'Besiktas troeft Galatasaray af en hoopt op spoedig akkoord met Ajax'
Dinsdag, 2 juni 2020 om 20:05

Besiktas mengt zich nadrukkelijk in de strijd om de handtekening van Razvan Marin, zo weet het Turkse medium Fanatik dinsdag te melden. De berichtgeving komt twee dagen nadat Fotomac de Roemeense middenvelder van Ajax in verband had gebracht met rivaal Galatasaray. Marin beschikt in de Johan Cruijff ArenA over een contract tot medio 2024, maar een tussentijds vertrek lijkt steeds waarschijnlijker te worden.

Naar verluidt zijn de eerste contacten met het management van Marin al gelegd door de clubleiding van Besiktas en is er goede hoop dat binnenkort een akkoord wordt gesloten. Petre Marin, de vader van de jonge Ajacied, wil echter liever niet speculeren over een transfer van zijn zoon richting de Turkse competitie. "Ik weet van de geruchten, maar weet niets van een overgang naar Galatasaray of Besiktas", zo benadrukt hij in een reactie aan Fanatik. "Razvan wacht rustig af wat er komen gaat. Hij was in de winterstop nog dicht bij een vertrek bij Ajax, maar ze lieten hem uiteindelijk niet gaan." Volgens verhalen in de Belgische media had Club Brugge vijftien miljoen euro over voor de middenvelder. Een deal met Ajax werd echter niet gesloten.

Zaakwaarnemer Florin Vulturar bevestigt de gesprekken met het bestuur van Besiktas over een eventuele transfer van Marin naar Istanbul. Details wil de zakelijk adviseur van de Roemeen echter niet prijsgeven. "Ik weet dat er over hem wordt gesproken, maar ik kan er momenteel weinig aan toevoegen. Razvan beschikt over een doorlopend contract bij Ajax. We zullen wel zien wat er gaat gebeuren." De transferwaarde van Marin, vorig jaar voor 12,5 miljoen euro overgenomen van Standard Luik, wordt door Fanatik momenteel geschat op acht miljoen euro. Het is nog niet bekend of Besiktas een dergelijk bedrag voor hem wil neerleggen. Het Eindhovens Dagblad meldt dinsdag dat de Turken naast Marin ook 'zeer serieuze' interesse hebben in PSV-doelman Jeroen Zoet. Daarnaast is Leroy Fer op de radar verschenen van de technische leiding van Besiktas.

Landgenoot Florin Bratu, met een verleden bij Galatasaray, juicht een vertrek van Marin bij Ajax van harte toe. "Het is een enorme verantwoordelijkheid, want er hebben veel Roemenen met waarde en karakter bij Galatasaray gespeeld. Ik denk dat je snel vergeleken wordt met de andere Roemenen die ooit bij Galatasaray hebben gespeeld", zo verwijst Bratu tegenover ProSport naar onder meer Gheorghe Hagi, die tussen 1996 en 2001 voor Galatasaray speelde. "Ik geloof in Marin, het is een team waar zijn speelstijl goed past. Hij is een hele intelligente speler, iemand die het spel precies kent en niet teveel in duel komt met zijn tegenstander."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
FlackoGS
 
8
2 juni 2020 om 20:33
Had hier in mijn vorige reactie over Zoet-Besiktas nog over geschreven, maar Besiktas heeft dus totaal niet de middelen om iemand aan te stellen tegenover een transfersom. Ik zie Ajax ook niet een gratis huurovergang accepteren dus dit gerucht is op niets gebaseerd. Denk tevens niet dat die zaakwaarnemer zoiets heeft gezegd.
 
HakimZiyach22
 
3
2 juni 2020 om 20:35
Ik geloof hier niks van, die Turken leggen bijna nooit een vaste transfersom gelijk op tafel, eerder een huurconstructie met koopoptie, die niet eens verplicht is. Heeft Ajax dus niks aan. Wat dat betreft heeft een Brugge nog meer kans, wellicht in een ruildeal met evenveel Diatta/Vanaken
 
illi68
 
26
2 juni 2020 om 20:42
Besiktas komt vaker op VZ dan sommige Eredivisie clubs. Ik vind het prachtig!
 
voetballllll
 
3
2 juni 2020 om 23:34
Held ! Come to Besiktas
 
Master D
 
2
2 juni 2020 om 21:25
Volgens mij hebben ze bij Besiktas geen bijzonder hoog transferbudget, dat ze hem zomaar even kunnen vastleggen. Dus dat er al sprake zou zijn van aftroeven waag ik te betwijfelen. Denk sowieso niet dat hij naar Turkije vertrekt gezien de transfersom die Ajax vast zal vragen. Misschien op het eind een verhuur als hij nergens anders terecht kan, maar dat duurt nog wel even.
 
AcKaka
 
3
2 juni 2020 om 21:25
Heb bij marin toch het gevoel dat hij het gaat maken. Past niet bij ajax en wordt ook te defensief opgesteld. Ben benieuwd als hij bij een club komt waar hij wel op waarde wordt geschat.
 
FCBogarde
 
6
2 juni 2020 om 21:30
Voor een goede prijs laten vertrekken. In zijn plaats kan een jeugdspeler zich bewijzen, mits er getekend wordt.... #gravenberch #taylor
 
 
2
2 juni 2020 om 22:08
Hij was afgelopen seizoen reserve van de reserve. Dus zoveel speelminuten maak je niet als zijn vervanger.
 
CimBomBala
 
2
2 juni 2020 om 22:20
Ach in deze periode worden altijd geruchten de wereld in geholpen en volgens mij met opzet. Maar alle clubs in Turkije dus ook Besiktas of Galatasaray moeten eerst verkopen om te kunnen kopen. Dus mocht deze speler volgend seizoen in de Turkse Super Lig spelen dan zal die gehuurd worden, kopen zal geen optie zijn.