Bayern München legt armzalig Manchester United over de knie
Zondag, 5 augustus 2018 om 22:02

Bayern München heeft in de vriendschappelijke ontmoeting met Manchester United aan het langste eind getrokken. Het team van trainer Niko Kovac boekte in de eigen Allianz Arena een minimale overwinning (1-0) dankzij een kopbal van Javi Martínez. Arjen Robben begon in de basis en bleef negentig minuten staan.

José Mourinho liet Tahith Chong en Timothy Fosu-Mensah op de bank beginnen en na de pauze viel vielen beide Nederlanders in. Vanaf de reservebank zagen zij hoe hun werkgever goed begon, maar de eerste kans was voor Bayern. David de Gea hield Thiago Alcantara van scoren af. Veel meer werd er in de eerste helft niet gecreëerd, al was onder anderen Serge Gnabry wel steevast dreigend.

Kovac bracht voor de tweede helft Jérome Boateng, Leon Goretzka en Robert Lewandowski binnen de lijnen, terwijl Mourinho zich genoodzaakt zag om de geblesseerde Eric Bailly te vervangen door Chris Smalling. Na 59 minuten was het raak: Martínez kopte raak uit een hoekschop van Alcantara. Bayern bleef de bovenliggende partij en was dicht bij de 2-0, maar debutant Leon Goretzka mikte net naast na een voorzet van Rafinha.

Der Rekordmeister was vastberaden om de aanwezige toeschouwers te trakteren op ten minste één extra treffer. Robben leek te scoren, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel en dus ging dat Nederlandse feestje niet door. Manchester United liet in de tweede helft nauwelijks iets zien in aanvallend opzicht en zal aanmerkelijk beter moeten presteren wanneer men het over vijf dagen opneemt tegen Leicester City.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
gloryUnited
 
27
5 augustus 2018 om 22:17
Ik las net 28% balbezit voor United met 1 schot op goal. Dit kan echt niet langer meer. Ik ben nog steeds een enorm voorstander van 442 onder Fergietime. Gooi maar gewoon Giggs samen met Scholes en een Blanc ofzo voor de leeuwen. De Gea Valencia - aldewereild - bailly - shaw Sanchez - matic - Fred - pogba Lukaku - Rashford.
 
Dejan
 
25
5 augustus 2018 om 22:19
Onder SAF was het tegen de andere grote ploegen, vooral uit, ook vaak wat behoudend. Maar iedereen lijkt dat vergeten te zijn. Shaw zou ik trouwens niet aan beginnen, vandaag ook weer enorm matig. Mist gewoon de kwaliteiten voor dit United.
 
FlackoGS
 
2
5 augustus 2018 om 22:22
Een nieuwe linksback, en Martial in plaats van Rashford. Dan heb je een ideale opstelling, ja.
 
AjaxCunian
 
48
5 augustus 2018 om 22:24
Totaal niet vergelijkbaar, toen was er nog intentie om te winnen.
 
Japie_Krekel
 
11
5 augustus 2018 om 22:36
@dejan er zit wel een groot verschil tussen "wat behoudend" en "anti voetbal" spelen Mourinho gaat nu zijn derde jaar in en er zit nog totaal geen idee achter het voetbal van United. dat betekend dat je eigenlijk nul progressie onder hem hebt geboekt. ze werden vorig jaar 2e met 20 punten achterstand op City wat al heel veel zegt omdat United ook aardig wat geld heeft gepompt in de selectie onder Mourinho
 
Samcro
 
3
5 augustus 2018 om 22:40
Je geeft zelf het antwoord al, wat behoudend. Dit is dan wel pre-season maar als t zo blijft gaat t echt stormen op Old Trafford.
 
Samcro
 
6
5 augustus 2018 om 22:42
Dat city 20pnt voor stond op de nummer 2 zegt voornamelijk wat over city zelf.
 
Japie_Krekel
 
9
5 augustus 2018 om 22:48
dat is zo maar dat zegt tegelijkertijd ook alles over de spelopvatting van United naar mijn mening. Guardiola heeft binnen 2 jaar een geoliede machine van City gemaakt omdat er een visie achter zijn spel zit. Mourinho is in 2 jaar onder Mourinho voetballend helemaal niks opgeschoten. ze doen maar wat en houden zich alleen maar bezig met tegenhouden, niet zo raar dan dat je zover achter City eindigt. goed spel zorgt uiteindelijk voor goede resultaten als we het over een competitie van 38 wedstrijden hebben en het spel van United is uiterst belabberd, daarom vallen de resultaten ook tegen
 
Perspectief
 
16
5 augustus 2018 om 22:57
Dat zegt meer over City dan over United. Want nummer 3,4,5 en 6 bakte er dan nog veel minder dan United zonder visie en voetballend niks zijn opgeschoten.
 
vialuna
 
14
5 augustus 2018 om 22:59
Je bent altijd welk redelijk negatief tegenover Mourinho en dat mag. Maar guardiola nam een team over dat halve finale CL had bereikt en zelfs daarmee enorm heeft geïnvesteerd twee seizoenen. Veel meer dan Mourinho en hij nam een team over dat werd uitgeschakeld door PSV in de cl groepsfase en 5de werd in de competitie. Kortom guardiola fantastische trainer. Maar hij kwam wel redelijk in gespreid bedje.
 
Samcro
 
9
5 augustus 2018 om 23:03
Pep heeft toch wel wat wijzigingen aangebracht, ook noodgedwongen zoals Zabaleta, Kolarov en Hart. Gespreid bedje is overdreven, dat er al kwaliteit aanwezig was klinkt beter.
 
Japie_Krekel
 
1
5 augustus 2018 om 23:41
@perspectief die hadden op dat moment in die twee jaar tijd ook aanzienlijk minder geld in hun selecties gestoken dan United
 
Japie_Krekel
 
3
5 augustus 2018 om 23:46
@vialuna daar heb je wel een punt inderdaad maar we weten allemaal dat Mourinho met geweldige selecties heeft mogen werken in zijn carriere en daar zijn teams ook vaak voetbal liet spelen of ze tegen degradatie aan het spelen waren. Mourinho teert puur en alleen op de individuele klasse van zijn spelers want voetballend zit er echt nooit een idee achter het spel van zijn teams en dat lijkt me wel een van je hoofdtaken als je een coach bent. automatismes erin slijpen, spelers beter maken en je team goed laten voetballen. zeker als je zoals Mourinho de laatste tijd steeds minder grote prijzen weet te pakken met FC Porto leverde hij echt een uitstekende prestatie maar bij Inter, Real Madrid, Chelsea mocht hij echt met prachtmateriaal werken en leek het voetbal nog totaal nergens op
 
Angelus
 
3
6 augustus 2018 om 00:26
Precies dit! Topreactie. United voetbalt voor geen meter. Terwijl er zoveel kwaliteit is. Sinds Moyes er trainer werd leek er ook geen visie meer achter de aankopen te zitten. Kijk bijvoorbeeld naar een Feillani. Die werd gewoon gekocht omdat er niks anders kwam. Onder van Gaal leken er nog gerichte aankopen te gebeurd. Met een toen een groot talenten als Depay en Shaw voor de linkerkant. Helaas is dit niet zo top uitgepakt. Dan investeer je als een Mourinho 100 miljoen aan Pogba en die krijg je niet aan het voetballen. Dan geef je miljoenen uit aan Sanchez, wat in mijn ogen een totale paniekaankoop is geweest omdat ze martial, rashford, young en lingard ook al hadden. Dan vraag ik me echt af waar het probleem ligt. Bij de trainer of het spelersbeleid.Natuurlijk kwam Pep terecht bij een goed elftal. Maar kijk eens naar een KdB. Voor een hoog bedrag gehaald en word top benut en lijkt als maar beter te worden. Net zoals een Sane en sterling. Ja Pep maakte een domme fout met Bravo maar herpakte zich daarna wel.
 
Sammerens
 
9
6 augustus 2018 om 06:19
Raar dat je de tijd onder van Gaal wel als tijd waarin gericht gekocht werd bestempeld. Dat is juist een totaal verloren tijd geweest waarvan alle aankopen weinig toch niets toe hebben gevoegd. Schweinsteiger kon totaal niet meer mee. Darmian heeft nooit wat laten zien, Rojo is dan nog wel enigszins nuttig gebleken, net als Blind maar beiden lange niet van het niveau dat United nastreeft. Di Maria is totaal niet aan het voetballen gekomen onder van Gaal en Falcao was ook een grote deceptie. Martial vond ik nog steek houden. En Depay trouwens ook een speler die het nog lang niet aan kon. Herrera en Shaw was United al mee bezig voordat van Gaal werd aangetrokken.Verder zie ik niet in waarom mensen toch blijven roepen dat Pogba niet aan het voetballen komt. 2 seizoenen geleden statistisch gezien bij de 3 beste middenvelders van de top 5 competities. vorig seizoen in de PL bijna dezelfde ratio minuten/betrokken bij goals als de Bruyne.Pogba doet zoveel meer dan mensen blijkbaar kunnen of willen zien. Zijn afwezigheid is direct het grote probleem. Pogba kan nog wel de nodige wedstrijden matig spelen, maar in veel meer wedstrijden domineert hij zijn positie gewoon op het middenveld. Is te belangrijk voor United en als Matic er dan ook nog eens niet bij is dan is het middenveld te zwak. Vooropgesteld dat het pre season qua spel echt erbarmelijk is geweest, maar zonder die paar belangrijke spelers is dat met deze selectie ook gewoon niet zo vreemd. Sanchez heeft een uitstekende voorbereiding gedraaid en gaat hopelijk op rechts of achter Lukaku spelen. Pereira heeft aangetoond een nuttige toevoeging te kunnen worden met een mooie passing range en veel ballen tussen de linies door. Fred lijkt vooralsnog ook een speler te zijn die United miste. Maar je weet het allemaal pas als Lukaku en Pogba terug keren, want zonder die is het een pak minder en dan is United nog niet veel meer dan een Europese subtopper.
 
XAJAcfa
 
15
5 augustus 2018 om 22:26
De Mourinho bus stond niet alleen geparkeerd maar had ook nog eens een lekke band..... Wanneer komt men erachter dat die man met die grote mond over anderen zelf helemaal niets meer presteert.
 
 
1
5 augustus 2018 om 23:47
Schot was niet op goal
 
Dejan
 
8
5 augustus 2018 om 22:17
Ik vond beide teams vrij armzalig eigenlijk. Volgens mij was het ook behoorlijk heet en deed men het dus wat rustiger aan.
 
RutgerKoene
 
16
5 augustus 2018 om 22:21
Over de knie... 0-1 verloren. Enfin, MU moet Mourinho eruit gooien. Iedere wedstrijd onder hem is er 1 teveel. Die man heeft grootstecprestaties geleverd maar (bij MU) t is klaar...
 
Giodinho7
 
15
5 augustus 2018 om 22:37
Ik voorspel dat Mourinho de kerst niet gaat halen. Al het kapitaal wat op het veld staat daalt drastisch in waarde. Potentiële wereldtoppers als Martial, Rashford en Pogba lijken niets fatsoenlijks meer te kunnen doen. Ook nog eens onenigheid tussen hem en Ed Woodward. Vorig seizoen nog onenigheid met het publiek. Hij maakt in ieder geval geen vrienden in Manchester.
 
Samcro
 
12
5 augustus 2018 om 22:43
Daarbuiten ook niet.
 
 
8
5 augustus 2018 om 23:17
Rashford is geen potentiele wereldtopper. Hij is gewoon jong, Engels en begon leuk. Prima speler, beetje Welbeck plus. Meer ook niet.
 
alex.utd
 
2
6 augustus 2018 om 01:49
Rashford is inderdaad een beetje overhyped. Maar hij heeft echt wel meer potentie dan welbeck, dat is namelijk echt heel beledigend
 
Sirius
 
0
6 augustus 2018 om 10:08
Hij heeft zich tot op heden niet echt ontwikkeld en als het verrassingselement er eenmaal af is bij talenten, komen ook de zwakheden wat meer naar boven. Een potentiele wereldtopper heb ik er eerlijk gezegd nooit in gezien. Maar goed, het is voor een aanvaller ook niet echt lekker voetballen de laatste jaren bij Manchester United. Moyes en Van Gaal kregen de boel niet aan de praat en Mourinho speelt het soort voetbal dat funest is voor jongens als Martial, Rashford of zelfs Sanchez.
 
ModricMagic
 
4
5 augustus 2018 om 23:10
United is zo slecht tot nu toe. Tegen Real was dat ook zo. Zelfs 0 schoten gehad de 2e helft tegen Real alleen omdat we Casilla op doel hadden heeft Real verloren. Oefenwedstrijden zeggen nog niks maar het 3e jaar onder Mourinho is geen goed teken bij een club.
 
 
6
5 augustus 2018 om 23:16
Zo dat is inderdaad een afstraffing. Gewoon over de knie gelegd met 1-0. Uhm?
 
falcao
 
1
6 augustus 2018 om 00:30
Maar United wil graag een speler als Maguire erbij en Martial mag weg. Dan wordt alles beter...
 
Sammerens
 
3
6 augustus 2018 om 06:19
Martial wil zelf weg.
 
BartTempelaar
 
0
6 augustus 2018 om 06:23
Ik denk dat het kampioenschap dit jaar tussen City en Liverpool gaat. Chelsea en ManU nog steeds zo drama.