Barcelona baalt opnieuw: 'Die arbitraire blunder kostte ons de landstitel'
Zondag, 26 november 2017 om 23:15

Barcelona hield zondagavond dankzij een laat doelpunt van Jordi Alba een punt over aan het bezoek aan Valencia, de nummer twee van LaLiga: 1-1. De koploper dacht in de eerste helft al gescoord te hebben, maar de arbitraire leiding zag geen doelpunt in een inzet van Lionel Messi. Het leer was zeker een halve meter over de doellijn. Tijdens en na afloop van de ontmoeting in Mestalla ging het dan ook volop over het incident.

In Spanje wordt de video-arbiter namelijk (nog) niet toegepast. "Mijn doelpunt was belangrijk", vertelde Jordi Alba. "Maar daarvoor was er een fout van de arbitrage. Dat overkwam ons vorig seizoen ook al tegen Real Betis. Die arbitraire blunder kostte ons zelfs de landstitel, op punten. Het was een duidelijk doelpunt. Hij ging drie meter over de doellijn", zo verzekerde de linkerverdediger, lichtelijk overdreven.

"Ik zag het vanaf het middenveld! Het is duidelijk dat de video-arbiter noodzakelijk is. Deze technologie zal voor iedereen goed zijn." Ernesto Valverde betreurde de misstap van de arbitrage. "Het is onbegrijpelijk dat zo'n duidelijk moment op dit niveau niet telt. De wedstrijd werd gekenmerkt door dat moment", verzekerde de oefenmeester, die daarna toch de kwaliteiten van Valencia opnoemde en complimenteus overkwam.

Valverde kon er uiteindelijk enigszins om lachen. Hij kreeg de vraag of hij het zorgelijk vond dat Barcelona in de eerste helft goed speelde en niet tot scoren kwam. "Ja, maar we hebben gescoord. Of het een probleem is dat we goed spelen en niet scoren? Ja, een oogprobleem." Sergio Busquets hoopt dat de video-arbiter snel zijn intrede doet. "Er zijn veel dingen die de video-arbiter niet duidelijk zal kunnen maken, maar ik hoop dat hij bij dit soort momenten voor duidelijkheid kan zorgenn. Het is noodzakelijk."

"Het is iets dat iedereen nodig heeft, niet alleen vanwege dit moment", zo verzekerde de middenvelder van Barcelona. "De Spaanse competitie heeft de beste voetballers ter wereld en de beste competitie ter wereld verdient de beste technologie. De bal ging duidelijk over de doellijn, maar de scheidsrechter én de grensrechter zagen het niet eens."

Meer nieuws
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
9
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
22
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
21
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (50)

 
Shevchenko_7
 
36
26 november 2017 om 23:53
Omdat het Barcelona wel eens mee zit moeten ze maar vrede hebben met zo een fout van de arbitrage? Tuurlijk word hier op gereageerd en dat is maar goed ook, ook als het bij een Getafe gebeurd moet er wat van gezegd worden, doellijn technologie moet gewoon ingevoerd worden want dit gaat nergens over, je hebt totaal niks aan de officials die op de achterlijn staan.
 
Sonnyfloyd
 
4
27 november 2017 om 00:46
Kijk je wel naar Spaans voetbal? Er staan namelijk überhaupt geen mensen op de achterlijn en ook de analytici die lopen maar wat te raaskallen. Bij een aanval wordt een grensrechter geacht om op buitenspel te letten, als er dan van 30 meter geschoten wordt is het onmogelijk om die afstand te overbruggen in een fractie van een seconde. Bovendien ben ik het met een hoop mensen eens dat de topclubs in elke competitie waar dan ook het minste recht van klagen hebben, zij zijn doorgaans degene die bij twijfel het voordeel krijgen.
 
najomo
 
4
27 november 2017 om 01:39
dit is een topper mag niet gebeuren ..is een lostaande feit , hoevaak heeft madrid niet geluk gehad wat heeft dat met deze feit te maken
 
TudoPassa
 
60
26 november 2017 om 23:39
Schandalig! Ten eerste dat deze goal niet wordt gezien, ten tweede dat de goallijntechnologie nog steeds niet is ingevoerd!
 
XaviHernandez_
 
10
27 november 2017 om 01:25
Eens. Maar laten we bij het begin beginnen en laat ze eerst eens goede arbiters opleiden.
 
Perspectief
 
2
27 november 2017 om 04:53
Volgens mij wordt de goallijntechnologie vanaf volgend seizoen ingevoerd, althans ik meen het ergens gelezen te hebben.
 
DavitDavtyan
 
4
27 november 2017 om 09:17
Idd, dat heb ik ook gelezen op 90min.com. Het werd tijd. Zulke schandalige momenten kunnen je de titel kosten.
 
falonso
 
42
26 november 2017 om 23:41
Kom op zeg. Waar of niet, het gebeurt meerdere kanten op hoor. Barcelona-PSG in de CL. Eén voorbeeldje. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Soms een blunder in je voordeel, soms in je nadeel. Soms kost het je een titel (blijkbaar), dan win je er soms ook een titel mee. De videoscheidsrechter moet gewoon zo snel mogelijk komen. Dan zijn dit soort problemen in ieder geval niet meer aan de orde. Dan krijg je misschien nog discussies over penalty's, maar dat blijf je houden. Doellijntechnologie had er ook allang moeten zijn, onbegrijpelijk dat dat zo lang moet duren. In de PL hebben ze dat, is dat nog steeds als test ofzo? Zo snel mogelijk overal invoeren waar profvoetbal wordt gespeeld, minimaal op het hoogste niveau maar liever ook de niveau's daaronder.
 
Zytto34
 
34
26 november 2017 om 23:44
In La Liga zit de scheids niet vaak mee. Die kampioenswedstrijd tegen Atletico is daar ook een mooi voorbeeld van.
 
real8madrid
 
28
26 november 2017 om 23:56
Komop zeg kerel, Atletico is zoveel vaker benadeelt in onderlinge wedstrijden. Onder andere de halve finale van de Copa vorig jaar (of is dat al langer geleden?). Geen sterk voorbeeld dus
 
LaManita5
 
62
26 november 2017 om 23:59
Een zuiver doelpunt van Messi dat je de titel en miljoenen kost? Welk beter voorbeeld heb je nog nodig vraag je je dan af...
 
Elegia
 
9
27 november 2017 om 00:12
Welke titel?
 
Kluivert09
 
15
27 november 2017 om 07:46
Toen Atletico gelijk speelde in Barcelona en kampioen werd, Messi maakte toen een geldig doelpunt die onterecht werd afgekeurd. Als die telde dan was Barca kampioen en niet Atletico
 
KarimHalimzakar
 
5
27 november 2017 om 10:13
ga toch weg man real madrid word dit seizoen genoeg benadeeld hoor weet niet waar je het over hebt gisteren gaf de scheids ook geen penalty aan valancia en zaterdag werd een doelpunt van c.ronaldo ook onterecht afgekeurd wegens buitenspel want dat was het niet
 
real8madrid
 
5
26 november 2017 om 23:59
Helemaal mee eens maar het zou iedereen een hoop frustratie besparen. Er is niets ergers dan een pot verliezen door een fout van de scheids. Als men die momenten uit het voetbal kan halen is iedereen een stuk gelukkiger. Dan zijn er inderdaad wedstrijden waar je dan dus niet het geluk hebt dat de scheids een fout in jouw voordeel maakt, maar dat is makkelijker te accepteren natuurlijk. Ik weet best dat Madrid vaak genoeg in het voordeel is bij zulke arbitraire dwalingen. Dat weerhoudt me er echter niet van om de hele avond met een naar gevoel te zitten wanneer het in ons nadeel gebeurd.
 
losblancos003
 
18
27 november 2017 om 00:20
Met alle respect hoor ,maar zijn jullie dom ofzo? Real had 93punten barca 90. Als die goal tegen betis had geteld had barca 92 punten gehad ????????????????????
 
Ramos.93
 
5
27 november 2017 om 00:45
En de 2 punten tegen leganes.
 
Ramos.93
 
3
27 november 2017 om 01:15
1 punt*
 
najomo
 
13
27 november 2017 om 01:44
zo kunnen we blijven.doorgaan dan was madrid tegen bayern al uitgeschakeld in de CL met 2 buitenspeldoelpunten v cr7 en waren ze in de liga op 79 punten geeindigd ivm onterechte penalties
 
R.madridista
 
3
27 november 2017 om 08:40
Dus je wilt niet die 12 onterecht afgekeurde doelpunten meetellen? Die had Real ook heel wat punten gekost, onder andere Sevilla uit.
 
DavitDavtyan
 
6
27 november 2017 om 09:34
Het gaat me toch te ver hoe jullie punten van een rivaal kunnen uitrekenen. Zo veel zeuren zeg! Ik vind dat mijn club gisteren benadeeld is en dat het vaker gaat gebeuren. Haat jegens Catalunya is nu niet ver te zoeken. Maar dat wil niet zeggen dat ik ook gelijk begin met zeuren. Valencia had gisteren ook een penalty kunnen krijgen en bij 2-0 was Barca wss niet meer teruggekomen. Soms ziet het mee en soms(wat vaker) ziet het tegen. Zo vind ik dat Real onterecht CL heeft gewonnen vorig seizoen, maar ik wil daarover niet zeuren en Laliga hebben ze toch imo verdiend gewonnen. Doellijntechnologie in Spanje is al heel lang nodig, waarschijnlijk meer dan in andere landen. Maargoed ik heb vertrouwen in Barcelona van nu. Zodra Dembele terug is en er een creative middenvelder bijkomt, zal Barca niets meer stoppen. Ik zie zoveel organisatie in Barcelona’s verdediging en dat heb ik jaren niet gezien.
 
Cata
 
0
27 november 2017 om 17:54
Dat is ook niet helemaal waar, want bij een 0-1 voorsprong betekent dat Valencia meer naar voren zal moeten. Waardoor je ook meer ruimte krijgt en de kans groot is dat de 0-2 valt dan de 1-1. En zou die penalty situatie waar jij op doelt ook niet gebeurd zijn.
 
Suarez 7
 
11
26 november 2017 om 23:51
Barcelona is Europees een paar keer goed weggekomen maar landelijk is het al jaren dubies hoeveel beslissingen er tegen Barca worden genomen. In de hoogtijdagen van MSN leek er wel elke wedstrijd een doelpunt onterecht geannuleerd te worden en afgelopen seizoen hadden we schandalen bij Villareal en Real Betis en in mindere mate nog meer zwakke arbitrale fouten.
 
koekeloereboy
 
13
26 november 2017 om 23:51
Begin maar eerst met de scheidsrechters, drama land. Goal afgekeurd, valencia penalty ontnomen en rodrigo die geel had een pruik opzet na zijn goal en je de scheids duidelijk ziet dat hij hem geel wil geven daarvoor en het dan gewoon niet doet. Drama na drama in spanje, slechste land met scheidsrechters gewoon. Vorig jaar koste het ons de landstitel, in de kampioenswedstrijd tegen atletico ook. In de cl zat het dan mee, maar de foutjes die ons afgepakt worden kosten ons titels lol.
 
LaManita5
 
21
26 november 2017 om 23:58
Ook toen Atleti kampioen werd op de laatste speeldag in Camp Nou werd er een doelpunt van Messi onterecht afgekeurd. Barcelona heeft ook de scheidsrechter zeker eens mee, maar sinds vorig seizoen worden ze op cruciale momenten steeds benadeeld. Er zijn genoeg voorbeelden te vinden vorig seizoen en als je niet overtuigd bent, moet je maar eens wat opzoekingswerk doen.
 
Origami
 
1
27 november 2017 om 02:17
Dat was echt zonde. Want als dat doelpunt had geteld zoals het hoorde had Barca de landskampioenschap gewonne.
 
vinnzidane
 
20
27 november 2017 om 00:06
In een andere topic heb ik het ook al aangegeven want sierd zei dit ook. Maar wat een complete onzin zeg. Eindstand laliga was 93 om 90 punten en met die goal erbij tegen betis zouden ze 2 punten meer hebben en daarmee dus 92 punten. Dan ben je dus alsnog geen kampioen. En dit is nou de ware aard van de meeste Catalanen. Het maakt niet uit of real kampioen word want het ligt altijd aan de scheids. Het is echt ongelooflijk dat er in deze tijd nog altijd over complottheorieën tegen een club of persoon of wat dan ook word gesproken.
 
PerPSV
 
5
27 november 2017 om 00:08
Tuurlijk, dit doelpunt had moeten tellen en tuurlijk, video ref moet zsm overal ingevoerd worden, evenals doellijn technologie. Maar, beste Jordi Alba, als je door éã©n wedstrijd, sterker, door éã©n scheidsrechterlijke dwaling het kampioenschap verspeelt, dan heb je of een geweldige tegenstander (dus geen schande om 2e te worden, uithuilen en door) of dan ben je zelf simpelweg niet goed genoeg (dus geen schande om 2e te worden, uithuilen en door)
 
Origami
 
0
27 november 2017 om 02:21
Heel sterk punt, ware het niet dat het de enige wedstrijd was in dat seizoen waar Barcelona punten werden ontnomen door arbitraire dwalingen.
 
HeyHallo
 
0
27 november 2017 om 01:39
Sicke blunder idd, Maar hoezo had ze het vorig seizoen de titel gekost? Zoiets wordt toch wel door meer dan alleen een arbitraire dwaling bepaald?
 
Strandjutter
 
11
27 november 2017 om 01:49
Echt 99% van de comments gaan niet over de bal die een doelpunt was, vanavond, maar over"ja maar toen! en toen! en toen!". Voetblzone lacht in z'n vuistje met alle extra clicks.
 
JozefThilemans
 
3
27 november 2017 om 09:25
Voor alle Barça huilers :real is al een stuk of 10 keer benadeelt door de arbritage, en jullie zijn dat doelpunt tegen Malaga van Barça vergeten toen ze scoorden uit een voorzet nadat de bal al een halve meter de achterlijn was gepasseerd?hypkrietjes!
 
Blaugrana1899
 
3
27 november 2017 om 09:33
Voor alle real fans (zover die er zijn) jullie zijn al zo vaak bevoordeelt door de arbritage
 
AFCjuve7
 
1
27 november 2017 om 09:35
Halve meter? Laat me niet lachen! Zeker over de lijn maar dit is puur onzin verkopen.
 
Remcob
 
2
27 november 2017 om 13:57
Het was inderdaad geen halve meter, daar heb je gelijk in. Het midden van de bal was 'slechts' 46 cm over de doellijn hebben ze nu berekend. Dat komt erop neer dat de bal ongeveer 34 cm volledig over de lijn was. Het was dus niet een halve meter maar een derde meter. Desalniettemin werkelijk een schande dat een scheidsrechter en zijn beide grensrechters dit op een dergelijk niveau niet zien. Waarschijnlijk zag de keeper van Barcelona zelfs dat de bal over de lijn was.
 
Blaugrana1899
 
2
27 november 2017 om 09:38
Het is gewoon vreselijk balen dit en het gaat helemaal nergens over dat dit moment niet woord gezien maar we mogen natuurlijk ook niet vergeten dat het ons ook weer mee zat in de wedstrijd Malaga (thuis) hoe dan ook gewoon doorgaan en de volgende wedstrijd pakken we weer gewoon 3 punten en hopelijk zien we zo snel mogelijk video scheidsrechter
 
RM7CR
 
0
27 november 2017 om 10:10
Als het in zijn nadeel is kost het je punten en als het in je voordeel is zoals het maken van doelpunten in de buitenspel positie hoor je ze nooit over klagen. Man man man hoevaak hebben ze nou de scheids mee en 1x fout en de hele wereld mag afbranden.
 
Remcob
 
1
27 november 2017 om 13:50
Als de arbitrage zo blundert heb je alle recht van klagen. Het is werkelijkwaar een schande dat een scheidsrechter op professioneel niveau dit niet ziet. Dan ben je of een bedroevend slechte arbiter, of je was aan het slapen, of je bent omgekocht. Andere verklaringen kan ik niet bedenken. Het is ook niet zo dat de bal heel even achter de lijn stuitte en weer het veld in sprong, maar de bal lag meerdere seconden stil achter de doellijn. Laten we wel wezen, dit soort blunders zijn zelfs op amateurniveau zeldzaam.