Bergwijn reageert op geruchten: 'Ze houden me overal buiten'
Donderdag, 17 januari 2019 om 13:13

Steven Bergwijn heeft over belangstelling niet te klagen, maar voorlopig houdt hij zich niet bezig met een vertrek bij PSV. De 21-jarige aanvaller wordt al geruime tijd door diverse media in verband gebracht met Europese topclubs. Eerder deze week werd hij nog gelinkt aan Manchester United. Bergwijn blijft er rustig onder en zegt zich niet af te laten leiden door de geruchten in de media.

De drievoudig Oranje-international heeft in Eindhoven een doorlopend contract tot de zomer van 2022. Waar hij afgelopen zomer niet aan een vertrek bij PSV wilde denken, lijkt hij nu bezig aan zijn laatste seizoen in het Philips Stadion. Volgens The Sun zitten scouts van United zondag op de tribune als PSV de competitie hervat tegen FC Emmen. The Red Devils zouden denken aan een bod van 28 miljoen euro.

"Of het druk is? Ik zou het niet weten, dat moet je aan Fulco (van Kooperen, zaakwaarnemer, red.) vragen", reageert Bergwijn in gesprek met FOX Sports op de geruchten. "Ik bepaal zelf waar ik heenga. Maar om eerlijk te zijn: ik heb nog niks gehoord. Ze houden me overal buiten." De buitenspeler heeft geen haast met een vertrek uit Eindhoven. Hij is onder trainer Mark van Bommel zeker van een vaste basisplaats en was in de competitie al goed voor negen goals en zeven assists. "Het vertrouwen dat ik van de trainer krijg is een extra duw in m'n rug, waardoor het nu zo goed gaat. We spelen dominanter voetbal en ik hoef niet meer zoveel terug als vorig jaar."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
3
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Le Papillon
 
1
17 januari 2019 om 13:17
Tuurlijk word je daar wel door afgeleid, al die geruchten is toch geweldig voor je ego en trots. Die spelers lezen het liefst hele dag voetbalzone en andere sites om hun eigen geruchten te checken.
 
Thermisol
 
22
17 januari 2019 om 13:24
Waarom denk je dat? Het enige wat ik doorgaans veel lees is dat er voornamelijk kritiek is, maakt niet uit of een speler 5 goals in een week heeft gemaakt of 3 in een seizoen. Ik kan mij indenken dat spelers er daarom niet mee bezig zijn. En waarom zou je? Afleiding leidt doorgaans tot mindere prestaties.
 
Le Papillon
 
2
17 januari 2019 om 13:28
Omdat het menselijk is dat je toch nieuwsgierig bent. Jij zou het toch ook geweldig vinden om te weten dat Man Utd of Barca interesse in je heeft? En als speler weet je zelf, met name Bergwijn, De ligt of De Jong, dat er alleen maar geweldig over je geschreven wordt.
 
Constant kante
 
13
17 januari 2019 om 13:36
"omdat het menselijk is dat je toch nieuwsgierig bent." Voor een supporter wel ja. Maar Bergwijn kan deze geruchten, uit de eerste hand, verifiëren op waarheid. En dus weet hij heel snel, na één telefoontje naar zijn zaakwaarnemer, dat dit gerucht gebaseerd is op niets. En het meest menselijke is dan dat hij zich verder niet laat afleiden door dit soort berichtjes, omdat een betaald voetballer van zijn kaliber ook wel weet dat er in de media tegenwoordig heel erg veel over je wordt geschreven en gezegd. En vaak onzinnig. Daar energie in steken is zinloos.
 
kleinegeneraa7
 
27
17 januari 2019 om 14:11
Dan zal Frenkie wel al door zijn belbundel heen zijn.
 
Nick Danninga
 
0
17 januari 2019 om 15:56
@constant: ik denk dat de waarheid ergens in het midden ligt. Spelers die meteen roepen dat ze nergens iets van meekrijgen geloof ik niet. Zeker de jonge spelers van tegenwoordig houden wel van exposure en zijn erg social media vaardig. Als ze zelf al geen artikelen lezen krijgen ze ongetwijfeld wel een of ander toegestuurd van familie of vrienden. En natuurlijk doet het iets met een jonge, ambitieuze voetballer als er geruchten over topclubs opduiken, ook al zijn het in eerste instantie geruchten in roddelblaadjes.
 
Constant kante
 
0
17 januari 2019 om 17:45
"spelers die meteen roepen dat ze nergens iets van meekrijgen geloof ik niet. Zeker de jonge spelers van tegenwoordig houden wel van exposure en zijn erg social media vaardig. " Eens. Ik ontken ook niet dat de huidige generatie dankzij veel meer media aandacht en social media daar veel mee bezig zijn, maar het onderwerp is de interesse die, zo beweert The Sun, United in Bergwijn zou hebben. Le Papillon wekt de suggestie dat Bergwijn, omdat 'de mens van nature nieuwsgierig' is, thans afgeleid is door die berichtjes. Daar geloof ik geen reet van, omdat Bergwijn, anders dan de supporters en andere bezoekers van deze site, gewoon met één simpel telefoontje de juistheid van dit bericht vast kan stellen. En dus weet hij heel snel dat dit bericht onzin is en kan hij over tot de orde van de dag. En ja, als er straks geruchten ontstaan in de wat serieuzer media dan kan dat weer anders worden inderdaad. Uiteraard zal hij, als er een keer wél serieuze interesse is, in dat geval best wat meer afgeleid zijn omdat hij het 'geweldig' dat grote clubs interesse hebben. Zoals Frenkie de Jong, op dit moment, die zoals Le Pappillon ook al vast stelde zonder enige twijfel hele dagen VZ leest, en andere sites, om de berichten te checken.
 
Constant kante
 
3
17 januari 2019 om 13:32
Uiteraard maakt Bergwijn zich niet druk om geruchtjes in 'the Sun'. Die wacht wel af tot zijn zaakwaarnemer aanbiedingen ontvangt die wél serieus te nemen zijn, althans die echt van United of andere clubs afkomstig zijn en niet uit de dikke duim van een redacteur van The Sun.
 
Muilie
 
0
17 januari 2019 om 14:02
Kan beter nog een jaartje blijven denk ik. In dit Man United wil je niet terecht komen en hij kan nog genoeg leren!
 
Macadelic
 
2
17 januari 2019 om 14:17
Waarom zou hij niet in dit man u terecht willen komen? Ik denk dat hij sowieso een stap omhoog moet maken. Een jaartje blijven zou ik hem niet aanraden. Hij kan wel naar een middenmoter in PL, Everton of misschien zelfs wel naar subtopper Arsenal of Man U. Alhoewel bij man u wel veel concurrentie is op de flanken. Ze zouden eigenlijk in de zomer maar weer afscheid moeten nemen van Sanchez. De wedstrijden die ik van die gozer heb gezien waren niet al te best en met het salaris wat hij verdient hoort hij eigenlijk de beste speler van de selectie te zijn.
 
Nick Danninga
 
0
17 januari 2019 om 15:12
Sanchez hoort met zijn salaris een van de beste van de wereld te zijn. Qua mentaliteit is hij dat zeer zeker niet. ON: Bergwijn kan best nog een jaar Eredivisie doen en voor de geleidelijke weg kiezen, daar wordt ie echt niet slechter van. In een keer naar een topclub of absolute top is maar weinigen gegeven.
 
Macadelic
 
1
17 januari 2019 om 15:20
PSV is een topclub imo. Ik denk dat het voor hem beter is dat hij naar een buitenlandse competitie gaat. In de Eredivisie is de weerstand niet heel hoog en dat is in 1 van de grote competities wel zo. Dan hoeft hij niet direct naar een Barcelona, Madrid, Juventus of Liverpool maar bijvoorbeeld naar een Everton, Hoffenheim. Clubs die meestal in de Europa league spelen. Dan kan hij vanuit daar naar een Europese topclub gaan.
 
Nick Danninga
 
0
17 januari 2019 om 16:01
Ik vind PSV geen topclub in mijn ogen. Net als Ajax geen topclub is. Topclub ben je als je structureel minimaal EL speelt en daarin ovverwintert. Dat is bij beide clubs (nog) niet het geval.
 
Constant kante
 
0
17 januari 2019 om 17:48
Nick PSV en Ajax zijn topclubs in Nederland. Europees niet meer nee. Ajax zit nu weer even in de subtop van Europa, maar de komende jaren zal uitwijzen of dat een incident was of dat het structureel in die subtop kan blijven. De Europese top is voor Ajax structureel onbereikbaar, tenzij ze een manier vinden om de omzet te verdrievoudigen. Aangezien de nationale markt al verzadigd is, wens ik Ajax daar heel veel sterkte mee.
 
DonCoXxX
 
1
17 januari 2019 om 14:26
Dan is het duidelijk en heeft United zich niet gemeld. Kletskoek dus. Einde onderwerp.
 
Skede
 
13
17 januari 2019 om 14:29
Gerucht was ook niet dat ze zich gemeld zouden hebben maar dat ze scouts hebben gestuurd en gaan sturen en een bod overwegen.