Bayern ontsnapt tegen Hertha door vierklapper Lewandowski
Zondag, 4 oktober 2020 om 19:54

Bayern München heeft zich in de Bundesliga hersteld van de eerste nederlaag in 295 dagen van vorige week tegen TSG Hoffenheim. Zondagavond was het team van trainer Hansi Flick op eigen veld met 4-3 te sterk voor Hertha BSC, waar Deyovaisio Zeefuik voor het eerst vanuit de basis startte en ruim een uur speelde. Robert Lewandowski was de grote man aan de kant van Bayern. De Poolse spits was vier keer trefzeker en bezorgde zijn ploeg drie punten in blessuretijd.

Na de 4-1 nederlaag van vorige week tegen Hoffenheim trad Bayern aan tegen Borussia Dortmund in de strijd om de Duitse Supercup. Dat duel werd met 2-3 gewonnen na een winnend doelpunt van Joshua Kimmich, die een dag later werd uitgeroepen tot Europees Verdediger van het Jaar tijdens de Champions League-loting. Het werd een prijzenregen voor Bayern, want ook Hansi Flick (beste trainer), Manuel Neuer (beste keeper) en Lewandowski (beste aanvaller én Europees Voetballer van het Jaar) ontvingen een award. Bij Bayern zat Joshua Zirkzee nog wel op de bank, maar de verwachting is dat hij nog voor het sluiten van de transfermarkt op huurbasis vertrekt. Mogelijk wordt Feyenoord zijn volgende bestemming.

Meer: Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern

Bayern, dat vlak voor de aftrap de komst van Marc Roca bekendmaakte, had het in de eerste helft niet makkelijk tegen Hertha. Tien minuten voor rust leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Het doelpunt werd echter afgekeurd omdat Thomas Müller centimeters buitenspel stond. Niet lang daarna was het alsnog raak voor de thuisploeg; Lewandowski opende de score in de veertigste minuut. Na een vlot lopende aanval had rechtsback Chris Richards een afgemeten voorzet in huis op het hoofd van Lewandowski. Hertha-keeper Alexander Schwolow bracht geweldig redding, maar in de rebound kreeg Lewandowski de bal via Serge Gnabry voor zijn voeten: 1-0.

Lewandowski liet ook na rust zien waarom hij gekroond is tot Europees Voetballer van het Jaar. Na een uitstekende voorzet van Richards liet Lewandowski zich uitzakken, omspeelde hij simpel zijn directe tegenstander en schoot hij vanuit de draai de 2-0 binnen. Bayern was niet oppermachtig en met nog een halfuur op de klok deed Hertha wat terug. Na een overtreding van Lucas Hernández op Zeefuik was het Matheus Cunha die de bal scherp voor het doel gaf en Jhon Córdoba die Neuer het nakijken gaf: 2-1. Hertha rook bloed en voerde de druk op de Bayern-defensie op. De 2-2 hing in de lucht en viel uiteindelijk twintig minuten voor tijd. De Braziliaanse aanvaller Matheus Cunha was ongrijpbaar voor de Bayern-defensie, ging de combinatie aan met invaller Krzysztof Piatek en passeerde Neuer.

In de slotfase toonde Bayern veerkracht. Opnieuw was het Lewandowski die scoorde namens Bayern. Van dichtbij maakte de Poolse goaltjesdief geen fout en leek hij de overwinning in de wacht te slepen voor de Duitse grootmacht. Toch dreigde het nog even mis te gaan toen Jessic Ngankam namens de bezoekers de 3-3 maakte in de 88ste minuut. Hertha kon het gelijkspel ruiken, maar verliet het veld toch met een nederlaag. In blessuretijd werd Lewandowski naar de grond gewerkt in het strafschopgebied door Maximilian Mittelstadt. De bal ging op de stip en met dat buitenkansje wist Lewandowski wel raad. Vanaf elf meter schoot hij raak en bezorgde hij Bayern drie punten.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
barryballs
 
27
4 oktober 2020 om 19:59
Genoeg bizarre uitslagen dit weekend! Maarja Bayern heeft Robert LewanGoalski! Dus dat scheelt natuurlijk. Wat een legend is het ook, gaat lekker door met scoren.
 
Aguerooo
 
3
4 oktober 2020 om 19:59
Ben ik de enigste wie het geen pingel vond? Lewandowski zorgde ervoor dat zn arm onder de arm van de tegenstander zat en hem daar klemde. Natuurlijk de klasse en ervaring van Lewandowski om dit te doen maar goed, vond het geen pingel. Te zwaar.
 
iSimic
 
17
4 oktober 2020 om 20:06
Achter het doel kon je zien dat Lewandowski gewoon meegetrokken werd, dat is gewoon altijd een strafschop.
 
GNST
 
5
4 oktober 2020 om 20:01
Tweede keer dit seizoen een voorsprong weggeven. Het is dat we Lewy in de gelederen hebben, fenomeen dat ie is. Jongens zijn echt toe aan die interland break. Die kortstondige pauze tussen de seizoenen heeft ons veel energie gekost. Nu lekker die interland periode in.
 
BBayern1990
 
1
4 oktober 2020 om 20:02
Flick had te veel gewisseld waardoor er chaos ontstond. Men ziet hoe belangrijk een Kimmich is voor de ploeg.
 
iSimic
 
0
4 oktober 2020 om 20:08
Het gebeurd nu voor de 3e wedstrijd op rij dat de 2e helft ronduit slecht is, ook voor de wissels was het al zo. Vorig jaar had Flick het daar ook al moeilijk mee.
 
GNST
 
0
4 oktober 2020 om 20:08
Vond Kimmich zelf ook slordig spelen. De wissel zelf was ik het we mee eens. 3 tegelijk daarentegen was apart.
 
BBayern1990
 
0
4 oktober 2020 om 20:12
Kimmich blijft belangrijk voor de organisatie op het middenveld en de defensieve stabiliteit achterin. Na zijn wissel was deze volledig weggevallen.
 
BBayern1990
 
3
4 oktober 2020 om 20:01
Het was dom van Flick om 3 wissels tegelijkertijd door te voeren. We zien hoe kwetsbaar Bayern is nadat Kimmich werd gewisseld. Pavard en Alaba waren niet bij de les in de tweede helft. Zet die Alaba maar op de bank en laat Süle en Hernandez centraal achterin spelen. Sinds Alaba voor iedere prijs wil verlengen speelt hij minder.
 
Alcantara91
 
1
4 oktober 2020 om 20:01
Veel te gemakkelijk goals geslikt! De selectie is versterkt in de breedte want na bouna sarr,roca , choupo komt nu ook costa( als 4de flank), ideaal! Alaba moet gaan banken want tis overduidelijk dat Hernandez veel beter is als CV
 
BBayern1990
 
2
4 oktober 2020 om 20:03
Alaba presteert gewoon minder door de perikelen. Op vlak van spelopbouw blijft Alaba uiteraard beter dan Hernandez.
 
Alcantara91
 
1
4 oktober 2020 om 20:15
Spelopbouw ja zeker! Maar onder pressing bal aan voet is hernandez dan een pak beter,de laatste wedstrijden pressen ze meer op alaba waardoor zijn opbouw veel zwakker is geworden en hij is te braaf als cv, hernandez is een monster
 
BBayern1990
 
0
4 oktober 2020 om 20:21
Flick doet er best aan in te grijpen na de interlandpauze. Zet Alaba op de bank. Ik zie hem liefst niet meer spelen door de stomme contractperikelen.nu weet ik zeker dat Bayern nu de juiste beslissing neemt om het aanbod niet meer te verbeteren.kan hij maar een voorbeeld nemen aan Thiago. Hij is enkel weggegaan omdat hij een nieuwe uitdaging wilde proeven en gaf zijn plannen tijdig mee.
 
FCG95
 
1
4 oktober 2020 om 20:05
Hoe speelde Zeefuik?
 
LuisValle
 
1
4 oktober 2020 om 20:29
Wat een geluk heeft Bayern gehad zeg! Bayern is heel te afhankelijk van Lewa. Stel Als lewa ooit weggaat gaat bayern echt achteruit...
 
Glossiandzozo
 
2
4 oktober 2020 om 20:35
We gaan zeker achteruit maar met je reactie doe je ons wel tekort vind ik. Met Gnabry Coman en Sane staan we er ook hoor.
 
BBayern1990
 
3
4 oktober 2020 om 20:41
Bayern slaagt er altijd in om vaste pionnen te vervangen. Wat gelukt was met Lahm, Schweinsteiger, Ribéry en Robben zal ook lukken met Lewandowski en Neuer.
 
Glossiandzozo
 
2
4 oktober 2020 om 20:35
Ik las iemand nog laats zeggen dat Lewa niet de ballon d'or zou winnen omdat hij dit seizoen minder scoort. Knettergek! Deze man is een fenomeen en knalt ze van alle hoeken erin. De beste spits op de wereld. LEWANGOALSKI