Beckham reageert: 'Ik was bedroefd toen ik het nieuws over Appie hoorde'
Zaterdag, 15 juli 2017 om 08:27

Het nieuws over Abdelhak Nouri heeft ook David Beckham niet ongeroerd gelaten. De voormalig middenvelder van onder meer Manchester United en Real Madrid heeft via een bericht op zijn Instagram-pagina zijn steun uitgesproken voor Nouri, diens familie en alle supporters van Ajax.

"Ik was zeer bedroefd toen ik het nieuws over Appie Nouri hoorde", schrijft hij. "Ik spreek voor iedere speler als ik zeg dat onze gedachten en liefde met hem en zijn familie zijn. Hij is een getalenteerde jonge speler en mijn vrienden hebben mij verteld dat hij een aardige en respectvolle jongen is. Moge de familie alle kracht ontvangen om in deze moeilijke tijd met de situatie om te gaan."

Ajax maakte donderdag bekend dat Nouri ernstige en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Het twintigjarige talent ging tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in Oostenrijk ineens naar de grond, nadat hij last kreeg van hartritmestoornissen. Hij werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, alwaar hij in slaap werd gehouden.

De hersenfuncties van Nouri werden woensdag en donderdag op de intensive care nader onderzocht en daaruit bleek dat een groot deel van zijn hersenen niet meer functioneert en dat de kans op herstel van die functies nihil is. De hersenschade is het gevolg van te weinig zuurstoftoevoer. Afgelopen vrijdag brachten supporters en spelers van Ajax en masse een eerbetoon aan Nouri en diens familie in Geuzenveld.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
Begood
 
96
15 juli 2017 om 08:47
Dat kans nihil is lees ik 1000x maar ik geloof dat mijn God van nihil 100% kan maken!! want God u bent de schepper van de mens !! In Mattheus 11:28 zegt u Als de lasten u drukken en u vermoeid bent, kom dan bij Mij. Ik zal u rust geven. De last drukt ons allen en zijn Familie allen u kunt ons Helpen Jezus Amen ??
 
10BoXeM10
 
92
15 juli 2017 om 08:56
Ik denk t niet. Wetenschap etc is aantoonbaarder en dergelijke artsen komen voor mij dichter bij de realiteit dan iets ongefundeerds
 
Tinus88
 
130
15 juli 2017 om 09:03
En toch heeft die wetenschap er al meermaals faliekant naast gezeten. Ik snap nooit zo goed waarom mensen het stukje hoop dat mensen houvast geeft, onderuit moeten halen. Als mensen hun hoop, rust en vrede halen uit iets "ongefundeerds" wat is daar dan op tegen?
 
Begood
 
54
15 juli 2017 om 09:07
Ik snap wat je bedoel broer !! Maar zelf wetenschap en artsen hebben mensen dood of ziek verklaard maar uit het niks is nog iemand terug gekomen of beter geworden !! Daarom blijf ik in God geloven want wij mensen kunnen fouten maken. Begrijp me niet verkeerd broer ik respecteer je meening ??
 
Mick1988
 
18
15 juli 2017 om 09:14
Ik hoop dat je gelijk hebt Begood! Zou erg mooi zijn. Het lijkt mij fantastisch om zo'n hoop te kunnen halen uit een geloof. Ik ben alleen te sceptisch helaas. Ben blij voor jou dat jij dat wel kan!
 
JasperSJ
 
6
15 juli 2017 om 10:19
Het zou een godswonder zijn als hij weer bijkomt en van voren nog weetdat hij van achteren leeft. Als er een god bestaat dat, luistert hij naar de gebeden en het verdriet van iedereen die het hem weer gunt om bij zijn geliefden te zijn. Heb het niet eens over voetballen.
 
R.madridista
 
5
15 juli 2017 om 11:21
Kaka brak zijn nek. Gedacht werd dat hij nooit meer kon voetballen. Überhaupt nog normaal kon leven. Maar werd een geweldige voetballer.
 
KeeperToob
 
10
15 juli 2017 om 11:59
Meteen geloof er bij halen... De kleine kans dat Appie dit probleem met zijn hart kreeg en toch kreeg die het... God/allah is dus kennelijk zo hard? Voor mensen die gelovig zijn, prima, maar hou het voor je zelf. Appie is net zo'n beetje het ergste overkomen en dan gaan mensen beweren dat er een god is? Aardig van god om Appie dit te geven??? En/of hoop? God kan je hoop bieden? Sorry, maar wordt gewoon wakker en accepteer de Feiten. Als er echt een god was dan had Nouri dit nooit gehad. Dus dat kleine beetje hoop wat er is dat 1 of andere oppergod er iets aan kan doen kan je meteen wegstrepen want anders had hij het wel voorkomen! Dit zal door velen wel weer gezien worden als een aanval. Maar kom op, wees gewoon Realistisch.
 
ManOnTheMoon
 
6
15 juli 2017 om 12:19
Ach man zonder slecht is er geen goed.. Lekker makkelijk het had voorkomen kunnen worden dus god bestaat niet.. Ik ben zelf verre van gelovig maar als zijn ouders!!! hoop en kracht uit hun geloof krijgen wat is daar op tegen? Wat is er op tegen om hoop te hebben? Wat is er op tegen om te bidden en te hopen op een wonder? Wonderen zijn de wereld nog niet uit.. Waarom moet je iets accepteren? Omdat jij dat realistisch vind? Gelovige mensen zijn soms erg maar niet gelovigen maken het tegenwoordig veel bonter..
 
TheJurgenKlopp
 
8
15 juli 2017 om 12:34
Keepertoob Lol, hoe oud ben je? Sinds wanneer mogen we in Nederland niet meer ons geloof uiten, in het specifiek in gevallen waar veel verdriet heerst? En dan nog boos worden als mensen meer dan terecht zeggen dat je ze onnodig aanvalt... Ik wil niet eens op de man spelen, maar ik kan toch moeilijk geloven dat je ook maar over iets van volwassenheid beschikt, want je post zit vol met oppervlakkige bullshit, vooral je lachwekkend achterhaalde statement dat als God echt bestond dat Nouri dit niet had gehad. Educate yourself.
 
Icecoldd
 
5
15 juli 2017 om 08:51
Met ieder bericht kippenvel...
 
Hunter1992
 
9
15 juli 2017 om 09:55
Ik ben niet iemand die snel huilt of kippenvel krijgt, maar na deze compilatie sloeg het toch echt even in. Wat een geweldig gebaar van de supporters en wat een dankbaarheid van de familie voor de steun. Appie we love you.
 
camiel
 
6
15 juli 2017 om 21:59
Bij mij zeiden ze vroeger ook dat ik een kastplantje zou worden. Ja ik heb niet de brains om een Advocaat of Arts te worden. Maar ik leef wel een mooi leven kochnetief zit ik op 30\50 qua mijn IQ en Emotioneel 70\80 dus het verschil is erg groot. Het Realisme verlies ik soms uit het oog of de informatie stroom gaat langzamer dus ik heb soms meer tijd nodig met dingen begrijpen. Maar Ik heb een lieve moeder die voor stabilteit zorgt waardoor ik... Alleen naar AZ kan alleen met vrienden naar sensation alleen weet ik altijd dat ik op haar kan rekenen. Ik weet niet hoe maar ik hoop dat Nouri net als ik iedergeval een leuk mooi leven kan lijden ook mijn hersenen zijn stuk gemaakt door een hersenweefselontsteking. Ik kreeg een stuiptrekke in mijn moeders armen mijn moeder gaf zonder te weten wat ze moest doen mond op mond beademing en dat schijnt mij in leven te hebben gehouden. Ik denk elke dag Nouri kom op we geloven in je hou vol en kom er weer boven op Ik zal vanavond weer een wens voor je doen en al kom je er uit al ben je beperkt of wat dan ook ik zou je graag willen helpen. Ik besef nu wat een hersenbeschadeging kapot kan maken zomaar uit het nieuws ik ben nog steeds erg bedroefd en uit het vels geslagen door wat jou is overkomen. Ik ken je niet maar kom er sterker uit maatje als het nodig is help ik je hierdoor heen en laat ik je het mooie van het leven zien. Sterkte aan iedereen en Nouri you can do this men!
 
binny
 
2
16 juli 2017 om 07:39
Ik heb ook niet de brains om advocaat of arts te worden, Camiel, dat is ook niet erg. Top je dat je je verhaal vertelt en mooi dat je ondanks genoeg tegenslag sterk bent geweest en jezelf op een meer dan indrukwekkende wijze vermeen ik weer op heb gepikt. Prachtig dat je ook naar het stadion kan gaan, daar gaat niks boven. Ik hoop het ook vriend, de wonderen zijn de wereld nog niet uit en ik hoop het zo dat we er eentje kunnen beleven.