Benítez treurt: 'Helaas werd duidelijk dat we niet dezelfde visie deelden'
Maandag, 1 juli 2019 om 09:29

Newcastle United maakte onlangs wereldkundig dat Rafael Benítez komend seizoen niet meer aan het roer zal staan. De Spaanse manager was in het bezit van een aflopende verbintenis en men is het niet eens geworden over contractverlenging. Via een brief op Twitter heeft Benítez zich voor het eerst uitgesproken over zijn vertrek.

In een communiqué liet Newcastle United weten dat men alles in staat had gesteld om tot een overeenkomst te komen met Benítez, maar dat dit niet was gelukt. Daardoor komt er na drie jaar een einde aan de samenwerking tussen de Spanjaard en the Magpies, die onder zijn leiding terugkeerden in de Premier League. "Ik wil iedereen binnen de club die het team heeft geholpen graag bedanken. Natuurlijk ook de staf en de geweldige spelers, die zijn gegroeid en ervoor hebben gevochten om het beste te bereiken."

"Van het winnen van de Championship tot onze twee seizoenen in de Premier League: de fans, staf en spelers waren samen Newcastle United. Ik wilde blijven, maar was niet van plan om zomaar een nieuw contract ondertekenen. Ik wilde onderdeel uitmaken van een project", schrijft de 59-jarige oefenmeester. "Helaas werd het steeds meer duidelijk dat de clubleiding en ik niet dezelfde visie deelden. Dat maakt me heel treurig."

"Ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik naar Newcastle United ben gekomen en ik ben trots wat we samen hebben kunnen bereiken. De club zal voor altijd in mijn hart zitten, veel geluk in de toekomst. C'mon Toons!", besluit Benítez zijn schrijven. Het is nog onduidelijk wie hem moet opvolgen bij Newcastle United. Onder meer Giovanni van Bronckhorst, Claudio Ranieri, José Mourinho, Steve Bruce, David Moyes en Arsène Wenger werden gelinkt aan de vacature in het noordoosten van Engeland.

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
0
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
18
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
14
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
kleinegeneraa7
 
5
1 juli 2019 om 09:45
Altijd dat vage gelul over projecten en visies. Zeg gewoon duidelijk waarom je er niet uit bent gekomen, of zeg gewoon niks.
 
Miccoli
 
0
1 juli 2019 om 11:10
Ik ben ook benieuwd wat nou precies de reden is. Als ik zie dat hij zegt dat hij onderdeel wilde uitmaken van een project, dan heb ik het gevoel dat hij een langer contract wilde dan Newcastle hem voorschotelde (en waarschijnlijk meer geld) en dat hij meer inspraak wil hebben over het transferbeleid.
 
Reppi
 
0
1 juli 2019 om 12:26
Dat is het hem juist.. wat voor transferbeleid? Eigenaar Mike Ashley haalt alleen tweederangs spelers die hij voor een stuivertje ergens kan ophalen (op die van de MLS gekomen speler na) en verder boeit het hem niet welke spelers Benitez wilt..
 
ronaldinho-10
 
2
1 juli 2019 om 16:22
Grotendeels transferbeleid. Benitez krijgt niet de spelers waar hij om vraagt. Achterban van Newcastle heeft veel kritiek geuit op de eigenaar Mike pannenkoek Ashley. Goedkope troepspelers binnenhalen en de rest van het geld in eigen zak. Ongeveer hetzelfde beleid als arsenal met Stan Kroenke.
 
Arsenal-Gunner
 
8
1 juli 2019 om 09:49
Heel jammer voor de Newcastle fans dit. Was een hele goede coach voor Newcastle en ook geliefd bij de fans. Maar helaas wilde de eigenenaar niet meewerken.
 
FcExclusief
 
0
1 juli 2019 om 10:01
Ik hoop toch op Van Bronckhorst. Dat is de enige uit dat rijtje waarvan ik het idee heb dat ie een frisse wind laat waaien door 't St James Park.
 
Japie_Krekel
 
3
1 juli 2019 om 10:17
@fcexclusief Gio heeft het bij Feyenoord altijd geweldig gedaan met minimale middelen en vaak zeer matig spelersmateriaal dus wat dat betreft past hij wel in het profiel van Newcastle. het is alleen wel de PL waar de druk immens groot is. of hij dat aan kan moet je afwachten
 
FcExclusief
 
3
1 juli 2019 om 11:10
Je vraagt je af of een ex-speler van Feyenoord, Rangers, Arsenal, Barcelona en voormalig aanvoerder van Oranje de druk aankan van Newcastle? Schattig...
 
Dr.Jero
 
3
1 juli 2019 om 11:46
De druk als speler is een ander pakket dan druk als coach.. vrij logische constatering