Bekende criticaster Pogba buigt: 'Hij kan ook doen wat hij wil met zijn haar'
Maandag, 16 juli 2018 om 09:39

Frankrijk wist zondag wereldkampioen te worden door Kroatië in Moskou met 4-2 te verschalken. Paul Pogba wist zijn stempel te drukken op het duel met de Kroaten door onder andere een doelpunt te maken voor les Bleus. Roy Keane, die regelmatig kritiek uit op de middenvelder van Manchester United, gunt Pogba zijn feestje.

"Het maakt me nu niet meer uit dat Pogba danst", aldus Keane, die positief verrast was van de Fransman dit WK, bij ITV. "Hij heeft het recht om een dansje eruit te gooien, aangezien hij wereldkampioen is geworden. Hij kan ook doen wat hij wil met zijn haar", knipoogt Keane. Rio Ferdinand is bij de BBC eveneens lovend over de Franse middenvelder.

"Hij heeft dit toernooi laten zien dat hij alles heeft, zowel de defensieve discipline als het aanvallende gedeelte. Maar het heeft zich nog niet laten zien in een shirt van Manchester United. José Mourinho moet deze Pogba ontgrendelen bij United", aldus Ferdinand, die onder meer wijst op het hoge bedrag dat United op tafel legde op Pogba bij Juventus los te weken.

"De reden waarom United zoveel geld betaalde (105 miljoen euro, red.), is omdat hij bij Juventus een grote invloed had op het resultaat van een wedstrijd", stelt de oud-verdediger vast over de 25-jarige middenvelder, die nog tot medio 2021 vastligt op Old Trafford. "Maar bij Manchester United krijgt hij niet de ballen van een Andrea Pirlo of iemand anders."

Meer nieuws
   
12:17
12:17
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
0
   
12:04
12:04
Josip Sutalo openbaart waarom hij een teleurstellend debuutseizoen kent bij Ajax
11
   
11:55
11:55
Pascal Jansen geeft duidelijk antwoord als hem wordt gevraagd naar Ajax
8
   
11:30
11:30
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
9
   
11:21
11:21
Pascal Jansen gaat voor het eerst in op plotseling ontslag bij AZ
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
Bossie
 
4
16 juli 2018 om 09:46
Inderdaad het gaat om het kompleet plaatje. Ook duidelijk te zien het verschil van Messi bij Barca of de nationale ploeg. Ook een goede speler is afhankelijk van zijn ploeggenoten.
 
NielsGeerligs
 
24
16 juli 2018 om 09:53
Als het nieuwe seizoen weer begint en de euforie weer weg is...zal de kritiek weer komen. Waarom? Het is nog steeds dezelfde beperkte speler van voor het WK. Heeft alle mazzel gehad dat Kante naast hem speelt, anders zou hij volledig overlopen worden door het gebrek aan inzicht en de domme keuzes die hij maakt. Dat is echt niet in één keer verdwenen...
 
NL_Modric
 
7
16 juli 2018 om 10:23
Je zag het in de laatste wedstrijd. Kante speelt minder en ze worden volledig overlopen. Daarbij komt dat 1 doelpuntje en geen enkele assist wel heel pover is voor de meest aanvallende middenvelder.
 
Assenaar
 
2
16 juli 2018 om 10:29
zowieso 2 doelpunten in het toernooi Maar toch denk ik dat hij ook anders wordt gebruikt bij MU dan bij de Franse ploeg. Hierin rendeert hij veel beter.
 
ReRo
 
8
16 juli 2018 om 10:42
De meest aanvallende middenvelder? Waar speelde Griezmann volgens jou?
 
Bossie
 
4
16 juli 2018 om 10:49
Hij heeft het bij Juve laten zien en nu ook bij de nationale ploeg. Waarom niet bij man united? Misschien heeft het met het team te maken de manier van spelen,vertrouwen.... Allemaal factoren die meespelen. Je kan je afvragen of hij de speler is die man united nodig heeft met de manier hoe ze spelen
 
Maddmaxoz
 
11
16 juli 2018 om 11:00
Overlopen ? Welke wedstrijd heb jij gekeken?
 
origineel
 
5
16 juli 2018 om 11:05
Pover? Hij speelde bij een team dat zich ingraaft en er snel probeert uit te komen. Een team met Giroud voorin. Pogba heeft het prima gedaan, kijk die pass van Pogba die eraan voorafgaat bij die goal die hij scoorde tegen Kroatie. Zo'n pass kan je alleen geven als je een goed inzicht hebt en een nog betere techniek.
 
Sammerens
 
15
16 juli 2018 om 12:19
@bossie, Met de komst van Matic kon Pogba bij United iets meer vooruit spelen afgelopen seizoen. In 2151 minuten in de Premier League was hij bij 16 goals direct betrokken als aangever of afmaker. Dat is eens in de 134 minuten. En daarnaast knapt hij ook erg veel verdedigend werk op. Ter vergelijk: Een bejubelde speler als de Bruyne was afgelopen eens per 129 minuten direct betrokken bij een goal. Pogba was vorig seizoen echt niet verkeerd bezig bij United. Heeft alleen redelijk wat gemist door een blessure en een rode kaart. Daarnaast heeft hij zeker de nodige matige wedstrijden gespeeld, maar ook gewoon zeer goede. Bij hem ligt de nadruk bij sommige mensen echter vooral op wat hij niet goed doet en minder op wat hij wel goed doet. Hopelijk kan hij met de aankoop van Fred wederom een stap vooruit zetten bij United.
 
Cholo10
 
45
16 juli 2018 om 09:46
Ik vond Pogba een onwaarschijnlijk sterk WK spelen. Het begon wat stroef in de groepsfase maar naarmate het toernooi vorderde werd hijzelf ook gewoon beter en beter. Heeft eindelijk ingezien dat die het spel alleen maar vertraagt met zijn dribbels en technische hoogstandjes. Hopelijk weet die deze lijn dan ook door te trekken bij United.
 
ferrygood
 
1
16 juli 2018 om 11:32
Ik vond Pogba ook erg sterk en volgens mij kwam dat ook omdat hij met kante en matuide achfer hem speelde, bij manu heeft hij helaas niet deze spelers tot zijn beschikking en moet pogba teveel de bal afpakken en komen ophalen wat hem duidelijk minder ligt.
 
barryballs
 
12
16 juli 2018 om 09:58
Pogba werd eindelijk goed gebruikt! Met name super om te zien in een wat meer aanvallende rol, daar had hij de ruimte ook voor. Dan komen de wereldpasses er weer Mooi voor hem dat hij ook nog een doelpunt heeft kunnen maken in de wk finale
 
AjaxCunian
 
23
16 juli 2018 om 10:02
Hij speelde juist niet in een aanvallende rol, speelde juist als controleur met Kante/matuidi als werkpaarden. Deze Pogba is niet de Pogba die ik wil zien bij United per se, United heeft geen Griezmann, Mpabbe, of een Umtiti en Varane die sterk zijn aan de bal. Bij United moet alles echt van Pogba komen met de spelers die we nu hebben, daarin moet Pogba maar als de Bruyne/eriksen spelen. Hij moet kansen creeeren, goals scoren, het spel versnellen, de bal krijgen in gevaarlijke posities, passes tussen de linies. Ik denk met de aankoop van Fred, dat Pogba zich veel minder hoeft te focussen op meters maken en verdedigende taken. Deze 433 lijkt me ideaal, gegeven dat Sanchez op rechts kan spelen en wat van zijn vorm herpakt. De Gea, Valencia/dalot, Smalling, Nieuwe Cb/bailly, Nieuwe Lb/shaw/young, Matic, Fred, Pogba, Sanchez, Lukaku, Martial. Martial moeten we absoluut behouden, sinds Ronaldo heeft United geen aanvaller gehad met zoveel gogme, vaardigheid, dreiging. Dit team zou zeker kunnen strijden om top3.
 
origineel
 
3
16 juli 2018 om 11:08
Maar je kan van Pogba toch geen nieuwe speler maken? In deze rol voelt hij zich duidelijk een stuk prettiger. Dan kan United toch beter zorgen dat de selectie beter in balans komt zodat Pogba in zijn eigen rol kan spelen? Lijkt me dat wanneer je zulke bedragen neerlegt voor een absolute topaankoop dat je die dan ook optimaal wilt benutten.
 
Rhynocerys
 
2
16 juli 2018 om 11:12
Ik snap dit dus echt niet he, no offense maar je weet toch wat de kwaliteiten van Pogba zijn? Dat is niet tussen de linies spelen en spelen als Eriksen en De Bruyne. Ook zeg je dat hij zich dan minder hoeft te focussen op meters maken en verdedigende taken, Pogba is een typische box-to-box speler met betere balvaardigheid dan de meesten. Je moet hem niet de bal geven en hem laten creëren. Laat hem lekker rennen en als de bal uit een duel in z'n voeten komt en er tempo in het spel zit, dan kan hij dribbelen, passes geven en op doel schieten
 
AjaxCunian
 
5
16 juli 2018 om 11:49
Dat deed hij in zijn eerste seizoen anders volop.
 
origineel
 
0
16 juli 2018 om 13:39
Ik kijk erg weinig naar United onder Mourinho dus je gaat er meer kijk op hebben dan ik. Hoe deed hij het dan in die meer aanvallende rol in zijn 1e seizoen? Mij staat vooral bij dat het spel enorm saai was en dat er weinig gecreëerd werd. Hij is enorm allround natuurlijk en dan is het soms lastig inschatten hoe je het maximale uit zijn kwaliteiten haalt.
 
BartTempelaar
 
10
16 juli 2018 om 10:03
Dat hij bij Manu niet helemaal uit de verf komt is toch niet zo gek? Grootste anti voetballende ploeg van heel Europa, matiger elftal en een raar mens als coach.
 
LucasAndersen
 
4
16 juli 2018 om 11:53
Tsja maar denk je dat United fans echt tevreden zijn? Je vliegt er in misschien wel de lafste wedstrijd van de afgelopen 20 jaar uit tegen Sevilla en je stadsgenoot eindigt weet ik veel hoeveel punten boven je. Die beker is natuurlijk een kleine troostprijs dan.
 
AjaxCunian
 
9
16 juli 2018 om 10:20
Deschamps is niets beter dan Mourinho, en United's speelstijl lijkt best veel op die Frankrijk. Denk zelf iets aanvallender.
 
Primetime
 
2
16 juli 2018 om 12:29
Idd het verschil is het centrale duo van Deschamps veel beter is dan wat er bij Manchester United staat. Mourinho zou ze zo inruilen als het kon.
 
achmedn
 
0
16 juli 2018 om 13:18
En Dechamps moest het doen met de beschikbare spelers met Franse nationaliteit. Manu kan bij wijze van spreke, elke speler die past in elkftal kopen
 
Zlatanisme
 
3
16 juli 2018 om 10:14
Pogba bloeide op toen de druk erop kwam (knock-out fase). Dit systeem ligt hem gewoon heel erg. Alleen ben ik wel van mening dat het grotendeels komt door die kleine Kante die naast hem staat. Die krijgt bij lange na niet genoeg lof voor wat hij doet en ik denk dat hij dat zelf ook niet erg vind.
 
Dante
 
14
16 juli 2018 om 10:30
Ik begrijp niet waarom mensen blijven roepen dat hij geen lof krijgt. Krijgt al vanaf zn topseizoen bij Leicester alle lof in media, op fora, onder voetballers etc, en dat is bij Chelsea gewoon verder gegaan. En tijdens dit wk vielen mensen zelfs over elkaar heen om hem te bewieroken. Terecht trouwens hoor, maar begrijp die opmerking nooit zo goed.
 
Zlatanisme
 
1
16 juli 2018 om 10:32
Dante, ik zeg dit omdat de media heel hard aan Mbappe zn ... trekt en dat vind ik ietwat overdreven. Griezman en Kante waren veel beter en belangrijker over heel het toernooi gezien
 
Dante
 
7
16 juli 2018 om 10:36
Ach aanvallers krijgen altijd meer aandacht dan dit soort jongens, zeker bij de massa. Dat is de realitieit. Maar hij krijgt erg veel lof van iedereen die er ook maar een beetje verstand van heeft iig.
 
MoniqueVerschoor
 
5
16 juli 2018 om 10:55
Ik ben het ermee eens dat de Mbappe hype iets te groot aan het worden is. Het is een giga-talent, ongetwijfeld. Maar men lijkt een beetje vergeten te zijn wat een Messi en Ronaldo de afgelopen jaren gepresteerd hebben en vooral ook hoelang. Zelfs de grootste "voetbalkenner" kan mij niet overtuigen nu al zeker te weten dat Mbappe tot de allergrootste zal horen, daarvoor heeft hij nog veel te weinig laten zien. Dat het er zeer rooskleurig uit ziet, staat vast. Maar hij heeft nog alles te bewijzen.
 
 
0
16 juli 2018 om 11:07
@moniqueverschoor Men zal zeker niet zijn vergeten wat Messi en Ronaldo hebben gepresteerd. Maar dit toernooi waren ze niet de beste en redelijk snel uitgeschakeld waardoor zij niets hebben laten zien. Ronaldo kreeg overigens genoeg lof voor zijn prestaties in de groep fase.
 
 
7
16 juli 2018 om 11:02
Ngolo Kante krijgt gewoon de lof voor wat hij doet. Is vorig jaar nog verkozen tot zowel Premier League Player of the Season als PFA Players' Player of the Year. Mensen zijn altijd lovend over Kante. En onder de Chelsea fans is hij een van de weinigen die vrijwel nooit wordt bekritiseerd. Mbappe is overigens niet gehyped, hij is daadwerkelijk een top talent. Je moet je ook bedenken dat hij in een vrij verdedigende team speelde bij Frankrijk. Want op zijn momenten was hij erg dreigend.
 
Jozua86
 
3
16 juli 2018 om 10:47
Hij had nu ook juist geen gekke dingetjes met zijn haar. Oogde en speelde heel volwassen op het WK.
 
Bocca
 
1
16 juli 2018 om 11:30
Beste speler van het toernooi was voor mij Giroud. Zorgt veel dreiging heeft 6 assists gegeven en zelf 50 doelpogingen gehad. Daarnaast verloor hij de bal nooit......
 
Branquinho
 
4
16 juli 2018 om 14:14
Wie denken die analisten wel niet dat ze zijn om voor een ander te bepalen dat ze mogen dansen en van haarstijl kunnen veranderen? Het is niet dat hij door zijn haarstijl automatisch slecht speelt, of door het dansen minder scoort. Europeanen hebben soms rare logica, entertainment wordt hier meteen weggewuifd het is allemaal veelste netjes.