs.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (62)

 
BellaPartita
 
173
6 november 2020 om 13:10
Geef hem maar eens de kans boven Schuurs. Schuurs heeft zijn kansen gekregen en niet gepakt. Beetje hetzelfde als Promes af en toe moet je gewoon andere de kansen geven en laat Neres en Alvarez nou niet de minste vervangers zijn.
 
projohan
 
30
6 november 2020 om 13:12
Ik hoop echt dat ten hag dat ook gaat zien en doen. schuurs hoeft er van mij niet in in de CL en tegen de top van de eredivisie. Dan roep je het over jezelf al af om punten te verspelen. Alvarez naast blind brengt kracht met zich mee blind als de opbouwende. Dan zit het wel snor lijkt me.zelfde geld als promes ook
 
janter
 
16
6 november 2020 om 13:26
Precies! Hopelijk krijgt Edson zijn kansen nu ook als CV en pakt hij ze. Hij kwam tegen de Denen wel ietwat onzeker over, maar dat valt bij mij onder de noemer 'geef hem vertrouwen'. Van Perreke hoeven we echt niet meer een topper te verwachten.
 
Adam24
 
14
6 november 2020 om 13:28
Blind en Alvarez is nul snelheid en nul lengte achterin. Heel slecht duo.
 
MessiBazoer
 
55
6 november 2020 om 13:32
Alvarez is 1,87. Opzich prima toch? Snelheid blijft een probleem achterin bij Ajax.
 
jopie123
 
23
6 november 2020 om 13:59
Schuurs heeft wel lengte maar doet er niks mee.
 
DylanVan Herpen
 
9
6 november 2020 om 14:13
Schuurs is ook niet snel en wel lang maar alsnog zwakker fysiek en in de lucht als alvarez. Combi schuurs blind is juist niet complementair aan elkaar.
 
ScummyMan
 
9
6 november 2020 om 13:36
Schuurs speelde bijzonder slecht in Denemarken maar de rest van het seizoen gewoon meer dan prima. Promes heeft een moeilijk begin maar dat hij vorig jaar ook. Later bewees hij de ongelooflijke waarde die hij kan hebben. Er komen genoeg wedstrijden voor iedereen om te spelen. Maar op dit moment moet je ze als trainer niet laten vallen en vertrouwen geven.
 
Joey91
 
27
6 november 2020 om 13:41
Schuurs was ook niet goed tegen Atalanta, laat zich veel te makkelijk af troeven in de 1 op 1. En als trainer moet je juist laten zien dat als je niet presteert, dat je op de bank belandt
 
LeidseHood
 
5
6 november 2020 om 14:48
Schuurs was in de Eredivisie OK, maar internationaal echt mega matig. Alvarez was op het middenveld in de Eredivisie mega matig. Ik vind het allebei geen sterren, maar het zijn wel duidelijk allebei Cv's en daar moeten we Alvarez gaan beoordelen. Maar dan moet Ten Hag hem daar ook blijven neerzetten.
 
FrancineDekkers
 
2
6 november 2020 om 19:52
Meer dan prima? Schuurs heeft een aaneenschakeling aan cruciale fouten gemaakt. En dat je het voor promes opneemt... Tja, dat is buitengewoon barmhartig van je, maar die speelt momenteel nog niet eens in de basis van een 6e klasser. Tranentrekkend slecht
 
H.J.Cruijff
 
8
6 november 2020 om 13:46
Op letterlijk alle punten waar Schuurs kritiek op krijgt is Alvarez nog zwakker. Wint -tegen wat mensen lijken te denken in- vrij weinig duels, is niet snel, heeft te veel tijd nodig als hij aan de bal is en is positioneel dramatisch. Dat Schuurs niet optimaal presteert wilt niet zeggen dat je hem maar moet vervanger voor een nog slechter alternatief.
 
Sulejmanii
 
14
6 november 2020 om 15:09
Nog slechter alternatief is onzin, zodra we tegen een Europese tegenstander spelen is Schuurs de slechtste man en meest onzeker. Ik heb daar wel genoeg van, het gaat ons punten kosten. Alvarez kwam er in, en er was ineens een baken van rust achterin en een vent die zijn duels goed aanging.
 
Thamike
 
7
6 november 2020 om 15:19
H.J Cuijff, ben ik het echt niet met je eens. Alvarez heeft een lastige tijd gehad maar is zich steeds beter gaan ontwikkelen en ook spelen. Alvarez is in totaal al een betere voetballer. Heeft veel meer overzicht en rust in zijn spel, zijn positioning is echt een stuk beter dan die van Schuurs en kan beter koppen. Dat hij onzeker is heeft ie al uitgelegd en waar dat van komt alleen lijkt het erop dat men een mening vormt in de eerste weken en daar zich aan vast houdt. Zoals Suljemani zegt, de rust als Alvarez er staat spreekt voor zich.
 
H.J.Cruijff
 
4
6 november 2020 om 16:08
Laat ik voorop stellen dat ik Schuurs niet volledig debet vind zijn aan de defensieve zwakte van Ajax, dat is echt te makkelijk gesteld. Alle counters die Ajax om de oren heeft gekregen begonnen bij een slechte veldbezetting en in een 1-op-1 tegen oa. Mané doet zo'n beetje elke centrale het niet goed. Dat terzijde snap ik echt niet waarom jullie Alvarez op basis van een helft een baken van rust vinden. Hij speelt al ruim een jaar bij Ajax en schuttert simpelweg elke keer, vooral op de punten die ik net al eerder aanstipte. En ja, de meeste wedstrijden speelde Alvarez op het middenveld (en dat was een absolute aanfluiting), maar diezelfde eigenschappen die hem als middenvelder opbreken zullen dat ook doen als hij achterin komt te spelen. Alvarez is beter in kopduels, dat klopt. Maar positionering, overzicht en rust zijn toch niet eigenschappen die de voetballer Alvarez tekenen. Waarom is hij dan zo extreem slecht op het middenveld als hij die kwaliteiten heeft?
 
FrancineDekkers
 
0
6 november 2020 om 19:54
Niet optimaal presteert? Een eufemisme noemen we dat. Heeft Ajax al de nodige punten gekost door zijn cruciale fouten. Veltman kan daar nog een puntje aan zuigen
 
Piranha
 
10
6 november 2020 om 13:56
Schuurs begon zo goed maar werd onzeker tegen Liverpool waar hij een paar keer voor schut gezet werd en naar mij inziens ook niet zo meedogenloos was als in de eredivisie. Of hem dat nou aangegeven is om niet te doen of zelf besloten heeft, dat doet er niet zoveel toe. Punt is dat het hem weer uit zijn vertrouwen heeft gebracht. Het slechtste wat je nu kunt doen is hem weer op de bank zetten en zeker voor Alvarez. Die is nog langzamer en minder qua verdedigen. Wel is hij tactisch sterker maar dat heb je naast Blind niet als meerwaarde nodig. Ga die Schuurs weer lekker vertrouwen geven, laat hem weer een paar eredivisiewedtrijdjes knallen en dan volgende keer in de CL gewoon precies hetzelfde, niet afwachten, laten zien wie fysiek de baas is en goed meevoetballen want dat alles kan en heeft Perr.
 
Miccoli
 
2
6 november 2020 om 14:24
Ik vind de roep om Alvarez na de wedstrijd tegen die Deense club eigenlijk wel apart. Waarom? Zo goed speelde Alvarez nou ook weer niet die wedstrijd. Ajax had gewoon veel meer controle in de tweede helft omdat ze de bal rustig lieten rondgaan en niet meer van die nutteloze hoge ballen naar voren aan het trappen waren. Ik snap dat Schuurs ook niet het je van het is én hij speelde een draak van een wedstrijd tegen Midtjylland, maar ik vind hem nogsteeds beter dan Alvarez. Sowieso aan de bal is Schuurs een stuk beter. Daarnaast moet jij je ook afvragen waarom Alvarez amper de kans heeft gekregen centraal achterin. Ten Hag ziet hem elke dag maar zet hem liever op het middenveld dan centraal achterin en geeft Schuurs en zelfs Timber de voorkeur. Ik blijf er bij dat Alvarez geen voetballer is voor Ajax. Er mag dan ook goed gezocht worden naar partner voor Blind achterin.
 
BRR1301
 
69
6 november 2020 om 13:10
Ik vond Alvarez tegen Midtjyland goed invallen. Leek in ieder geval mee rust te hebben dan Schuurs. Geef hem wat meer de kans in de verdediging samen met Martinez.
 
lubaldo
 
25
6 november 2020 om 13:13
Ik ben ook van mening dat Schuurs zijn kans als basisspeler niet heeft gepakt. Laat Alvarez het nu maar proberen, wellicht worden we aangenaam verrast. Tenslotte is hij van origine een centrumverdediger en heeft hij daar tot nu toe bij Ajax nauwelijks gespeeld.
 
BRR1301
 
2
6 november 2020 om 13:33
Klopt! Ik snap in deze TH ook niet. Altijd maar nieuwe posities bedenken voor spelers. Het is zo duidelijk dat hij een CV is.
 
EasyFanatico
 
30
6 november 2020 om 13:10
Ik vind de kritiek op deze jongen ook vaak een beetje overdreven, is een prima stofzuiger en ik zou graag zien hoe hij het doet als hij echt een keer een kans zou krijgen in de verdediging. Het is ten minste wel een degelijke kopper, dat is ook wat waard
 
MarkBal
 
13
6 november 2020 om 13:30
Het ziet er bij hem een beetje lomp en onbeholpen uit als hij de bal heeft, en dat zien we dan liever niet bij Ajax. Maar levert hij die de bal vaker in dan bijvoorbeeld een Gravenberch? Volgens mij niet.
 
hafcahaas
 
0
6 november 2020 om 13:11
Ik kan niet zien aan hem dat hij flink getraind is en sterker is geworden. Niet aan zijn bouw maar ook niet aan zijn spel. Ik hoop dat hij zich gaat ontwikkelen maar ben er bang voor. Prima wisselspeler maar beetje duur voor 15 miljoen.
 
MessiBazoer
 
12
6 november 2020 om 13:11
Pijnlijk om te lezen dat hij zelf het idee had dat hij vaak uitstekend had gespeeld. Dat is namelijk niet zo. Ideale 12e man want hij kan zowel cv als op 6. Als Schuurs niet snel in vorm is kan hij centraal achterin wel eens basisspeler gaan worden. Maar hij gaf zelf als eens aan liever op het middenveld te spelen, maar daar komt hij op vele vlakken te kort voor. Tot nu toe gewoon een miskoop, zeker gezien zijn prijskaartje.
 
Louis el Pisto
 
22
6 november 2020 om 13:13
Hij is gewoon geen ajax middenvelder. Bij minder aanvallende teams zou het waarschijnlijk best kunnen. Hij moet zich bij ajax Echt op CV gaan richten ja.
 
Bress188
 
9
6 november 2020 om 13:23
Geen Ajax middenvelder... ?? volgens mij helemaal geen middenvelder... zet hem met Blind achterin en ga hen daarop beoordelen..
 
Piranha
 
2
6 november 2020 om 14:00
Ik had zo verwacht dat hij geruild zou worden met Klaassen bij Bremen. Klaassen is totaal geen voetballer voor Bremen maar Alvarez wel. Die is het best op de verdedigende middenvelder positie net voor de verdediging maar is geen Ajax voetballer. Hij heeft ruimte nodig, speelt niet goed in een pressing system met korte ruimtes.
 
Vegitosan
 
1
6 november 2020 om 13:44
Ik zie echt geen middenvelder in hem. Ik zie wel een prima cv in hem. Dus als ie bij Ajax wordt afgerekend op de wedstrijden die hij op het middenveld heeft gespeeld dan vind ik dat erg jammer. Slechter dan Schuurs kan toch niet (ofja , miss Magallan haha) , dus waarom geen ''gokje'' wagen?
 
BartTempelaar
 
7
6 november 2020 om 13:11
Proberen naast Blind, Schuurs is nog niet goed genoeg en Martinez is te klein en viel ook zwaar tegen laatste wedstrijd.
 
Louis el Pisto
 
8
6 november 2020 om 13:12
Zijn invalbeurt als CV zag er prima uit. Hopelijk krijgt hij daar meer kansen. Als middenvelder verwachten we inderdaad meer voetbal bij Ajax. Dat zal Alvarez nooit bidden.
 
Ajax/barca2014
 
6
6 november 2020 om 13:14
Maar hoe speelde hij in Mexico dan? Toch gewoon als CV neem ik aan? Ik had altijd begrepen dat Ajax hem voor de CV positie had gescout.
 
lubaldo
 
0
6 november 2020 om 13:18
Volgens mij is dat ook zo. Daarom moet Ten Hag misschien eens overwegen om spelers op hun natuurlijke positie te posteren
 
MessiBazoer
 
5
6 november 2020 om 13:19
Hij is gehaald als vervanger voor De Ligt. Maar in zijn 1e interview gaf hij aan dat hij af en toe als rechtsback speelde, en vaak op het middenveld.
 
Ajax/barca2014
 
3
6 november 2020 om 13:32
En bij zijn vorige club? Speelde hij daar ook als CVM? Sowieso houden die Mexicanen wel van echte slagers op de CVM positie. Wij supporters houden inderdaad meer van voetballende verdedigende middenvelders.
 
Vegitosan
 
5
6 november 2020 om 13:51
@ajaxbarca ,ik heb ff op transfermakt gecheckt , hij heeft 14 wedstrijden als cvm gespeeld en 19 wedstrijden als cv. Hij heeft wel meer wedstrijden gespeeld maar dat zijn het aantal wedstrijden waarin gedefinieerd wordt op welke positie hij heeft gespeeld. Hij heeft niet altijd de 90min volgemaakt als cvm , in de meeste gevallen wel als cv. In zn laatste seizoen voordat ie vertrok heeft ie alleen maar als cv gespeeld , geen enkele keer als cvm. Als ik hem zie spelen zie ik ook totaal geen middenvelder in hem eigenlijk , wel een prima cv , ik hoop voor Ajax dat ie de kans krijgt ipv Schuurs.
 
Ajax/barca2014
 
2
6 november 2020 om 14:00
Bedankt voor de informatie. Ik begrijp Ten Hag ook gewoon niet. Als de technische staf hem haalt voor de verdediging, waarom blijft hij dan in aanmerking voor het middenveld? Zeker als je het jaar daarvoor gewoon Frenkie de Jong en Lasse Schone op die posities had waar veel meer voetbal in zat.
 
Donderdon
 
0
6 november 2020 om 17:54
Ik hoop niet dat je met de opmerking over de 90 minuten vol maken per positie er op doelt dat hij op CVM minder is omdat hij daar vaker gewisseld is. Een CV word na de de positie in het doel het minst gewisseld van alle posities op het veld. Misschien wel iets om in deze analyse mee te nemen. Voor de rest hoop ik ook dat hij vaker de kans krijgt (CV en CVM)
 
Vegitosan
 
0
6 november 2020 om 21:55
@donderdon , ik bind er geen conclusies aanvast, het was slechts informatief.
 
Master D
 
4
6 november 2020 om 13:15
Het is gewoon zijn transfersom in combinatie met zijn spel in balbezit en positie op het veld. Hij wordt op het middenveld gepositioneerd, terwijl hij in balbezit weinig kan en vooral een vertragende factor is. Voor iemand die 15 miljoen heeft gekost is dat gewoon zeer matig en binnen de eigen jeugd hadden ze met Matusiwa iemand lopen die op die gebieden niet minder is. In de verdediging wordt hij niet neergezet, terwijl zijn concurrenten daar toch ook weinig indruk maken. Dat zegt ook wel iets. Je kunt dus inderdaad wel stellen dat we iets anders verwachten dan dat hij kan leveren. Zeker voor zijn transfersom.
 
Master D
 
1
6 november 2020 om 14:52
Dat denk ik niet. Ik denk dat een Alvarez momenteel ook niet bij Oranje in beeld zou zijn, gezien zijn spel op het middenveld en de concurrentie. Hij is niet beter dan een Klaassen, de Roon, Vilhena, etc. Net zoals dat Matusiwa nog niet beter is. Alvarez is niet zoveel beter ten op zichte van Matusiwa dat je de ene laat vertrekken en voor de ander 15 miljoen neertelt, zoals is gebeurd.
 
Joshp
 
5
6 november 2020 om 13:16
Ik hoop dat hij een aantal wedstrijden de kans krijgt als centrale verdediger. Op het middenveld was hij nuttig maar doet Klaassen het veel en veel beter, omdat hij toch meer vooruit denkt en sneller handelt. Maar achterin denk ik echt dat Alvarez heel goed tot z'n recht zal komen. Straalt rust uit, wint z'n kopduels, heeft een goede inspeelpass en ook zal hij een stuk minder in de problemen komen op snelheid
 
Sir. JBA
 
3
6 november 2020 om 13:19
''het komt bij Ajax regelmatig voor dat we winnen en ik tevreden van het veld stap en het gevoel heb dat ik uitstekend heb gespeeld''. Dan heb je toch een bord voor je kop als Alvarez zijnde? Heb het idee dat er weinig voetballers zijn tegenwoordig die nog een goede zelfreflectie hebben. Beste man speelt al een jaar ronduit slecht op het middenveld en dat alsnog durven zeggen. Onbegrijpelijk. Als Ten Hag Alvarez met Schuurs de strijd laat aangaan voor de RCV positie heb je veel meer aan hem denk ik.
 
Soccerfan_1
 
8
6 november 2020 om 13:21
Zet die gast nou eens een tijdje centraal achterin. Slechter dan schuurs doet ie het niet. Het liep van de week ook beter toen hij achterin stond. Je kan niet iemand afschrijven die af en toe eens mee mag doen. Het is geen middenvelder dus daar moet je hem ook niet op afrekenen. Hoe graag hij daar zelf ook wil spelen. Dat moet ten hag niet meer doen.
 
janter
 
8
6 november 2020 om 13:28
Alvarez heeft wel eens CV gestaan, maar werd dan naar 1 match weer van die plaats bijvoorbeeld gehaald. Zo kan je nooit iemand een echte kans geven. Tegen de Denen viel die ietwat onzeker in, maar is ook niet gek als je weinig vertrouwen ontvangt van je trainer. Dan kan je automatisch statischer voetballen. Perreke wordt het iig niet, terwijl ik bij Alvarez niet goed weet wat ik ervan moet vinden gezien zijn geringe kansjes als CV.
 
Soccerfan_1
 
1
6 november 2020 om 13:35
Precies. En dat gebeurt vaker. Vond dat bij wöber ook. Prima verdediger maar kreeg nooit echt volop de kans. Laat zo iemand gewoon ff wat wedstrijden staan. Geeft hem vertrouwen en dan kan je zien wat er wel of niet kan groeien. Zoals het nu achterin staat is echt niet ok. Alleen als martinez ook centraal staat heb je dan 2 spelers achterin staan die niet kunnen opbouwen. Dat is nog wel een dingetje.
 
janter
 
1
6 november 2020 om 15:50
Wober deed tegen Bayern uit echt goed. Maar die had gewoon flinke concurrentie vind ik. Maar wel te snel weggedaan dat seizoen, mits hij wilde blijven. Overigens zou ik Blind gewoon weer als CV laten ballen en dan dus Alvarez er naast. Martinez als CVM en je bent helemaal ready. Snap niet waarom je een ploeg helemaal instabiel maakt door maar uit te blijven proberen. Komende 3 weken met deze opstelling en we zien wel hoe het gaat en dan CL weer in.
 
AjaxRosenberg
 
0
6 november 2020 om 13:32
Als je keuze hebt tussen Nederlander en buitenlander die beide even goed zijn is de keuze makkelijk gemaakt. Ik denk alleen dat Alvarez op dit moment een stukje beter is dan Schuurs. Opbouwend niet geweldig maar gewoon een pure verdediger.
 
Soccerfan_1
 
7
6 november 2020 om 13:37
We moeten ophouden met dat nederlander buitenlander gedoe. Wie is er beter... de buitenlander, nou dan staat die buitenlander daar. Het gaat om de punten. Niet of zoveel mogelijk Nederlanders in het team. Alvarez is beter dan schuurs. Dat kan iedereen zien. Maar ten hag is eigenwijs en blijft zo lang mogelijk vast houden aan iets wat niet werkt.
 
AjaxRosenberg
 
1
6 november 2020 om 14:01
Precies wat ik zeg toch?
 
janter
 
0
6 november 2020 om 15:52
Snap je maar snap soccerfan ook. Wat ik wil zien is gewoon beste team. Ook al zouden Alvarez en Schuurs vrijwel even goed zijn, als de communicatie onderling beter is met Alvarez, lekker Alvarez doen.
 
misseva88
 
3
6 november 2020 om 13:34
Na een jaar op het middenveld te hebben gespeeld vraag ik me af of hem wel duidelijk wordt gemaakt dat een middenvelder bij Ajax ook wel eens een bal naar voren mag spelen. Als hij dat regelmatig zou doen zou de kritiek al een heel stuk minder zijn. Maar hij viel tegen die Denen goed in als centrale verdediger. Van mij mag hij daar de komende tijd wel de kans krijgen.
 
Ajaxenschede
 
0
6 november 2020 om 14:00
Tja ik vraag me ook af of Ten Hag na 3 jaar Ajax al weet op welke positie hij spelers het beste kan opstellen. dit seizoen alleen al hebben ik en meerdere Ajacieden zich kapot geërgerd als hij weer begon met Labyad in de spits, Promes op '10' en Alvarez op '6'. Schuurs heeft nu ook 10 wedstrijden de kans gehad maar komt bij iedere tegenstander die een beetje weerstand biedt over als Bambi on Ice dus als het aan mij ligt is het nu tijd om Alvarez eens tien wedstrijden de kans te geven op de positie waarvoor hij oorspronkelijk gehaald is.
 
misseva88
 
0
6 november 2020 om 15:01
Daar tegenover staat wel dat Alvarez in Mexico kennelijk ook als verdedigende middenvelder speelde, iets wat hij in het nationale elftal ook deed. Ik denk dat Ajax op basis van die gegevens verwachtte dat het een voetballende verdediger zou kunnen zijn, maar vreemd genoeg heeft Ten Hag hem daar vrij vlot afgeserveerd. Hij heeft lang niet dezelfde kansen als Schuurs gehad, die jongen is mij veel te vaak betrokken bij tegendoelpunten.
 
feyrus
 
5
6 november 2020 om 13:37
Volgens mij is Alvarez een prima centrale verdediger, maar daar krijgt hij nauwelijks een kans. Ik zou denken dat hij in ieder geval een stuk beter is dan Schuurs, die veel te veel fouten maakt en er weinig van lijkt te leren.
 
binny
 
1
6 november 2020 om 14:04
Jammer ik had vertrouwen in Schuurs, die is 15x beter aan de bal dan Alvarez is, maar dat is prima. Alvarez is gewoon een verdediger en geen middenvelder, zolang hij een voetballer naast zich heeft in Blind en voor hem in een Klaassen of een Kudus of zo komt dat goed, want er staat wel mer iemand. Schuurs heeft het vooralsnog niet weten te laten zien in de topwedstrijden en het is tijd voor Alvarez, die heeft meer body en is gemener met dat latijnse, alhoewel je dat bij hem ook meer verwacht. Alvarez op het middenveld zetten helpt niemand, dan stel je alleen maar zijn zwaktes bloot.
 
TheJIgsaw
 
2
6 november 2020 om 14:18
Zou hem graag een keer een paar wedstrijden op rij naast Blind zien. Denk dat als hij eenmaal in zijn spel komt hij het prima gaat doen. Het is gewoon geen middenvelder en zeker niet voor het type voetbal dat Ajax graag speelt. Hij viel overigens uitstekend in tegen de Denen afgelopen dinsdag.
 
jajoh89
 
3
6 november 2020 om 15:17
Ik blijf het zeggen deze jongen word in Nederland beoordeeld op wat hij niet kan en niet op wat hij wel kan. Ik denk dat wij allemaal Danilo nog wel kennen? Kon er ook niks van en gelukkig denkt PSG daar anders over. Als die jongen zijn schoenen had weggegooid op het moment dat wij met zijn allen vonden dat voetbal niet zijn ding was had hij toch een mooie carrière misgelopen. Persoonlijk en dit is een heel belangrijk aspect van wat ik wil zeggen! Stond het naar mijn idee prima met hem op het middenveld. Voorrondes CL nog doelpuntje meegepakt en in de CL zelf prima meegespeeld. Het lijkt alsof ik een van de weinigen ben die deze mening heb op de bondscoach van Mexico na die toch iets in de jongen lijkt te zien. Gun hem toch een transfer en dat niet eens omdat ik hem weg wil hebben bij Ajax maar omdat ik vind dat hij ergens mag voetballen waar die gewaardeerd zal worden. Zonde die transfer naar Ajax. Nederlandse teams willen altijd 11 verdomd goede voetballers op het veld hebben staan. Met alleen mooi weer voetballers win je niet het bewijs hiervan is onze prijzenkast. Als wij dat nou eens leren.