Belangstellende Cocu ontkent open sollicitatie bij PSV: 'Als dat niet kan...'
Dinsdag, 10 mei 2022 om 06:45

Philip Cocu heeft naar eigen zeggen geen open sollicitatie bij PSV gedaan om Roger Schmidt op te volgen. De ex-trainer van de Eindhovenaren werd vlak na de bekendmaking van het vertrek van Schmidt aan het einde van het seizoen op de tribune in het Philips Stadion gespot. Cocu bekeek samen met PSV-commissaris Hans van Breukelen de Conference League-wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv, (1-0) wat tot geruchten over een terugkeer in Eindhoven leidde. "Ik werd toevallig uitgenodigd", is de reactie van Cocu maandagavond bij Rondo.

"Ik ga vaker naar wedstrijden kijken", licht de momenteel werkloze trainer toe, "en toevallig werd ik bij deze gelegenheid uitgenodigd voor een diner met een aantal oud-spelers. Vlak voor de wedstrijd begon, kwam Hans pas binnen en ik zie dan geen reden om iets anders te gaan doen, alleen omdat Schmidt net zijn afscheid had aangekondigd." Cocu kreeg veel kritiek te verwerken op zijn aanwezigheid tijdens het duel, maar geeft aan hier niet mee te hebben gezeten. "Ik kan er niet zoveel mee en heb er ook niet zoveel aandacht aan besteed. Ik heb die wedstrijd gekregen en ik kom graag bij PSV. Als ik dat niet meer zou kunnen doen alleen omdat er dan geruchten komen, dan zou het wel een lastig verhaal worden."

"De mensen die mij een beetje kennen weten dat als ik zou willen solliciteren, er genoeg mensen zijn bij PSV die ik ken en die ik zou kunnen benaderen. Daar hoef ik niet voor op de tribune te zitten", zo gaat de oud-middenvelder verder. Later in de uitzending geeft Cocu toe dat hij er 'serieus over zou hebben nagedacht' als de Eindhovenaren zich bij hem hadden gemeld. Eerder dit jaar gaf de trainer tegenover Voetbal International ook al aan open te staan voor een terugkeer in Eindhoven. "PSV weet dat ze me altijd kunnen bellen", gaf Cocu toen te kennen. "Dat is nu niet opeens anders. Ik sluit nooit dingen bij voorbaat uit." Waar Cocu nu aan de slag gaat weet hij zelf ook nog niet. "Maar ik ga niet zomaar overal instappen. De voorwaarden moeten wel goed zijn."

Na een succesvolle periode als trainer van PSV met onder meer drie behaalde landstitels en het veroveren van de KNVB Beker kende Cocu minder geslaagde periodes bij zowel het Turkse Fenerbahçe als bij het Engelse Derby County. In Turkije volgde na een kleine vijf maanden al zijn ontslag nadat hij in vijftien wedstrijden drie overwinningen had weten te behalen. Bij Cocu's vertrek had Fenerbahçe er nog nooit zo slecht voor gestaan in de 61-jarige competitiegeschiedenis van de Süper Lig. In Engeland werd Cocu na iets meer dan een seizoen op non-actief gesteld, eveneens wegens tegenvallende prestaties.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Nation23
 
9
10 mei 2022 om 06:56
Dat vertrek in England was echt jammer. Maar als je ziet hoe de club er nu voorstaat met al die punten in mindering. Er zal torn ook al wat hebben gespeeld. Stap naar Turkije snapte ik niets van. Hij zou een mooie club moeten gaan trainen net onder de top om weer in beeld te komen.
 
Arnout108
 
8
10 mei 2022 om 07:19
Cocu heeft zijn vervolgstappen wel echt matig uitgekozen trouwens. Bij Fener is hij weggepest zonder eerlijke kans en bij Derby zaten ze waarschijnlijk toen al in geldnood. Denk niet dat Cocu zomaar de nieuwe Nederlandse toptrainer is als er een goede club komt maar denk wel dat hij gewoon een prima trainer kan zijn. Hopelijk komt er ooit nog een mooie kans ergens. Er zijn veel mindere trainers die overal maar nieuwe kansen krijgen.
 
Pieterpost
 
5
10 mei 2022 om 07:27
Kan je wel zeggen ja. Denk dat hij een tikkeltje te bescheiden is geweest. Hij moet gewoon een nieuwe kans krijgen ergens in een topcompetitie bij een goede club. Frank de boer heeft ook de kans gekregen bij Inter. En dat vind ik ondanks de kampioenschappen een mindere trainer.
 
Pasevski
 
0
10 mei 2022 om 10:33
Ik zie het Koeman scenario wel gebeuren bij Cocu hoor. Vaak op je bek gaan, maar leren van je fouten.
 
Korenaar
 
1
10 mei 2022 om 07:21
Fatsoenlijke journalistiek wordt tegenwoordig niet meer bedreven. Hoor en wederhoor schijnt ouderwets te zijn. Er wordt gewoon iets bedacht. Hoop dat we Cocu nog eens terugzien als coach. Zou hem wel eens bij mijn club Twente willen zien wanneer Jans vertrekt.
 
Sir Paul
 
1
10 mei 2022 om 07:29
Daar is Cocu niks te groot voor. Mooie club en prima gelegenheid om zn trainerschap weer wat kleur te geven. Goed plan imo.
 
jermainejenas
 
0
10 mei 2022 om 11:13
Eens, maar wat als Cocu bij Twente zou falen. Beter dan Ron Jans gaat hij het echt niet doen.
 
nuanceman
 
1
10 mei 2022 om 07:30
Wij hebben ook helemaal niks te maken met zijn eventuele sollicitaties.
 
altF4
 
1
10 mei 2022 om 08:35
Ben toch wel blij dat PSV niet bij hem is uitgekomen. Zie in RvN in potentie een betere trainer. Ondanks dat Cocu kampioenschappen heeft gebracht is zijn loopbaan tot nu toe weinig imponerend. Hopelijk kan hij met een club als Groningen stappen zetten of iets dergelijks.
 
Japie_Krekel
 
0
10 mei 2022 om 10:06
Hij heeft bij PSV veel beter gepresteerd dan Van Bommel en Schmidt met idd die kampioenschappen en overwintering in de CL. Ik vind het ook een betere coach dan deze beide namen
 
Zytto34
 
1
10 mei 2022 om 10:09
Wat heeft van nistelrooij laten zien dan? Het is niet alsof jong psv geweldig voetbalt. Zie er ook wel een prima trainer in, maar project van bommel ging ook niet heel lekker. Daar zag ik wel meer een trainer in.
 
altF4
 
0
10 mei 2022 om 11:44
@zytto34 nog niks, maar zijn persoonlijkheid en zijn presentatie voor de camera bevallen me tot nu toe heel erg goed. Het blijft natuurlijk maar de vraag hoe het gaat lopen want zijn voorgangers clubiconen als trainer (cocu en mvb) verliepen beide heel verschillend. Ik ben hoopvol gestemd maar misschien is dat wel wishful thinking ;p
 
FcGrun050
 
1
10 mei 2022 om 10:11
@altf4 - Ruud moet nog alles bewijzen in de Eredivisie, dus ik vind het apart dat je hem nu al de betere trainer vindt. Daarnaast heeft Cocu al redelijk wat meegemaakt, hoogtepunten zoals de titels en doorgaan naar de knock-out fase van de Champions League, en dieptepunten zoals ontslagen worden bij Fener en Derby, waarbij hij bij Derby echt weinig aan kon doen met de problemen binnen de club (het beleid en de spelers die geblesseerd raakten in een auto ongeluk). Groningen heeft tevens al Wormuth aangenomen. Ik zou zelf als AZ zijnde hem proberen te halen. Is de jongen van de club en met de mogelijkheden die daar zijn, kan hij wel wat eruithalen. Lijkt me een van de weinige clubs waar die zijn carriere weer een boost kan geven.
 
altF4
 
1
10 mei 2022 om 11:42
@fcgrun050 Dat ik Ruud een betere trainer vind is niet per definitie waar. Hij moet in mijn ogen idd ook nog alles bewijzen, maar in potentie zie ik hem heel ver komen, verder dan Cocu. Ook vooral gebaseerd op de resultaten van Cocu in het buitenland. Natuurlijk blijft dit gissen want Ruud moet nog beginnen, maar het is mijn verwachting. Az vind ik een hele interessante suggestie... zou idd bij hem passen denk ik.
 
Bongiorno
 
0
10 mei 2022 om 10:06
Klinkt mij toch wel heel erg in de oren als een smoesje hoor, de timing was net iets te precies uitgekozen. Schmidt stond al langer onder druk en weinig mensen dachten dat ie er überhaupt zelf trek in zou hebben te verlengen. Nee, Phillip heeft een blauwtje gelopen omdat PSV dezelfde continuïteit wil waarborgen binnen de organisatie als die hemzelf en later van Bommel heeft geproduceerd.
 
OREELY
 
1
10 mei 2022 om 10:07
misschien iets voor het nederlands elftal in de toekomst. is volgens mij wel een prima vent die een groep jongens aan het voetballen kan krijgen. voor bondscoach hoef je ook geen guardiola of klopp te zijn... je hebt maar minimale tijd om je team te smeden en je wil eigenlijk gewoon het beste uit je top spelers halen die het verschil maken. als club trainer heeft hij pech gehad na zijn vertrek bij psv, derby zat al in de penarie en bij een turkse club weet je ook wel hoe laat is wanneer je 2x op rij verliest. ook al zit er een nieuw bestuur of iets dergelijks, die clubs zullen altijd emotioneel zijn en op die manier hun club leiden.