'Barcelona vroeg De Jong om versterkingen, hij noemde twee Ajacieden'
Maandag, 25 mei 2020 om 19:11

Vanwege de aanhoudende financiële gevolgen van de coronacrisis is Barcelona volgens Marca bereid om de nodige spelers te verkopen, mits een acceptabel bod op tafel komt. Alleen Frenkie de Jong, Marc-Andre ter Stegen, Gerard Piqué, Antoine Griezmann, Lionel Messi en Ansu Fati worden naar verluidt als 'onverkoopbaar' bestempeld. Volgens Jack van Gelder is Frenkie de Jong gevraagd mee te praten over aankopen, maar zijn diens suggesties in de ogen van de televisiepresentator niet wenselijk.

Het zou volgens bovengenoemd medium onrustig zijn in de kleedkamer van Barcelona, nu de kans aanwezig is dat spelers op de transferlijst worden geplaatst. "Ik denk dat Barcelona een beetje wil doorselecteren", concludeert Van Gelder maandag in Paniekvoetbal van Ziggo Sport. "Het verhaal gaat ook dat gevraagd is aan Frenkie de Jong om na te denken over versterkingen. Die kwam onder meer met André Onana, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt."

Frenkie de Jong weer in training: 'Geniet vooral van de rondo's'

Barcelona kan het voorstel van De Jong beter overslaan, zo oordeelt Van Gelder. "Ik zit in het boek van Louis van Gaal (LvG - De trainer en de totale mens, red.) en zit nog eens te kijken naar dat elftal van hem in die tijd. Dat was gewoon Ajax met een Barcelona-shirt aan. Dat kun je niet nog een keer bij wijze van spreken maken", doelt de journalist op de twee periodes van Van Gaal als trainer van Barcelona, dat destijds, tussen 1997 en 2000 en in het seizoen 2002/03, de nodige Nederlanders onder contract had staan.

Volgens berichtgeving van Marca mogen Arturo Vidal, Ivan Rakitic, Neto, Jean-Clair Todibo, Ousmane Dembélé, Moussa Wagué en Júnior Firpo sowieso uitzien naar een andere werkgever deze zomer. Het is goed mogelijk dat voornoemde spelers worden ingezet bij een ruildeal, daar Barcelona hoopt op de komst van onder meer Lautaro Martínez en Neymar. Vanwege de coronacrisis is het echter onwaarschijnlijk dat er forse transfersommen kunnen worden betaald door de Catalaanse grootmacht.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
maradungatje
 
55
25 mei 2020 om 19:14
Ja die Jack van Gelder is totaal niet betrouwbaar. Ik heb het programma niet gezien maar ik zie het hem zo kwijlend zeggen. Iets wat nog niemand heeft gehoord brengt hij dan als nieuws. Ik geloof er helemaal niets van. Die man zit er zo vaak naast dat je hem maar niet moet geloven.
 
Damsko1103
 
18
25 mei 2020 om 19:18
Whaha ik geloof er ook niks van. Nergens kan ik bevestiging krijgen over zijn verhaal. Hij is de enige die het weet. Nee dit berichtje neigt naar niets in de richting van iets van waarheid.
 
Sirius
 
6
25 mei 2020 om 20:43
Ik vind het sowieso nogal lachwekkend dat dit soort geruchten uitgerekend nu de wereld in worden geslingerd. Alsof Barcelona even de halve selectie gaat verkopen nu de financiele middelen enorm beperkt worden in relatieve zin.
 
Lierse1997
 
98
25 mei 2020 om 19:16
Ja en daarna kwam Vidal aanzetten met Lewandowski, Alaba en Kimmich en Griezmann met Saul, Koke en Oblak. Dit gelooft toch niemand.
 
AcKaka
 
15
25 mei 2020 om 20:09
Het erge is dat sommige lui het nog gaan geloven ook. Net als die daily mail berichten. Toch beschamend dat journalisten vrijwel alles mogen schrijven
 
bf1994
 
2
25 mei 2020 om 20:10
Vidal is niet een van de 6 genoemde spelers die zogenaamd mag blijven.
 
Lierse1997
 
24
25 mei 2020 om 20:48
Neen maar die speelt in zijn vrije tijd veel Football Manager, dus die heeft er wel een kijk op ??.
 
FCB_Catalunya
 
4
25 mei 2020 om 20:11
Coutinho schijnt gebeld te hebben om Lewandowski en Kimmich te bevestigen, maar hij ziet dus liever Goretzka komen in plaats van Alaba.. Ik kan eerlijk gezegd niet geloven dat het bestuur constant om meninkjes gaat vragen over welke ex-ploeggenoten zij bij Barca zouden willen zien. Ik zit niet in het wereldje, maar Barca weet volgens mij zelf heel goed van het bestaan van vooral de Ligt af, van de Beek trouwens ook.
 
De Toekomst
 
4
25 mei 2020 om 20:15
Zo gek is het niet. Bij ons bedrijf worden vacatures ook intern gemeld en kan iedereen mensen daarvoor aanbevelen. Ernaar vragen kan geen kwaad, maar de spelers moeten niet leidend worden of denken serieus het beleid te bepalen.
 
FCB_Catalunya
 
8
25 mei 2020 om 20:52
Ik ben zelf recruiter en dat is inderdaad heel normaal. De meeste bedrijven hebben uitgebreide referralprogramma's. Vergeet echter niet dat het daar wat anders gaat en er geen grote afkoopsommen bij komen kijken. De zakenwereld is iets heel anders dan de voetbalwereld.
 
De Toekomst
 
3
25 mei 2020 om 21:11
Klopt helemaal, maar in grote lijn verschilt het denk niet van wat hierboven wordt gezegd. Vragen kan altijd én zo zullen ze bij meer spelers navraag doen, maar uiteindelijk maakt de directie de beslissing wie er wordt aangetrokken.
 
stravven
 
3
25 mei 2020 om 21:18
Ik denk wel dat de grote clubs proberen informatie in te winnen bij hun huidige spelers over eventuele doelwitten. En eerlijk, waarom niet? Meer informatie is enkel beter.
 
Airbags
 
4
25 mei 2020 om 20:29
Natuurlijk niet. Waarom zou Barcelona Frenkie de Jong om advies vragen als het een uitgebreid netwerk van scouts heeft dat tientallen rapporten over die spelers kan produceren waar een trainer en bestuur veel meer aan heeft. Hooguit dat als er interesse is, men even bij Frenkie aanklopt om te vragen of ie gozer een beetje in de groep zou passen en of Frenkie niet eens even wil bellen om die gast om te praten.
 
Sirius
 
4
25 mei 2020 om 20:45
Ik kan best geloven dat de club de spelers om hun mening vraagt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de club ze dan ook direct maar koopt.
 
Kohaku
 
2
25 mei 2020 om 20:57
Gezien de puinzooi bij Barca is dit voor mij niet ongeloofwaardig.
 
Skede
 
28
25 mei 2020 om 19:24
Haha dit soort nieuwsberichten.... Frenkie neemt dus ook al de positie van technisch directeur over? Ze hebben genoeg scouts daarin dienst die heus allemaal dat soort spelers van Ajax op een lijstje hebben staan. En nog 150 anderen. Ze zullen hooguit aan Frenkie gevraagd hebben wat voor types het zijn binnen een spelersgroep.
 
El_Guaje7
 
2
25 mei 2020 om 19:36
Lijkt mij onzin, Onana is volledig overbodig als jr misschien wel de beste keeper ter wereld als keeper hebt. Van de Beek vind ik (nog) te kort komen voor de absolute wereldtop, is dit seizoen ook minder in vergelijking met vorig seizoen. De Ligt had ik wel graag bij Barcelona gezien maar dat gebeurd denk ik niet meer gezien hij nu bij Juve speelt en Raiola & Barcelona niet samen gaan.
 
TJFaijer
 
4
25 mei 2020 om 20:20
Het lijkt mij ook onzin. Maar het zou wel een geweldig team kunnen vormen, mocht dit ooit gebeuren. Ook denk ik dat Barcelona wel een poging zou gaan wagen voor Van de Beek. Dit vooral omdat hij wel degelijk bewijst dat hij het niveau (op den duur) aan zou kunnen. Dus waarom nu niet kopen en direct verhuren aan Ajax oid, dan volgend jaar achter het net vissen?
 
bf1994
 
6
25 mei 2020 om 19:38
Messi heeft dus zijn generaal gevonden? Messi de directeur en frenkie technis h directeur. Ik heb wel van trainer/speler functie gehoord maar bij barca gaan ze een stap verder. HALA BARCA
 
SharifMhend
 
4
25 mei 2020 om 19:54
Ik had toch ziyech gehaald als Barca zijnde, een creatieve middenvelder die zo de ballen kan neerleggen.
 
ACmilan73
 
3
25 mei 2020 om 21:15
Kijk eerst maar eens hoe Ziyech in London het doet. Zoals El Ghazi al tegen hem zei; in de PL lopen er echt beesten rond Hakim. Ga snel de sportschool in... Als hij mislukt bij Chelsea dan zullen we nooit weten of hij bij de echte wereldtop kan spelen.
 
RasSar
 
8
26 mei 2020 om 00:10
Volgens mij hield Ziyech zich prima staande tegen de "BEESTEN" van Tottenham en Chelsea! En het grappige is dat niemand het vreemd vind dat donny van de beek wordt genoemd! Wanneer Ziyech wordt genoemd bij topclubs moet hij van velen eerst maar eens bij de subtop laten zien pffffff
 
Wouterke
 
1
25 mei 2020 om 19:57
Volgens mij hebben ze hier een scouting voor. Die hebben er meer kijk op dan een voetballer van begin twintig.
 
daveke
 
0
25 mei 2020 om 22:20
Oke dus Griezmann mag nu opeens niet meer weg? Eerst was hij toch nog interessant als ruilobject voor bijvoorbeeld Neymar. Maar wat gaat Barca met Griezmann doen verder. Als Lautaro Martinez komt is hij de nieuwe spits dus gaat Griezmann dan weer op links lopen waar hij zich totaal niet thuis voelt? Doe Griezmann aub een plezier en verkoop hem aan chelsea waar hij kan samenspelen met zijn vriend Giroud. Dat is voor beide spelers ideaal
 
Adzevedo
 
0
25 mei 2020 om 22:35
Je lees wel eens vaker dat spelers betrokken raken bij transferbeleid. Ik neem dat zelf altijd met een korreltje zout. In het geval van belangrijke sterkhouders die al jaren bij de club spelen kun je het nog wel voorstellen, maar Frenkie de Jong zal denk ik weinig te zeggen hebben. Het kan wel handig zijn als Barca een speler wilt halen waarvan een oud ploeggenoot in de selectie zit, dan kunnen dat soort linkjes nog wel eens werken. Overigens kunnen we wat betreft de suggesties redelijk snel klaar zijn : het zit er eigenlijk allemaal niet echt in, vanwege concurrentie, vraagprijs of andere prioriteiten in het aankoopbeleid van Barca.
 
gutihaz.
 
0
26 mei 2020 om 10:42
Lijkt me uiterst onlogisch dat ze dit aan Frenkie vragen. Als ze gewoon zijn ervaringen met bepaalde Ajacieden willen weten, lijkt het me een heel stuk aannemelijker. Ik denk eigenlijk dat Donny van de Beek stiekem nog een zeer rendabele speler zou kunnen zijn bij Barca. Iemand met diepgang die hetgeen wat nu van Frenkie wordt verwacht, namelijk in de 16 opduiken, wel vanuit zijn natuur beheerst.