'Barcelona heeft 'blitz' van 60 miljoen bij hekkensluiter in gedachten'
Donderdag, 23 april 2020 om 12:19

Barcelona doet er alles aan om Sandro Tonali over te nemen van Brescia, zo weet Corriere dello Sport donderdag te melden. Er wordt gesproken over een 'schokkend aanbod' vanuit het Camp Nou van naar verluidt zestig miljoen euro. Op de burelen van Barcelona wordt Tonali, pas negentien jaar oud, zelfs al vergeleken met Sergio Busquets en Andrés Iniesta, die jarenlang het middenveld van de Catalanen regisseerde.

Barcelona is volgens bovengenoemde krant zelfs bereid om een linksback en een centrale middenvelder in de 'blitz' te betrekken, zonder dat daarbij specifieke namen worden genoemd. Hierdoor kan het totaalbedrag van de mogelijke deal tussen Brescia en Barcelona zelfs oplopen tot zeventig miljoen euro. Tonali, wiens contract bij de hekkensluiter doorloopt tot medio 2021, wordt in de Italiaanse media al enige tijd omschreven als de nieuwe 'Golden Boy', waardoor de middenvelder reeds is gelinkt aan onder meer Internazionale, AC Milan en Juventus.

Brescia-voorzitter Massimo Cellino liet zich vorige week tegenover Tuttosport uit over de groeiende belangstelling voor Tonali. "In januari vertelde een gerenommeerde club me dat ze Tonali graag wilden overnemen. Ik noemde niet direct een bedrag, maar stelde wel gelijk een vraag: 'Laten jullie hem dan ook gelijk in de Champions League spelen?' Ze zeiden dat Tonali het seizoen mocht afmaken bij Brescia. Toen zei ik meteen: 'Nee bedankt, we praten in juli wel weer verder'. Ik kreeg vervolgens in februari weer een zeer serieuze aanbieding binnen, waar ik Tonali niet over heb geïnformeerd. Ik wilde hem namelijk in juni een verrassing bezorgen. De naam van de betreffende club kan ik niet verklappen. Helaas heeft het coronavirus alles op zijn kop gezet."

Volgens Corriere dello Sport is Paris Saint-Germain bereid om een hoger bod dan Barcelona neer te leggen bij Brescia voor Tonali. Technisch directeur Leonardo was in zijn tijd bij AC Milan al gecharmeerd van de middenvelder en de waardering voor de 'nieuwe Pirlo', zoals Tonali soms ook wordt genoemd, is niet verdwenen. Daarnaast is Inter een serieuze kandidaat om de jongeling binnen te halen. Trainer Antonio Conte dringt er naar verluidt steeds op aan bij CEO Giuseppe Marotta om contact op te nemen met Cellino om de mogelijkheden te bespreken.

Inter lijkt bij de belangstelling voor Tonali rekening te houden met het mogelijke vertrek van Lautaro Martínez, die hoog op het lijstje van Barcelona lijkt te staan. Mocht de ontsnappingsclausule van 111 miljoen worden geactiveerd voor de aanvaller, dan heeft Inter de financiële middelen om te voldoen aan de minimale vraagprijs van zestig miljoen euro. De grootmacht uit Milaan dacht tot nu toe aan een bedrag van tussen de 40 en 45 miljoen euro voor de spelmaker van Brescia. De laagvlieger wacht rustig af en hoopt het onderste uit de kan te halen bij een eventuele transfer van Tonali, zo benadrukt Corriere dello Sport.

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
0
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
18
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
14
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
MarcoVerratti
 
27
23 april 2020 om 12:43
Enorm talent, maar lijkt me niet het type middenvelder waar Barcelona behoefte aan heeft. Is namelijk ook het beste in de rol waarin Busquets en F. De Jong het liefst acteren, al vult Tonali die wel weer anders in. Nee, deze jongen gaat van de zomer `gewoon` naar Juve of Inter, al valt PSG ook niet helemaal uit te sluiten.
 
real8madrid
 
1
23 april 2020 om 18:57
Geen belangstelling uit Engeland? Ik zie hem graag naar Madrid gaan als camavinga deze zomer geen optie mocht zijn, maar die lijken niet geïnteresseerd. Een Italiaanse club is wellicht wel de mooiste vervolgstap
 
jXrno
 
24
23 april 2020 om 12:43
Dat lijkt me verstandig Barcelona! Naast Arthur, Frenkie, Busquets, Alena nog een verdedigende middenvelder halen.
 
nielsss611
 
10
23 april 2020 om 13:14
Alena is zeker geen verdedigende middenvelder, eerder een aanvallend ingestelde middenvelder. Verder ben ik t wel met je punt eens
 
Japie_Krekel
 
1
23 april 2020 om 13:17
@jxrno idd en dan straks Setien net als Valverde eruit gooien omdat Barca het raar vind dat het niet lukt aanvallend dominant voetbal te spelen met 3 controleurs op je middenveld
 
real8madrid
 
0
23 april 2020 om 18:58
@japie: fdj en Arthur zijn geen controlerende middenvelders. Dat zijn cretievelingen, heb hu hun aantal assists wel eens bekeken?
 
Japie_Krekel
 
3
23 april 2020 om 19:21
@real8madrid ik zie ze zelden een assist geven maar ik ben wel heel benieuwd naar hun statistieken dan. als ik creatieve middenvelders als De Bruyne en Ziyech bezig zie heb ik toch echt de indruk dat die ongeveer vijf of zes keer zoveel assists geven als een Arthur of Frenkie. bij Ajax zag ik Frenkie ook zelden assists geven en bij Barca tot nu toe ook niet in de wedstrijden die ik hem heb zien spelen. ik vind Frenkie en Arthur gewoon controleurs. ze houden de bal in de ploeg en onderscheppen aanvallen maar in aanvallend aspect zie ik ze zelden tot nooit het verschil maken
 
Yuto
 
5
23 april 2020 om 13:53
Alena en Arthur zijn geen verdedigende middenvelders
 
AmazingNinja
 
6
23 april 2020 om 12:44
Wat moet je dan denken als Alena en Puig zijnde? Koekoek.
 
Viscaa
 
4
23 april 2020 om 12:45
Ondanks dat Tonali een enorm talent heeft, zou ik niet staan te springen om zijn eventuele komst. Met Frenkie en Arthur heeft Barca al 2 grote talenten die een identieke speelwijze als Tonali hebben. Ik zou de focus hebben op een rechtsback, linksback stand-in, voorhoede speler en een creatieveling op het middenveld (coutinho?)
 
El_Guaje7
 
1
23 april 2020 om 12:54
Setien schijnt een fan te zijn van Coutinho maar ik zie niet waar hij zou moeten spelen in het Barcelona van Setien.
 
El_Guaje7
 
6
23 april 2020 om 12:47
Lijkt mij een broodje aap verhaal zoals vaker de afgelopen weken over Barcelona. Je zou best met zekerheid kunnen zeggen dat Barcelona geen 60 miljoen euro gaat uitgeven aan Tonali, als Lautaro Martinez, Neymar, een linksback en een centrale verdediger op het lijstje staan. Ook heb je voor volgend seizoen o.a Pedri, Puig en Alenya die het vertrek van Vidal en Rakitic op zouden kunnen vangen.
 
GLENNN
 
3
23 april 2020 om 12:52
Tonali is een enorm goede voetballer, maar ik zie hem niet komen.barca heeft al voldoende middenvelders. Tonali is ook meer een voetballende 6. Daar heeft Barca nu ook al Busquets en Frenkie lopen...verder hebben ze met Alena, Pedri & Puig nog drie jonge middenvelders en is Arthur ook nog niet zo oud. Ik zie hem niet, al helemaal niet voor dat bedrag, komen. Hierbij in gedachte dat Barcelona op zoek is naar een CV en twee kanonnen in de aanval er bij wilt (neymar & Lautaro).
 
Scepticus38
 
11
23 april 2020 om 12:58
" Op de burelen van Barcelona wordt Tonali, pas negentien jaar oud, zelfs al vergeleken met Sergio Busquets en Andrés Iniesta, die jarenlang het middenveld van de Catalanen regisseerde ". Heel wonderlijk dat een en dezelfde speler wordt vergeleken met twee spelers die meer van elkaar verschillen dan overeenkomen. Ook al speelden ze voor dezelfde club.
 
MarcoVerratti
 
0
23 april 2020 om 14:23
In Italië vergelijkt men Tonali ook met Pirlo en De Rossi. Ook twee spelers die meer van elkaar verschillen dan overeenkomen. Toch is deze vergelijking helemaal niet zo gek. Tonali bezit namelijk kwaliteiten die beide spelers ook bezaten. Tonali's speelstijl kan dan ook best omschreven worden als een mix tussen Pirlo en De Rossi.
 
real8madrid
 
0
23 april 2020 om 18:56
Lijkt me ook een geniale zet. Precies wat er bij Barca ontbreekt op het middenveld met busi, fdj en Arthur. Ik mag hopen dat dit een verzinseltje van de media is toch?