Botteghin verbeet zich op de tribune: 'Dat was echt pijnlijk om te zien'
Woensdag, 14 februari 2018 om 09:25

Eric Botteghin moest dit seizoen lang toekijken door een knieblessure. De Braziliaanse verdediger maakte onlangs in de bekerwedstrijd tegen PSV, die met 2-0 gewonnen werd, zijn rentree in het elftal van Feyenoord. Nu Botteghin weer fit is, wil hij eigenlijk zo snel mogelijk terugkeren in de basiself van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Na de winterstop speelde Van Bronckhorst in eerste instantie met Renato Tapia en Sven van Beek in het hart van de verdediging, terwijl Jan-Arie van der Heijden de laatste twee competitiewedstrijden vanaf de aftrap mocht beginnen. "Van Beek heeft het heel goed gedaan. Als topvoetballer wil je heel graag spelen. Ik snap de keuze van de trainer wel. Ik ben niet blij natuurlijk, iedereen wil spelen. Ik moet het accepteren en door blijven gaan", zegt Botteghin in gesprek met RTV Rijnmond.

"Het is ook moeilijk om te wachten, maar je moet geduld hebben en wachten op een kans", vervolgt de verdediger, wiens wereld naar eigen zeggen instortte toen hij hoorde dat hij lang geblesseerd zou zijn. "Jazeker, ik was goed bezig na een geweldig seizoen. Dan wil ik ook meedoen in de Champions League en dat was echt pijnlijk om te moeten zien. Op de tribune kun je niets doen en geen bijdrage leveren. Dat is nog pijnlijker om te zien. Op het veld kun je tenminste nog iets doen."

Zonder Botteghin kent Feyenoord tot dusver een bijzonder matig seizoen. De Rotterdammers verspeelden al twaalf keer punten en staan met een achterstand van 22 punten op koploper PSV op de vierde plaats. "Dit is een heel slecht seizoen van ons. Ik heb geen antwoord erop hoe dat kan. Na een mooi jaar, is dit echt heel vervelend. Niemand bij de club is blij, maar we moeten doorgaan. We hebben de beker nog en ik geloof nog in de derde plaats."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Capis
 
13
14 februari 2018 om 09:38
Laat hem aub heel snel weer er in komen! Verre weg onze beste verdediger, mist dan wel snelheid. Maar staat altijd goed en maakt amper foutjes. Zie hem 10x liever dan van Beek, die altijd onrust veroorzaakt juist. Boteghin word juist gemist en vooral zijn manier van verdedigen. Hij en Jan Arie waren vorig jaar een geweldig due die voor veel rust zorgde achterin. Waarom breng je dat nu niet terug nu ze beide fit zijn.
 
Tornado72
 
1
14 februari 2018 om 09:40
Haha we hebben toch duidelijk een andere kijk op het functioneren van van Beek. (zie reactie hier onder)
 
Capis
 
6
14 februari 2018 om 09:53
@tornado: Hahaha inderdaad. Echt het tegenover gestelde juist. van Beek begon super in de CL ook en zat er fel op. Maar de laatste weken vind ik hem weer zo veel paniek ballen hebben. Dat je van die halen mis peren krijgt of ballen totaal verkeerd raakt. Ik vond juist dat Bothegin zo veel meer rust bracht achterin. En zou echt altijd voor hem kiezen.
 
soccervision
 
1
14 februari 2018 om 09:55
Je hebt het wel naar je zin met het bekritiseren van van Beek op elk topic dat dat mogelijk is.. Botteghin kan nog geen bal over 10 meter bij een speler in z'n voeten geven! Over onrust veroorzaken gesproken..echt mateloos aan geërgerd! Tegenstander kan hem lekker laten voetballen en je bent kansloos..daarentegen legt van Beek zo nu en dan een bal op de stropdas bij de linksbuiten. Laten we het maar houden op een kwestie van smaak. Fijne dag!
 
Capis
 
10
14 februari 2018 om 10:14
Hij is ook een verdediger dan hoef je dat niet te kunnen. Hij moet die bal weg werken en klaar. Daarom waren hij en Jan Arie samen ook juist zo goed. Hij levert de bal gewoon in bij Jan Arie en die doet het opbouwen. En laten we nu niet doen alsof van Beek iedere pot geweldige ballen loopt te geven. Hij kan het ja en doet het heel soms. Maar is niet dat hij dit keer op keer doet. Maar je vat het nog al persoonlijk op merk ik aan je reactie
 
Siceramo
 
2
14 februari 2018 om 11:31
Ben het met je eens. Van Beek kwam sterk terug, maar het is dan weer typisch Nederlands om zo’n speler weer te hypen. Hij zit nu op een goed niveau, maar dat is gewoon minder goed dan Botteghin. Van Beek heeft altijd wat foutjes en dekt vaak slecht. Mag van mij betreft wel blijven spelen als dat zijn transferwaarde verhoogt en in de zomer vertrekt. Vanaf dan Bottgehin er weer in.
 
Tornado72
 
8
14 februari 2018 om 09:39
Van Beek is (samen met Berghuis) eigenlijk de enige stabiele factor bij Feyenoord de rest heeft bijna allemaal een dip. Ik zou niet weten waarom van Bronckhorst van Beek uit het 11-tal zou halen. Op bijna elke andere positie zou Bottighin zo weer terug in het elftal terug zijn maar van Beek doet het op zich prima.
 
Messillay
 
4
14 februari 2018 om 09:39
Is toch wel een gemis in de verdediging, bracht strijd en passie met zich mee. Benieuwd hoe Feyenoord het volgend seizoen zal doen, wordt het niet tijd om Gio te bedanken voor bewezen diensten en een frisse nieuwe wind in de ploeg te brengen?
 
ErikVites
 
4
14 februari 2018 om 09:49
Altijd wel sympathie gehad voor deze jongen. Heb de indruk dat hij nooit echt moeilijk doet en zich altijd meer dan 100% inzet. Benieuwd of Gio hem weer in de basis gaat zetten... Als ik Gio was zou ik 1-3-4-3 gaan spelen, met een ruit op het middenveld
 
Jerome010
 
2
14 februari 2018 om 10:02
Met het gebrek aan goede vleugelspelers zou ik juist 4-4-2 gaan spelen. Wel die extra middenvelder inderdaad. Die hebben de extra man hard nodig lijkt het.
 
ErikVites
 
0
14 februari 2018 om 23:36
Ja zou ook kunnen, maar ik denk dat je dan jorgensen niet op de juiste manier gebruikt en daardoor minder rendeert. Maar goed wij zijn de trainers van Feyenoord niet...
 
Jerome010
 
0
15 februari 2018 om 08:56
Jorgensen heeft voordat hij naar Feyenoord kwam juist vaker in een 4-4-2 opstelling gespeelt. Met hem en Berghuis, en daar achter dan nog een scorende middenvelder moet het lukken.
 
rubje
 
3
14 februari 2018 om 11:01
Ik zou dan op de linke kant geen vilhena zetten maar een verdediger die veel kan opkomen. Ik heb nog te weinig van Malacia gezien, maar hoop dat hij dat kan. Bij Amrabat heb ik er alle vetrouwen in dat hij de gehele rechte kant kan bestrijken.
 
DVV20
 
3
14 februari 2018 om 13:05
Zou naar mijn mening direct op de positie van van Beek moeten komen. Van Beek heeft het een tijdje leuk gedaan, maar is echt niet het niveau dat Feyenoord moet nastreven. Niet normaal hoe vaak hij de bal compleet mist. Ik heb echt het idee dat hij (andere) lenzen moet nemen. Ik kan me van geen enkele andere speler zoveel misperen voor de geest halen. Bij van Beek zie je dit wekelijks, resulterend in eigen doelpunten (ado uit?), gevaarlijke aanvallen van de tegenstander of verprutsen van eigen kansen. Van Beek is een jongen die met minder talent en hard werken het tot ieders verbazing heeft geschopt tot Prof voetbal. Maar als je mee wilt blijven draaien met Ajax en PSV moeten dit soort spelers in ieder geval geen basisspeler zijn en misschien niet eens onderdeel van de selectie.