BILD: Feyenoord-target voorlopig nog twee miljoen te duur voor HSV
Donderdag, 16 januari 2020 om 07:42

Feyenoord zit momenteel achter Robert Bozenik aan, maar er bestaat de nodige concurrentie. Jonas Boldt, sportief directeur bij Hamburger SV, geeft in gesprek met BILD toe dat de club uit de 2.Bundesliga nadrukkelijk geïnteresseerd is in de twintigjarige spits van MSK Zilina. Bozenik is voorlopig echter te duur voor HSV, zo klinkt het in Duitsland.

"Een jonge, getalenteerde speler. We moeten kijken of er ergens een deur opengaat", laat Boldt weten. HSV is bereid om drie miljoen euro op tafel te leggen voor Bozenik, maar dat is voorlopig te weinig om Zilina te kunnen overtuigen. De Slowaakse club verlangt volgens BILD een bedrag van vijf miljoen voor de achtvoudig international en het is zeer de vraag of Feyenoord wel aan deze vraagprijs kan voldoen.

Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher voor Voetbal International, vroeg zich donderdagavond in Voetbalpraat al af waar de Rotterdammers het geld vandaan zouden halen. "Hij was rond met een club uit Moskou, maar dat heeft hij uiteindelijk niet gedaan omdat hij dat niet goed vond voor zijn carrière. Feyenoord ziet hij wel zitten. De clubs uit de Bundesliga zijn afgehaakt vanwege de transfersom", zei Krabbendam.

Feyenoord zoekt momenteel naar een stand-in voor Nicolai Jörgensen en voor die vacature werden eerder onder meer John Guidetti, Aleksandr Kokorin en Fedor Smolov genoemd. De naam van Bozenik zingt sinds afgelopen week rond bij Feyenoord. De Slowaakse spits, die in acht interlands vier keer tot scoren kwam, werd opgeleid door Zilina en speelde voor die club tot dusver 58 officiële wedstrijden, waarin hij 19 doelpunten en 6 assists verzorgde. Zijn contract bij de huidige nummer twee van de Slowaakse Super Liga loopt nog tot medio 2022.

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
6
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
19
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
20
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
LuisFigo
 
11
16 januari 2020 om 07:51
Het blijft toch onbegrijpelijk dat Feyenoord (waarschijnlijk) geen 5 miljoen kan neerleggen voor een spits. Voor mijn gevoel is de wanorde al 10 jaar aan de gang, met 1 hoogtepunt onder GvB en Kuyt. Zo jammer voor het Nederlandse voetbal dat die club zo beperkt is in haar middelen en kwaliteit in de leiding.
 
genieterr
 
17
16 januari 2020 om 08:02
Het ligt wel genuanceerder. Volgens mij is het de bedoeling dat het een 2e spits achter Jorgensen word. Daar gaat feyenoord geen 5 miljoen voor neerleggen. Daarnaast gaat het ook niet om het bedrag, maar wat voor kwaliteit er voor terug komt. Bij deze speler is dat nog twijfelachtig. Nog een reden om voorzichtig te zijn. Wanorde in mijn ogen juist als je vol risico spelers koopt die mislukken. Dat had feyenoord met name wanneer er wel veel geld ter beschikking was, zoals de tijd dat gullit trainer was en ze een selectie hadden van 50+ spelers.
 
gloryUnited
 
32
16 januari 2020 om 08:09
Dan klopt jouw gevoel niet. 10 jaar geleden waren we zo goed als failliet. Hadden een negatief saldo van 50 miljoen en een selectie waarbij de standaard Ricky van haaren Marcel Meeuwis en adil auassar was. Nu 10 jaar later is er een positief vermogen, nieuw jeugdcomplex en spelen we mee om plek 3 IPv plek 7tm 10. Het gaat met pieken en dalen maar als je iemand 10 jaar geleden gevraagd had naar de positie van Feyenoord nu, hadden velen toch een negatiever beeld
 
repuiztav
 
7
16 januari 2020 om 09:34
Jeetje gloryUnited. Die namen had ik verdrongen, maar jij rakelt ze weer op haha. Gill Swerts, Sekou Cisse en Te Vrede komen ook weer naar boven. Wat was dat een marteling voor het oog.
 
gloryUnited
 
2
16 januari 2020 om 10:52
het was echt huilen met de pet op toen. Dieptepunt was toch wel dat El ahmadi verhuurd werd aan een club uit het middenoosten en dat Meeuwis gehaald werd als zijn vervanger.
 
BendeR
 
2
16 januari 2020 om 11:05
Volgens mij vergeet je dan nog wel het dieptepunt en dat was dat Johny Beukering Feyenoord moest gaan redden. Er is genoeg beter geworden gelukkig, maar ze groeien te langzaam. Dit komt ook doordat de inkomsten van de clubs zo scheef ligt als ik weet niet wat. Volgens mij wordt het gat tussen de rijke club en de arme clubs ook alleen groter, waardoor uiteindelijk alle competities minder leuk worden.
 
 
0
16 januari 2020 om 11:31
@gloryunited, een wonder eigenlijk dat feyenoord met die namen in de eredivisie bleef. Stuk voor stuk spelers die niet op eredivisie niveau waren met uitschieter van beukering!gill Swerts was de slechtste back die ik ooit heb gezien in ons mooie shirt. al met al is feyenoord in verhouding van 10 jaar inderdaad sterk gegroeid maar als je de afgelopen 3 jaar pakt, is het na de kampioenschap helaas achteruit gegaan ipv doorpakken. Hopen dat feyenoord met gerichte aankopen weer kan aansluiten en weer eens een kampioenschap pakt.
 
Japie_Krekel
 
1
16 januari 2020 om 21:20
@luisfigo hoezo is dat onbegrijpelijk? het is niet zo dat we de laatste jaren heel veel hebben gecasht op uitgaande transfers
 
Keva007
 
5
16 januari 2020 om 08:04
Dat HSV is ook niks meer van over zeg. Kan mij nog de tijd herinneren dat Van der Vaart, de Jong en Boula toptransfers maakte naar die club en zekere basisspelers in Oranje waren. Nu kunnen ze nog niet eens concurreren met Feyenoord....
 
Spijkenisser
 
7
16 januari 2020 om 08:39
Volgens mij is dit gewoon verkeerde interpretatie van het artikel en zelf zinnen afmaken. In de tekst staat dat HSV 3 miljoen heeft geboden maar dat dit voor Zilina niet voldoende is. Daarna staat niks gezegd over dat HSV niet meer kan bieden, het artikel slaat dan om naar 'het is de vraag of Feyenoord'. Wellicht wilt HSV momenteel niet meer bieden dan 3 miljoen of gaan ze nog meer bieden. Om gelijk een oordeel te vellen dat HSV niet eens meer kan concurreren met Feyenoord vind ik op basis van dit artikel nogal uit de bocht gevlogen.
 
blackpool
 
3
16 januari 2020 om 08:48
Precies. Dit seizoen ontving HSV nog oa 12 miljoen voor santos en 6 miljoen voor kostic.
 
Richardpraha
 
1
16 januari 2020 om 08:35
Krmencik v Viktoria Plzen is een meer betaalbare en betere optie; bewezen goalgetter voor club en land, op te halen voor 3-4 miljoen en zou gewoon eerste spits worden, veel constanter Dan Jorgensen.
 
Spandoek
 
0
16 januari 2020 om 11:48
Constanter in de competitie van z'n eigen land. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij hier dezelfde cijfers haalt. Natuurlijk, hij komt niet uit een ander continent, maar het is te makkelijk om te zeggen dat hij op basis van z'n huidige prestaties het automatisch beter doet dan Jorgensen momenteel.
 
Richardpraha
 
0
17 januari 2020 om 12:06
Net alsof de ED van een zoveel hoger niveau is dan de Tsjechische competitie, of dat Tsjechie zoveel minder is dan Denemarken.feit is dat Krmencik zich al meer dan 4jr bewijst op zowel national alsmede internationaal niveau als een constante doelpuntenmaker...jorgensen heeft 1 goed jaartje gehad.als Krmencik aanvoer krijgt scoort hij, zo simpel is het.
 
Moridin
 
0
16 januari 2020 om 13:08
Stond een paar jaar geleden al in de belangstelling als opvolger van Kramer. Ik zou het toejuichen.
 
siepie
 
0
16 januari 2020 om 10:04
Feyenoord heeft al niet veel miljoenen op de plank liggen, dus zou het verstandiger zijn om ze iig in je basis te steken. Als je deze jongen haalt heb je sowieso een spits die kapitaal vertegenwoordigt op de bank zitten.. wie van de twee het ook is.
 
Lansharry
 
1
16 januari 2020 om 10:06
Er gaat veel veranderen...in de nieuwsjaar rede. In Marbella vergaderen om te horen of er nog gelden zijn? De uitleg over veranderingen zijn niet gedaan. Dat er niet slagvaardig word gewerkt is alvast geen verandering. De meningsverschillen over die veranderingen die zou moeten plaatsvinden is al een slecht begin. Ik hoop op Arnesen dat hij orde op zaken stelt en de rijen kan sluiten. In 1908 zullen ze bewust moeten worden dat heel grote talenten moeten worden behouden ten koste van grote inspanningen.Of ze zijn zo weg. De club verloor er al heel veel en dat zijn vele miljoenen die je mis loopt. Het totaal plaatje moet op en top zijn en een jeugd contractje is een lachertje voor deze jongens. Dit is een onderdeel van de jeugdwerking die veel beter kan. De geldreserves zijn opgebruikt aan een stadion die teveel kost. Club Brugge bouwt een nieuw stadion voor 100 miljoen en onze club moet het mooiste van de wereld worden en kost veel te veel. Alles wat de Fifa Uefa wil word verwezelijkt...Is dit echt nodig?