Blind: 'Volgens mij is Frankrijk daar wereldkampioen mee geworden'
Dinsdag, 16 oktober 2018 om 23:11

Na een 3-0 overwinning op Duitsland in de Nations League, speelde het Nederlands elftal dinsdagavond met 1-1 gelijk in en tegen België, de nummer één van de FIFA-wereldranglijst. Daley Blind speelde negentig minuten in Brussel en houdt een goed gevoel over aan de interlandperiode, zo gaf hij na afloop van de oefenwedstrijd aan in gesprek met de NOS.

De Ajacied begon tegen Duitsland nog als linksback, maar werd door bondscoach Ronald Koeman tegen de Rode Duivels als middenvelder ingezet. In de tweede helft speelde hij opnieuw als linkervleugelverdediger. "Hier kunnen we mee verder. We houden een positief gevoel over aan de confrontatie met twee toplanden. We mogen tevreden zijn, maar natuurlijk zijn er ook puntjes die we moeten bespreken. Met name de eerste 25 minuten, dan moeten we scherper zijn", aldus Blind na afloop.

Oranje kwam dinsdagavond al na vijf minuten spelen op achterstand door een rake knal van Dries Mertens. "Je komt de kleedkamer uit met het gevoel erop te gaan klappen, maar dat echt op het veld toepassen, moeten we nog aan werken. Later kregen we wat meer grip", aldus Blind. "Zij kwamen er moeilijk doorheen, dat geeft vertrouwen en daardoor ga je weer beter voetballen. 1-1 is een prima resultaat tegen de nummer één van de wereld."

Nederland had het in de eerste helft zwaar, maar verscheen na rust beter voor de dag. "Dat blijft hangen. We hebben bij vlagen goed gevoetbald en speelden aanvallend. Het was een wedstrijd met veel gezichten. In de eerste helft kwamen we er niet echt aan te pas. We creëerden een paar kansen uit de counter, maar een compliment voor hoe we compact stonden. Er is niets mis mee om dat af en toe te doen. Als het even niet lukt om hoog druk te zetten, bijvoorbeeld. Volgens mij is Frankrijk daar wereldkampioen mee geworden."

Meer nieuws
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
15
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
18
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
24
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
brandkraan
 
21
16 oktober 2018 om 23:36
Realistisch verhaal van Blind. Je hoeft niet altijd dominant te zijn om een goed resultaat te behalen. Bij vlagen zag je af en toe best leuk samenspel van Nederland. Natuurlijk moet het allemaal nog veel beter. Maar machteloos en een lachertje van Europa zijn er niet meer. Het gaat de goede kant op met het Nederlands elftal.
 
myvision
 
30
16 oktober 2018 om 23:38
Helemaal eens met onze aanvoerder. Het valt me op dat de spelers uit de Eredivisie in het Nederlands Elftal ook, die veelal erg jong zijn, ook deze realiteitsbesef hebben. De Ligt, Dumfries, Bergwijn, Rosario. Aangevuld met wonderkind De Jong kan dit echt een fantastisch stel gaan worden. Die realiteitsbesef zien we ook terug bij Ajax en PSV in Europa. Ik pleit er voor dat Koeman eerst kijkt naar de toptalenten dan wel steady spelers van deze clubs uit de Eredivisie. Aangevuld natuurlijk met sterren als Depay in het buitenland. Maar laat alsjeblieft de Hateboertjes, Van Aanholts en dat soort 13 in een dozijn lekker op de bank of lekker in die overschatte PL. Vanuit het realistische zelfbeeld gaat iets ontstaan waardoor we ook voetballend weer mee gaan kunnen komen. Heus niet iedere wedstrijd hoeft op de counter.
 
Sanderr
 
32
17 oktober 2018 om 00:14
Van Aanholt vond ik anders wel sterk invallen vandaag. Zeker in wedstrijden (of fases van wedstrijden) waarin we met een 5-mans defensie spelen zou ik hem altijd als linksback opstellen.
 
S-070
 
9
17 oktober 2018 om 05:05
Waar heb jij het over? Die talenten spelen 2 wedstrijden goed en iedereen is oppurtinistisch. Laat ze maar een heel seizoen goed draaien in een sterkere competitie dan vallen ze door de mand, het is al moeilijk in de Eredivisie voor ze laat staan in het buitenland. Van Aanholt is de beste linksback die we hebben en is vele malen beter dan Blind, je moet die ajax bril af doen en realistisch blijven. Dat Ajax en Psv het nu redelijk doen komt mede doordat de Europese tegenstanders in slechte vorm zijn maar Ajax supporters moeten niet naast hun schoenen gaan lopen want zodra De Jong en De Ligt weg zijn blijft er weinig over. Jonge spelers krijgen altijd wel een dip maar het is hoe ze eruit komen.
 
JK-Ajax
 
4
17 oktober 2018 om 08:18
Ah gut, PSV en Ajax doen het redelijk omdat de tegenstanders in slechte vorm zijn. Is het zo moeilijk om eens positief te zijn over een andere ploeg die gewoon goede resultaten haalt met verdienstelijk voetbal? Je eerste zin ook, word je echt niet moe van jezelf als je zo zuur ingesteld bent? Hoe meet jij precies dat hij vele malen beter is dan Blind? De bondscoaches tot nu toe zijn het niet zo eens met je eigenlijk. Blind is niet ideaal maar blijkbaar doet hij het beter dan de concurrentie. Welke talenten hebben het moeilijk in de eredivisie dan? Ik zie een Rosaria, Bergwijn, Dumfries etc juist geweldig spelen. Diezelfde spelers spelen ook geweldig in de CL. Heb je de Ligt uberhaupt zien strijden in de CL? Heb je Dumfries als een tank zien heersen? Wees niet zo kortzichtig, ik moet er gewoon om lachen uiteindelijk.
 
DeSteek77
 
0
17 oktober 2018 om 11:26
Met name Dumfries is mij 100% meegevallen de afgelopen twee interlands. Van andere spelers had ik dit wel verwacht. Hij doet misschien niet alles goed, maar hij zorgt voor veel diepgang en daar hebben tegenstanders moeite mee + zorgt voor ruimte voor de aanvallers. Rosario zal denk ik niet snel spelen, omdat hij Frenkie, Wijnaldum en (ik zou kiezen en niet omdat hij voor Ajax speelt) Blind. De reactie waarop je reageert zal wel van Frank Snoeks zijn. Die praat ons 90 minuten omlaag (alsof we Gibraltar zijn). Onze(centrale) defensie is gewoon een luxeprobleem. Met de Vrij, de Ligt, van Dijk en Aké heb je 4 man die als CV gewoon uitstekend werk verrichten. Met de breedte van de selectie qua defensie en middenveld, heeft Koeman niet te klagen. Alleen een echte spits ontbreekt c.q. scorend vermogen.
 
Valkeakoski
 
4
17 oktober 2018 om 06:50
Ben het met je eens dat je aan een Hateboer niet zo overdreven veel hebt (en dat je in plaats daarvan met een Janmaat, Tete, of Dumfries veel beter uit de verf komt), maar Van Aanholt is gewoon 1 van de beste linksbacks die wij hebben. Altijd opstellen als je met een vijfmansverdediging gaat spelen.
 
MartinaRody
 
1
16 oktober 2018 om 23:42
Het was maar een oefenwedstrijd en dus prijs ik koeman dat hij de kans heeft gegeven aan spelers die alweer tot hiernamaals van gloriejaren die oranje tegemoet gaat zien behoren. We hebben gezien dat vd beek, Strootman, Tony, blind tot generatie die tot verleden tijd behoort. De spelers die zich nu aandienen zijn de krachtpaters van PSV en Ajax en daarmee moeten we doorgaan. Het waren 4 ongelofelijk zware jaren waar ik altijd na 5 min al zoiets had: daar gaan we weer. Alles zat tegen. En geluk kun je dus echt afdwingen hebben deze twee duels geleerd. Met de juiste spelers welteverstaan. Wat een verademing als ik frenkie aan de bal zie..of die weergaloze depay. Man, wat heeft die stilgestaan bij man utd..en zijn beste jaren lijken nog te volgen, mits hij zoals hij mooi heeft geformuleerd niet naast zijn schoenen gaat lopen. Bergwijn en die gast van bruggen..wat een gevaar brengen die twee zeg. Maar nogmaals, verreweg de beste man van oranje momenteel: depay. Wat een beest, en die assist was mooier dan het doelpunt vandaag. Ik heb hem zo vaak afgezeken hier, en terecht overigens. Maar hij is nog maar...24 jaar. Ik kan niet wachten tot november...
 
Kowalski
 
40
16 oktober 2018 om 23:50
Je weet dan van de Beek 21 is, beetje vroeg om hem nu al als verleden tijd te bestempelen?
 
MartinaRody
 
10
16 oktober 2018 om 23:56
Je moet niet naar van de beek kijken. Je moet kijken naar spelers die hem inmiddels linksom en rechtsom hebben ingehaald. De wetten in top van voetballerij zijn hard. Van de beek is iets met dozijn en voetballer. Overigens prima voor de bank.
 
@Osthoved89
 
25
17 oktober 2018 om 00:01
Welke spelers hebben hem dan allemaal al ingehaad? Rosario speelt net zn eerste paar potjes in de basis bij Psv en moet het ook nog maar bewijzen. De Jong is uiteraard een talent van de buitencategorie, die heeft Donny inderdaad ingehaald. Maar welke spelers kan jij allemaal nog meer opnoemen die op het middenveld spelen die hem hebben ingehaald? Wijnaldum en Propper staan sowieso boven hem, maar dat was al duidelijk.
 
MartinaRody
 
5
17 oktober 2018 om 00:07
Van de beek moet de strijd gaan met Guus Till. Zoiets. Ik heb het op bepaalde momenten te doen gehad met van de beek voor wie het allemaal beetje snel ging vandaag. Dat bedoel ik met: linksom en rechtsom ingehaald.
 
FCBDutch
 
26
17 oktober 2018 om 00:21
Baseer het lekker op 1 wedstrijd, van de Beek speelt 9 van de 10 keer in Europa een top wedstrijd en heeft absoluut potentie. Iets met waan van de dag?
 
@Osthoved89
 
1
17 oktober 2018 om 08:13
Ik snap niet helemaal wat je probeert te zeggen. Van de Beek is inderdaad ingehaald door de Jong, maar vooralsnog is hij gewoon beter dan een Rosario. Ik vond zelfs dat hij vandaag erg sterk speelde, hij onderschepte veel ballen.
 
Zytto34
 
3
17 oktober 2018 om 08:27
Had je dan ook medelijden met de slecht spelende rosario?
 
Janta
 
0
17 oktober 2018 om 10:21
Ook oefenpotjes hebben zijn nut, Koeman kan dan spelers aan het werk zien die anders niet aan spelen toekomen.
 
GenGhibli
 
13
16 oktober 2018 om 23:58
Die Fransen deden het vandaag gewoon weer. Niets om je over te schamen. Counteren kan mooi zijn. En het dipje zijn jullie nu weer uit. Verwacht een moeiteloze kwalificatie voor jullie. En dan spelen we hopelijk nog eens tegen elkaar op het EK. Altijd leuker als jullie er ook zijn.
 
Japie_Krekel
 
3
17 oktober 2018 om 01:09
countervoetbal vind ik ook helemaal geen negatief voetbal. als je vroeger keek naar Dinamo Kiev met Shevshenko en Rebrov die counters tot in de perfectie uitvoerden was dat vaak heel aantrekkelijk om naar te kijken en vandaag zag ik ook een geweldige counter bij Oranje van dat niveau wat ik negatief voetbal vind is antivoetbal dat alleen maar gebaseerd is op afbreken zoals bv Mourinho zijn teams dat vaak spelen. ook van die teams die op balbezit spelen maar alleen maar eindeloos de bal rond tikken zonder ook maar een pass vooruit te geven vind ik afschuwelijk om naar te kijken
 
Vinylguy
 
3
17 oktober 2018 om 07:29
Het reactievoetbal dat Nederland speelde tegen zowel Duitsland als België is jarenlang verketterd wanneer andere ploegen op deze wijze speelde. Als kijker kom je er bekaaid vanaf. Onzin dat je met deze selectie geen aanvallend voetbal zou kunnen spelen. Dit is afhankelijk van de intentie en speelwijze, de kwaliteit van de spelers bepaalt de uitvoering. Zo’n eerste helft ziet er armoedig uit. Nu heet het ineens realistisch en modern.
 
Nicollevan Emm
 
1
17 oktober 2018 om 09:32
Rosario vond ik zwak invallen, hij mist volgens mij nog snelheid, Donny vond ik goed spelen, Blind verdiend een pluim hij heeft in alle drie systemen goed gespeeld. Hateboer heeft het niet op dit niveau, maar als de andere fit zijn zullen ze wel weer terug komen, Kort om Koeman krijgt nog moeilijke keuze's de komende tijd
 
Snipez14
 
0
17 oktober 2018 om 13:39
Rosario viel ook niet sterk in, echter had hij wel direct durf dus ik verwacht wel dat hij beter kan in het NL elftal. Maar wat speelde Depay heerlijk, oog voor medespelers, de bal vasthouden a la harzard wanneer het nodig was, met steekpasjes strooien. Zelfs nog een heel nonchelant wippertje naar de Jong die verrast was, want die kon die er zo inleggen. Had het in zich en het komt er nu steeds meer uit.
 
barryballs
 
1
18 oktober 2018 om 09:09
Ach en zo heeft België ook de halve finale weten te bereiken... dmv van counters en beetje geluk dat kansen tegenstander er niet ingingen van Brazilië en Japan gewonnen. Ja soms moet je gewoon realistisch voetbal spelen om te kunnen winnen. Je kan 80% balbezit hebben, maarja als je vervolgens verliest. Dan toch liever minder dominant voetbal maar winnen.