Barcelona breekt als eerste door barrière met gigantisch salarishuis
Dinsdag, 15 januari 2019 om 20:02

Barcelona heeft het afgelopen jaar 562 miljoen euro uitgegeven aan salarissen en heeft daarmee een primeur te pakken, zo hebben de accountants van KPMG becijferd. Hun Football Benchmark-studie wijst uit dat de Catalanen de eerste voetbalclub zijn die meer dan een half miljard euro aan salarissen heeft uitgekeerd. Nummer twee op de lijst Paris Saint-Germain volgt met een totaal van 332 miljoen euro op gepaste afstand.

De reden dat het salarishuis van Barcelona in het afgelopen jaar met 42 procent gegroeid is, is onder meer de komst van Ousmane Dembélé in de zomer van 2017 en het aantrekken van Philippe Coutinho begin vorig jaar voor het clubrecordbedrag van maximaal 160 miljoen euro. De koploper van LaLiga verlengde daarnaast een aantal contracten, waaronder die van grootverdiener Lionel Messi. De sterspeler incasseerde naar verluidt een tekenbonus van dik 50 miljoen euro en zou nu om en nabij de 585 duizend euro per week verdienen.

De salarisuitgaven van Paris Saint-Germain stegen in het afgelopen jaar met twintig procent en zij hebben met Neymar en Kylian Mbappé volgens KPMG ook de twee meest waardevolle spelers van dit moment onder contract staan. Neymar vertegenwoordigt volgens het accountantsbureau een transferwaarde van 229 miljoen euro, terwijl Mbappé volgt met 215 miljoen. Messi komt met een waarde van 203 miljoen op de derde plaats.

Manchester City is met een totale transferwaarde van een kleine 1,2 miljard euro het meest waardevolle team van dit moment, al zagen the Citizens de salariskosten wel met vijf procent afnemen. PSV wordt als de kampioen van Nederland ook behandeld in het rapport en de Eindhovenaren keerden het afgelopen jaar 34,6 miljoen euro uit aan salarissen. Hirving Lozano is met een geschatte waarde van 48 miljoen de duurste speler van de koploper van de Eredivisie.

Meer nieuws
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
1
   
17:37
17:37
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
0
   
17:35
17:35
Dumfries reageert via Instagram op veelbesproken actie tijdens kampioensfeest
6
   
17:00
17:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
PAASCHKAAL
 
64
15 januari 2019 om 20:18
Werkelijk belachelijk. Sowieso betaalt Barcelona veel te hogen salarissen (met minder zullen bepaalde spelers ook echt wel genoegen nemen als ze voor het grote Barca mogen spelen). Daarnaast is de onderlinge verhouding helemaal scheef: waarom mogen nieuwkomers, die nog niks hebben bereikt, als Dembele en Vidal meer verdienen dan ervaren clubiconen als Alba en Busquets? Dat moet toch voor scheve gezichten zorgen. Dat Messi belachelijk veel verdient, is tot daar aan toe. Maar Suarez hoeft bijvoorbeeld naar mijn mening echt niet meer te verdienen dan Cavani of Hazard. Dembele niet meer dan Martial en ga zo maar door. Waarom zou Barcelona dan toch op zo'n belachelijk hoge salariskosten uitkomen? Dat vind ik persoonlijk gewoon slecht management.
 
MessiBazoer
 
15
15 januari 2019 om 20:46
Amen. Spelers als Vidal die niet eens basis zijn zo’n enorm salaris geven.. Ook wel een opmerkelijk iets dat ze dus rond de 200 miljoen meer uitgeven dan de nummer 2. Ook weer een gevolg uit de doorstroom van jeugdspelers afgelopen jaren. 4/5 goeie jeugdspelers op de bank scheelt waarschijnlijk alweer 4/5 spelers die niet extreem goed zijn, maar wel 7/8 miljoen per jaar verdienen. Maar goed, alle bedragen die ze verdienen zijn absurd, ook Messi.
 
Kolbeinn_Sigi
 
17
15 januari 2019 om 20:47
Ik vind inderdaad dat Busquets veel meer zou moeten verdienen dan een rookie als Dembele. Daarentegen vind ik t niet raar dat Suarez meer verdient dan Cavani, hij is gewoon beter dan Cavani. Daarentegen, vind jij dat Alba al een barca-icoon genoemd mag worden? Vind ik persoonlijk nog wel een lastige.
 
Almogaver
 
3
15 januari 2019 om 23:29
Kan allemaal wel zijn, maar er is nog steeds een groot verschil tussen de insteek in de tijd van Laporta en de insteek daarna. De oplossing van Rosell en later Barto is altijd dezelfde geweest: vlug een heel goede speler kopen en daar desnoods een fortuin voor neerleggen. Deze spelers een gigantisch salaris aanbieden en hopen dat ze voor je willen tekenen. Daarvoor kregen spelers een relatief laag basissalaris, maar konden ze deze omhoog krikken door prijzen te winnen.
 
MrMoojoRisin
 
0
17 januari 2019 om 19:54
Ben ik het inderdaad wel met je eens, je zou denken dat het voor een speler een eer is om bij een club als Barcelona te mogen spelen naast een speler als Messi. Dan hoef je toch niet perse ook nog eens meer salaris te bieden dan welke andere club dan ook om een speler naar je toe te lokken (lijkt mij). Ik bedoel, stel je kan als speler kiezen voor spelen voor Barcelona, of een club als PSG dat misschien 20 meer salaris biedt maar lang niet dezelfde uitstraling en allure heeft. Hooguit hoef je je salarissen als Barca zijnde te matchen met de andere grootmachten, maar waarom in hemelsnaam veruit het meeste uitbetalen terwijl je op reputatie al meerdere streepjes voor hebt (bijna elke speler droomt ervan om voor of Barcelona of Real te spelen). Maar goed, er zijn wel meer zaken die erop duiden dat de beleidsvoering binnen Barcelona alles behalve slim wordt aangepakt.
 
Gerard13
 
20
15 januari 2019 om 20:21
Bizarre bedragen. Allemaal geld smijters het enige wat nog telt in het voetbal. Barca is net zoals alle topclubs gewoon een vieze club geworden. Geen eer meer geen typische Barcelona meer. Zonde want er blijven weinig echte clubs over in het voetbal. De topclubs in het voetbal geven bijvoorbeeld meer uit aan salarissen dan de hele eredivisie samen. Barca geeft ruim 2,8x meer salaris uit dan het hele Nederlandse voetbal bij elkaar.
 
RinusMichelss
 
4
15 januari 2019 om 23:11
Waarom ben je dan een vieze club. Anders gaan de spelers ergens anders heen. De enige reden dat ze zoveel kunnen betalen zijn mensen als jij en ik
 
Cantbestopt
 
3
16 januari 2019 om 05:35
Ik snap zulke opmerkingen nooit van mensen. Doordat wij voetbal zo leuk vinden blijft het geld stromen. Wil je niet meer zulke absurde bedragen dan moeten we vanaf nu voetbal minder leuk vinden. Overal in de entertainment worden absurde bedragen verdiend. Wat dacht je van filmsterren en muziek artiesten... hoe meer populairiteit hoe meer geld dat is gewoon simpel. Het feit dat wij, met zn allen op Voetbalzone zitten de hele dag discussie voeren zegt al iets over hoe belangrijk wij voetbal vinden. Voor Korfbal wordt er niet zulke bedragen uitgegeven, maar hoeveel mensen volgen dat?
 
Paauwer
 
27
15 januari 2019 om 20:22
Ben nu wel benieuwd naar al die mensen die altijd roepen dat ze een hekel hebben aan Manchester city en Psg en dat soort clubs met rijke sjeiks. Het blijkt nu iig wel dat Barcelona waar iedereen altijd de grootste fan van is (ik ook hoor) gewoon veruit het meeste betaald. In mijn ogen mag je dus gewoon fan zijn van elke Club ook al zit er een rijke Sjeik. Ik kies dus voor het mooie voetbal als clubs waar ik graag naar kijk. Barcelona, man city, Ajax, clubs die het voetbal op 1 zetten.
 
Dr.Jero
 
11
15 januari 2019 om 20:36
Ik vind dat je zoweizo fan mag zijn van welke club je ook wilt. Waarom zou je je verantwoordelijk moeten stellen aan een paar bimbo's die een karige mening moeten verkondigen omdat ze jaloers zijn of afkeer hebben tegen beleidsvoering van andere clubs. Moraalridders krijsen nu eenmaal veel. Zeker als hun club veel of weinig succes kent ^^
 
barcalover123
 
4
15 januari 2019 om 20:54
Denk dat het vooral te maken heeft met het feit dat city en psg "oneindig" geld heeft omdat ze rijke eigenaren hebben. Barca geeft geld uit wat ze eerlijk hebben verdient. Hoewel ik dit veruit belachelijk vind. Hoe kan je 200 mil meer uitgeven dan nummer 2...? Spelers als dembele en couthino verdienen naar mijn mening te veel. Messi busi en pique moeten de groot verdieners zijn. Daar achter suarez alba en rakitic. En dan pas de groep met couthino dembele vidal en umtiti.
 
Arsenallz
 
5
16 januari 2019 om 03:58
Eerlijke verdiende met lugubere sponsordeals uit Qatar?
 
Djum
 
0
16 januari 2019 om 09:46
Denk dat het meer is dat de meeste mensen City en PSG nog wel herinneren als nietszeggende clubje dat streed tegen degradatie/ middenmoot, en daaruit kwamen dankzij de sjeik, daar Barcelona in de meeste mensen ze heugenis al een topclub is.
 
khalid3073wx
 
8
15 januari 2019 om 20:24
Na het vertrek van Pep lijkt de jeugdopleiding bij Barca doodgebloed. Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat er geen talent meer rondloopt in de jeugd. Ieder team heeft een periode van leegte dat zeker maar voor de Barca normen is het wel extreem de laatste jaren. Real Madrid draait ook niet dit jaar maar de voorafgaande jaren onder Zidane koos men voor 12,13,14de man jeugd spelers. Bij Barca koopt men zelfs wisselspelers vroeger kocht men alleen basisspelers. Om een voorbeeld te noemen Samedo je hebt Roberto speelt heel verdienstelijk tot geweldig laat dan achter hem een jeugdspeler ala onze 25jarige bij Madrid ben zijn naam kwijt. Ook geen geweldenaar maar wel nuttig. Een speler als Vazquez moet barca wel hebben. Iemand die het niet erg vindt hele leven op de bank te zitten. Normaal gesproken.
 
Dr.Jero
 
13
15 januari 2019 om 20:32
Het verschil met nr 2 is wel heel erg groot.. dat gat van 200mil, ik snap wel dat alba ook omhoog wilt als ze toch strooien met de knaken. Een tekenbonus van 50miljoen terwijl je al bijna 6 ton per week verdient messi toch. xD. Natuurlijk gaat messi nergens heen, dat de beste speler t meeste verdient is tot daar aan toe. Maar 50 miljoen tekenbonus xD hahahhaha meer als een club.. dat is het zeker. Gouden bomen daar aan de oostkust
 
Dr.Jero
 
13
15 januari 2019 om 20:47
Ongekende clubliefde zelf, het verlengde contract is ook nog eens tot 2021 dus hij zal volgend jaar wel weer zo'n premie kunnen opstrijken zou die tot 2022 willen blijven.
 
SpeedyAFC
 
10
15 januari 2019 om 21:04
Dus Messi heeft dit jaar 110 miljoen euro bruto verdiend dit jaar. Dat gaat echt helemaal nergens meer over. Kan me voorstellen dat dit tot scheve gezichten leid, zeker bij spelers als Alba waarmee de onderhandelingen over zijn contractverlenging zeer moeizaam verlopen. Overigens gaat dit rapport echt de mist in als men denkt dat Lozano met 48 miljoen euro de duurste speler van de eredivisie is. Ik ken wel een tweetal Ajacieden die echt stukken meer waard zijn. Mea Culpa, ik had niet goed gelezen, Lozana de duurste speler van Psv. Dat kan weleens kloppen, al ontwikkeld Bergwijn zich wel razendsnel.
 
Rolotjuh
 
18
15 januari 2019 om 21:12
Lezen blijft ook een kunst.En sommigen maar denken dat Ajax ooit nog wel kan aanhaken tegen de europese top aan. Volstrekt kansloos, af een toe een super lichting hebben en goed meedraaien zit er wel in maar als ze dan voor 75 miljoen je briljanten komen halen....
 
shenkie
 
0
15 januari 2019 om 23:50
Heeft niks met aanhaken te maken! Is De Ligt minder dan Piqué? Denk dat t niet veel scheelt, maar omdat piqué 15x meer verdiend is Ajax kansloos? Vervang Blind voor Sánchez (had gekunt), robben/danjuma voor dolberg, tadic in de spits en dembele op de plek van schone. Dan staat er echt een wereldelftal met heel wat minder centen.
 
Rolotjuh
 
0
16 januari 2019 om 00:04
Bedoel alleen maar te zeggen dat je geluk moet hebben met uitzonderlijke Nederlandse talenten. Zo groot als deze twee gebeurd zelden. Buitenlandse mega talenten gaan niet snel naar Nederland. En doen ze een jaar leuk zijn ze weg, vervang ze dan maar eens.
 
Kyle66
 
5
15 januari 2019 om 21:27
@Speedy, er staat dat hij de duurste speler van PSV is. Beter lezen dus.
 
Le Papillon
 
11
15 januari 2019 om 21:48
Onvoorstelbaar, die club heeft miljarden schulden bij Spaanse Banken. Het land is zo wat failliet gegaan, maar Barca en Real blijven leven. Als je dit leest, FIFA fair play, waar ben je?
 
RealSer
 
3
15 januari 2019 om 22:27
Real heeft maar zo'n 90 miljoen schuld bij de bank hoor. Weet niet waar jij je bedragen vandaan haalt maar dat is helemaal niet zoveel als je kijkt naar wat ze elk jaar binnenhalen/aan omzet maken.
 
Pogba6
 
8
15 januari 2019 om 22:50
Volgens de meest recente jaarrekening die ik vinden op de site van Barca (2016-2017) bedroeg de schuldenlast 439 miljoen, halverwege 2017. Die miljaren schuld die jij schetst slaan dus helemaal nergens op. Het eigen vermogen bedroeg 115 miljoen. Hiermee komt Barca uit op een solvabiliteit van ruim 26%. Een onderneming wordt door een bank als financieel gezond bestempeld wanneer de solvabiliteit tussen de 25% en 40% zit. Dat Barca blijft leven is dus volkomen logisch en er is dus geen enkele reden tot paniek. Als je geen verstand hebt van het onderwerp verdiep je dan op zijn minst voordat je zulke onzin uitkraamt.
 
Pogba6
 
0
15 januari 2019 om 23:32
Klopt, dat zijn alleen de leningen bij de bank. Barca heeft natuurlijk nog meer crediteuren/kortlopende schulden. Ik neem aan dat je het PDF hebt van de Barca site? Op blz. 226 staat een beknopte balans, daar staan de 439m, totale kortlopende schulden vermeldt. Bovenstaande is de solvabiliteit op korte termijn, meest relevant vind ik. Anders zou er nog een bedrag van 54m bijkomen als zijnde langlopende schulden (waaronder Note 13.1 zoals je noemt). edit: Waarom zou je nog te betalen salarissen/transfersommen niet meenemen als kortlopende schulden? Dat zijn toch gewoon bedragen die je per balansdatum nog verschuldigd bent aan derden? Dat je aan de andere kant termijnen ontvangt van transfersommen heeft toch niets te maken met het feit dat je aan de andere kant nog termijnen van transfersommen moet betalen? Anders zou met diezelfde redenatie de (andere) debiteuren weg kunnen strepen tegen de (andere) crediteuren.
 
Pogba6
 
2
15 januari 2019 om 23:54
Top, weer wat geleerd! Zwart wit de (korte) solvabiliteit berekenen is niet representatief. De afdeling jaarrekeningen van Bvo`s is niet mijn specialiteit haha. Al met al kunnen we wel concluderen dat miljarden schuld, in totaliteit of alleen aan banken, klinkklare onzin is. Jij doet vast en zeker wat in de financiã«le richting.
 
FilipMich
 
0
16 januari 2019 om 00:24
Deze zomer was de schuld gedaald tot €157.4m terwijl de operationele kassastroom €177m bedroeg. Stond (en nu nog steeds) deze zomer op de clubwebsite van fc barcelona bij de budgetbesprekingen. 439m schuld nu kan nooit kloppen. Jaren terug was het dikke 400 maar het is elk jaar gezakt en 2 jaar geleden was het al in de 200.
 
Pogba6
 
0
16 januari 2019 om 00:26
Dat maakt het juist nog erger naar mijn mening, gewoon op de bonnefooi maar wat roepen. Die lening voor die verbouwing zal ook geen probleem zijn. Gewoon een "normale" hypotheek met onderpand en de aflossing plus rente keurig betalen. Helaas kan men dan wel weer roepen dat ze honderden miljoen schuld hebben bij de bank terwijl het niets anders is dan een hypotheek die de gemiddelde Nederlander ook heeft.
 
omid-amiri
 
1
16 januari 2019 om 14:03
en opeens is er nu minder haat naar die gekke bedragen omdat barca er nu bij hoort als et real madrid psg of city was zou de haat enorm zijn maar omdat et weer barca is is et geen probleem merk et echt nederland is half catalaans ??
 
JaouadAmhaouch
 
0
16 januari 2019 om 14:22
De geschatte waarde van lozano is 48 miljoen en toch vinden mensen, dat hij voor 30 miljoen verkocht moet worden.