'Bergwijn is nog niet wat iedereen hoopt, geef die jongen dan een kans'
Donderdag, 21 december 2017 om 11:46

PSV won woensdagavond van VVV-Venlo in het kader van de KNVB-bekertoernooi (4-1). Het spel van de Eindhovenaren was echter niet oogstrelend, stellen Willy en René van de Kerkhof. De oud-voetballers zagen de Limburgers in de eerste helft op voorsprong komen en de broers konden na negentig minuten opgelucht ademhalen dat PSV toch met de zege aan de haal ging.

"We moeten reëel zijn, de eerste helft was weer schrikbarend slecht", aldus René in gesprek met Omroep Brabant. "VVV moest PSV even wakker schudden. Na de 0-1 kwam de 1-1, in de tweede helft volgt een zakelijke overwinning. Maar de eerste helft was PSV onwaardig. Je moet zorgen dat je met 2-0 of 3-0 gaat rusten, een mooie wedstrijd maken voor het publiek. Dat laten ze elke keer na."

Willy is opgetogen dat PSV in de kwartfinale staat, maar heeft ook kritiek op Phillip Cocu: hij is van mening dat de trainer Albert Gudmundsson een serieuze kans moet geven. "Het is aan de trainer om dat te beslissen. Maar Steven Bergwijn is nog niet wat iedereen hoopt, geef die jongen (Gudmundsson, red.) dan een keer de kans. Laat hem een paar wedstrijden spelen, dan kun je het daarna gewoon beoordelen."

Gudmundsson liet zelf aan Voetbal Inside weten dat hij inderdaad hoopt op meer speelminuten onder Cocu: "Ik ben een jonge speler en moet dus geduld hebben. Ik word helemaal gek op de bank en ben klaar om in het veld te komen. Het kan lastig zijn. De clubleiding zegt dat ik nog jong ben en geduldig moet zijn. Op bepaalde momenten móet ik spelen."

Meer nieuws
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
2
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
4
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
14
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
2
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
Frits de jong
 
8
21 december 2017 om 11:51
Cocu staat nu eenmaal bekend als een coach die de jeugd weinig kansen geeft. Dat weet je daar als jeugdspeler. Je kunt je in mijn ogen beter laten verhuren aan een eredivisieploeg om vervolgens als een wat grotere naam terug te komen. Wellicht dat Cocu dan niet meer om je heen kan. Toch zonde voor zulke spelers.
 
Skede
 
39
21 december 2017 om 11:57
Hij moet kiezen tussen 2 jeugdspelers, dus hoe kun je zeggen dat Cocu niet voor jeugd kiest? PSV speelt doorgaans met Zoet, Brenet, Hendrix, Locadia en Bergwijn uit de jeugd. Waarbij Rosario, Mauro jr en Lammers geregeld minuten maken. De jeugdspelers zijn op dit moment gewoon niet beter dan de basisspelers. Simpel zat.
 
atleticofc
 
11
21 december 2017 om 12:13
Lammers maakt bijna geen minuten. Rosario mag sporadisch een keer invallen en Mauro heeft nu paar keer paar minuten mee mogen doen.valt dus ook allemaal wel mee. Daarnaast kun je Zoet, Hendrix, Brenet en Locadia toch niet meer als talent bestempelen. Die staan er al een aantal jaren. Maar Brenet speelt gewoon bij gebrek aan beter. Gister was die ook weer diep en diep triest. Die had na 5 minuten al gewisseld moeten worden. Dribbelde gewoon drie keer met de bal over de zijlijn omdat hij geen overzicht heeft.
 
Skede
 
8
21 december 2017 om 12:26
Dat komt ook omdat Cocu sowieso niet veel wisselt. Bovendien waren de laatste wedstrijden er ook niet voor om in de slotfase risico's te gaan nemen met jeugdspelers. Daarnaast stond Gudmunsson tegen Volendam bijvoorbeeld in de basis en toen liet hij het zelf ook niet zien. Nu speelt hij gister weer aardig, dus dat is mooi voor hem. Maar met een aanval met Luuk de Jong die weer scoort, Lozano en Bergwijn is het gewoon lastig om een basisplaats te veroveren. Zelfde geldt voor het middenveld waar het nu gewoon aardig staat met van Ginkel, Hendrix en Ramselaar. Kom je ook niet zomaar tussen. Een Obispo bijvoorbeeld staat bekend als talent, maar Cocu zal toch ook niet blind zijn neem ik aan. Als je Isimat laat staan dan laat Obispo het blijkbaar nog te weinig zien bij Jong PSV en op de training. Ik zeg ook niet dat die spelers nog talent zijn, maar het geeft dus wel aan dat PSV met jeugdspelers durft te spelen. 5 van de 11 basisspelers komen uit de jeugd. Dus dat je geen kans krijgt bij PSV is simpelweg niet waar. Wel is het zo dat je de kans niet krijgt toegeworpen en je pas in aanmerking komt voor de basis als je goed genoeg bent. Niet omdat je nou eenmaal een jeugdspeler bent. Brenet speelt juist weer een tijdje redelijk. Weinig grote fouten meer. Alleen komt hij vaak knullig over. Maar dat wisselt hij dan ook weer af met rushes waarbij hij zomaar 3/4 man voorbijloopt.
 
schuumkes
 
1
21 december 2017 om 14:46
Iedere speler bij PSV speelt bij gebrek aan beter, als er wel iemand beter is, dan speelt die. Is overigens ook zo bij Ajax, Feyenoord, NEC,VVSB, Real Madrid etc.
 
schuumkes
 
1
21 december 2017 om 14:46
Iedere speler bij PSV speelt bij gebrek aan beter, als er wel iemand beter is, dan speelt die. Is overigens ook zo bij Ajax, Feyenoord, NEC,VVSB, Real Madrid etc.
 
cabinessence
 
10
21 december 2017 om 12:00
"cocu staat nu eenmaal bekend als een coach die de jeugd weinig kansen geeft." En toch vind ik dat wel meevallen. Spelers die goed genoeg zijn krijgen uiteindelijk wel een kans, ook bij Cocu. Zoet, Brenet, Hendrix, Locadia, Bergwijn en Depay zijn allemaal basisspeler geworden onder hem. Daarentegen kan ik geen enkele speler noemen die van Cocu geen kans kreeg en daarna bij een andere club zijn ongelijk heeft bewezen.
 
Skede
 
9
21 december 2017 om 12:02
Kan aan mij liggen maar ik vind Bergwijn juist steeds beter spelen. Heeft erg goede rushes en versnellingen, geeft regelmatig een mooie steekpass om een speler voor de keeper te zetten en doet verdedigend ook zijn taak. Enige wat ontbreekt is wat meer goals. Belangrijk natuurlijk maar hij speelt verder gewoon goed.
 
Pieterpost
 
3
21 december 2017 om 12:20
Ik ben ook wel redelijk tevreden over Bergwijn. Zijn spel is inderdaad gewoon goed enkel dat rendement moet zoals al vaak gezegd iets omhoog. En Gudmundsson op de vleugel ben ik trouwens geen voorstander van dus zie hem sowieso niet als concurrent van Bergwijn. Gudmundsson is niet snel genoeg en kan geen mannetje passeren.
 
Skede
 
1
21 december 2017 om 12:28
Niet? Gudmunsson heeft bij Jong PSV juist een sterke reeks gekend op de vleugels dacht ik. Ook gister passeerde hij toch vrij makkelijk zijn tegenstanders. Moet wel zeggen dat ik hem meer slechte dan goede dingen heb zien doen in de wedstrijden dat hij in PSV 1 speelde. Op de 10 positie heeft hij simpelweg te goede concurrentie met Ramselaar en Pereiro, en op de flanken vind ik Bergwijn en Lozano beter.
 
voetbaltjer
 
2
21 december 2017 om 13:16
Gudmundsson niet snel genoeg? Gudmundsson is veel sneller dan Bergwijn haha
 
curly.winston
 
5
21 december 2017 om 12:06
Het zou imo ook niet verkeerd zijn om Gudmundsson af en toe op 10 of tweed spits te zetten. Daar heeft hij uitstekende techniek voor.Ik zou er zelfs durven om voorin te starten met: Lozano - Gudmundsson - Mauro Jr.
 
baradona
 
3
21 december 2017 om 12:25
Gudmundsson is sowieso 2 klasse beter dan Bergwijn , betere balaanname, betere balbehandeling, betere functionele techniek , betere passing, betere afronding en niet onbelangrijke veel meer overzicht. Ik vind Bergwijn een zeer beperkte hardloper die niet uitblinkt in het maken van de juiste keuzes.
 
Skede
 
10
21 december 2017 om 12:30
Simpelweg niet waar. Bergwijn strooit de laatste paar wedstrijden juist met mooie steekpasses tussen de linies door. Maakt vrijwel elke wedstrijd 4 of 5 acties waarbij hij een paar man voorbij dribbelt. Het enige wat Bergwijn moet verbeteren is zijn rendement. Gudmundsson is niet beter dan Bergwijn, laat staan 2 klassen.
 
voetbaltjer
 
0
21 december 2017 om 13:18
Misschien dat Bergwijn gewoon een nummer 10 is toch? Ik vind hem de laatste tijd meer als spelverdeler spelen dan als vleugelspits. Hij kist de echte power en explosiviteit voor de zijkant. Voetballend en technisch is hij echter heel goed.
 
Skede
 
0
21 december 2017 om 13:35
Bergwijn zou denk ik best op nummer 10 kunnen spelen, maar dat hij explosiviteit mist voor de zijkant vind ik niet. Daarnaast heeft PSV voor de nummer 10 positie juist een overvloed aan mogelijkheden. Ramselaar, Pereiro en zelfs van Ginkel kunnen daar spelen.
 
Pieterpost
 
0
21 december 2017 om 12:31
Bergwijn is wel sneller, behendiger en kan een mannetje voorbij. Dat geldt niet voor Gudmundsson. Sowieso is Gudmundson meer een 10 dan een vleugelspeler dus heeft het geen zin om hen te vergelijken.
 
Sirius
 
2
21 december 2017 om 12:34
"bergwijn is nog niet wat iedereen hoopt...". Dat gaat ook nooit komen, want Bergwijn is simpelweg geen toptalent. Bergwijn is voor PSV een aardige speler, maar heeft te veel tekortkomingen om de beste bij PSV te worden. Ik weet vrij weinig van deze Gudmundsson, maar als die jongen zo goed is zou ik hem toch eens een kans geven. Aan de andere kant snap ik Cocu ook wel. PSV kan het zich niet veroorloven om te experimenteren. Als dat fout gaat, ben je de voorsprong op de concurrentie kwijt.
 
Ajaxaddict
 
0
21 december 2017 om 12:38
'je moet zorgen dat je met rust 2 of 3-0 voor staat en het publiek vermaken'. Zijn dit nou echte psv'ers? Volgens mij moeten de broertjes nadenken over welke club ze het hebben, de overwinning telt en leuk voetbal komt op de allerlaatste plaats daar.
 
Skede
 
16
21 december 2017 om 12:42
Bij Ajax lijkt de overwinning op de allerlaatste plaats te komen....
 
voetbaltjer
 
4
21 december 2017 om 13:27
Ik hoor een beetje frustratie?? Ajax is toch de club die 4 jaar op rij kampioen is geworden(f. De Boer) met slaapverwekkend voetbal?
 
Sirius
 
0
21 december 2017 om 16:14
De supporters van Ajax zijn momenteel veel minder blij dan tijdens het laatste kampioensjaar van Frank de Boer waar het voetbal ook niet bijzonder aantrekkelijk was. Voor elke club telt resultaat en mooi voetbal is alleen leuk als je er resultaten mee haalt.
 
TheOracle
 
5
21 december 2017 om 12:55
Nou snap ik waarom de vaste basisspelers de marge (doelpuntenverschil) met de tegenstander nu zo laag houden. Als PSV met 4-0 voorstaat komen de jonge talentjes wel aan bod. Je hebt dus als basisspeler zelf de controle wanneer je gewisseld wordt en waarom zou je je directe concurrent voor de basis helpen. Al helemaal als de coach wil gaan voor een zakelijke overwinning ipv een grote. Ik denk dat ze maar weer eens extra premies moeten gaan uitloven voor overwinningen met 5 doelpunten verschil.
 
cabinessence
 
0
21 december 2017 om 14:23
@theoracle: Geloof je nou echt dat er basisspelers zijn bij PSV die opzettelijk de score laag houden omdat ze bang zijn dat ze anders 10-15 minuten voor tijd gewisseld worden voor een talentje van Jong Psv? Dat vind ik eerlijk gezegd echt een absurde theorie. En daarbij, ook bij kleine marges wisselt Cocu meestal wel. Alleen zal hij dan eerder iemand als Pereiro of Luckassen inbrengen, terwijl bij een grotere marge Gudmundsson, Mauro, Obispo of Lammers misschien wat sneller een kans krijgt.
 
Skede
 
0
21 december 2017 om 14:49
@cabinessence, Haha, ik denk dat Theoracle dit cynisch bedoeld. Kan me namelijk niet voorstellen dat hij dit serieus meent.
 
TheOracle
 
0
21 december 2017 om 17:35
Harrie, jij snapt hem. Zelfde als "mijn theorie"dat Cocu opzettelijk heeft verloren bij Ajax, om Keizer in het zadel te houden. Cocu is een schaker en denkt lange termijn, Ajax is met Keizer zwakker dan zonder. Helaas dachten ze in Amsterdam er nu ook zo over, hehe.
 
mollemarijden
 
0
21 december 2017 om 15:21
Tot de 2-1 was psv schrikbarend slecht. Zat in het stadion hele gemakkelijke passes gingen niet goed. Als Schwaab de bal had werd het spel enorm vertraagd. Daarnaast er waren geen voorzetten en er werd gewoon 0x geschoten op goal door Psv. Hoe wil je scoren als je alleen maar aan passen bent. Je moet schieten van buiten de 16 of een bal de 16 in slingeren richting Luuk en dan de 2e bal opvangen. Vanaf de 2-1 begon het lekker te draaien en onstonden er veel kansen. Pereiro bracht toch iets. Misschien voortaan Pereiro op 10 en daarachter Van Ginkel en Ramselaar. Beide fysiek sterk maar spelen ook meer naar voren dan Schwaab of Hendrix.