Barcelona staat lijnrecht tegenover Spaanse voetbalbond over Pedri
Woensdag, 30 juni 2021 om 15:56

Barcelona wil niet dat Pedri met Spanje naar de Olympische Spelen gaat, maar de Spaanse voetbalbond (RFEF) denkt daar anders over. De achttienjarige Pedri werd dinsdagmiddag opgenomen in de olympische selectie en was daarmee een van de zes huidige EK-gangers die ook op het toernooi in Tokio wordt verwacht. Barcelona vreest voor overbelasting van de jongeling in de aanloop naar het nieuwe seizoen en ging in gesprek met de bond, met als doel om de deelname van Pedri aan de Olympische Spelen te voorkomen. De RFEF heeft volgens Radio Barcelona het verzoek van de club afgewezen.

Pedri deed vorig seizoen in liefst 37 competitieduels mee en miste tot dusver nog geen minuut op het EK. Hij stond negentig minuten op het veld in alle groepswedstrijden en deed maandagavond 120 minuten mee in de achtste finale tegen Kroatië, die in de verlenging werd beslist (3-5). Vrijdag wacht voor Spanje de kwartfinale tegen Zwitserland. Als de ploeg van bondscoach Luis Enrique de finale haalt, die op 11 juli wordt gespeeld, heeft Pedri vervolgens maar elf dagen voordat Spanje in de eerste groepswedstrijd op de Olympische Spelen aantreedt tegen Egypte. De andere groepsgenoten zijn Argentinië en Australië.

Van de huidige EK-gangers zijn behalve Pedri ook Unai Simón, Pau Torres, Eric García, Dani Olmo en Mikel Oyarzabal opgenomen in de olympische selectie. Dani Ceballos, Marco Asensio en Mikel Merino gaan als dispensatiespelers mee naar Japan. Ronald Koeman, de trainer van Barcelona, kan behalve Pedri en García ook Óscar Mingueza pas later verwelkomen vanwege deelname aan het mondiale sportevenement. Maar als het aan Barcelona ligt, wordt in ieder geval Pedri dus uit de selectie gehaald. De Spaanse bond wil Pedri echter gewoon meenemen en staat daarmee lijnrecht tegenover Barça. Het is onduidelijk of de RFEF zijn zin krijgt, want clubs zijn volgens de FIFA-regels niet verplicht om spelers af te staan voor de Olympische Spelen.

Luis de la Fuente, verantwoordelijk voor de Spaanse olympische ploeg, heeft veel vertrouwen in de spelers die momenteel deelnemen aan het EK en zich later bij zijn selectie voegen. "Ze zullen met een goede en uitzonderlijke motivatie aansluiten. Het zijn jonge spelers met uitzonderlijke kwaliteiten", zegt De la Fuente op de persconferentie waarop zijn selectie wordt bekendgemaakt. "Ik maak me geen zorgen. Ik hoop dat ze pas de twaalfde aansluiten, na het winnen van de EK-finale."

De volledige selectie:

Doel: Álvaro Fernández (Huesca), Unai Simón (Athletic), Álex Domínguez (Las Palmas)

Verdediging:: Óscar Mingueza (Barcelona), Jesús Vallejo (Granada), Eric García (Barcelona), Pau Torres(Villarreal), Óscar Gil (Espanyol), Juan Miranda (Betis).

Middenveld: Marc Cucurella (Getafe), Jon Moncayola (Osasuna), Martín Zubimendi (Real Sociedad), Dani Ceballos (Real Madrid), Mikel Merino (Real Sociedad), Carlos Soler (Valencia), Pedri (Barcelona).

Aanval: Bryan Gil (Sevilla), Marco Asensio (Real Madrid), Dani Olmo (RB Leipzig), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Rafa Mir (Wolverhampton), Javi Puado (Espanyol).

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
4
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
7
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
10
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (62)

 
TUKKERCOTE
 
69
29 juni 2021 om 13:06
Is maar beter ook, gun die jongen zijn rust
 
030FCU
 
12
29 juni 2021 om 15:44
Gun die jongen gewoon de Olympische spelen als hij zelf graag gaat, een blessure kun je ook op de training oplopen.
 
AFCfokke
 
23
29 juni 2021 om 15:52
Kwestie van kansberekening. Kans op overbelasting is ongeveer 1 op 1. Kans op een blessure is wat? 1 op 25? Nogal een slecht argument dus. Ik denk wel dat Pedri hier zelf wat in te vinden heeft. Daarom is die coach ook een zakkenwasser van een egoist om hem op te roepen. Ik vind dat echt onbehoorlijk, om 18jarige met volle kalender te vragen om 2 toernooien te spelen.
 
FCVoetbal23
 
5
29 juni 2021 om 17:53
Als je goed leest zie je dat wanneer ze ver komen ze gelijk al aansluiten bij die selectie. Lekker gezond vóór die spelers om geen vakantie te hebben. En afgelopen seizoen werd al in elkaar gestampt. Volgens mij is een beetje rust ook wel belangrijk!!
 
Aqua1
 
2
30 juni 2021 om 17:02
Als hij graag wilt moet Barcelona Pedri laten gaan, zo simpel is het...
 
Heuvel 1974
 
5
30 juni 2021 om 19:49
Als Barcelona wil houden ze hem gewoon zonder consequenties thuis. Want een club is niet verplicht zijn spelers af te staan voor een toernooi wat niet dior de fifa erkent is. Dus dat ze het met de bond kort willen sluiten is gewoon netjes. Nu gaan ze hem waarschijnlijk gewoon bkikkeren om te gaan.
 
665
 
117
29 juni 2021 om 13:07
Dat is in mijn ogen ook een beetje overdreven om 2 toernooien te spelen in een zomer. Al helemaal nu Pedri bij Spanje alles speelt op het EK. Wat is het jaar voor hem toch snel gegaan, wie had nu verwacht dat hij vaste basisklant bij Barcelona en Spanje zou zijn op deze leeftijd. Hopelijk kan hij zichzelf blijven ontwikkelen.
 
The-Jump
 
73
29 juni 2021 om 13:07
Terecht. Max 1 toernooi per speler per zomer. Moet de bond maar zelf bepalen wie ze waar willen hebben. Clubs zijn weer de dupe met een oververmoeide speler.
 
R.madridista
 
51
29 juni 2021 om 13:07
En terecht. Deze man is nog 18 en speelt al zoveel wedstrijden, alles bij Barca en alles bij Spanje. Als hij ook nog eens aan de Olympische Spelen meedoet gaat hij op zijn 28e moeten stoppen. Al zou Koeman hem ook vaker rust moeten gunnen, hij speelde letterlijk altijd.
 
marieke90
 
8
29 juni 2021 om 15:23
Messi speelde ook alles op die leeftijd en hij is niet op zijn 28e gestopt..
 
R.madridista
 
28
29 juni 2021 om 16:32
Marieke sorry maar dat is echt onzin. Je hoeft alleen simpel op Wikipedia te kijken voor de statistieken. Toen hij 17/18 was (leeftijd Pedri dit seizoen), speelde Messi achtereenvolgens 7 en 17 competitiewedstrijden in een seizoen. Messi begon pas toen hij 19 was meer te spelen (26 competitiewedstrijden) en ook toen speelde hij dus niet alles.
 
vedet
 
2
29 juni 2021 om 17:26
Ik vind het altijd wel makkelijk wijzen. Als hij zuinig had willen zijn met Pedro had hij hem niet 37 wedstrijden moeten laten spelen..hij heeft dus zelf ook niet bepaald gespaard zeg maar
 
R.madridista
 
3
30 juni 2021 om 14:03
Klopt en ik vind dat ook geen goede actie van Koeman. Hij had hem meer moeten sparen. Maar hij staat wel onder contract bij Barcelona. Dus Barcelona is zijn werkgever en beslist als het ware daarover
 
Shiraz
 
37
29 juni 2021 om 13:07
Hahah deze gast speelt echt alles wat er te spelen valt als het aan coaches ligt. Debuutseizoen 40+ wedstrijden gespeeld, nu ek, daarna olympische spelen. Je zag al aan het eind van dit seizoen dat de tank op een gegeven moment leeg was, maar wat een wereldspeler wordt dit over een paar jaar.
 
SocioFan1
 
22
29 juni 2021 om 13:07
Maar dit is toch ook gewoon niet te doen, kom op zeg. Het zijn geen robots. Hele jaar volop wedstrijden met de club. Nu een Ek wat nog bezig is en dan ook nog de spelen moeten meemaken. Dat is niet gezond joh, lekker rust nemen na het Ek en voorbereiden voor het nieuwe seizoen!
 
riqui8
 
15
29 juni 2021 om 13:10
Hoe zuur het misschien ook is voor die jongen, ik hoop dat het lukt. De Spelen kan hij er echt niet bij hebben. Had het aan het eind van het seizoen al zwaar en presteert nu wonderbaarlijk waanzinnig op het EK. Hierna is het wel even klaar. Die jongen heeft zijn welverdiende rust nodig. Ik heb een paar maanden geleden al aangegeven dat ik vrees voor een scenario a la Jack Wilshere en dat doe ik nog steeds. Met een jongen van 18 die nog volop in ontwikkeling is moet je echt rustig aan doen, hoe goed hij ook is.
 
ModricMagic
 
19
29 juni 2021 om 13:11
Pedri ontwikkelt zich echt stormachtig en ook tijdens dit EK is die weer subliem hoor. Staat terecht boven een Fabian Ruiz of Thiago. Alleen hij speelt wel ontzettend veel en je zag op het einde van vorig seizoen dat hij de laatste 2,5 maand al helemaal is uitgeblust. Als die ook gaat meedoen met de Olympische Spelen dan kan het echt teveel worden. Zou hem na het EK gewoon een wat langere vakantie geven.
 
Elvs
 
31
29 juni 2021 om 13:11
Hij heeft Pedri zelf ook maar weinig rust gegeven. Dan is deze kritiek natuurlijk wat raar.
 
Joey91
 
10
29 juni 2021 om 13:42
Echt he, Koeman is bijna de laatste die hier over mag zeuren. Als hij Puig eerder had gebracht wanneer de wedstrijd al gelopen was, zou Pedri aan het eind van het seizoen veel fitter zijn. In plaats daarvan wisselt hij Pedri alleen de laatste 5 minuten terwijl dit zijn eerste seizoen op het hoogste niveau is.
 
shenkie
 
4
29 juni 2021 om 14:00
Precies dat… Koeman had zelf puig of pjanic vaker kunnen brengen. Als iemand mag klagen is t Emery. Pau Torres speelt al vanaf september 2 potjes per week… pedri sinds feb. Maar 1 wedstrijd per week.
 
mv010
 
22
29 juni 2021 om 15:14
Waarom is het raar dat een speler die bij jou op de loonlijst opstelt? Dat is toch iets anders als ook nog 2 toernooien spelen? Wanneer werden er nog meer 2 toernooien achter elkaar gespeeld? Terecht dat Koeman zich zorgen maakt over een 18 jarige speler. Maar ja nu kan je weer lekker kritiek leveren op Koeman.
 
JanH
 
5
29 juni 2021 om 16:03
@elvs een club betaald een speler serieus veel geld om zijn werk uit te voeren, als je dan een vakantie baantje hebt in de zomer, of in dit geval zelfs 2 vakantiebaantjes waar je prestatie voor je normale werkgever hinder van gaat ondervinden. Maar ja, inderdaad.. je normale werkgever moet je maar rust geven zodat je meer energie hebt voor je vakantiebaantjes.
 
Joga_Bonito10
 
13
29 juni 2021 om 13:13
Koeman zelf had in de 2e seizoenshelft ook veel meer moeten rouleren tussen Pedri en Riqui. Pedri liep toen al op z'n laatste benen.
 
Valencios
 
5
29 juni 2021 om 13:15
Bijzonder dat Ferran Torres als enige(?) beschikbare speler van de A-selectie niet is opgeroepen. Kijkend naar Spanje u21 is Guillamon de verrassende afwezige.
 
Upamecano
 
2
29 juni 2021 om 15:23
City had al aangegeven hem niet te laten gaan.
 
AMadrid1991
 
7
29 juni 2021 om 13:16
Met een beetje pech zegt de halve selectie nog af. De ene helft speelt een EK en de andere helft heeft het EK onder 21 gespeeld. Het lijkt me niet dat 1 iemand hier op zit te wachten.
 
RM1335
 
8
29 juni 2021 om 13:20
Nadat Koeman de jongen zelf tot op het bot heeft afgepeigerd...
 
ViscaCatalunya
 
2
30 juni 2021 om 18:41
Pedri is een atleet. Maar hij moet wel de tijd krijgen om nu te herstellen. Hij is no. 2 als het gaat om gemaakte meters dit EK.
 
RM1335
 
0
30 juni 2021 om 23:29
Aan het eind van het La Liga seizoen zag je hem gewoon langzaam sterven, hij bleef wel goed spelen, maar het had niet veel langer moeten doorgaan volgens mij. Tokio lijkt me echt geen goed idee.
 
Stijlvol
 
4
29 juni 2021 om 13:21
Lijkt me niet meer dan logisch dat trainer Ronald hier zijn mening over heeft. Complete overbelasting als Pedri er nog eens een toernooi aansluitend aan vastplakt. Zo kan hij geen enkel moment fatsoenlijk zijn rust pakken. De kans op een blessure wordt hiermee alleen maar vergroot. Als hij slim is besluit Pedri zelf ook om de OS te laten varen.
 
Bossie
 
1
29 juni 2021 om 13:22
Dat is de keerzijde van succes en als je goed speelt. Zeker voor zo'n jonge gast is het belangrijk om te doseren.
 
Master D
 
5
29 juni 2021 om 13:22
Slaat ook nergens op als hij ook daar nog aan mee zou gaan doen. 18 jaar, zijn eerste jaar dat hij basis speelt en dan ook nog eens een EK en de Spelen meemaken. Een recept om iemand over de kling te jagen. Een mens moet ook rust hebben.
 
JuventusPuglia
 
1
29 juni 2021 om 13:23
Hoe zit het trouwens met Cucurella, Had wel verwacht dat die misschien een transfer zou maken.
 
Japser
 
6
29 juni 2021 om 13:28
Een competitie en 2 toernooien…. Dat is echt veel voor een menselijk lichaam. Er wacht Pedri straks weer een loodzware competitie. Dat gaat leiden tot blessures en vermoeidheid. Als club moet je daar voor kunnen liggen. Max 1 toernooi.
 
ViscaCatalunya
 
1
30 juni 2021 om 19:09
Naar Japan reizen is qua afstand en tijdsverschil ook nog eens super zwaar.
 
KapiteinClaus
 
3
29 juni 2021 om 13:31
Beetje overdreven toch, 2 toernooien? Sowieso is dat hele voetbal op de olympische spelen een raar verhaal, Leuk hoor de spelen, maar er mogen alleen jonge spelers meedoen plus een paar dispensatie. Het geeft dus nooit goed de verhoudingen weer. Blijf dan thuis en richt je op Ek/wk's.
 
willempiedebok
 
1
29 juni 2021 om 13:33
Vind het wel terecht deze kritiek, Barcelona zal hem nog langer kwijt zijn, hij speelt nu al een zwaar toernooi en dan nog 1 erachter aan. Dan te bedenken dat Barcelona hem betaalt. Wel een troost voor Koeman, Depay komt fit en uitgerust aan de star.
 
kevinovic
 
4
29 juni 2021 om 14:57
Ik betwijfel het met depay, die is over 6 weken nog niet hersteld van de hitte in Boedapest.
 
352
 
1
29 juni 2021 om 13:34
Gelijk hebben ze. Raakt ie nog uitgeblust voor zijn 25ste.
 
Barca--070
 
1
29 juni 2021 om 13:36
Lijkt me inderdaad wel heel absurd om Pedri ook nog naar de Olympische Spelen te laten gaan. Wel jammer dat Koeman zelf niet door heeft gehad tijdens de laatste fase van het seizoen dat Pedri overbelast raakte. Speelde laatste weken voor Barca erg matig en nu (na even wat rust) zien we weer de sterke Pedri bij Spanje.
 
FCB_Catalunya
 
3
29 juni 2021 om 13:39
Pedri heeft praktisch alles gespeeld bij Barca dit seizoen. Voor zo’n jonge speler is dan een EK er direct achteraan al killing, laat staan dat hij aan de andere kant van de wereld nog een paar totaal onbeduidende wedstrijden moet gaan spelen. Stokje voor steken wat mij betreft.
 
Juga
 
0
29 juni 2021 om 18:38
Olympische spelen zijn nooit "totaal onbeduidend". Maar als Pedri slim is en aan zijn gezondheid denkt laat hij dit varen, of hij had voor het EK moeten bedanken en mee moeten doen met de Olympische Spelen. De keuze is namelijk aan hem en niemand anders op dit moment.
 
1974
 
4
29 juni 2021 om 13:59
Zou voor de lange termijn voor Spanje natuurlijk ook veel beter zijn om deze jongen wat rust te gunnen na zo'n lang en slopend jaar. Je zou toch denken dat ze een dergelijke overweging zelf zouden kunnen maken en dat er niet eerst weer iemand boos moet worden.
 
nuanceman
 
1
29 juni 2021 om 14:07
Begrijpelijk standpunt van Barcelona. Toch ligt de overbelasting vooral bij de club. In verhouding krijgen spelers bij een toernooi meer rust. Barcelona had ook rekening kunnen houden met de toernooien deze zomer, dat was niet echt een verrassing natuurlijk.
 
wandering
 
7
29 juni 2021 om 15:03
Dus de werkgever die zijn salaris betaald moet de speler rust geven zodat de speler 2 toernooien kan spelen waar die werkgever niets aan heeft
 
nuanceman
 
2
29 juni 2021 om 18:56
Dat begrijp ik ook wel, maar wat heeft Barcelona gedaan om overbelasting te voorkomen?
 
Eugene Lautens
 
2
29 juni 2021 om 14:35
Heel terecht van Barcelona, de beste man is 17 jaar het moet niet gekker worden! Nog even en ze gaan de arme jongen uitbuiten, moderne kinderarbeid anno 2021 De jongen moet in bescherming genomen worden en hier laat Barca zich goed gelden. Bespottelijk dat de ouders van Pedri hier niks over zeggen?! Die zullen vast alleen maar aan de knaken denken die Pedri binnen harkt, man man man. Hier kan ik dus echt schijtziek om worden. Maarja who am i to judge he?
 
Florisvenedaal
 
2
29 juni 2021 om 14:41
Ja dat is de voetballerij, uiteindelijk gaat het om de knaken en ouders weten daar ook niet altijd even goed raad mee. Clubs moeten ook niet te veel druk uitoefenen op dit soort jongens, op die leeftijd weet je ook niet altijd even goed wat het beste voor je is en de ouders die zien meestal ook alleen maar euro tekens......
 
Eugene Lautens
 
2
29 juni 2021 om 14:44
Ja het geld heeft het hedendaagse voetbal echt verziekt. Je zou zeggen dat de Fifa/uefa hier keihard tegen moet optreden. Desnoods dat spelers van die leeftijscatogorie minder speelminuten mogen maken over een voetbalseizoen. Zo voorkom je dat dit soort spelers uitgebuit worden door continu wedstrijden te moeten spelen. De clubs/nationale teams moeten ze langzaam brengen. Zo voorkom je ook blessures voor de jongens en te hoge pressure. Maarja who am i to judge he?
 
Florisvenedaal
 
2
29 juni 2021 om 14:52
Hmmm dezelfde fifa die de dood van 6500 arbeiders aan zijn laars lapt, ik zou daar zeker niet op rekenen en al helemaal niet bij dit soort kwesties. In deze situaties worden deze jongens gewoon overgelaten aan hun omgeving en als het een beetje mee zit ook de club.
 
HotSince95
 
2
29 juni 2021 om 15:05
Ik snap Koeman wel, anderzijds heeft hij Pedri het hele seizoen al op zijn laatste benen laten lopen, beetje hypocriet dus.
 
Heuvel 1974
 
1
30 juni 2021 om 20:03
Hypocriet? Als je bin Barcelona onder contract staat en zelfs op je laatste benen vind de trainer dat hij bij de beste 11 hoort, die speelt om de prijzen. Tja, dan zou het gek zijn om hem niet te gebruiken. Het seizoen is namelijk bijna ten einde. Dat daarna ook nog een EK komt na een beetje rust kan dan ook nog wel. Maar gelijk door naar de OS, dat is wel een beetje erg veel van het goede. Zelfde gaat overigens op voor Pau Torres. Die moeten ze ook gewoon thuis laten.
 
RealXIIImadrid
 
0
29 juni 2021 om 15:40
Wat zeuren ze allemaal tegenwoordig zeg. Ik neem aan dat hij op de trainingen niet zo intensief hoeft te trainen en het vooral tactisch is. Verder is de jongen een voetballer die kan heus wel 2 toernooien spelen in een zomer aangezien hij in een wedstrijdritme zit.
 
achmedn
 
2
29 juni 2021 om 15:50
37 van de 38 competitie wedstrijden meegedaan. En dat terwijl hij vorig jaar nog in 2e divisie uitkwam. Maar ik denk dat Barcelona kan weigeren hem af te staan. In tegenstelling tot EK en WK hoef je niet voor Olympische spelen spelers af te staan.
 
achmedn
 
1
29 juni 2021 om 17:04
Ik lees net dat Fifa clubs niet verplicht spelers af te staan, maar dat Spanje het wel heeft verplicht aan Spaanse clubs voor Spaanse olympische selectie af te staan. Man City heeft Torres en Rodri geweigerd. Maar Barca kan Pedri dus niet weigeren. Maar 5 jaar geleden hoefden ze Neymar geen toestemming te geven, maar na overleg is afgesproken dat hij Copa laat lopen en wel aan OS meedoet.
 
Cas1
 
1
30 juni 2021 om 16:03
Ik ben normaliter niet voor het pamperen van spelers en clubs! Maar 18 en zoveel wedstrijden op het hoogste niveau, tja dat is toch wat anders. Het risico van overbelasting wordt groot met als gevolg een (zware) blessure. De Spaanse bond moet nu even zelf gaan nadenken of dit wel zo verstandig is
 
Chovanovski
 
2
30 juni 2021 om 16:04
Waarom bepaalt iedereen voor die jongen? Heeft hij er zelf ook nog wat over te zeggen? Heeft spanje zn ouders gevangen genomen ofzo dat ze ff kunnen zeggen dat ie sowieso aanwezig is?
 
 
2
30 juni 2021 om 16:09
Spaanse bond is zeker vergeten wie zijn salaris betaald! Wat een stelletje idioten! Willen ze die jongen nu al kapot maken op zijn 18 jarige leeftijd. Is gewoon onverantwoord stel dat hij toch moet en komt geblesseerd terug! Pedri moet gewoon zijn rust pakken na het EK, die jongen heeft tot nu toe alles gespeeld.
 
Realee
 
1
30 juni 2021 om 16:27
Waanzin om deze jongen nog een toernooi te laten spelen. Heeft alles gespeeld bij Barca bijna en nu ook het EK. Gun hem ook een beetje rust.
 
Airbags
 
0
30 juni 2021 om 17:11
Waarom geeft Barcelona hem niet gewoon Niet vrij. De Olympische spelen zijn geen Fifa toernooi, en dus kan de Rfef op hun kop gaan staan, nee is nee.
 
FeanDen
 
1
30 juni 2021 om 17:33
1 toernooi lijkt me wel de max. Die jongen moet gewoon rust nemen om op te laden voor volgend seizoen.
 
insite tukker
 
0
30 juni 2021 om 22:41
Wat een gezeur deze jonge is 18 jaar kan zeker nog wel een toernooi extra spelen Kijk maar naar modric 63 wedstrijden dit jaar gespeelt en die man is 35