'Belachelijk om te suggereren dat er iemand in de buurt komt van Guardiola'
Maandag, 23 december 2019 om 14:30

Vincent Kompany roept Manchester City op om manager Josep Guardiola zolang mogelijk voor de club te behouden. De Belgische verdediger werkte drie seizoenen samen met de oefenmeester uit Spanje en vindt hem zonder enige twijfel de beste trainer van het moment. Kompany wil niet zeggen of hij ooit terugkeert bij Manchester City, de club die hij als speler elf seizoenen diende.

"Daar denk ik niet over na", laat de routinier van Anderlecht weten in gesprek met Sky Sports. Kompany vindt het belangrijker dat Guardiola nog jarenlang aan the Citizens is verbonden. "Als ik het nu voor het zeggen zou hebben bij Manchester City, dan zou ik er alles aan doen om Pep binnenboord te houden. Hij is echt de allerbeste. Het is belachelijk om zelfs maar te suggereren dat er iemand in zijn buurt komt."

Kompany kwam zondag tegen Racing Genk, 2-0 zege door twee doelpunten van Michel Vlap, pas voor de tweede keer dit seizoen in actie voor Anderlecht. Een hamstringblessure hield hem sinds augustus aan de kant. De thuiszege smaakt naar meer. "Het is mijn ambitie om dit project succesvol af te ronden", verduidelijkt de ex-verdediger van Manchester City. "Daarna zien we wel wat er gebeurt. 99 procent van mijn dag gaat op aan het succesvol maken van mijn huidige werkzaamheden." Kompany begon deze jaargang als speler-trainer bij Anderlecht, maar na een dramatische start greep de clubleiding in. Franky Vercauteren is sinds oktober de hoofdtrainer, met Kompany die zich puur en alleen met het voetbal bezighoudt.

Guardiola, sinds 2016 werkzaam voor Manchester City, heeft in het Etihad Stadium een contract tot medio 2021. Er kwamen echter onlangs verhalen naar buiten in de Engelse media dat er een speciale ontsnappingclausule in zijn verbintenis was opgenomen, waardoor hij de regerend landskampioen volgend jaar al zou kunnen verlaten. Guardiola heeft al laten weten dat hier geen sprake van is. De Spanjaard in Engelse dienst staat zelfs open voor een nieuw contract in Manchester.

Op de persconferentie voorafgaand aan het uitduel met Wolverhampton Wanderers van vrijdag laat Guardiola zich nogmaals uit over zijn contractsituatie bij Manchester City. "Ik heb het hier ongelooflijk goed en een nieuw contract zal ik moeten verdienen. Het niveau is de laatste jaren omhooggeschoten en daarmee ook het verwachtingspatroon. Ik zal moeten bekijken of ik dat aankan. Het is nu tijd voor een break met de familie. We hebben de tijd om er in de toekomst nog eens goed over na te denken."

Meer nieuws
   
16:12
16:12
De Telegraaf en Romano weten het zeker: Van Bommel vertrekt bij Royal Antwerp
20
   
16:00
16:00
Noa Lang mist ook einde van seizoen bij PSV; EK hoogst onzeker voor aanvaller
3
   
15:46
15:46
Carlo Ancelotti heeft nieuws over positie onder de lat bij Real Madrid
4
   
15:30
15:30
Is dit de meest politiek beladen voetbalderby van West-Europa?
2
   
15:14
15:14
Arne Slot kan nog weinig vertellen over zijn naderende transfer naar Liverpool
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (60)

 
Tuskii
 
21
23 december 2019 om 14:48
Momenteel kan je toch wel zeggen dat Klopp in de buurt komt... misschien (nog) niet qua palmares maar hij heeft ook een machine gemaakt van dit Liverpool. Als Kompany onder Klopp had gespeeld bij deze Reds had hij volgens mij hetzelfde gezegd.
 
Schams1
 
13
23 december 2019 om 17:39
Guardiola heeft misschien een betere palmares maar Klopp kiest niet gelijk de beste teams in het land maar teams waar hij heil in ziet en clubs waar hij rustig kan bouwen. Guardiola was coach bij Barca en is daarna naar Bayern gegaan wat het jaar daarvoor de treble won en de beste club in Duitsland is. Daarna gaat hij naar City wat de meeste geld heeft in Engeland. Klopp daarentegen kiest Dortmund wat niet de grootste club van Duitsland is en daarna Liverpool dat toendertijd niet eens een top 4 club maar een subtopper was.
 
Zermatt_Person
 
4
23 december 2019 om 18:55
Guardiola kiest koos met Man City ook niet het beste team van het land. Man City stond, toen Guardiola instapte, op 4e plek met slechts 66 punten dat toen al twee jaar op rij geen landtitel won. Verder heeft niet City, maar Man Utd het meeste geld van Engeland. Ken de feiten, voordat je lukraak wat roept.
 
Schams1
 
15
23 december 2019 om 19:02
Je zegt dat City al 2 jaar geen titel won en dat is zo maar City was een team die structureel top 4 eindigde die jaren en gewoon een topclub was en ook gewoon Cl speelde. Klopp kwam naar Liverpool toen ze verloren van de slechtste teams en EL speelden en dat Liverpool was veel minder dan het City waar Guardiola binnenkwam. En misschien heeft City niet het meeste geld in Engeland maar het heeft wel meer geld dan Liverpool en Guardiola kan gewoon rustig spenderen zonder gevolgen terwijl Klopp dat niet kan met Liverpool. Liverpool heeft het geld verdiend door het goed verkopen van spelers terwijl City maar gewoon zoveel kan spenderen als ze willen. Daarnaast is Guardiola niet verder gekomen dan de kwartfinale van de Champions League terwijl Klopp 2 keer achter elkaar in de finale kwam en hem 1 keer heeft gewonnen.
 
LeroyDe Pol
 
2
23 december 2019 om 21:25
@Schams1 Je legt het goed uit en het klopt wat je zegt. Maar we kunnen niet ontkennen dat wat Guardiola gepresteerd heeft de vorige 2 seizoenen met Man City ongeëvenaard is. Ongeacht de middelen die hij tot zijn beschikking had.
 
Schams1
 
2
23 december 2019 om 21:43
Ja dat snap ik en in mij opinie is Guardiola ook een van de beste coaches van de wereld, maar hij zit op eenzame hoogte, want Klopp zit naast hem.
 
KopiteRed
 
58
23 december 2019 om 14:49
Pure onzekerheid van Kompany. Klopp staat boven City met een net spend van maar 70 miljoen sinds Klopp manager is bij Liverpool, en dat met de prijs op zak waarvoor Guardiola is binnengehaald. Op dit moment staat Klopp boven Guardiola, laatstgenoemde heeft naar mijn mening niets bijzonders meer gedaan sinds zijn geweldige periode bij Barca.
 
THenry_228
 
10
23 december 2019 om 15:01
Ach had Kompany onder Klopp gespeeld, dan had hij dit over Klopp gezegd. Krijg langzaam wel het gevoel dat de Guardiola/ Klopp discussie, meer en meer de richting uitgaat van de Messi / C.Ronaldo discussie. Het zijn beiden geweldige trainers, die elk hun eigen stijl hebben en die elk, op hun manier, geweldige successen geboekt hebben. Beiden verdienen alle lof die ze krijgen.
 
No.2
 
4
23 december 2019 om 16:00
In het moment is Klopp nu wat beter, maar overall denk ik dat mij voorkeur toch uitgaat naar Guardiola. Vind ik dat er af en toe erg makkelijk wordt geroepen dat elke trainer het zou doen met de selecties van Guardiola, maar doe het maar eerst. Zeker Barca en vorig jaar grotendeels was Man City gewoon erg leuk om naar te kijken, speelde menig tegenstander kapot. De uitschakeling vorig jaar tegen Tottenham was onverwacht en misschien ook wel onterecht, maar dat is nou weer het leuke aan een toernooi, maar betekend niet dat het nou echt slecht ging vorig jaar!
 
Master D
 
9
23 december 2019 om 16:09
Ik weet zeker dat met dezelfde middelen niet elke trainer zulk voetbal op de mat zou kunnen leggen als Guardiola. Echter kun je bij Guardiola genoeg kanttekeningen plaatsen om te concluderen dat het met minder middelen allemaal niet heel indrukwekkend is. Bij Bayern was hij veel minder qua spel dan het laatste seizoen onder Heynckes. Bij City zag je in zijn eerste seizoen dat hij zijn voetbal totaal niet in de selectie kreeg geslepen, waarna flink werd doorgeselecteerd voor honderden miljoenen. Hij heeft echt dat geld nodig om te kunnen presteren, terwijl Klopp eerst bij Dortmund en nu bij Liverpool laat zien dat je ook geduld kunt hebben en met minder geld kunt bouwen aan een vechtmachine. Zonder honderden miljoenen komen er heel veel in de buurt van Guardiola.
 
THenry_228
 
5
23 december 2019 om 16:16
Je zou ook kunnen stellen dat Guardiola instapt bij ploegen waar er geen geduld is en Klopp bewust kiest voor ploegen waar dat wel zo is?
 
Master D
 
3
23 december 2019 om 16:33
Het is maar net welke kant je op wilt redeneren. Je kunt het zien als instappen bij ploegen waar er geen geduld is. Je kunt het ook zien als instappen bij ploegen met de meeste middelen waardoor hij sneller aan resultaat kan komen. Voor beiden valt iets te zeggen.
 
Schams1
 
2
23 december 2019 om 17:41
Jij vind dat het voetbal van Guardiola erg leuk is om naar te kijken maar er zijn genoeg mensen die het voetbal van Klopp leuk vinden om naar te kijken, het is persoonlijke smaak.
 
superstick
 
34
23 december 2019 om 14:49
Laat ik voorop stellen dat wij dat niet goed kunnen beoordelen. Wij krijgen immers geen training van die man. Maar ik vind hem helemaal niet de beste. Zegt rare dingen en behaald geen superprestaties. De enige club waar hij wel superprestaties had (dus ook Europese prijzen), was bij Barca. En dat was dankzij Xavi, Iniesta en vooral Messi. Mijn mening? Guardiola is een zwaar overschatte trainer die 85% van zijn trainerscarriere te danken heeft aan Lionel Messi. Prettige kerstdagen allemaal!! x
 
arsenal890
 
11
23 december 2019 om 14:54
Ik vind Pep zeker 1 van de beste coaches ter wereld, mijn mening is dat klopp beter is maar ik ben het absoluut niet met je eens dat hij geen super prestaties levert. Hij heeft een machine van city gemaakt die de hele PL heeft kapot gespeeld met 198 punten in 2 seizoenen. Dat is echt ongekend.
 
Andonis
 
7
23 december 2019 om 14:57
Na het lezen van je gehele boodschap denk ik dat je met de meest treffende opmerking begint, je kunt het niet goed beoordelen. In dat kader kan ik de rest wel begrijpen. Ook ik kan het net zo min beoordelen, maar ben het volledig met je oneens. Op een punt na, hij zegt inderdaad rare dingen. Wat de rest betreft vind ik dat je hem tekort doet. Je ziet een duidelijke spelopvatting. Duidelijke progressie bij spelers, en daaraan gekoppeld succes. Prettige feestdagen.
 
Japie_Krekel
 
1
23 december 2019 om 15:02
@superstick je hoeft toch niet onder een coach te trainen om een oordeel te hebben? je kijkt naar het spel, de resultaten en zijn beslissingen en daar vorm je een mening over
 
Master D
 
5
23 december 2019 om 16:11
Ben het niet helemaal met je eens. Ja, hij heeft heel veel aan Xavi, Iniesta en Messi te danken voor wat betreft zijn trainerscarriere. Echter kan je hem niet ontzeggen dat hij bij City toch ook heel indrukwekkend spel op de mat heeft weten te leggen. Ja, dat kostte heel veel geld, maar er zijn heel veel trainers die met net zoveel geld niet een dergelijk niveau qua spel halen. Die credits hoort hij wat mij betreft gewoon te krijgen.
 
Japie_Krekel
 
10
23 december 2019 om 14:52
Klopp komt toch wel in de buurt? die heeft spelers als Firmino, Salah en Mane gehaald voor rond de 40 miljoen en Wijnaldum geloof ik zelfs voor minder en dat zijn nu internationale topspelers die een veelvoud van dat geld waard zijn. 2 keer op rij de CL finale spelen is natuurlijk ook geen misselijke prestatie
 
Zermatt_Person
 
4
23 december 2019 om 15:08
Guardiola heeft anders ook gewoon: Mendy, Laporte, B. Silva, Sane, Jesus etc gekocht voor rond de 50 miljoen euro hoor. Deze spelers zijn ook gewoon beter geworden onder Guardiola. Vooral Sterling en Fernandinho zijn gegroeid onder Guardiola.
 
Japie_Krekel
 
4
23 december 2019 om 15:17
@zermatt_person dat wel maar hij heeft wel met afstand het meeste geld uitgegeven ook in de PL de afgelopen 3 jaar. Klopp heeft eigenlijk alleen de dure Van Dijk en Alisson gehaald maar zo een Robertson bv was vrij goedkoop, net als een Chamberlain en een Trend Alexander-Arnold is gewoon een eigen jeugdproduct die in de basis staat. neemt niet weg dat Guardiola een goede coach is maar Klopp is minimaal gelijkwaardig imo
 
AmazingNinja
 
1
23 december 2019 om 15:18
Verschil is wel dat aanvallers gemiddeld een stuk duurder zijn dan verdedigers. Klopp heeft dus 3 aanvallers voor een gemiddeld bedrag gekocht en bij Liverpool zijn dit wereldtoppers geworden. Een back kopen van 50 miljoen betekent dat deze al wereldtop moet zijn (want 50 miljoen is echt extreem veel voor een back). Ben het met je eens dat Sané en B. Silva echt top aankopen zijn en dat zij ook gegroeid zijn onder Guardiola, Sterling idem ditto. Maar Mendy? Heeft die uberhaupt al 10 wedstrijden voor City gespeeld? Beetje lastig om hem te noemen in dat rijtje.
 
KEIZER!
 
3
23 december 2019 om 15:20
Sane is zo goed geworden door Guardiola dat die weg wil. Sterling was op 17 jarige leeftijd bij Liverpool al erg goed. Is nu volwassenen geworden vind dat je natuurlijk deels aan guardiola mag toedienen maar niet volledig. Jesus is overschat. Vind hem helemaal geen wereld voetballer en is ook echt niet beter geworden onder Guardiola, Laporte overigens ook niet. Guardiola is een goede trainer, met een duidelijke filosofie en weet wie hij nodig heeft voor dit. Maar Guardiola heeft nauwelijks een plan-b. Mocht plan-a niet werken dan is het hopen op individuele bevliegingen van Silve, KdB of Agüero. Tegen Liverpool heeft Guardiola wel een Plan-B of beter gezegd Plan-M(ourinho). Lekker de bus parkeren en Liverpool het spel laten maken.
 
TILBURG013
 
5
23 december 2019 om 15:21
Chamberlain was 40 miljoen voor een 1-jarig contract. Niet echt goedkoop in mijn ogen..
 
THenry_228
 
0
23 december 2019 om 15:26
@Keizer: Kortom, Guardiola heeft eigenlijk geen enkele speler beter gemaakt en leunt op de individuele kwaliteiten van Silva, Aguero en Kevin De Bruyne? Nochtans hoor je geen enkele speler die met Guardiola heeft gewerkt , iets negatief zeggen over hem. Integendeel! Enige uitzondering, die de regel dan bevestigd, is Ibrahimovic omdat Guardiola het idiote idee had om een kleine Argentijn in de spits te zetten in de plaats van Ibrahimovic.
 
TILBURG013
 
3
23 december 2019 om 15:33
Eto”o, Yaya Toure, Piqué, Gotze, Schweini, Mandzukic. Zijn er misschien niet veel maar wel meerdere spelers hebben zich negatief uitgesproken tov Pep. Vaak dezelfde boodschap, geweldige trainer, geen geweldige mens...
 
TILBURG013
 
2
23 december 2019 om 15:33
Eto”o, Yaya Toure, Piqué, Gotze, Schweini, Mandzukic. Zijn er misschien niet veel maar wel meerdere spelers hebben zich negatief uitgesproken tov Pep. Vaak dezelfde boodschap, geweldige trainer, geen geweldig mens...
 
THenry_228
 
0
23 december 2019 om 15:42
@Tilburg: ok geen enkele speler was wat overdreven, al ga je bij elke trainer wel spelers vinden die iets negatiefs te zeggen hebben. Daarnaast noem je Piqué, die voorts altijd zeer lovend is over Pep en Gotze, die vooral Guardiola bekritiseerde voor gebrek aan speelkansen bij Bayern. Als je ziet hoe Gotze de laatste jaren sukkelt, had Guardiola het gewoon bij het rechte eind en lijkt het meer op kritiek van een gefrustreerde ex speler. En zoals je zelf zegt: 6-7 spelers van de 100-150 die hij gecoacht heeft?
 
TILBURG013
 
1
23 december 2019 om 15:45
Ik probeer je punt ook zeker niet onderuit te halen hoor. Elke coach heeft wel mensen die negatief over hem spreken. Probeerde alleen aan te geven dat het er wel meer dan 1 is. Piqué heeft zelf overigens aangegeven dat als Pep niet was vertrokken in 2012, dat hij dan zelf was vertrokken uit Barcelona..
 
SpeedyAFC
 
2
23 december 2019 om 15:46
Alleen Laporte in zijn eentje was al 60 miljoen. Je bent een nulletje vergeten geloof ik.
 
KEIZER!
 
1
23 december 2019 om 16:57
Nee hij leunt niet op de kwaliteiten van KdB, Agüero en Silva. Als je niet kan lezen dan heeft het geen zin om met je te discussiëren. Ik zeg dat Guardiola een goede trainer is. Met een duidelijke filosofie en plan. Maar hij heeft maar 1 plan waarmee die 95% van de tegenstanders mee kan verslaan. Maar als een club zijn tactiek weet de kraken dan leunt hij op de individuele kwaliteiten van zijn topspelers. Dat vind ik gewoon te makkelijk. Gooi het roer eens om doe eens gek. Maar dat doet ie zelden. Hij blijft dan koppig vast houden aan zijn filosofie terwijl je soms met kick en rush voetbal de laatste 10min ook een wedstrijd kan binnen harken ipv gelijk spelen of verliezen.
 
Schams1
 
3
23 december 2019 om 17:43
Ja maar Guardiola heeft netto veel meer uitgegeven dan Klopp en daarnaast was Liverpool een veel mindere club toen Klopp binnenkwam dan het City waar Guardiola binnenkwam.
 
Bassie
 
6
23 december 2019 om 14:58
Hij behoort zeker tot de wereldtop, maar er zijn genoeg coaches die aan dit niveau kunnen tippen hoor. De ploegen die hij heeft gehad hadden ook de middelen om te presteren wat ze presteren. Pep is zeker 1 van de beste coaches op deze wereld, maar ontstijgt het niveau echt niet zoals Kompany hier zegt.
 
AjaxRosenberg
 
4
23 december 2019 om 15:00
Guardiola heeft altijd bij ploegen gezet die of al een gigantisch goede selectie te hebben of heel veel te besteden hebben. Klopp heeft Liverpool in een aantal jaar opgebouwd tot een van de beste Europese ploegen dus om deze uitspraken te doen moet je wel een heel flatgebouw voor je kop hebben.
 
E.Mestalla
 
15
23 december 2019 om 15:01
De prestaties spreken toch voor zich: Kloptp is op dit moment de beste trainer.
 
Veloszo
 
0
23 december 2019 om 15:29
Of Klopp zijn ploeg zit in een betere vorm? Deze discussie is al even zinloos als de CR7 - Messi discussie. Ze zullen mekaar misschien niet veel ontlopen, maar het is ook steeds een momentopname.
 
FR_JC
 
2
23 december 2019 om 15:42
Jouw redenatie volgend was Pep dus de voorgaande jaren beter omdat hij 198 punten behaalde in de PL? Nu de LFC de CL heeft gewonnen en bovenaan staat is het Klopp.... Ik zeg gewoon dat het 2 geweldige trainers zijn, beide met hun eigen visie, beiden met hun eigen speelwijze zoals ze hun team willen zien spelen, dus beter? Hoe meet je dat?
 
SpeedyAFC
 
3
23 december 2019 om 15:47
CL is een betere maatstaf dan de lokale divisie. Liverpool staat gewoon twee jaar op rij in de finale. City valt altijd eerder af.
 
FR_JC
 
2
23 december 2019 om 15:56
Speedyafc; Te makkelijke redenatie naar mijn mening. Natuurlijk is het een geweldige prestatie van Klopp met zijn Lfc. Maar daarom vroeg ik ook hoe meet je welke trainer beter is. Beide hebben een compleet eigen speelstijl, beiden zeer succesvol met die spelwijze (in meerdere landen / competities), dus in dat opzicht vind ik het beide geweldige trainers en zou ik geen van hen boven de ander (kunnen) plaatsen. Want als we in deze redenatie verder zouden gaan, Koeman wint het WK dan zou hij ineens de beste trainer zijn? (om even een simpel voorbeeld te geven) Edit) "city valt altijd eerder af", Dat is ridicuul, als je ziet hoe ze er 2x uit gingen... en dan ben ik geeneens een City fan :P
 
False9
 
4
23 december 2019 om 15:08
Pep is zo goed als zijn materiaal. Het eerste jaar bij City ging mis omdat hij niet het beste materiaal had. Er werd heel veel geïnvesteerd en toen kon het wel. Dit jaar wat last van blessures en meteen slechte resultaten. Is geen toeval. En in de CL als hij gelijkwaardige teams tegenkomt en het materiaal niet meer doorslaggevend is vliegt er altijd vroeg uit.
 
Zermatt_Person
 
2
23 december 2019 om 15:30
In het 1ste jaar ging het helemaal niet mis bij Guardiola. Hij behaalde toen gewoon 78 punten met een 3e plek. Dat is gewoon een goed aantal. Pellegrini behaalde een jaar daarvoor met hetzelfde materiaal de 4e plek met slechts 66 punten. Dan kun je moeilijk spreken dat het eerste jaar onder Guardiola een mislukking is.
 
False9
 
6
23 december 2019 om 15:35
Nee maar hij begon pas te presteren toen er veel geld uit gegeven werd. Guardiola is gewoon zo goed als zijn materiaal.
 
Master D
 
1
23 december 2019 om 16:17
Het is heel makkelijk om te spreken dat het eerste jaar bij City onder Guardiola een mislukking was. Dit is namelijk het enige seizoen in de trainerscarriere van Pep geweest waarin hij geen prijs wist te winnen. Dat was echt niet de norm waaronder Pep naar City gehaald was. Als Pep minder presteert leggen we met terugwerkende kracht lekker de lat lager zodat we enige vorm van kritiek kunnen wegwuiven.
 
Silvacity
 
0
23 december 2019 om 19:43
@False9 Als we dan toch de vergelijking maken. Klopp begon met een redelijk matig Liverpool elftal en kon nog geen super prestaties. Dat gebeurde pas toen hij de juiste spelers had gekocht en ook zelf beter had gemaakt. Zoals Thenry is elke trainer zo goed als zijn materiaal. Het is een beetje een onhandige uitspraak. Een ander aspect is het inkoopbeleid. Hoe liverpool effectief heeft ingekocht door het verbeteren van de spelers van Klopp is zeer bijzonder. Het is 1 van de goedkoopste wereldselecties. Dat daarnaast collectief ook werelds voetbalt. En dat onderdeel wordt het meest geprezen aan Klopp.
 
THenry_228
 
2
23 december 2019 om 15:34
@False: Elke trainer is zo goed als zijn materiaal. Of ga je beweren dat de kern van Liverpool minderwaardig is aan die van Man City? Liverpool(en Klopp) hebben slimmer en goedkoper ingekocht, das wel een feit. Elke trainer koopt in volgens zijn spelfilosofie maar het blijft een kunst de spelers die filosofie te laten uitvoeren. Iets waar zowel Klopp als Guardiola meester in zijn. En wie zegt dat Klopp nu niet op het hoogtepunt van zijn carrière zit, zoals Guardiola in zijn Barcelona periode? Wie zegt dat Klopp, bij een eventuele volgende club, dit weer gaat realiseren? Daarnaast is het CL argument nogal makkelijk want dan kan je stellen dat pakweg Van Gaal of Mourinho er ook niet veel van kunnen. Want ondanks honderden miljoenen gespendeerd, hebben ze de CL ook niet meer gewonnen. Feit is dat Klopp op dit moment als de beste kan beschouwd worden. Ander feit is ook dat hij echter nog niet de helft van Guardiola zijn palmares heeft. Beetje een Ronaldo/ Messi discussie aan het worden dit...
 
False9
 
4
23 december 2019 om 15:39
Klopp heeft van Robertson, Van Dijk, Salah, Mane wereldtoppers gemaakt. Liverpool is City dit jaar gewoon de baas terwijl de selectie van City veel meer heeft gekost.city koopt gearriveerde topspelers van concurrenten. Je maakt concurrentie zwakker en jezelf sterker. Klopp heeft echt zijn team opgebouwd...
 
THenry_228
 
1
23 december 2019 om 15:46
Guardiola heeft zijn team evenzeer opgebouwd. Dat het meer gekost heeft is geen argument want zoals gesteld koopt elke manager in volgens zijn spelfilosofie. Het is dan nog steeds de manager die de spelers volgens zijn filosofie moet kunnen laten voetballen. Iets waar zowel Klopp als Guardiola meester in zijn. Welke inlandse concurrent heeft City zwakker gemaakt trouwens? Want voor zover ik weet komen de transfers van City voornamelijk uit buitenland toch?
 
Zermatt_Person
 
1
23 december 2019 om 16:56
@false9:wat een onzin loop jij te verkondigen.. Guardiola heeft: Sane, Laporte, Zinchenko, Jesus, Mendy, Stones, B. Silva, Mahrez en Ederson allemaal van subtop ploegen/middenmoters gekocht. Dat waren toen echt geen gearriveerde topspelers bij concurrenten hoor. Alleen Walker en Cancelo waren een gearriveerde topspelers toen hij overkwam van Spurs en Juventus, maar verder echt niemand. Verdiep je eens in de feiten voordat je lukraak wat roept!
 
Japie_Krekel
 
0
23 december 2019 om 17:01
@thenry_228 dat CL verhaal is natuurlijk wel opvallend. we hebben het niet over de CL niet winnen maar over 3 jaar op rij met een peperdure selectie niet eens de kwartfinale overleven tegen ploegen die minder hebben uitgegeven. dat is wel een wanprestatie natuurlijk
 
Japie_Krekel
 
0
23 december 2019 om 17:02
@thenry_228 uitgaven zijn natuurlijk wel een heel sterk argument. dat Ajax de halve finale van de CL heeft gehaald bv is toch veel knapper dan wanneer Barcelona de halve finale van de CL haalt?
 
Japie_Krekel
 
2
23 december 2019 om 17:06
@zermatt_person Mahrez, Bernardo Silva en Sane waren wel toppers natuurlijk. Sane speelde bij Schalke in de CL in zijn eentje heel de verdediging van Real Madrid zoek. Bernardo Silva was een van de grote sterspelers bij een AS Monaco dat de halve finale van de CL haalde en Mahrez was samen met Vardy en Kante de grote man bij een Leicester dat kampioen werd van de Premier League. voor de rest ben ik het wel met je eens
 
Zermatt_Person
 
1
23 december 2019 om 17:47
@japie_krekel: Wat je nu doet, is toch wel meten met twee maten. Bij Van Dijk, Mane, Salah en Wijnaldum zeg je dat Klopp hen beter heeft gemaakt en geen toppers waren bij hun club (terwijl dat wel zo was). Bij Guardiola zijn het ineens super talenten die al goed waren en dat Guardiola ze nauwelijks beter heeft gemaakt. Je bekijkt op deze manier toch wel zaken in het voordeel van Klopp, omdat het jouw favoriet is. Er is geen verschil in grote van talant van Mane, Salah, Van Dijk, noem ze maar op, t.o.v. van de namen die Guardiola heeft gehaald. Van Dijk werd bijvoorbeeld bij Southampton al gezien als beste verdediger van Premier League. Salah werd gezien als beste speler van Roma en Mane toen der tijd ook bij Southampton. Wijnaldum was ook de beste middenvelder van rechterrijtje Premier League. Guardiola heeft net als Klopp, de potentiele toptalenten gekocht bij subtoppers/middenmoters en niet dat Guardiola meer gearriveerde topspers/vedettes heeft gekocht dan Klopp.
 
Schams1
 
3
23 december 2019 om 17:50
Mahrez was gewoon een gearriveerde topspeler hoor. Die werd nog kampioen met Leicester en was een van de beste spelers in de PL toen hij bij Leicester zat. Daarnaast waren spelers als Laporte, Stones, Sane en Bernardo Silva spelers waar heel Europa achter aan zat. Dat kun je niet zeggen over spelers als Wijnaldum die bijvoorbeeld van Newcastle kwam of een Robertson die niemand nog kende toen hij bij Hull zat.
 
Zermatt_Person
 
0
23 december 2019 om 19:01
Jij noemt nu Wijnaldum en Robertson als voorbeelden, maar vergeet je soms dat Guardiola ook gewoon Zinchenko haalde voor slechts 1,5 miljoen euro waar niemand van hoorde? Ook Guardiola heeft onbekende talenten gehaald.
 
Schams1
 
2
23 december 2019 om 21:51
Ja maar Zinchenko is toch nu niet zo goed als Robertson. Robertson is op dit moment de beste linksback van de wereld. Zinchenko zit niet eens in de top 20.
 
Silvacity
 
0
23 december 2019 om 19:35
Als intensieve volger heb ik dat eerste seizoen toch eerst anders meegemaakt. Je zag in het eerste seizoen direct de potentie. Het middenveld was geweldig. Het spel was een verademening vergeleken net elk ander City team daarvoor. Maar je zag vooral ook dat de spelwijzen en routines een bepaalde vertrouwen nodig hadden voordat het echt kon excelleren. Wat niet meehielp (voor geen enkel team) is dat bepaalde posities sterk verouders waren en echt tekort kwamen op dit niveau. Uiteraard waren er versterkingen nodig. En deze spelers hebben ook bepaalde puzzelstukjes opgelost. Dat is voor andere teams niet anders. Wat je vooral ook zag door de loop van de tijd is dat het vooral als team beter begon te lopen, spelers raken op elkaar ingespeeld, individuele prestaties begonnen te verbeteren, er ontstond vertrouwen en honger naar prijzen. Met andere woorden: hij maakte er ook echt een team van. Een echt goed team. Het coachingsvak is een proces. Je begint ergens en het groeit als je het goed doet tot een bepaald hoogtepunt. En daarna is het proberen te onderhouden. Je merkt na 3 kampioenschappen dat de focus vermindert. Spelers beginnen fouten te maken die ze anders niet maken. Dat beetje extra is minder aanwezig. Er is dit seizoen meer aan de hand dan alleen een paar blessures.
 
Veloszo
 
2
23 december 2019 om 15:27
Kompany kwam dit weekend pas voor de 2de keer in actie voor Anderlecht? Hij speelde 7 competitiewedstrijden 3 bekerwedstrijden (niet allemaal volledig, maar hij speelde wel). Veel research werd er blijkbaar niet gedaan.
 
Joga_Bonito10
 
5
23 december 2019 om 16:43
Alleen al door zijn prestaties met Dortmund en recent met Liverpool, staat Klopp minimaal op gelijke hoogte met Pep. Zijn speelstijl is ook aanvallend, attractief en succesvol. Daarnaast heeft hij met beide teams de finale van de CL gehaald. Pep is dat bij Bayern en City nog niet eens gelukt. Nee, Klopp zit aan dezelfde tafel als Pep no doubt.
 
Galapago
 
0
23 december 2019 om 20:22
Alles wat er te winnen valt met Barca in 2009 niemand kon hem dat na doen Enqriue was dichtbij, maar grotendeels met hetzelfde treble winnende team dat Guardiola heeft gecreëerd. Verder was Bayern prima en verbreekt hij PL records bij City. Klopp is van het niveau Conte, maar met betere spelers. Guardiola noem je met grootheden zoals Fergie, Ancelotti en Mourinho. Klopp heeft misschien nog een CL nodig en nog wat landstitels om in dat rijtje genoemd te worden.