Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
Zaterdag, 27 april 2024 om 12:23

Feyenoord moet door het aanstaande vertrek van Arne Slot op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen. Liverpool heeft inmiddels een mondeling akkoord bereikt met de Rotterdammers over een transfer van de 45-jarige oefenmeester, waardoor het de vraag is wie Slot gaat opvolgen in De Kuip.

Voetbalzone heeft 15 namen op een rijtje gezet, één daarvan is Marino Pusic. De huidige trainer van Shakhtar Donetsk fungeerde namelijk twee seizoenen lang als rechterhand van Slot.

De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord

Vijftien potentiële opvolgers van Arne Slot bij Feyenoord.Lees artikel

Volgens Johan Derksen is Pusic de belangrijkste kandidaat om Slot op te volgen als hoofdcoach bij Feyenoord. "Ik hoorde van een doorgaans goede bron dat Pusic de eerste kandidaat bij Feyenoord is, die zit bij Shakhtar Donetsk nu", zei Derksen vrijdagavond bij Vandaag Inside. "Die heeft met Slot in het begin gewerkt, ook bij AZ."

Valentijn Driessen bevestigde vervolgens dat de clubleiding van Feyenoord goed te spreken is over Pusic. "Hij staat er wel heel goed op bij de directie ja", vulde de chef voetbal van De Telegraaf aan.

De 52-jarige Pusic heeft al de nodige ervaring in Nederland opgedaan. Hij was vanaf oktober 2015 2,5 jaar lang assistent-trainer bij FC Twente. Na de degradatie uit de Eredivisie werd Pusic bij de Tukkers voor één seizoen als hoofdtrainer aangesteld.

In de zomer van 2019 ging hij bij AZ aan de slag als rechterhand van Slot. Pusic volgde Slot in juli 2021 vervolgens naar Feyenoord, waar de twee opnieuw 2,5 jaar samenwerkten. Eerder dit seizoen besloot Pusic weer op eigen benen te gaan staan, toen hij de kans kreeg om hoofdtrainer bij Shakhtar te worden.

Pusic debuteerde met een 2-1 nederlaag tegen FC Barcelona in de groepsfase van de Champions League en zou uiteindelijk derde eindigen in een poule met verder FC Porto en Royal Antwerp FC. Shakhtar stroomde door naar de tussenronde van de Europa League, waar het over twee wedstrijden werd uitgeschakeld door Olympique Marseille.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
13:48
13:48
'Arsenal gecharmeerd van Hato en Ramaj; keeper krijgt verrassende concurrentie'
17
   
13:32
13:32
'Op dat gebied zijn wij momenteel koploper, boven PSV en Ajax'
5
   
13:30
13:30
Oud-speler laat niets heel van 'kapotte' jeugdopdleiding Ajax en doet suggestie
8
   
13:08
13:08
Heftig nieuws: Maleisisch international op intensive care na aanval met zuur
3
   
12:31
12:31
VZ Kort: Na Barkas en Toornstra behoudt FC Utrecht nóg een vaste waarde
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
Trobiii
 
11
27 april 2024 om 12:29
Ik zie van Bronckhorst ook als goede optie. Pusic vond ik langs de lijn altijd een storende factor, maar de Eredivisie gaat weer over de kop. Nieuwe wind Ajax, succes coach Feyenoord vertrekt, Verwacht ook bij PSV een hoop wijzigingen
 
CROOSWYKER
 
16
27 april 2024 om 12:35
Sinds hij weg ging werden de wedstrijden minder pusic lag goed in de groep. Gio kan ook maar ga je weer anders spelen
 
Supergroover
 
2
27 april 2024 om 12:43
Ik ben ook erg benieuwd naar het nieuwe seizoen. Ik verwacht ook dat er speler gaan vertrekken bij zowel PSV als Feyenoord, dan komt het erop aan om goede vervangers te vinden. Dat dat nog best lastig is, is te zien bij Ajax. Al verwacht ik niet dat PSV en/of Feyenoord zo door de ondergrens zakken als Ajax dit seizoen.
 
Mearte
 
3
27 april 2024 om 12:49
Moet zeggen dat het lastig in te schatten is in hoeverre dat daadwerkelijk ook door het vertrek van Pusic komt. In het begin van het seizoen vond ik Feyenoord namelijk ook niet al te best spelen, en toen kwam er een aantal weken waarin Feyenoord heel goed in vorm was. Toen ging Pusic weg en ging het inderdaad wat minder. Maar dat had voor een groot deel te maken met de vorm van de spelers natuurlijk, waarvan sommigen echt totaal de vorm voor langere tijd weg was. Misschien ook deels doordat je vanaf het begin direct achter de feiten aanliep en het steeds duidelijker werd dat psv onverstoorbaar verder ging met winnen. Misschien dat Pusic wel heel goed was in spelers te motiveren en het mentale gedeelte van het weten te behouden van goede vorm. Maar de geluiden, die ik verrassend veel terughoor, over dat Pusic het tactische brein achter Slot was ga ik niet direct in mee. (Overigens geen idee of jij hier ook op doelt). Zeker de manier hoe Slot wedstrijden vanaf de zijlijn analyseert verraadt toch wel tactische klasse. Dat hoorde je ook toen hij bij rondo zat, en al helemaal vanuit de spelersgroep. Dit wil uiteraard verder niets zeggen over de tactische kwaliteiten van Pusic want misschien denkt en ziet hij wel hetzelfde. Maar ik denk dat je je niet blind moet staren op dat de wedstrijden minder werden sinds Pusic weg is, omdat daar zoveel meer aspecten bij komen kijken. Overigens heeft te Kloese Pusic van veel dichterbij mogen meemaken, dus vertrouw ik hem volledig als hij deze keuze wil maken.
 
Gryudo
 
2
27 april 2024 om 12:51
Dan hoop ik dat jij de enige bent. Geen hoge druk, alleen breien door de verdedigers, spelers worden niet beter en spelers te lang laten staan of krijgen geen kans. Ja, Gio maakte ons kampioen, maar er ging veel fout in het opbouwen van de club.
 
FCTwenteRSD
 
29
27 april 2024 om 12:39
Als Feyenoord dat gaat doen, dan gaat het net als Ajax de fout in met Schreuder. Pusic prima assistent, maar geen goede trainer. Ik ergerde bij twente altijd flink aan hem net als Schreuder destijds. Ik zou echt hoger mikken als Feyenoord zijnde.
 
Lothar_NL
 
10
27 april 2024 om 12:54
Was hij ook niet de trainer die de talenten Wieffer, Zerrouki en Tijjani Reinders geen kans heeft gegeven?
 
FCTwenteRSD
 
14
27 april 2024 om 12:58
Ja klopt. Ook beelen is in zijn periode uit de jeugd vertrokken volgensmij. Als Feyenoord hem serieus neemt, dan zie ik het voor Feyenoord de komende jaren erg somber in.
 
Reuser5
 
5
27 april 2024 om 13:34
Dat die talenten allemaal vertrokken had meer van doen met de befaamde Ted van Leeuwen dan met zijn trekpop van toen, Pusic.
 
Korenaar
 
8
27 april 2024 om 13:51
Dat was inderdaad in de tijd van Pusic en Garcia-Garcia, maar de kwade genius achter die situatie was Ted van Leeuwen.
 
Sirius
 
1
27 april 2024 om 14:13
Ik vind het lastig in te schatten. Ik ben ook niet gecharmeerd van hem, maar de omstandigheden destijds waren ook wel dramatisch.
 
Oenieboy
 
16
27 april 2024 om 12:43
Ik zou het wel mooi vinden, want dan zie ik Twente wel eindigen boven Feyenoord. Slechte hoofdtrainer, na Schreuder een van de minsten die ik ooit bij Twente gezien heb
 
Analist1995.
 
7
27 april 2024 om 13:29
Is Twente uberhaupt ooit boven Feyenoord geeindigt de afgelopen 10 jaar ?
 
MeMyselfAndI
 
10
27 april 2024 om 13:32
Laten we wel realistisch blijven, zelfs met Pusic of clown Bassie als coach eindigt Feyenoord nog boven FC Twente. Verder verdient Pusic een stuk meer krediet dan hij momenteel krijgt. Bij Feyenoord speelde hij een belangrijke rol en ook in Donetsk doet hij het nu weer prima. Misschien is Twente wel gewoon geen goed referentie kader? Kijk bijv. naar Zerrouki, daar liepen fans in Tukkerland ook mee weg terwijl je direct kon zien wat een middelmaat het was. Mijn voorkeur zou momenteel uitgaan naar Schreuder. Heeft het prima gedaan bij PEC en in Spanje. Verder speelt hij leuk voetbal en geeft hij jeugd de kans.
 
FCTwenteRSD
 
16
27 april 2024 om 13:38
Oh lol. Dachten de meeste ook niet dat Ajax altijd boven iedereen zou gaan eindigen en dat ze de eredivisie ontgroeid waren. Na een paar slechte keuzes kan Feyenoord ook zo naar beneden kelderen. Dat is trouwens voor elke club het geval.
 
Twenteov
 
5
27 april 2024 om 18:08
Memyselfandi realistisch in je mond nemen met alles wat je daarna uitbraakt is ook vreemd, alsof jouw scheet beter ruikt dan die van mij. Alsof Feyenoord altijd en overal boven Twente zal eindigen. De arrogantie zeg, daar kunnen ze in de hoofdstad nog wat van leren. Zerrouki nu afschrijven lijkt me ook wat vroeg. Jij bent het type Feyenoorder die met angst en beven naar AZ en Twente kijkt, en wee je gebeente om die concurrent te noemen v ons aller Feyenoord. Die angst verbloem je door je kijk-mij-eens cool zijn uitspraken waarbij Twente in geen enkel universum boven Feyenoord kan komen, want hemeltje wat zijn jullie goed. Arrogantie en neerbuigend gedrag is je niet vreemd, dikke prima, maar verwacht dan niet dat je geen weerwoord krijgt. Om van te kotsen. Wat Oenie zegt is overigens ook tekort door de bocht wmb.
 
Luzacovic
 
10
27 april 2024 om 13:34
Ben jij niet die kerel die vond dat Twente Feyenoord voorbij was gestreefd?
 
Martyn7
 
8
27 april 2024 om 13:42
Ik begin die grootheidswaanzin in Twente ook een beetje zat te worden hoor. Ja, dit seizoen is het goed. Heel goed zelfs. Maar ook Twente wisselt ieder seizoen weer van spelers en moet ik nog maar zien wat er gaat gebeuren. Weghorst zou een absolute versterking zijn, maar ik verwacht nog in de verdediging veel problemen voor Twente.
 
Jansen Joenite
 
15
27 april 2024 om 13:53
Dat heeft niets te maken met grootheidswaanzin, maar de ervaring die we met hem hebben als hoofdtrainer. Maar laat ze net als Ajax met Schreuder maar vooral eigenwijs zijn, haha
 
Twenteov
 
5
27 april 2024 om 18:18
Martyn grootheidswaanzin zelfs? Het zal je gebeuren dat iemand uit Twente roept dat met Pusic voor Feyenoord niet de man is en dat dat kan betekenen dat Twente boven Feyenoord komt. Daarbij is de mening v 1 niet die v iedere Twentenaar. Wij hebben ervaring met Pusic als hoofdtrainer en dat was ondanks kampioenschap niet erg fantastisch. Daarbij zie je nu geen 1tukker hier beweren beter te zijn dan Feyenoord. Want stel je voor dat een boer uit Twente dat durft te zeggen. Niet overdrijven
 
CROOSWYKER
 
0
27 april 2024 om 19:21
Pusic heeft veel van slot geleerd en doet het nu heel goed
 
CROOSWYKER
 
0
27 april 2024 om 19:19
Moet je ook wel geld hebben voor betere spelers. Feyenoords beleid gaat gewoon verder ook de scouting het enige wat weg is is de trainer. Feyenoord zal dit team zwaar gaan versterken daar is geld voor en bijna elke trainer is zo goed als zijn matriaal dus een andere trainer gaat het ook goed doen. En pusic doet het goed bij zijn huidige club
 
voetbalchick
 
0
27 april 2024 om 12:56
Ik hoop echt dat Pusic naar Rotterdam komt! Je zag na zijn vertrek heel duidelijk hoe belangrijk zijn inbreng was! Met Pusic kan Feyenoord de ingeslagen weg doortrekken.
 
JtjeVtt
 
8
27 april 2024 om 13:14
Het kan echter ook zijn dat de balans in de staf even wat minder werd en het daarom slechter ging, hoeft niet gelijk te betekenen dat het allemaal aan Pusic lag. Bij Ajax zag je dat ook na het vertrek van Schreuder en dat is zeker geen tactisch genie gebleken daarna. Ik zou het niet doen als ik Feyenoord was. Zet dan liever een Dick Schreuder of Ron Jans voor de groep.
 
GluubsterTJ
 
2
27 april 2024 om 13:30
Ron Jans zou dan ook mijn voorkeur hebben. Heeft zich toch meermaals bewezen, aanvallend voetbal en een sympathieke man die zich goed kan verwoorden voor de camera. Meer is er op Nederlandse trainers-gebied niet echt beschikbaar denk ik. Een eventuele Buitenlandse verrassing zou ook leuk zijn, mits hij wel de speelstijl voortzet die we zijn ingeslagen onder Arend.
 
Sulejmanii
 
3
27 april 2024 om 14:09
Haha ja, Arend Slot. ??
 
GluubsterTJ
 
1
27 april 2024 om 14:51
Sulejmanii: zo heet hij inderdaad haha. Arend Martijn Slot.
 
VonDutchie
 
1
27 april 2024 om 13:06
Voor mij zou Oosting de eerste keuze zijn, puur gebaseerd op het vertoonde spel bij Twente, redelijk aanvallend en druk zetten. Veel andere optionele coaches hebben een verdedigende insteek of hebben het als hoofdcoach nog nooit laten zien..
 
FCTwenteRSD
 
6
27 april 2024 om 13:17
Ik vind Oosting een geweldige trainer en ben erg blij dat hij bijgetekend heeft. Maar komt vooralsnog te kort voor Feyenoord. Er komt wel wat meer bij kijken dan dat je redelijk aanvallend speelt.
 
VonDutchie
 
0
27 april 2024 om 13:45
Ook dat ben ik met je eens, al geld dat voor meer dan 50% van de namen die ik voorbij zie komen
 
FCTwenteRSD
 
2
27 april 2024 om 13:56
Ik zou ron Jans doen samen met van Persie. Kan van Persie het over 2 jaar over nemen
 
Sirius
 
1
27 april 2024 om 14:15
Ik snap ook niet waarom Jans niet wordt genoemd. Die heeft al zo vaak aangetoond echt veel uit een ploeg te kunnen halen. Nu ook weer met FC Utrecht.
 
Petrus
 
0
27 april 2024 om 13:22
Ach joh, dit deed Nigel al in 2010. En die is nu technisch directeur bij de KNVB. Goeie carrieremove dus.
 
GluubsterTJ
 
5
27 april 2024 om 13:23
Derksen weet helemaal niks joh. Die moet gewoon wat zeggen omdat dat van hem verwacht wordt haha. De beste man heeft al jaren geen echte bronnen meer in 't voetbal.
 
OneTwoHook
 
0
27 april 2024 om 13:33
Een voormalig assistent tot hoofdtrainer maken, dat doe je toch niet. Alfred schreuder, Dick advocaat, tito vilanova, villas boas en ga zo maar door.
 
Faustino
 
2
27 april 2024 om 13:47
Tuchel, Advocaat, Mourinho, Slot