Bayer Leverkusen mede dankzij prachtassist Grimaldo stap dichter bij titel
Zondag, 10 maart 2024 om 21:20

Bayer Leverkusen blijft maar doordenderen. De ploeg van trainer Xabi Alonso was zondagavond in eigen huis met 2-0 te sterk voor VfL Wolfsburg, dat het ruim een uur met een man minder moest doen. Doelpuntenmakers waren Nathan Tella en Florian Wirtz. De voorsprong van Leverkusen op Bayern München bedraagt, met nog negen duels te gaan, tien punten.

Bij Leverkusen kon Alonso niet beschikken over Jeremie Frimpong. De Oranje-international was na zijn gele kaart vorige week bij FC Köln (0-2) geschorst. Tella was zijn vervanger aan de rechterkant op het middenveld. Patrick Schick was in de punt van de aanval andermaal de vervanger van de nog altijd geblesseerde Victor Boniface.

Leverkusen dicteerde het spel vanaf het begin en had weinig te duchten van Wolfsburg, waar doelman Koen Casteels een drukke avond zou beleven. Zo moest de Belgische sluitpost ingrijpen op een schot van Josip Stanisic en was hij enkele minuten later kansloos bij een reuzenkans voor Leverkusen. Na enkele korte combinaties gaf Granit Xhaka heerlijk mee aan Wirtz, die van dichtbij keihard tegen de paal schoot.

Na matig wegwerken van Edmond Tapsoba liet ook Wolfsburg zijn tanden zien. De afvallende bal kwam perfect terecht voor de voeten van Cédric Zesiger, die het probeerde met binnenkant voet. De Zwitser zag dat Lukas Hrádecký een uiterste redding nodig had om Leverkusen voor een achterstand te behoeden.

Wolfsburg kwam in grote problemen nadat centrale verdediger Moritz Jenz nog voor rust zijn tweede gele kaart gepresenteerd kreeg. Zijn eerste prent kreeg hij voor het vasthouden van Wirtz, waarna hij zich opnieuw vergreep door Patrick Schick neer te halen. De rode kaart viel al in de 28ste minuut, waardoor Wolfsburg een extreem zware klus wachtte.

De problemen werden nog groter toen Wolfsburg toen Alejandro Grimaldo de bal met zijn hak op schitterende wijze meenam en Lovro Majer zijn hielen liet zien. De Spanjaard verschafte zichzelf de nodige ruimte op de linkerflank en gaf perfect voor op Tella, voor wie het een koud kunstje was om bij de tweede paal binnen te koppen: 1-0. Vlak voor rust voorkwam Casteels dat Leverkusen op 2-0 kwam door fraai te redden op een kopbal van Piero Hincapié.

De tweede helft kan worden beschreven als één grote rondo. Leverkusen hield de bal in zijn bezit en koos zijn momenten uit om aan te vallen. De tien man van Wolfsburg konden niet anders dan toekijken en creëerden in de tweede helft vrijwel niets.

Leverkusen bleef op zoek gaan naar de allesbeslissende treffer en kon die meermaals ruiken. Zo schoot invaller Borja Iglesias uit de draai over en kwam ook een andere invaller, Jonas Hofmann, dichtbij. De Duitser zag Casteels met zijn vuisten redding brengen. Exequiel Palacios schoot even later teleurstellend naast, maar had enkele ogenblikken later wel een heerlijke pass in huis naar de tweede paal. Daar stond Wirtz, die via de binnenkant van de paal binnenschoot: 2-0.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
12:21
12:21
Ajax hakt knoop door: Menno Geelen wordt tijdelijk algemeen directeur
7
   
12:15
12:15
Antony zet enorme tattoo van zichzelf uit zijn periode bij Ajax op zijn rug
8
   
12:00
12:00
Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
37
   
11:32
11:32
'Arbiter Marciniak wordt van openingsduel EK gehaald na enorme blunder in CL'
50
   
11:16
11:16
Bosz gaat tijdens persconferentie PSV in op beschuldigend statement van Noa Lang
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Bas de Jong
 
6
10 maart 2024 om 21:26
Lijkt steeds meer met de hakken over de sloot te gaan, zo ook afgelopen wedstrijd tegen Qarabak. Maar meine gutte, het kampioenschap zullen ze nu toch niet meer weggeven?
 
DerKaiser123
 
22
10 maart 2024 om 21:37
Lol Wolfsburg heeft na de 27ste minuut niet eens meer op goal geschoten. Leverkusen speelde niet eens op volle kracht maar liet het balletje gewoon eindeloos rondtikken. Uiteindelijk valt die 2-0 vanzelf wel. Hopelijk is Boniface weer snel terug want met Schick en Iglesias speel je standaard met 10 man.
 
Johan78
 
5
10 maart 2024 om 22:07
Inderdaad, Wolfsburg had een xG van 0,12…
 
PSV18
 
1
10 maart 2024 om 22:08
Wanneer wordt Boniface weer terug verwacht? Leverkusen blijft maar doordenderen, heerlijk team.
 
Bas de Jong
 
0
10 maart 2024 om 22:10
Er bestaat zoiets als tegen jezelf spelen. Mijns inziens begint de tank leeg te raken en komen overwinningen steeds moeilijker
 
Kid Ink
 
14
10 maart 2024 om 22:18
Om kampioenschap spelen is voor elk team een slijtageslag, het is best normaal om te zien dat het in de laatste fase van de competitie wat moeizamer gaat. Dat ze ook deze wedstrijden over de streep trekken zegt veel
 
HZ7-22
 
1
11 maart 2024 om 04:34
Waarom dan gewoon niet met Adli? Doet het best redelijk toch?
 
Emilio Estevez
 
16
10 maart 2024 om 21:28
Wat een toptrainer blijkt Xabi Alonso toch te zijn zeg! Gun het deze jongens echt! Zo zie je maar dat je met de juiste trainer ook met minder materiaal gewoon de grote jongens de baas kunt zijn.
 
DerKaiser123
 
29
10 maart 2024 om 21:41
Alonso heeft gewoon topmateriaal ter beschikking. Alle topclubs liepen te slapen betreft Grimaldo, ik kan geen betere linker wingback opnoemen dan hem, zelfde geldt voor Frimpong aan de andere kant. Kreeg jongens als Xhaka en Boniface erbij als directe topversterkingen. Ook met Hofmann en Stanisic kwamen sterke ervaren Bundesliga spelers. Wirtz is buitencategorie qua talent. Dan nog zon Palacios op het middenveld en Andrich als back up. Centraal achterin de keuze uit Tapsoba, Kossonou, Tah en Hincapie. Met Adli en Tella nog leuk talent voorin. Niet voor niks dat de meeste Bundesliga volgers begin van het seizoen verwacht hadden dat ze Dortmund en Leipzig voorbij gingen, alleen Bayern had op papier een betere selectie. Vind de prestatie van Stuttgart en Sebastian Hoeness nog veel imposanter. Van plek 16 naar plek 3 met aanzienlijk veel minder materiaal en ook nog eens goed voetbal. Maar goed daar hoor je niemand over helaas.
 
GLENNN
 
1
11 maart 2024 om 09:07
Laat ik voorop stellen dat Grimaldo het uitstekend doet. Maar geen betere (wing)back? Ik denk dat bijvoorbeeld zo'n Di Marco bij Inter gewoon minstens even goed is als wingback hoor. Iets ander type, maar toch. Leverkussen heeft een topteam inderdaad. Ben alleen nog altijd niet kapot van hun keeper. Dit jaar doet hij niet veel geks geloof ik, maar de jaren ervoor vond ik Hradecky toch regelmatig wel rare fratsen uithalen.
 
Silvacity
 
1
11 maart 2024 om 10:47
@Kaiser Dat vind ik veel te makkelijk. Of Xabi zorgt ervoor dat deze spelers zo goed spelen als ze nu doen waardoor het net lijkt alsof het allemaal wereldtoppers zijn. Hadden deze spelers bij United of Chelsea net zo goed geweest? Waarschijnlijk niet. Laten we ook niet vergeten dat Leverkusen van heel ver heeft moeten komen. Ze kunnen nu met een recordaantal punten kampioen worden zoals het grote Bayern deed met Lewandowski, Robben en RiberyWirtz is een absolute topper en Grimaldo was technisch altijd goed, maar onder Xabi is hij echt een klasse beter dan bij Benfica. Op uitzonderingen na is de selectie van Leverkusen niet veel beter dan dat van een Dortmund of Leverkusen.Grimaldo en Frimpong zijn bij Leverkusen uitstekende backs. Cancelo doet op zijn dag voor geen enkele wingback onder. TAA en Reece James zijn ook geweldige wingbacks.
 
TakeMeHome
 
4
10 maart 2024 om 21:43
Die Wirtz is toch pure klasse! Talent spat ervan af.. United, halen die gast, voordat City of Liverpool jullie voor zijn!
 
DerKaiser123
 
17
10 maart 2024 om 21:47
Aub niet naar United of Chelsea daar mislukken alle spelers.
 
PSV18
 
14
10 maart 2024 om 22:07
Vind Wirtz veel meer een speler voor Arsenal qua voetbal. Maar laat hem nog maar lekker een jaar bij Leverkusen, daarna kan hij altijd nog een stap maken.
 
Silvacity
 
0
11 maart 2024 om 10:41
Ik had City deze zomer hem al graag zien halen i.p.v. Nunes met de blessure van De Bruyne. Nu speelt Foden vaak in die rol bij Ciity. Wirtz is wel meer een spelverdeler dan Foden. Geweldige speler
 
OREELY
 
4
10 maart 2024 om 22:07
wirtz en tella (toevallig nu de doelpuntenmakers, dat ik die eruit pik) gaan leverkusen zoveel geld en/of veel plezier opleveren. Wirtz staat al jaren bekend als een groot talent en laat het vooral dit seizoen zovaak zien. Tella was vorig jaar in de championship al heerlijk bezig bij burnley, die heeft door zijn homegrown status in engeland dus ook veel extra waarde. verder kan ik wel het hele elftal langsgaan zowat, met wat voor een goede spelers daarin zitten. En het past allemaal bij het systeem en hoe alonso wil spelen, heel leuk om te zien.
 
Zermatt_Person
 
12
10 maart 2024 om 22:28
Ik ben in het stadion bij de wedstrijd geweest. Was een erg indrukwekkende ervaring om het voetbal van Alonso te zien. Leverkusen speelde soms met een lijn tegen het strafschop gebied van tegenstander aan. Was bizar om te zien deze rondo!