'Barcelona gunt 'tegenpool van Arthur Melo' transfer richting oude liefde'
Zondag, 2 augustus 2020 om 11:09

De kans dat Ivan Rakitic ook volgend seizoen het shirt draagt van Barcelona lijkt met de dag kleiner te worden. Mundo Deportivo meldt zondag namelijk dat de Catalaanse grootmacht bereid is om de middenvelder voor tien miljoen euro te verkopen aan diens oude liefde Sevilla, dat al langer in de markt is voor de routinier. Barcelona wil Rakitic graag in deze transferperiode verkopen, om zo te voorkomen dat hij volgend jaar gratis de deur uitloopt.

Het Barcelona-bestuur is bereid om mee te werken aan de transfer, zo klinkt het. De nummer twee van afgelopen seizoen wil tijdens de aanhoudende coronacrisis enkele spelers van de hand doen, zodat de salarishuishouding op orde kan worden gebracht. Rakitic, in 2014 voor zestien miljoen euro overgenomen van Sevilla, kan al enige tijd niet meer rekenen op een basisplaats in de selectie van trainer Quique Setién. Een tussentijds vertrek lijkt dan ook de beste oplossing voor alle partijen.

Frenkie, Messi en Dembélé zijn weer begonnen aan training bij FC Barcelona

Volgens Mundo Deportivo zijn de beleidsbepalers van Barcelona lovend over de professionele instelling van Rakitic, ondanks het feit dat de middenvelder is veroordeeld tot een bijrol. Er wordt door de Spaanse krant een vergelijking gemaakt met collega-middenvelder Arthur Melo, die met ingang van komend seizoen onder contract staat bij Juventus. Laatstgenoemde heeft besloten om tot die tijd in Brazilië te blijven, tot grote woede van onder meer voorzitter Josep Maria Bartomeu. Arthur lijkt door deze beslissing de ontmoeting met Napoli te missen in de achtste finale van de Champions League. Beide clubs treffen elkaar op zaterdag 8 augustus.

Rakitic wordt al langer in verband gebracht met een vertrek bij Barcelona. Enkele maanden geleden meldden verschillende Spaanse media dat de Catalanen hem wilden inzetten in een ruildeal met Neymar, die Barcelona in 2017 inruilde voor Paris Saint-Germain. Tot een definitieve transfer leidde dat echter niet. Rakitic kwam in zijn tijd bij Barcelona tot 35 treffers en 41 assists in 309 duels. Hij veroverde onder meer de Champions League en viermaal de Spaanse landstitel.

Meer nieuws
   
14:40
14:40
Arne Slot ziet na Pepijn Lijnders tweede Nederlander vertrekken bij Liverpool
2
   
14:12
14:12
'Verdediger van PEC kan fraaie overstap maken naar LaLiga of Premier League'
3
   
13:27
13:27
'Ik weet dat Christian Eriksen nog steeds een fijn gevoel heeft bij Ajax'
9
   
13:00
13:00
Luciano Spalletti betrekt 4 legendes om EK-titel met Italië te prolongeren
9
   
12:29
12:29
Arsenal wil voorhoede versterken en denkt aan verkopen van man van 50 miljoen
30
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
Yuto
 
5
2 augustus 2020 om 13:18
Nou en, Barcelona is de baas. Hij staat daar onder contract.. Arthur gedraagd zich ook als een klein kind. Hij vergeet even die miljoenen Barcelona fans die ook op hem rekenen? Puur egoïst is het.
 
Marc Juventus
 
11
2 augustus 2020 om 13:32
Als Arthur in de laatste 6 wedstrijden met een geblesseerde Frenkie en 5 wissels 0 speelminuten krijgt, lijkt het me heel sterk dat ze in de belangrijke CL op hem rekenen.
 
Yuto
 
2
2 augustus 2020 om 13:58
Dus??? Alsnog heeft hij gewoon een contract, en als meneer Arthur echt zo verschrikkelijk goed was had hij wel meer speelminuten gehad hé?
 
Marc Juventus
 
2
2 augustus 2020 om 14:11
Tuurlijk, hij moet ook gewoon nog even op de bank zitten als ik hem was, maar nu zeg je dat hij een contract heeft en zich daarom gewoon moet melden. In je eerste reactie zei je echter dat iedereen op Arthur rekent in de CL, wat natuurlijk lachwekkend is. Die jongen heeft zijn laatste minuut bij Barca al lang gespeeld.
 
Yuto
 
0
2 augustus 2020 om 14:49
Hij is een profvoetballer, geen "normaal" werkend persoon. Miljoenen fans zorgen ervoor dat hij miljoenen in zijn zak kan steken, en die laat je ook gewoon stikken. Dan had ie lekker geen prof moeten worden als hij alleen maar de lusten wilde hebben.
 
ViscaCatalunya
 
0
2 augustus 2020 om 16:19
Het lijkt me logisch dat Setien de spelers die er volgend jaar nog zijn de kans wilde geven. Als we straks een middenvelder tekort komen door een blessure dan benadeelt Arthur de club.
 
Lierse1997
 
6
2 augustus 2020 om 11:17
Het is nog maar de vraag of Rakitic het zelf wilt, want die verdient meer dan 10 miljoen bij Barcelona en dat kan Sevilla natuurlijk nooit evenaren. En dan nog een jaartje te wachten, lijkt me wel te overbruggen.
 
bochherief
 
1
2 augustus 2020 om 11:23
Barça is bereid het verschil in salaris bij te leggen, dus dat komt wel goed. Wil rakitic zelf wel weg ja is de vraag. Veel beter dan Sevilla komt niet op zijn pad denk ik
 
Lierse1997
 
2
2 augustus 2020 om 11:29
Dan zou het wel een degelijke beslissing kunnen zijn. Alleen kan hij ook nog een jaar wachten en dan een grote tekenbonus tegemoet zien. Want hij zou wel sowieso speelminuten krijgen bij Barcelona.
 
bf1994
 
6
2 augustus 2020 om 11:26
Nou met alle respect dit is gewoon 2 seizoenen te laat. Hoop dat ze ervan geleerd hebben en oudere spelers niet meer een langdurige contract geven.
 
real8madrid
 
28
2 augustus 2020 om 11:50
Enter pjanic met 5 jaar contract... ik vrees ervoor
 
Yuto
 
2
2 augustus 2020 om 13:22
Pjanic is echt 10x fitter en dynamischer dan rakitic.. Heb je die rakitic de afgelopen 2 seizoen over het veld zien sjokken? Dat is echt helemaal niks meer. Pjanic kan nog wel minimaal 3 jaar Spelen hoe hij nu speelt.
 
Metternich
 
13
2 augustus 2020 om 13:32
Ik zou Pjanic nou niet echt typeren als dynamisch.
 
Yuto
 
1
2 augustus 2020 om 14:46
Is misschien niet snel, maar kan het spel beter lezen dan bijvoorbeeld rakitic. Sterk in de onderschepping en weten waar hij moet staan om zijn gebrek aan snelheid te compenseren. Kan een goed wapen zijn voor Barcelona als ze druk willen zetten op de helft van de tegenstander.
 
Yuto
 
0
2 augustus 2020 om 14:47
Arthur is een overschat spelertje, koning tikkie breed, scoort en assist ook nooit. Met pjanic kan je sowieso 2 jaar overbruggen en dan eventueel kijken naar nieuw talent.
 
Master D
 
0
2 augustus 2020 om 18:32
Haha roepen dat Pjanic 10x fitter dan Rakitic is en dat die laatste helemaal niks meer is en vooral over het veld sjokt. Pjanic laat momenteel bij Juventus precies hetzelfde verval zien als dat bij Rakitic 2 jaar geleden is ingezet. Als hij nog 2 jaar speelt zoals afgelopen seizoen bij Juventus heb je er nog steeds niks aan als Barcelona zijnde. En na 2 jaar heeft Pjanic nog steeds 2 jaar contract over. Het is gewoon een lachwekkende transfer. Rakitic prima als hij vertrekt, maar met Pjanic ga je er t.o.v. 2 jaar geleden niet op vooruit.
 
real8madrid
 
9
2 augustus 2020 om 11:50
Wat een gekke titel... ze willen hem deze zomer slijten vanwege zijn contract, salaris en geringe bijdrage afgelopen seizoen. Dit terwijl rakitic meermaals heeft aangegeven zijn contract te willen uitdienen. Maar ze ‘gunnen’ hem een transfer naar Sevilla. Wie heeft dat verzonnen ??
 
FusbalLife1997
 
2
2 augustus 2020 om 14:30
Ongeloofelijk deze man had al 3 jaar geleden verkocht moeten worden en besef dat PSG bereid was minimaal 50M te leggen voor hem dit beleid is echt niet normaal amateuristisch, Barto moet zsm weg
 
Millonario
 
1
2 augustus 2020 om 16:03
Die 'tegenpool' zit wel al twee seizoenen te veel bij Barca, dat zijn ze vergeten. En die 'tegenpool' moet niet klagen want die mag al blij zijn als hij in de basis staat, iets wat nog te vaak gebeurde laatste tijd. Was bij Sevilla en de eerste twee seizoenen bij Barca echt zo goed, wereldklasse eigenlijk. Dan gaat het ineens zo bergafwaarts en wordt je zo sloom en kom je nog amper aanvallend aan te pas, hoe kan dat toch? Leeft hij er niet meer voor? 3 assists dit seizoen, hoe is dat mogelijk?
 
MamiDemirci
 
1
2 augustus 2020 om 16:38
Als Sevilla Rakitic haalt voor de vertrekkende Banega gaat de transfer van Irfan Can Kahveci niet meer door. Dat zou ik jammer vinden, want Sevilla zou een perfect club voor hem zijn. Vraag me dan wel af welke club zijn bestemming wordt volgend jaar want hij gaf al aan dat hij sws wilde vertrekken. Rakitic heeft natuurlijk een band met Sevilla vanwege zijn verleden daar en zijn vrouw die er vandaan komt. Kan wel een aantal jaartjes mee nog maar dan zou ik als Monchi zijnde toch kiezen voor een jongere speler met een hogere restwaarde die je kan doorverkopen na een paar jaar.