Brenet blij met verkregen status: 'Ook ik hoor bij dat groepje'
Woensdag, 27 september 2017 om 10:25

Na het vertrek van Jetro Willems naar Eintracht Frankfurt was er een plek vrijgekomen op de linksbackpositie bij PSV. De verwachting was dat Joshua Brenet steevast de ontstane vacature zou vullen, maar Phillip Cocu kiest regelmatig voor Kenneth Paal op die positie. Brenet, die eerder stelde dat hij niet begreep dat Paal de voorkeur kreeg, maakt zich echter geen zorgen over zijn status.

"Het ging even wat minder", zegt Brenet in gesprek met ELF Voetbal. De 23-jarige vleugelverdediger zegt dat zijn vormdip vooral te maken had met privéproblemen en geeft aan dat dat ook zijn weerslag had op het voetbal: "Nu gaat alles weer goed, ik voel me goed, en dat merk je aan mijn spel. Het gaat weer de goede kant op. Ik moest mezelf eroverheen zetten. Het is dus ook niet zo dat Kenneth Paal me in de weg liep of zo. Ik zat mezelf in de weg."

Inmiddels lijkt Brenet onder Cocu weer de eerste keus te zijn. "Ik voel me de vaste linksback van PSV", aldus de tweevoudig Oranje-international, die zegt dat hij met zijn ervaring veel kan betekenen voor de rest van de selectie. "Ik denk dat ik mijn mond meer opentrek dan voorheen. Als een van de ouderen probeer ik de jongere jongens meer mee te nemen. Echte coachingstaken laat ik over aan bijvoorbeeld Marco van Ginkel, maar ik probeer wel bij te dragen."

Brenet heeft die voortrekkersrol op zich genomen nadat Cocu dat verlangde van de verdediger: "De trainer heeft met een paar belangrijke jongens binnen dit team gesproken over verantwoordelijkheid nemen. Ook ik hoor bij dat groepje. De jongens die langer in dit team rondlopen, moeten opstaan. Genoeg leiders in deze ploeg. Ik vind dat ik het goed oppak."

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
12
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
graafschapfan9
 
18
27 september 2017 om 10:28
Brenet is eigenlijk gewoon niet goed genoeg op linksback maar staat daar bij gebrek aan beter.
 
SANMART3AN
 
34
27 september 2017 om 10:33
Zowat iedere linksback in de eredivisie staat erin bij gebrek aan beter
 
FrankVerlaat3
 
3
27 september 2017 om 10:47
Helemaal mee eens. Het is echt armoede. Matige spelers all around. De eredivisie gaat op deze manier nooit meer uit het slop komen. Als het zo doorgaat hoef ik de wedstrijden ook niet meer te zien.
 
BlindeVogel
 
21
27 september 2017 om 11:07
@frankverlaat3 Wat zou jij vinden van een Beneliga?
 
graafschapfan9
 
0
27 september 2017 om 11:30
Je kan zeggen dat Nederlandse clubs het slecht doen in Europa, maar de Eredivisie is toch verdomde spannend elk jaar. Zou de Eredivisie liever niet inruilen voor een Bene Liga.
 
stevenvd
 
10
27 september 2017 om 10:29
Het was de eerste wedstrijden van het seizoen dan ook niet om aan te gluren. Vind het overigens wel een bruikbare back alleen dan liever aan de rechterkant. Het wordt nooit top als je een rechtspoot op de linkerkant zet. Dat beperkt gewoon je spel.
 
baradona
 
1
27 september 2017 om 12:16
Hij beperkt vooral zichzelf hoor , zo een matige en niet intelligente speler zowel op als buiten het veld regelmatig op domheid te betrappen. Status binnen een groep moet je krijgen op basis van kwaliteit , niet omdat je er al jaren rondloopt omdat geen andere club je wil kopen.
 
SavedByTheBell
 
6
27 september 2017 om 10:34
Ik vind persoonlijk dat Joshua Brenet tekort komt om in aanmerking te komen voor een basisplaats bij Psv. Rechtsback is Arias beter en wanneer hij volgend jaar vertrekt, zal er denk ik een nieuwe rechtsback gehaald worden. Op linksback kan hij eigenlijk niet uit de voeten, voetballend niet goed genoeg en compenseert veel met snelheid, maar positioneel en qua voetbalverstand is het niet veel soeps. Hopelijk haalt PSV in de winterstop een betere linksback.
 
BellaPartita
 
13
27 september 2017 om 10:36
Status dit groepje dat, lijken wel een stel pubers man. Laat je voeten gewoon spreken. Volgens mij is hij nog steeds geen vaste basisspeler, maar dat kan aan mij liggen. En dan vind hij dat hij het goed heeft opgepakt. Kon me goed herinneren dat hij publiekelijk zat te janken in de media. Mooi voorbeeld van een gastje die te snel denkt het gemaakt te hebben.
 
AsRoma8
 
3
27 september 2017 om 10:46
Hierarchie is van alle tijden en heel belangrijk voor de sfeer in een ploeg.
 
BellaPartita
 
8
27 september 2017 om 10:55
Klopt. Maar dat is amper te zien op het veld. En echte leiders hoeven dat niet in de media aan te geven dat ze een van de jongens zijn met status. Je hebt het of je hebt het niet. De dag dat Brenet ook in aanmerking komt met een aanvoerdersband is de dag dat psv degradeert naar de JL
 
Gasparovv
 
15
27 september 2017 om 10:37
lol..als Brenet al bij het belangrijkste groepje van psv zit
 
ErwinoPSV
 
7
27 september 2017 om 10:46
Dat hoeft niet te betekenen dat hij ook bij de beteren van de selectie hoort. Hij gaat nu al paar jaar mee en heeft dus ervaring die hij over kan brengen op jongen en nieuwe jongens. Dat kan van alles inhouden. Eerder roepen als iemand loopt te verzaken (op training, in de voorbereiding, of ook tijdens de wedstrijd), maar ook opmerken dat Utrecht uit altijd lastig is en je niet moet schrikken van een tegengoal. Hij zegt ook niet voor niets dat hij echte coachingtaken aan van Ginkel laat.
 
ErwinoPSV
 
2
27 september 2017 om 10:47
Overigens zeg ik niet dat hij dat doet, maar ik wil duidelijk maken dat je dan niet per se een goede speler hoeft te zijn.
 
Ouwehoeri
 
0
27 september 2017 om 11:27
Ik denk dat cocu hem er meer heeft bij betrokken omdat hij simpelweg meer verwacht van brenet en hem zo wil motiveren en activeren. Verder is hij de enige Nederlandse verdediger in de basis dus ja coachen zou handig zijn
 
Hans1975
 
0
27 september 2017 om 10:51
Brenet heeft vertrouwen nodig. Laat hem maar een paar wedstrijden voetballen en het komt goed. Vorig jaar viel hij in voor Willems, werd steeds beter en deed het ook beter als Willems naderhand, vond het toen ook triest voor hem dat hij niet op de links back positie mocht blijven staan. Ik heb vertrouwen in Joshua, hij komt er wel.
 
Wouterke
 
3
27 september 2017 om 10:54
Brenet vind ik prima als back-up, maar meer ook niet. Ik houd af en toe mijn hart vast als hij in de verdediging de bal heeft, het kan elk moment fout gaan. Al zijn het Arias en Isimat die geregeld aan de noodrem trekken (in het strafschopgebied).
 
AZAlkmaar2
 
1
27 september 2017 om 11:23
Het zegt bijzonder veel dat leden als Van Ginkel, Zoet en Brenet de kar moeten trekken. Van Ginkel is een uitstekende middenvelder hoor, maar totaal geen leider. Zoet is een middelmatige keeper die totaal geen leider is. Brenet is een matige speler en geen leider. Tel uit je winst.
 
graafschapfan9
 
1
27 september 2017 om 11:32
Ja maar dan blijft er niemand over en er zullen toch wat leiders in het elftal moeten zijn. Zoet is overigens wel goed begonnen aan dit seizoen, ben benieuwd of hij dit vast kan houden.
 
Marranr1
 
1
27 september 2017 om 11:30
Totaal niet mee eens. Er zijn inderdaad mindere optredens begin van dit seizoen geweest maar als hij zijn niveau haalt is hij beter dan menig linksbacks in Nederland. Zeker dan Dijks en Nelom. Alleen Haps is wellicht iets beter maar ik heb ook wedstrijden gezien dat Brenet aanvallend heel gevaarlijk is en kan inmijn optiek dan gevaarlijker en beter worden dan Haps als hij verdedigend nog iets stabieler wordt. Maar Brenet is een onderschatte verdediger hier in Nederland en ook nog vrij jong! Ik zie het wel in hem zitten als hij meer een constant niveau haalt en daar timmert hij wel aan de laatste wedstrijden!
 
6ishet
 
0
27 september 2017 om 11:49
Als je als 23-jarige al wordt geacht om als zogenaamd oudere speler te gaan coachen dan is dat veelzeggend. 23 is eigenlijk nog heel jong en je carrierepiek heb je pas over 5 jaar. Ik weet ook niet of het per se goed is om de last van het hele elftal op zich te nemen. Maar daar zal Cocu meer verstand van hebben dan ik. De rest van het seizoen met deze speler op nota bene de linkerkant spelen geeft mij weinig vertrouwen. Maar we moeten roeien met de riemen die er zijn. Als zijn persoonlijke problemen zijn opgelost is die nu klaar om te gaan vlammen. Wat ik wel vreemd vind. Als ik het nu allemaal opnieuw bekijk...dan wordt hij eerst gepasseerd door Cocu. Daarna gaat hij via de media zich afvragen waarom die niet speelt en zich beledigd voelen over zijn gebrek aan speeltijd. Vervolgens wordt ie wèl opgesteld en komt die daarna doodleuk vertellen dat ie persoonlijke problemen heeft. Hoe hij dit oplost vind ik persoonlijk niet netjes en toornt aan het gezag van de trainer. Want je lost dat niet via de media op en het was dus achteraf gezien ook nog hypocriet en alleen bedoeld om een basisplaats af te dwingen. Als dat bij mij zou zijn gebeurd dan had hij de aankomende 3 wedstrijden mogen banken.