'Barcelona streept naam Onana door en werkt aan deal voor 16 miljoen'
Maandag, 15 juni 2020 om 12:13

De kans dat André Onana Ajax deze zomer inruilt voor Barcelona lijkt steeds kleiner te worden. Het Portugese medium A Bola weet namelijk te melden dat de Catalanen bezig zijn met het binnenhalen van Luís Maximiano. Barcelona zou zestien miljoen euro moeten betalen voor de 21-jarige doelman van Sporting Portugal, die over een doorlopend contract tot medio 2023 beschikt.

Maximiano, die ook wordt genoemd als mogelijke aanwinst van AC Milan en Internazionale, is een veel goedkoper alternatief voor Barcelona, zo klinkt het. Ajax vraagt naar verluidt tussen de dertig en veertig miljoen euro voor Onana, wat een transfer richting het Camp Nou lijkt te bemoeilijken. Maximiano zou bij de koploper in LaLiga de concurrentiestrijd moeten aangaan met eerste keus Marc-André ter Stegen. Momenteel is Neto de tweede doelman in de selectie van trainer Quique Setién, maar de routinier overweegt een vertrek deze zomer.

Ryan Gravenberch: 'Wilde altijd al bij Ajax blijven'

De jonge sluitpost van Sporting Portugal was in april nog in beeld bij Ajax als mogelijke opvolger van Onana. Record wist echter ook te melden dat de Portugese topclub het huidige contract van Maximiano flink wil opwaarderen en verlengen tot medio 2025. In de nieuwe verbintenis van de door Barcelona begeerde doelman stijgt de ontsnappingsclausule van 45 miljoen euro naar 60 miljoen euro. Een definitief akkoord is echter nog niet gesloten tussen beide partijen.

Maximiano heeft inmiddels 23 wedstrijden in de hoofdmacht van Sporting Portugal achter zijn naam staan, waaronder 4 duels in de Europa League. Na de blessure van de negen jaar oudere collega Renan Ribeiro in de beginfase van het seizoen 2019/20 kreeg Maximiano een kans onder de lat. Sinds december miste hij geen wedstrijd meer en in de daaropvolgende maanden kregen steeds meer Europese topclubs zijn goede prestaties in de gaten.

Meer nieuws
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
2
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
60
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
TheJIgsaw
 
15
15 juni 2020 om 12:21
Volgens mij voor iedereen prima. Barcelona hoeft geen 2e keeper te kopen voor 30 a 40 miljoen. Onana kan naar een club waar hij wel in de basis komt (chelsea, Dortmund, misschien Psg). En Ajax houd misschien de hoop dat hij toch nog blijft.
 
tinus45
 
12
15 juni 2020 om 12:36
Ik ddnk dat hij gewoon blijft, net zoals de ander.puur gebaseerd op het feit dat dit een er zuinige lastige transferperiode gast worden.waar ik wel benieuwd naar ben is hoe gemotiveerd spelers blijven die in hun hoofd misschien al weg waren en wat de waarde is na nog een seizoen, waarschijnlijk zonder Europees succes vanwege inspeeltijd en fitheid die overige landen wel hebben.dit geldt overigens niet alleen voor Ajax hoor, maar voor alle Nederlandse clubs....ben erg benieuwd.
 
Clarkkent2
 
1
15 juni 2020 om 13:03
In deze case zie je hoe moeilijk het voor n keeper is. Onana hoort bij de grootste keeperstalenten van de wereld. Maar 40-50 miljoen voor n keeper, zelfs buiten corona tijd is dat zeldzaam. De grootste clubs hebben al iemand. Dan wordt het echt lastig. Dit hele Barca tweede keeper verhaal vond ik sowieso raar. Onderhandel met tekengeld een dik salaris bij ajax en keep gewoon je wedstrijden. IPV verpieteren achter ter stegen.
 
DNSDKR
 
0
15 juni 2020 om 14:57
Ja ik dacht precies hetzelfde. Keeper is echt lastig, je speelt je tegenstander er bijna nooit uit, moet wachten op een kans, wordt ook bijna nooit gewisseld/ gebracht om meters te maken en de topclubs hebben natuurlijk al een topper onder de lat staan. Onana is echt een topkeeper en nog heel jong. Zou zo maar kunnen blijven.
 
MrKrillin
 
1
15 juni 2020 om 13:25
@theJigsaw Chelsea haalt hem niet want ze hebben een dure keeper. Dortmund gaat never minimaal 40 mil betalen voor een keeper. Vraag is of Onana dit ook ziet zitten. Die mikt stap hoger. Blijft over PSG die m.i juist grootste kanshebber is. Onana gaat vaak naar Parijs. Afrikanen hebben meer binding met Frankrijk dan NL of Duitsland. Hij spreekt de taal vloeiend. Keeperpositie bij PSG toch niet sterkte op dit moment. Als ze hem halen hebben ze komende 8 tot 10 jaar een topkeeper.
 
Ajaxenschede
 
8
15 juni 2020 om 12:26
Onana is ook te goed om op deze leeftijd als tweede keeper op de bank te gaan zitten achter een topkeeper die ook nog tien jaar mee kan. Ik schat de kans ook best groot dat hij blijft als Ajax 30miljoen voor hem blijft vragen omdat de meeste ploegen die in staat zijn om zo'n bedrag te betalen voor een keeper al voorzien zijn van een goede keeper.
 
BJP79
 
17
15 juni 2020 om 12:35
Ajax vraagt geen 30 miljoen aangezien je hem voor 30 niet krijgt. Dat is een fabeltje uit de kranten. Ajax heeft al laten weten 40 tot 50 miljoen en doen niet aan corona kortingen.
 
Ajaxenschede
 
0
15 juni 2020 om 12:44
In dat geval zie ik Onana helemaal niet vertrekken dit seizoen, want dan wordt het aantal clubs dat hem daadwerkelijk kunnen betalen alleen nog maar kleiner. En gelukkig ook maar, want ik heb nog niet het gevoel dat Kotarski of Scherpen er klaar voor zijn om bij het eerste onder de lat te kunnen staan.
 
Constant kante
 
11
15 juni 2020 om 12:45
Hoe weet jij dat, dat Ajax '40 tot 50' miljoen wil vangen? Staat dat in De Telegraaf achter de woorden 'naar verluidt', of beweren buitenlandse media dat? Ik kan je namelijk verzekeren dat 'ajax' in de openbaarheid nog niet één bedrag heeft genoemd, laat staan 'x tot Y'. Zou ook dom zijn. Als jij zegt, ik wil tussen de 100 en 200 Euro voor mijn fiets dan is de kan dat het meer dan 100 wordt klein. Terwijl als jij zegt 150, dan is de kans dat het meer dan 100 wordt flink groter. Dus, nogmaals, hoe kom jij aan je bedragen??
 
 
0
15 juni 2020 om 13:46
Ik vraag mij alleen af hoe hij met een gedwongen blijven om gaat. Ik vind het een meer dan goede keeper, die wel 1 groot valkuil heeft, en dat is zijn inzet / gemakzucht. Hij kan geweldig keepen, maar hij moet wel zijn gedachten erbij hebben. Heeft hij dit niet, dan haalt hij rare fratsen uit.
 
Soccerfan_1
 
1
15 juni 2020 om 13:10
Punt bij Onana is dat hij zo’n type is die zichzelf niet als 2e keeper ziet en het geloof heeft de 1e keeper eruit te keepen. Bij Ajax begon ie al vrij snel te mekkeren dat ie niet in het eerste speelde. Terwijl hij gewoon nog stond te blunderen bij jong Ajax. Deze jongen zal gewoon voor barca kiezen als die wel komen.
 
dirkiekuyt1980
 
2
15 juni 2020 om 12:55
Je vraagt je dan af wat zo’n Neto denkt, na een jaar er achter komen .. oei die ter stegen is wel erg goed? Zat helemaal super bij Valencia, zonde man. Nu maat de vraag of je weer wegkomt. Overigens een prima alternatief voor Onana, alleen vind ik dat hij het niet moet doen. Niemand speelt ter stegen eruit. Haal een goedkope oudere 2e keeper. En haal een jong talent die je kan verhuren voor een x aantal jaar tot hij goed genoeg is voor de strijd met André ter stegen.
 
La~Decima
 
0
15 juni 2020 om 13:30
Neto wou toch terug naar Valencia? Daarnaast wou Ter Stegen alleen verlengen als hij de garantie had dat hij niet het hele bekertoernooi op de bank zat. Hij wil liefst gewoon elke wedstrijd tot aan de friendlies to spelen.
 
AFCA_Babel
 
4
15 juni 2020 om 13:19
Onana wordt denk ik met 75% zeker weer herenigd met zijn maatje Ziyech bij Chelsea. Kepa mag weg, Caballero (zonder filter) is oud, en de jeugd is niet goed genoeg. Dus volgend seizoen twee nieuwe doelmannen voor Chelsea Onana en volgens de geruchten ook Forster van Southampton die nu nog verhuurd is aan Celtic.
 
Ajax/barca2014
 
0
15 juni 2020 om 13:29
Chelsea gaat echt niet zomaar die 80 miljoen weggooien, en dat weet Lampard. Door nu wat in de media te dreigen hoopt hij dat Kepa alsnog een hoger niveau zal halen. Sowieso zit die Kepa in een luxepositie, want naast dat gigantisch bedrag dat hij vertegenwoordigt, is zijn concurrent (Caballero) toch wel echt een stuk minder. Als ik Chelsea was zou ik een goedkoope tweede keeper proberen te halen die op termijn Kepa van de troon zou kunnen stoten.
 
MrKrillin
 
0
15 juni 2020 om 13:29
@AFCA ik zie PSG juist als grootste kanshebber. Kepe was 80 mil. Zou een club nu zelfa 40 mil overhebben voor hem? Chelsea gaat never zo een groot verlies pakken.
 
VisWoestijn
 
2
15 juni 2020 om 13:51
Eerlijk gezegd zie ik Onana deze zomer niet verhuizen naar Chelsea. Ik verwacht dat Kepa volgens seizoen nog gewoon onder de lat staat met misschien Forster als concurrent. Met Ziyech en Werner is er al 100 miljoen uitgegeven. En het overige budget gaat naar een linksback en misschien nog een aanvallende kracht.
 
gloryUnited
 
1
15 juni 2020 om 15:16
De transfer van Werner is nog niet rond. Verder zie ik Onana ook niet richting Chelsea vertrekken.
 
okan61
 
1
15 juni 2020 om 16:17
En weer een topclub minder voor Onana. De topclubs stonden in de rij voor hem toch? De clubs zouden over elkaar heen buitelen om Onana in te lijven, want Onana is een topkeeper (in wording). Nou........de werkelijkheid ligt heel anders. Hij is geen topkeeper. Hij mag in zijn handjes knijpen en op zijn knieën gaan als clubs als Everton, Lyon, Milan, Leverkusen, hem zouden willen kopen. Zijn top zal liggen bij een Dortmund, Spurs of Atletico, maar die zullen hem wel nooit halen. En dan nog heeft hij een hele mooie carrière gehad, gezien de keeper die hij is.
 
mcgregor
 
0
15 juni 2020 om 18:06
Ik zie weinig clubs 40 mil betalen voor een keeper en zeker niet voor een reserve keeper in het geval van barca. 40 is te veel voor een keeper. Psg lees ik vaak in de reacties maar die krijgen areola weer terug van real Madrid en hebben navas nog. Dat zie ik niet gebeuren.