Berghuis breekt met Raiola en poseert voor foto bij Erasmusbrug
Vrijdag, 26 juni 2020 om 20:53

Steven Berghuis laat zich op zakelijk gebied voortaan vertegenwoordigen door Players United, het bureau van makelaar Guido Albers. De sterspeler van Feyenoord breekt met Mino Raiola, al is de reden daarachter niet duidelijk. Eerder deze maand maakte Feyenoord Transfermarkt al melding van de naderende overstap en vrijdagavond bevestigt Players United het nieuws via de eigen kanalen.

Berghuis poseert vrijdag met Rob Witschge en Albers, allebei in dienst van het makelaarskantoor, voor een gezamenlijke foto bij de Erasmusbrug. Hij is zeker niet de eerste grote naam die zich voor Players United laat vertegenwoordigen. Tot de stal van het bureau behoorden al namen als Donny van de Beek, Frank en Ronald de Boer, Graziano Pellè, Richairo Zivkovic, Carel Eiting, Hans Hateboer en Jackie Groenen.

Het is de vraag of de nieuwe zaakwaarnemers van Berghuis deze zomer al meteen in actie moeten komen voor hun nieuwe cliënt. Aanvankelijk leken de wegen van Berghuis en Feyenoord deze zomer te scheiden, maar vorige maand hield hij de deur voor een langer verblijf in De Kuip wagenwijd open in een interview met het Algemeen Dagblad.

"De ambitie om het nog eens in het buitenland te laten zien, is niet weg. Maar het gevoel is wel veranderd", legde Berghuis uit. De 28-jarige buitenspeler annex aanvoerder heeft er vier seizoenen op zitten bij Feyenoord en werd gelukkig van de opmars die de club vorig seizoen beleefde onder trainer Dick Advocaat. Zijn contract loopt nog twee jaar door. Dit seizoen was hij in 24 competitieduels goed voor 15 doelpunten en 7 assists.

In maart liep zijn toenmalige zaakwaarnemer Raiola nog vooruit op een vertrek van Berghuis. "Als er iets mooi voorbij komt zal hij weggaan", voorspelde de vermaarde belangenbehartiger in een interview met De Volkskrant. "Hij is een goede gozer en weet precies wat hij wil. Zijn potentie is groot al is hij een beetje een laatbloeier. Momenteel is hij de beste speler van de Eredivisie. Dit is niet alleen de laatste maanden zo maar ook daarvoor al."

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez maakt miskoop finaal af: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij!'
0
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
14
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
baradona
 
24
26 juni 2020 om 20:59
Dat zijn op van de Beek na helemaal geen grote voetballers. Maar ik snap best dat hij weg gaat bij zo een Raiola , denk niet dat Berghuis top of mind zit bij hem. Maar om dat met dit bureau in zee te gaan , dan zit de pijn wel heel diep.
 
Branquinho
 
12
26 juni 2020 om 21:06
Ik vraag me ook altijd af waarom voetballers soms van zaakwaarnemer wisselen, maar zoals je zelf al aangeeft kan het aan aandacht liggen. Raiola heeft zoveel spelers en dan kan ik begrijpen dat een Berghuis er niet uitspringt.
 
TJFaijer
 
9
26 juni 2020 om 21:16
Op het moment dat een zaakwaarnemer niet in je belang handelt, maar in het belang van zijn portemonnee, dan is de overstap goed uit te leggen, ik vond de uitspraak van Raiola ook al raar (mocht er iets interessants voorbij komen, dan is die weer weg), terwijl ik juist toen al de indruk had dat Berghuis wilde blijven bij Feyenoord.
 
Sirius
 
3
26 juni 2020 om 22:48
Ik denk ook wel dat zaakwaarnemers vaak vissen naar nieuwe clienten. Het kan dus goed mogelijk zijn dat Berghuis iets in gedachten had wat deze Guido Albers hem kan leveren en Raiola niet of minder. In dit geval blijft het gissen tot er iets naar buiten komt.
 
TJFaijer
 
9
26 juni 2020 om 21:21
Dat het geen wereld namen alla Messi zijn, klopt. Maar bijna alle spelers die opgenoemd zijn spelen in de top competities van Europa; Manchester United, Sheffield United of zitten te cashen in China (dacht ik). Enige die nog echt in Nederland spelen zijn van de Beek en Berghuis. En die zitten dan weer in de Nederlandse top. Al met al, geen misselijkmakend rijtje namen.
 
Sirius
 
2
26 juni 2020 om 22:51
Dat zegt ook niet zoveel. Ik denk dat praktisch iedere zaakwaarnemer z'n speler wel naar Sheffield United of naar China kan brengen als de betreffende speler enigszins kan ballen. Uiteindelijk gaat het om het niveau van de club en het niveau van de speler.
 
Formus
 
0
26 juni 2020 om 23:53
Baradona, Sneijder was ook 1 van zijn cliënten, net als Van Bronckhorst. En volgens mij veel Nederlandse oudvoetballers die nu trainer zijn.
 
Adrian11
 
2
27 juni 2020 om 02:13
Ik heb juist vaak gehoord dat hij echt altijd klaar staat voor zijn cliënten. Marvin Zeegelaar werd dagelijks wakker gebeld, dan zal Berghuis heus wel aandacht krijgen. Raiola zegt zelf zijn cliënten kring klein te houden, zodat hij voldoende aandacht aan iedereen kan schenken. Leuk om een de keer de 13 regels van Raiola te lezen.
 
jorisdijk
 
11
26 juni 2020 om 21:00
Eigenlijk moet hij alleen naar het buitenland gaan als hij echt een goed EK speelt of de EL op stelten zet. Het is te vroeg om te cashen en je komt niet top binnen bij een goede ploeg als je het alleen in de ED hebt laten zien. Buiten dat moet hij wel echt bij een club spelen die veel op de helft van de tegenstander speelt. Countervoetbal ligt hem niet aan de buitenkant.
 
ChessPiece
 
0
26 juni 2020 om 22:18
Weet je wel hoe oud Berghuis is?
 
Sirius
 
4
26 juni 2020 om 22:56
Berghuis is 28 jaar en is wissel in Oranje. Als je ziet wat Oranje heeft, wat eraan komt en hoeveel minuten Berghuis onder Koeman heeft gemaakt, acht ik de kans klein dat Berghuis veel gaat spelen in Oranje. Een transfer naar het buitenland zal dus eerder afhangen van zijn prestaties bij Feyenoord en gezien de zwakte van de competitie kan ik heel goed begrijpen dat clubs twijfelen ondanks z'n cijfers.
 
Metternich
 
45
26 juni 2020 om 21:34
Deze man heeft echt niet bij de Erasmusbrug gestaan hoor.
 
yello
 
14
26 juni 2020 om 22:41
Haters gonna say it’s photoshop
 
ChessPiece
 
6
26 juni 2020 om 22:17
Stemmingmakerij dat Frank en Ronald de Boer nog altijd genoemd worden. Frank eerder te begrijpen, maar goed. Die zijn verantwoordelijk voor zijn carrière.
 
Medellin
 
2
26 juni 2020 om 23:08
Vraag mij af hoe dit achet de schermen er aan toe gaat en of Raiola hier pissig over gaat zijn?en Ziivkovic wat vliegt de tijd. Vraag mij af wat er was gebeurd als hij gewoon bij Groningen was gebleven.
 
Metternich
 
12
26 juni 2020 om 23:49
Dan speelde hij nu bij FC Groningen.