Boëtius: 'Hoeveel procent? Dan gaan we richting de vijftig tot zestig procent'
Zondag, 8 oktober 2017 om 22:25

Jean-Paul Boëtius heeft grote stappen gezet na zijn vertrek bij Feyenoord in 2015, zo oordeelt hij zelf. De aanvaller verruilde de Rotterdammers voor FC Basel, maar keerde afgelopen zomer terug in De Kuip. Hoewel hij weinig speelde in Zwitserland, is Boëtius 'completer' geworden door zijn transfer naar Basel.

Als 21-jarige vertrok de jeugdexponent van Feyenoord naar Basel. "Je hebt andere voetbalculturen mee kunnen maken en dat neem je dan mee naar waar je bent opgegroeid", legt hij uit aan internetzender Recht uit Rotterdam. "Of ik nu serieuzer ben? De frivoliteit is gewoon mijn kenmerk, maar ik ben gewoon volwassener geworden. Je zult me niet meer in de eigen zestien zien dribbelen."

Boëtius vindt zichzelf een betere voetballer dan voor zijn vertrek, zo geeft hij volmondig toe. "Ja. Hoeveel procent? Dan gaan we richting de vijftig tot zestig procent." Ook op fysiek vlak is hij vooruitgegaan, vindt de enkelvoudig international. "Het herkennen van momenten is belangrijk. Ook qua inhoud, dat ik langer gas kan geven in een wedstrijd. Dat is wel de helft ongeveer, toch." Boëtius was dit seizoen in zeven competitieduels goed voor drie treffers voor Feyenoord.

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
0
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
49
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
FrankRami
 
8
8 oktober 2017 om 22:31
Het is dus een man van procenten, uiteraard nergens op gebasseerd. Hij is idd een stuk beter geworden, laat hem nou maar een seizoen lang dat niveau vasthouden, ik moet het nog maar zien. Vooralsnog ziet het er allemaal prima uit. Goede zet van Feyenoord om hem terug te halen!
 
MagicRD2
 
9
8 oktober 2017 om 22:59
Ik vind hem niet speciaal. Niet per se beter dan zijn teamgenoten. Als je dan in rekening brengt dat het niveau vd eredivisie elk jaar gedaald is sinds zijn vertrek weet ik niet of je kan stellen dat hij beter geworden is. Maar ja gezien zijn niveau in verhouding tot zijn teamgenoten hoort hij wel in de basis ja.
 
flavente
 
7
8 oktober 2017 om 22:33
Goede voetballer, echter geen topper... leuke speler voor feyenoord en daar is niks mis mee!
 
Wazebey
 
17
8 oktober 2017 om 22:36
Of Boetius beter dan Elia is? Ik denk het niet. Of hij beter dan Elia kan worden weet ik ook niet. Wat ik wel weet is dat hij het in ieder geval veel beter doet dan Bassiesikoglu en dat hij Van Rhijn liet schudden als milkshake. Jeetjemina...
 
MGMV
 
1
9 oktober 2017 om 07:35
Ik vind hem persoonlijk wel constanter als Elia. Elia was echt een momenten voetballer, terwijl Boetius wel constant dreigend is met zijn dribbels en schijnbewegingen. Maar of hij overall beter is durf ik ook niet te zeggen; het is in ieder geval geen verzwakking en voor zijn aankoopprijs echt een koopje.
 
Millonario
 
5
8 oktober 2017 om 22:57
Ik zag hem graag blijven bij Genk, deed het daar goed en elke week werd hij beter. Jammer maar begrijpelijk, Feyenoord is toch zijn club en krijgt de kans om zich weer te tonen.
 
bliek
 
1
9 oktober 2017 om 06:57
Genk wilde of kon hem niet betalen volgens mij. Als je hem weg zet tegenover Elia hebben we gewoon een prima vervanger in huis. Iemand met een actie balvast en die kan scoren en een assist kan maken. Tegen man city was hij 1 van de weinige die overeind bleef. Hij is wat ouder heeft ervaring opgedaan en gaat alleen nog maar meer groeien bij Feyenoord. Al met al ben ik blij dat hij terug is.
 
Moridin
 
3
8 oktober 2017 om 23:38
Boetius heeft mij tot op heden echt verbaasd. Hij lijkt fysiek wat beter en dus komt hij ook weer aan dribbelen toe. Hoe hij regelmatig de bal bij zich houdt met twee man om hem heen... dat kon hij drie jaar terug niet, want dan kreeg hij een zetje en dan was hij weer uit balans. Nu zie je weer hoe technisch hij is. Maar.... ik verwacht toch dat hij zijn plaats kwijt gaat raken aan Larsson. Die is gewoon nog net iets beter.
 
fcoldambt
 
1
8 oktober 2017 om 23:56
Hij doet leuk mee in de eredivisie maar in de cl heeft hij ook niks te zoeken.
 
Tonymontanaspg
 
3
9 oktober 2017 om 00:23
Binnenkort zal hij vertrekken bij Feyenoord als hij dit niveau vast kan houden