Bergwijn krijgt beoogd aantal doelpunten mee: 'En daar horen ook assists bij'
Maandag, 21 augustus 2017 om 12:30

Steven Bergwijn krijgt in de eerste weken van het nieuwe seizoen het vertrouwen van Phillip Cocu. De buitenspeler van PSV had een basisplaats in de eerste twee competitieduels en maakte zondag op bezoek bij NAC Breda (1-4) zijn eerste doelpunt van het seizoen. Voor dit weekend had hij in 32 duels in de Eredivisie slechts 2 keer gescoord, en de kritiek over zijn geringe productiviteit trok Bergwijn zich aan.

"Heerlijk", glundert Bergwijn na de wedstrijd in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik heb geen moeite met de kritiek. Dat hoort bij voetbal en die kritiek heb ik zelf ook als ik niet gescoord heb. Uiteindelijk moeten we wedstrijden winnen en daar dragen ook goals van mij aan bij. Ik moet keihard werken om mezelf te blijven verbeteren."

Cocu zegt dat het voor Bergwijn zaak is om veel te trainen. Nadenken moet het negentienjarige talent juist minder doen. Scoren moet uiteindelijk automatisch gaan. "Een buitenspeler bij PSV wordt ook afgerekend op de hoeveelheid goals en assists die hij levert. In een seizoen moeten er minstens tussen de vijf en tien in en daar hoort ook een aantal assists bij."

Meer nieuws
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
2
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
5
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
15
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
2
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
MarkBakel
 
16
21 augustus 2017 om 12:35
Als Bergwijn zijn minute gewoon kan blijven maken moet hij zeker de 5 wel halen, zelf gok ik dat hij rond de 11/12 uit zal komen (mits alles goed blijft lopen)
 
tafkatuo
 
3
21 augustus 2017 om 16:00
Datzelfde geldt ook voor lozano. En ik zou zelfs denken dat die met zn tweeën goed moeten zijn voor 20 goals.
 
baradona
 
9
21 augustus 2017 om 12:42
Meneer heeft een balletje tegen het net geschopt, en daar komen alweer de nodige verwachtingen. Schopt eerst de 2e maar tegen het netje en dan zien we wel verder. Redelijk talent maar bij lange na niet zo goed als dat men bij PSV denkt. Die Gudmundsson is echt 3 klasse beter , ik hoop dat die net zo veel kansen krijgt als deze jongen.
 
RenatoFly
 
14
21 augustus 2017 om 12:49
Ze zien in hem memphis 2.0. Ik moet het nog maar zien hoor, vind hem echt geen unieke speler ofzo. Beetje jozefsoon achtige speler net niet lijkt het
 
yamiown
 
41
21 augustus 2017 om 13:00
Die jongen is nog geen twintig jaar en staat al in de basis bij PSV en was gisteren één van de beste van het veld. Waar Josefzoon het vooral moest hebben van zijn snelheid is Bergwijn veel technischer, dus ik vraag me oprecht af waar je de vergelijking met Josefzoon vandaan haalt. Daarnaast wordt hij niet als de nieuwe Memphis gezien. Bergwijn speelt veel meer in dienst van het team dan Memphis en is een heel ander type speler (heel stuk minder fysiek, maar wel meer handelingssnelheid zo lijkt het).
 
memphisdepay
 
1
21 augustus 2017 om 13:03
Is geen Jozefzoon achtige speler. Bij het 1e is het er nog niet echt uitgekomen bij hem maar als hij eenmaal een boost in zijn vertrouwen krijgt is het wordt hij gewoon een hele goede voor PSV.
 
RenatoFly
 
2
21 augustus 2017 om 13:38
Jaa ik heb het vaker gelezen allemaal.op vz van allemaal psvers maar ik mag toch vinden dat hij te weinig laat zien. Net zoals ik vind dat van de beek ook meer moet brengen in ajax 1. Het is geen jeugdvoetbal meer dus zal ik ze ook niet beoordelen als kleine knulletjes. Ik heb meer van kardioglu gezien dan van bergwijn als je over leeftijd wilt beginnen. Bergwijn moet mij overtuigen en dat heeft hij gewoon nog niet gedaan. Ik hou van dat type speler zoals boetius kuwas el idrissi kluivert younes.. ik hou van acties en techniek ik kan er echt van smullen. Ik hoop gewoon meer te zien van bergwijn omdat ik zoveel verhalen over hem hoor maar ik zie het zelf niet. Dus het is geen haat op hem of op psv ofzo, dat jullie dat weten!
 
AjaxCunian
 
1
21 augustus 2017 om 13:39
Bergwijn is gewoon stukken minder dan Memphis en minder talentvol. Draai er toch niet om heen man.
 
brisingr
 
7
21 augustus 2017 om 13:50
Maat, sommige mensen kijken ook naar jeugdwedstrijden. Probeer niet te doen alsof je meer weet van een talent dan degene die elke week naar hem kijken. Hij is absoluut heel erg getalenteerd, zijn rendement moet gewoon omhoog.
 
Gilgamesh
 
7
21 augustus 2017 om 13:54
Renato, Bergwijn heeft volgens Squawka meer successful take ons, key passes, chances created en zijn totale score is bijna 2x zo groot dan elke speler op Boetius na. Gelukkig probeert hij niet zo`n type te zijn. Terwijl ook elke speler al boven de 40 backward passes heeft staat Bergwijn op 13..
 
atleticofc
 
6
21 augustus 2017 om 13:04
Jij vind dat Bergwijn het eerst maar eens moet laten zien. "schop eerst de tweede maar tegen het netje en dan zien we wel verder". Maar Gudmundsson acht je 3 klasse beter, terwijl hij pas 3 minuten in heeft mogen vallen. Volgens mij moet Gudmundsson het ook eerst nog even laten zien. Want ook Bergwijn scoorde in Jong en in de A regelmatig.
 
Gilgamesh
 
1
21 augustus 2017 om 13:31
Gudmundsson alsjeblieft.. Scoorde op rechtsbuiten wat doelpunten met ruimte die hij in de Eredivisie nooit gaat krijgen. Zijn spel was gewoon heel matig. Heeft geen snelheid, kracht of explosiviteit voor de flanken en voor het middenveld is het helemaal geen optie, dat is ook de reden dat die na een paar wedstrijden meteen in de aanval moest terwijl die als middenvelder gehaald is.
 
Arnout108
 
0
21 augustus 2017 om 13:46
Gudmundsson 3 klasse beter? Op basis van wat?
 
emielpsv4
 
10
21 augustus 2017 om 12:45
Komt altijd veel dreiging vandaan. Maar wat lozano juist wel heeft mist hij. Het scorend vermogen. Terwijl hij in de jeugd en jong psv toch aardig vaak het net wist te vinden.
 
Rikkkiee
 
6
21 augustus 2017 om 12:48
Ik moet het allemaal nog zien met deze Bergwijn. Binnen PSV wordt hij gezien als een toptalent maar ik heb werkelijk nog niks gezien waarvan ik zeg wow. Bij Memphis Depay had je dat wel. Je kan vinden wat je wil van hem maar die jongen heeft onmiskenbaar talent en iedereen zag dat die de kassa's ging laten rinkelen. Bij Bergwijn heb ik dat idee absoluut niet. Een leuk vleugelaanvallertje, zoals er al zovelen van zijn in de Eredivisie, maar toch geen potentieel international lijkt mij?
 
cabinessence
 
13
21 augustus 2017 om 12:55
Mee eens. Leuke pleintjesvoetballer/zaalvoetballer, maar het rendement is tot dusver heel matig en er wat heel lang nauwelijks progressie te zien in zijn spel. Terwijl je bij Depay inderdaad wel al vanaf de eerste invalbeurten zag dat hij iets speciaal had. Ik vind wel dat Bergwijn de laatste weken een wat "stoerdere" indruk maakt. Hij komt niet meer over als een schuchter jeugdspelertje, hij straalt nu wat meer agressie uit. En misschien is dat juist wat hij nodig heeft.
 
atleticofc
 
1
21 augustus 2017 om 13:01
Ik vind het zeker een speler met potentie. Vorig seizoen kreeg hij niet heel veel vertrouwen. (Er in, er uit. Nooit eens 3 wedstrijden achter elkaar mogen spelen). Hij heeft dreiging. Had gister echter ook een tweede moeten maken. Mede door ook de dreiging van Lozano zal hij wellicht wat meer ruimte krijgen, wat automatisch tot meer doelkansen zou moeten leiden.
 
cabinessence
 
1
21 augustus 2017 om 13:12
"er in, er uit. Nooit eens 3 wedstrijden achter elkaar mogen spelen" Op dit niveau kun je een speler die niet presteert nou eenmaal niet twee maanden laten staan in de hoop dat het ineens toch gaat lopen. Daarvoor zijn de belangen gewoon te groot. En de echte talenten kunnen zich ook met weinig speeltijd wel onderscheiden. Depay heeft destijds een basisplaats afgedwongen met goede invalbeurten. Bergwijn heeft vorig seizoen in alle competities 12 basisplaatsen en 21 invalbeurten gekregen, dat is voor een speler van (destijds) 18 jaar gewoon heel netjes.
 
DMS
 
3
21 augustus 2017 om 13:20
"op dit niveau kun je een speler die niet presteert nou eenmaal niet twee maanden laten staan in de hoop dat het ineens toch gaat lopen." Cocu heeft vorig seizoen bewezen dat hij spelers die niet presteren best twee maanden kan laten staan, langer ook.... On: Vorig seizoen zat hij in een team wat totaal niet draaide, dan kun je van zo'n jongen niet verwachten dat hij de kar gaat trekken. Ik ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen als het team wat beter draait en hij wat vrijer kan voetballen.
 
cabinessence
 
2
21 augustus 2017 om 13:30
"cocu heeft vorig seizoen bewezen dat hij spelers die niet presteren best twee maanden kan laten staan, langer ook...." Belangrijk verschil: dat waren spelers die zich wel al eens hebben bewezen. Van iemand als Luuk de Jong weet je dat als hij in vorm is, dat hij er dan 20-25 kan maken in de eredivisie. Dat heeft hij namelijk al drie keer gedaan. Dan vind ik het niet gek dat hij iets meer krediet krijgt als iemand als Bergwijn, van wie je nog maar af moet wachten of hij uberhaupt de potentie heeft om een vaste waarde te worden in PSV 1.