'Barcelona wil minstens twintig miljoen winst maken op aankoop van vorig jaar'
Woensdag, 17 juli 2019 om 07:03

Malcom leek Girondins Bordeaux een jaar geleden in te gaan ruilen voor AS Roma. Barcelona stak hier op het laatste moment echter een stokje voor en betaalde uiteindelijk 41 miljoen euro om de dribbelaar naar het Camp Nou te halen. De 22-jarige aanvaller kwam in zijn eerste seizoen in Spanje desondanks maar mondjesmaat in de plannen van trainer Ernesto Valverde voor en heeft nu met Antoine Griezmann extra concurrentie in de voorhoede.

Het management van de aanvaller is volgens Marca eerder deze week dan ook in gesprek gegaan met Barcelona om te informeren naar de stand van zaken. Malcom staat niet afwijzend tegenover een vertrek bij de Catalaanse grootmacht en weet ook dat hij in de belangstelling staat van clubs als Everton en Tottenham Hotspur.

Barcelona heeft zijn speler echter laten weten hij niet zomaar mag vertrekken en de club wil naar verluidt minstens zestig miljoen euro zien voor de Braziliaan. Dat bedrag wordt door Marca als 'enorm hoog' omschreven, al geeft de krant wel aan dat er een aantal clubs zeer geïnteresseerd zijn. Een officieel bod op Malcom is vooralsnog echter niet op de burelen van de kampioen van Spanje neergelegd.

Een eventuele komst van Neymar zal het vertrek van zijn landgenoot overigens bespoedigen. Als Barcelona er inderdaad in slaagt om de aanvaller terug te halen van Paris Saint-Germain krijgt Malcom er nog een concurrent bij en komt er bovendien een speler van buiten de Europese Unie binnen. Van het trio Arthur, Arturo Vidal en Malcom zal er dan iemand moeten vertrekken en alles wijst erop dat laatstgenoemde dan ruimte moet maken.

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
0
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
3
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
24
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
barcalover123
 
18
17 juli 2019 om 07:10
Gaat nooit gebeuren. Barca maakt bijna nooit winst op spelers. Malcom zou ik sws weg doen nu. Kreeg vorig seizoen al geen kansen laat staan nu met Griezmann
 
Mister Objecti
 
6
17 juli 2019 om 07:41
Het klopt dat Barca de laatste jaren niet vaak winst maakt op de verkoop van hun spelers. Je zou denken dat zoiets negatief zou zijn echter is de onderliggende reden positief. Barca koopt ivm andere clubs gerichter in en doen daardoor minder vaak hun spelers van de hand! Tenzij het een jeugdspeler is of een speler die het niveau helaas niet aan kan. Die (positieve) trend is ingezet onder leiding van Joan Laporta. Zijn voorganger Nunez verkocht vaak zijn spelers met winst, maar dan heb je het over namen als Ronaldo, Laudrup etc. Ik had toen liever gehad dat die bleven. Last nut not least: Barca heeft wel de duurste verkoop ooit gedaan met Neymar ;-)
 
DeBroerVanTheo
 
2
17 juli 2019 om 07:47
Het is Ward at betreft geen Real Madrid inderdaad
 
Mister Objecti
 
0
17 juli 2019 om 13:33
Real Madrid heeft geen technische staf sinds dat Valdano is vertrokken. Perez regelt die zaken zelf en het effect daarvan is zichtbaar. Erg veel spelers worden door Perez aangetrokken op basis van zijn en dan in het bijzonder tav Barca. Theo Hernandez, Ceballos, Vinicius, Rodrygo zijn concrete voorbeeld hiervan. Alle 4 de spelers zijn aangetrokken omdat Barca achter hen aanzat en van Theo en Dani kan je nu al zeggen dat ze zijn uitgespeeld bij Real. Voor Vinicius zal het ook lastig worden omdat Hazard nu is aangesteld voor die positie. Punt is dat Perez, in mijn beleving, niet goed bekijkt wat Real echt nodig heeft zoals een goede centrale verdediger of een rechtsbuiten.
 
Sirius
 
0
17 juli 2019 om 14:53
De omstandigheden zijn ook heel anders. Kovacic werd gekocht voor 38 miljoen euro en verkocht voor 45 miljoen euro, terwijl Theo Hernandez werd gekocht voor 24 miljoen euro en werd verkocht voor 20 miljoen euro. Op de aankopen hebben ze dus maar een minimale winst gemaakt. Ze hebben in dit geval "het geluk" gehad dat ze twee voormalige jeugdspelers hebben verkocht die nauwelijks kans hadden daar voor een gezamenlijk totaal van 50 miljoen euro (llorente en De Tomas). Wanneer kwam dat uberhaupt ooit voor daar?! Nu haalt iedereen er van alles bij om aan te tonen dat de ene club het beter doet dan de ander, maar al met al zijn het twee totaal verschillende clubs die het op hun manier beiden goed doen.
 
Galapago
 
1
17 juli 2019 om 08:08
Griezmann is gehaald om Suarez te vervangen. Malcolm heeft Messi, Dembele en Coutinho voor zich. Als Neymar komt zal Coutinho en/of Malcolm wel een van de eerste zijn die zal vertrekken.
 
SpeedyAFC
 
0
17 juli 2019 om 13:45
Dat is toch logisch, Barcelona koopt een speler voor 41 miljoen euro die vervolgens heel weinig speelt en nog minder laat zien. Barcelona wil er dan vervolgens weer vanaf maar verhoogd de prijs wel eventjes met 50 procent.
 
bf1994
 
6
17 juli 2019 om 09:22
Jammer voor malcolm. Nooit echt de kans gekregen onder valverde die coutinho niet durfde te wisselen na vele slechte wedstrijden
 
Sirius
 
0
17 juli 2019 om 14:45
Aan de andere kant was het ook wel vrij snel duidelijk dat Malcom niet genoeg talent en kwaliteit meebrengt om te kunnen slagen bij Barcelona. Ik vond het destijds al een vreemde aankoop.
 
FilipMich
 
0
17 juli 2019 om 10:03
‘barcelona wil minstens twintig miljoen winst maken op aankoop van vorig jaar’ wil gewoon zeggen dat ze hun 40 miljoen terugwillen want telkens als Barca een prijs noemt bieden de geïnteresseerd clubs vanzelf al 20 miljoen minder, zo is het elke keer al gegaan en geraakt de speler niet verkocht.
 
Sirius
 
0
17 juli 2019 om 14:44
Die hopen gewoon quitte te kunnen spelen en gaan daarom hoog in de boom zitten betreft de vraagprijs. Als er een club komt die 30-35 miljoen euro biedt, zal Barcelona het bod naar mijn mening wel accepteren.