Boëtius: 'Dat praten anderen je vaak aan, maar crisis was het bij Bayern'
Zaterdag, 30 september 2017 om 07:14

Feyenoord zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De Rotterdamse club kampt met een blessuregolf en de vier nederlagen in de laatste vijf duels zijn niet bijster positief voor het zelfvertrouwen. Van crisis is echter geen sprake, zo benadrukt Jean-Paul Boëtius. "Dat praten anderen je vaak aan. Maar crisis was het bij Bayern München."

"Ik heb daar het een en ander van meegekregen de afgelopen dagen. Als er vijf spelers tegen de trainer zijn en er is een verkeerde sfeer naast slechte resultaten, dan is het crisis", zo geeft Boëtius in gesprek met De Telegraaf te kennen. "Maar bij ons zit het in de groep, tussen de spelers en de trainer, juist goed. De harmonie is er gewoon."

Boëtius vindt dat het tijd is om op te staan en met een sterk optreden én een goed resultaat te reageren op de malaise. "Maar geloof me, het zit wel goed in onze koppies. Dat hele 'crisisgedoe' zit totaal niet tussen onze oren. Wij willen juist zelf bewijzen dat we sterk genoeg zijn." De blessuregolf is niet het gevolg van de zware belasting, zo stelt de aanvaller. "Alles is hier in de juiste balans. We zijn goed op niveau gebracht en we werken natuurlijk ook met iemand als Arno Philips die al jaren in de top werkt. Onze blessures zijn ongelukkig, geen opsomming van te zwaar trainen."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Tornado72
 
22
30 september 2017 om 07:34
Crisis is het natuurlijk ondanks de matige resultaten niet. De enige echt onverwach te nederlaag was tegen NAC. Psv uit kan je verliezen. Tegen City en Napoli had niemand punten verwacht. Feyenoord moet nu natuurlijk ondanks de blessures wel weer punten gaan pakken. Blessures zijn geen excuus de bank van Feyenoord is breed genoeg voor de eredivisie.
 
Willem410
 
7
30 september 2017 om 08:00
Laat ik het zo zeggen, mocht Feyenoord van Az verliezen en het is dan ook geen crisis dan is Feyenoord nog niet de echte topclub die ze willen zijn. Het is nu misschien geen crisis maar de druk staat er wel vol op.
 
mini mouse lea
 
2
30 september 2017 om 08:11
zijn al wat jaren 2e en 3e geworden volgens mij,spelen europees de laatste jaartjes,dan mag je simpelweg dit toch wel zwaarder bestempelen als wat ze nu doen,vooral de manier waarop was zwak
 
Baardgrasmus
 
18
30 september 2017 om 08:55
Oei, ik wist niet dat het al dan niet zijn van een topclub zondag op het spel stond. In dat geval hoop ik echt dat Feyenoord wint, want als we het stempel 'topclub' niet meer dragen, dan heeft het in feite geen zin meer om überhaupt nog te voetballen. Het klinkt leuk hoor Willem410, maar het is een beetje onzin wat je schrijft. Een topclub ben je niet alleen op het veld, dat ben je ook op bestuurlijk niveau. En heel erg in paniek raken en de crisis uitroepen getuigt niet bepaald van goed bestuur. Ajax is echt geen topclub omdat het een puinhoop is in het bestuur en bij een verlies tegen Heerenveen de trainer er misschien uitvliegt, ik zou het juist omdraaien, het is weliswaar een topclub maar dat komt juist niet door het bestuur. Bij Feyenoord weten we dat we goed bezig zijn, we raken niet in paniek van een paar nederlagen. Die bestuurlijke stabiliteit, dat is het kenmerk van een topclub. We gooiden Gio er ook niet uit na zeven nederlagen, en we gaan nu ook niet ineens ons heel anders gedragen. De druk is er sowieso, we zijn de landskampioen, daar wil iedereen van winnen. Maar crisis is een teken dat je het niet meer in de hand hebt, wij hebben het wel in de hand.
 
Willem410
 
2
30 september 2017 om 09:24
Een crisis roep je meestal zelf niet af dat doet de buitenwacht of je nu wilt of niet. Hoe meer status een club hebt hoe meer er van verwacht word. Van het Feyenoord van 2 jaar geleden pikte de mensen zelfs 7 nederlagen op een rij, omdat men wist waar ze vandaan kwamen. Van het Feyenoord van nu, kampioen en 30 miljoen uitgegeven van de zomer gaan ze echt geen 7 nederlagen op een rij meer accepteren. 9 punten verspelen in 3 wedstrijden zal voor Feyenoord net zo'n groot probleem zijn als dat voor Ajax zal zijn.
 
Baardgrasmus
 
10
30 september 2017 om 09:36
En wat gaan we dan doen? Met capuchons het trainingsveld bestormen? De bus opwachten in Rotterdam? Mijn liefde voor Feyenoord is echt niet anders dan twee jaar terug, daar verandert een titel ook niets aan. En als ik naar mijn mede-Feyenoorders kijk dan zie ik dat ook niet hoor. Onze status is voor fans van andere clubs misschien verandert, voor ons niet hoor. Ik bedoel, er even van uitgaande dat je ajacied bent, pik je een nieuwe nederlaag dit weekend wel omdat je al een paar jaar geen kampioen bent geworden en dit seizoen wel vaker verliest? Word je langzaamaan minder fanatiek nu succes uitblijft? Nee toch?
 
ricardo77
 
4
30 september 2017 om 08:32
"de bank is breed genoeg voor de eredivisie"....nou nee dus! Tenminste niet om kampioen te worden. Het verschil tussen Jorgensen-kramer, Berghuis-Basa., Bottegin- St Juste, vd H.- Tapia is gewoon TE groot. De meeste vervangers vd basis spelers zouden niet eens in de basis staan bij subtoppers als Vitesse,az, etc,etc
 
Leopart
 
9
30 september 2017 om 09:18
Ambrabat is wissel en zou bij al die clubs in de basis staan, sint Juste speelde gewoon basis bij Heerenveen en die schat ik hoger in dan Vitesse en AZ, Diks is normaal wisselspeler en die was gewoon basis bij Vitesse, van Beek indien fit is het strijden met van der Heijden en beiden zouden basis staan bij een subtop, Larsson zou zeker in de basis staan, Bilal ook en Jones of Vermeer ook. Valt dus best mee en het klopt dus niet wat je zegt.
 
ricardo77
 
0
30 september 2017 om 10:34
Los van het feit of jij vindt of de vervangers welke ik noemde WEL of Niet in de basis zouden staan bij subtoppers...het verschil tussen de basis spelers en de vervangers is te groot. Kramer,diks, Basa, Tapia horen niet bij een kampioenskandidaat te spelen. En denk dat St Juste en Larson in zelfde categorie thuis hoort. Zo heeft ajax Dijks, Cerny,sinkgraven welke niks bij ajax hebben te zoeken. Begrijp me niet verkeerd: de basis van Feyenoord is mijn inziens het sterkse elftal van de eredivisie..maar ben niet onder de indruk van de nrs 12 t/m 18.
 
mini mouse lea
 
2
30 september 2017 om 07:57
lekker makkelijk praten zo..dan is het nooit crisis,ben ervan overtuigd dat het dat wel degelijk is,de manier waarop je kansloos was tegen city en Napoli die gewoon echt met meer gas geven met 7-0 feyenoord hadden gepakt hoor..de manier waarop was beschamend!verliezen tegen nac beschamend!psv uit?kan je verliezen maar hoeft niet,maar het gebeurde wel ..in de 1e helft volledig overklast!voeg daarbij de blessures en het is crisis!snap niet dat dit word ontkent!druk progamma tegen sterke tegenstanders moet dan een excuus zijn?is een kampioensploeg onwaardig!
 
Baardgrasmus
 
11
30 september 2017 om 09:17
Ja je roept al drie dagen hier dat ze niet echt hun best deden. Maar Feyenoord deed ook niet echt zijn best kan ik je vertellen. Niemand doet echt zijn best in de Champions League, we sparen ons allemaal voor de nationale competitie. Als we echt vol gas hadden gegeven hadden Man City en Napoli nog steeds dronken rondgetold. Dus ja, zo zit het zeg maar. Bayern deed niet zijn best, Juventus eerste ronde ook niet, Benfica niet. Nee, het is een beetje zomeravondvoetbal die Champions League, niemand geeft gas of zet aan.
 
Arnavut1
 
1
30 september 2017 om 09:02
Crisis is er in heel Nederlands voetbal. Niet alleen bij Feyenoord. Als je weet dat je dit jaar gewoon bijna geen punten zal verzamelen in Europa en volgend jaar nog minder clubs naar Europa gaan, waardoor waarschijnlijk nog minder punten zal halen, dan spreek ik over crisis over het voetbal in NL. Feyenoord is niet goed begonnen maar denk wel dat ze gewoon tot de laatste dag mee gaan doen om de kampioenschap.
 
marcow
 
1
30 september 2017 om 09:32
@baardgrasmus "als WE echt vol gas hadden gegeven... hadden Man City en Napoli nog steeds dronken rondgetold" Ik weet niet wat je hebt geslikt of gedronken vanmorgen, maar bedenk je even als die 2 clubs echt vol gas hadden gegeven..... dan was het echt met dubbele cijfers geweest. Gelukkig is ons dat bespaard gebleven. In dat geval had Gio waarschijnlijk jankend de handdoek in de ring gegooid.... met dat stelletje. Iedereen die overigens denkt dat we het afgelopen dinsdag beter deden, is jezelf zand in de ogen gooien en beperkt. Kinderlijke fouten lagen ten grondslag aan gelukkig geen executie.
 
Baardgrasmus
 
9
30 september 2017 om 09:42
Ja je hebt gelijk, eigenlijk wilde Man City niet eens echt winnen, maar door het surplus aan kwaliteit gebeurde het toch, het was niet gepland. Ze probeerde op de 0-0 te spelen, maar ja, die goal viel al snel en toen kwamen er nog 3 bij. Napoli hetzelfde, niet gepland om te winnen, ze gingen er expres half gas in, vandaar dat de winst zo laag uitviel. Zouden beide teams echt hun best doen dan werd het hoondermiljoenmiljard - nul, want Feyenoord is heel slecht, zelfs als ze hun best doen.
 
fcoldambt
 
1
30 september 2017 om 10:24
Als Feyenoord zondag van Az verliest kun je toch wel spreken van een startende crisis. De nederlagen tegen City en Napoli waren al ingecalculeerd .