'Brobbey had na duel met Lille OSC opvallende boodschap voor Raiola'
Zaterdag, 6 maart 2021 om 07:22

Ajax heeft via de officiële kanalen gecommuniceerd dat Brian Brobbey na dit seizoen transfervrij vertrekt, maar inmiddels lijkt het erop dat de talentvolle spits toch in Amsterdam wil blijven. Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf vertelt in de Kick-Off-podcast dat Brobbey heel erg twijfelt. Na de wedstrijd tegen Lille OSC zou hij zelfs tegen zijn zaakwaarnemer Mino Raiola hebben gezegd dat hij het contract in orde moet maken omdat hij wil blijven.

Ajax heeft er de afgelopen maanden naar eigen zeggen veel aan gedaan om het aflopende contract van Brobbey te verlengen. Ondanks dat de talentvolel spits in de media meerdere keren heeft aangegeven dat het goed zou komen met zijn contract, is het tot een akkoord niet gekomen. "Ajax wil dolgraag dat hij blijft en dat hebben ze altijd gewild. Alleen liepen die onderhandelingen zo moeizaam, eigenlijk vast. En dat was niet heel handig van Ajax dat er op de eigen website werd gecommuniceerd dat de wegen in principe zouden scheiden na dit seizoen", aldus Verweij.

De clubwatcher geeft aan dat er een opening is gekomen doordat Brobbey 'heel erg twijfelt'. "Na de wedstrijd tegen Lille schijnt hij zelfs tegen zijn zaakwaarnemer gezegd hebben: maak het maar in orde, ik wil blijven. Alleen moet je jezelf afvragen welk belang de zaakwaarnemer heeft. Want na dit seizoen is Brobbey transfervrij, dus kan hij tekengeld incasseren. Ik mag hopen dat dat geen drijfveer is. Want voor die jongen is het natuurlijk het allerbeste dat hij wel bij Ajax blijft."

Valentijn Driessen benadrukt dat Brobbey zich de laatste maanden in de kijker heeft gespeeld bij Ajax. "Hij is een paar keer verschrikkelijk sterk ingevallen, met name bij die wedstrijd in Lille", doelt hij op de wedstrijd in Frankrijk, waarin Brobbey vlak voor tijd het winnende doelpunt maakte. "Hij is achttien (negentien, red.), er zijn meer achttienjarigen verzopen in het buitenland. Ik denk dat het beter is als hij in Nederland blijft, in zijn eigen omgeving. Wat maken die een of twee jaar nou uit? Dan roepen mensen dat bij Ajax Haller rondloopt. Maar ik constateer dat Haller een goede spits is voor de Nederlandse competitie, maar internationaal moet ik het nog maar zien."

Volgens Verweij is Brobbey de tweede spits van Ajax. Lassina Traoré lijkt hij in de pikorde voorbij: "Ik heb Traoré van de week zien prutsen in Jong Ajax (5-1 nederlaag tegen Excelsior, red.). Ik denk wel dat daar echt een hele dikke streep doorheen gaat", aldus Verweij, die benadrukt dat Ajax Klaas-Jan Huntelaar in januari heeft laten vertrekken. "Daarmee gaf Ajax natuurlijk ook wel het signaal af naar Brobbey dat hij misschien nodig was."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
Moridin
 
11
6 maart 2021 om 07:37
We zullen zie van de twee de baas is. Ik mag hopen Brobbey, maar in het voetbal weet je dat nooit zo zeker.
 
SanMarcos
 
46
6 maart 2021 om 07:37
Ik hoop absoluut dat hij blijft. Zoveel potentie, nu het geduld om dat eruit te laten komen.
 
SiskeJari
 
64
6 maart 2021 om 07:39
"Zou zelfs hebben gezegd dat..." Wat moet je met zo'n nieuws? Waar komt zoiets vandaan? Puur gebaseerd op roddels? Makkelijk om zo te scoren als journalist. We zullen zien
 
NJfromVOL
 
15
6 maart 2021 om 09:04
Ben het wel met je eens, maar als je als journalist je bron op tafel legt, droogt die bron snel op. Het blijft iets oncontroleerbaar; beetje louche vak aan het worden: Voetbaljournalist, de voetbalmakelaar 2.0 ?
 
baradona
 
18
6 maart 2021 om 07:41
Grootste probleem is dat Ajax hun salarishuishouding totaal over boord hebben gegooid, en dan krijg je dit soort problemen. Iedereen weet dat Tadic , Blind , Haller + 4 miljoen verdienen, Neres zit op 3,5 .... Dus ieder talent dat nu doorbreekt vraagt ook de absolute hoofdprijs oorzaak en gevolg heet zoiets.
 
Suarez 7
 
89
6 maart 2021 om 07:58
Het is een ongewenst neveneffect. Sinds Ajax in 2016 haar koers heeft omgegooid is er inmiddels een EL-finale gehaald, een halve finale CL en hebben we dit jaar gunstig geloot met oog op de kwartfinale van de EL. Daarnaast ben je dichtbij de tweede dubbel in drie jaar. En talenten blijven doorbreken, dit seizoen Timber, Gravenberch en Rensch. Ik blijf over het algemeen genomen de opschaling van het salarishuis derhalve een goeie zaak vinden.
 
cheesie
 
11
6 maart 2021 om 08:06
Klopt, maar dat neveneffect kan zomaar eens voor problemen zorgen als Ajax eens twee seizoenen geen kampioen wordt en niet de CL ingaat.
 
Suarez 7
 
51
6 maart 2021 om 08:14
Ik ben geen econoom, maar ik denk dat Ajax met de verkoop van De Ligt, De Jong, Ziyech, Van de Beek, Dest, Dolberg en in mindere mate spelers als Botman, Razvan Marin en Noa Lang voldoende financiële ruimte heeft. En dan heb je nog kapitaal op het veld staan met Gravenberch, Neres, Kudus, Antony, Timber en in mindere mate Onana, Tagliafico, Martinez en spelers als Schuurs.
 
D-Bergkamp
 
21
6 maart 2021 om 08:31
@suarez7, Het gaat niet om de financiele mogelijkheden, het gaat om de balans in een selectie. Op basis waarvan zou een Brobbey met net aan 10 ok potjes (en veel mindere cijfers als Traore) meer/hetzelfde moeten gaan verdienen als sommige basis spelers? Dat kan en mag niet de bedoeling of insteek zijn. Brobbey tekent bij voor een acceptabel, niet buitensporig, salaris waarmee hij netjes in de selectie valt. En kiest daarbij voor zijn speel minuten en kans. Of hij vertrekt voor een groot salaris.
 
NJfromVOL
 
11
6 maart 2021 om 09:01
@bergkamp "eel mindere cijfers als Traore" Duh ..in die cijfers zit die ene, niet representatieve, wedstrijd tegen Vvv. Traore heeft ook niet echt laten zien dat het een geweldenaar is. Bij Brobbey moet ik ook nog maar zien, aar ik sla hem wel hoger aan dan Traore.
 
076Ray
 
2
6 maart 2021 om 08:10
Knap dat jij weet hoeveel ze verdienen. Dat zijn altijd aannames ajax maakt dit nooit openbaar...
 
FR010FRDAM
 
28
6 maart 2021 om 08:19
Bij een beursgenoteerd bedrijf is het wel wat makkelijker door te rekenen
 
MrKrillin
 
10
6 maart 2021 om 08:14
@baradona dat werkt toch overal zo.... Groot verschil tussen de sterspelers en talenten. Ajax schijnt een zeer goed bod gedaan te hebben. Ligt niet aan het geld.
 
abrikoning
 
29
6 maart 2021 om 07:43
Beetje flauw dat Driessen het "nog moet zien" van Haller op internationaal vlak terwijl hij nog geen kans kreeg vanwege de bekende redenen. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat hij in Europees verband geen eerste keus als spits zou zijn. Dat gezegd hebbende, hoop ik echt dat Brobbey blijft want hij is gewoon ontzettend goed voor de breedte en kan zichzelf goed ontwikkelen bij Ajax. Hij is nog zo jong dus daarin geef ik Driessen wel gelijk!
 
Deem.
 
6
6 maart 2021 om 08:46
Ik vertrouw Valentijn hier wel in hoor. 22 miljoen neerleggen voor iemand waar je het Europees niet in ziet zitten klinkt als een classic Overmars.
 
ajaxf1
 
19
6 maart 2021 om 09:52
Want dat doet hij vaker? Wat praat jij allemaal voor onzin... Overmars koopt altijd prima in en verkoopt altijd voor de hoofdprijs.
 
Kyle66
 
6
6 maart 2021 om 10:45
@Deem, vertel eens: hoe vaak heeft Overmars dat gedaan? 22 Miljoen neerleggen voor een speler waar hij het Europees niet in zag zitten?
 
rubentje13
 
1
6 maart 2021 om 12:32
Oke stel dat hij het Europees niet in hem ziet zitten, wat maakt dat uit? Hij hoort tot de beste spitsen van de eredivisie en je koopt zeg maar minstens 15-20 doelpunten in, waarmee je het jezelf makkelijker maakt om kampioen te worden en je daarmee elk jaar minstens 40 miljoen aan CL geld binnenharkt. Dan is het niet zozeer een aankoop om ver te komen in Europa (ik denk dat hij niet goed genoeg is tegen de topclubs overigens, maar voor de voorrondes en de groepsfases is ie zeker wel goed genoeg), maar wel een aankoop om constant CL te halen en daarmee jezelf veilig te stellen voor elk jaar tientallen miljoenen euro's. Dat is dan toch een prima aankoop?
 
McMulenga
 
3
6 maart 2021 om 14:11
Er is bij lange nog nooit zoveel geld uitgegeven voor een speler.. super classic ja.
 
maxx0r
 
1
6 maart 2021 om 15:45
Neres was ongeveer net zo duur. 12+3 en later nog 7 miljoen voor de laatste 20 procent van zijn rechten
 
cheesie
 
17
6 maart 2021 om 07:58
Wat jammer dat Ajax niet goed met dit soort jongens weet om te gaan en ze niet binnenboord kan houden. Nou John de Jong, aan het werk!
 
GluubsterTJ
 
16
6 maart 2021 om 09:36
Haha sterk cheesie. Echter gaat dit je zure reacties opleveren, daar dit Ajax-zone blijft. Zulke grappen werken voor de meeste maar 1 kant uit hier helaas. Het is niet onmogelijk trouwens. Als je Brobbey belooft eerste spits te zijn kun je hem wellicht aan het twijfelen brengen!!
 
Thamike
 
2
6 maart 2021 om 14:26
Tot nu toe zie ik maar bar weining zure reacties op VZ. Maar de echte grap blijft Brobbey naar Feyenoord maar ook die grappen werken vaak maar 1 kant op Gluubstertj. @cheesie, zou wel graag willen weten hoe Ajax volgens jou niet goed is omgegaan met Brobbey.
 
vassinerend
 
6
6 maart 2021 om 11:46
Ze hadden hem al het Ihataren traject aangeboden ??
 
Afcawesome
 
9
6 maart 2021 om 08:01
@cheesie Je gelooft toch zelf niet dat als wij hem niet kunnen behouden,dat PSV ook maar enige kans heeft om hem op te halen?
 
cheesie
 
17
6 maart 2021 om 08:03
Haha nee natuurlijk niet. Ik vond het wel een leuke tegenhanger op al die zinloze reacties van Ajax-supporters bij artikelen over Ihattaren.
 
MrKrillin
 
1
6 maart 2021 om 08:16
@afcawesome waarom zo arrogant? Als Malen weggaat (kans is aanwezig) en beloven dat hij spits nr1 wordt waarom niet. In het systeem van Schmidt past hij goed.
 
ninjakai
 
7
6 maart 2021 om 08:26
@MRKrillin in het systeem bam Schmidt zit hij in no time op de bank zijn vriend Mo. Hij moet dan echt te veel meters maken en is gewoon leeg na 15 minuten. Bij Ajax mag kan hij qua conditie net aan een helft mee. En dat is echt niet zo opgelost, heeft naar mijn idee heel veel te maken met zijn bouw, grote spieren verbruiken veel zuurstof, dus conditie uitbouwen gaat heel erg traag. Tegelijkertijd is die bouw ook echt een wapen en wil je die ook niet te veel veranderen.
 
theEDGE
 
8
6 maart 2021 om 08:33
Met die 5 wissels die je nu hebt moet je hem toch elke wedstrijd minuten gunnen. En Brobbey zal toch zelf ook wel inzien dat Danilo een terugval heeft en waarschijnlijk vertrekt bij een goed bod en Traore niet beter is dan hem. Eigenlijk is hij nu de 2e echte spits van Ajax en zal volgend jaar alleen maar meer kansen gaan krijgen. Raiola als die echt zou meedenken met zijn spelers zou hem dit dus ook moeten adviseren om toch te blijven.
 
arsenal890
 
7
6 maart 2021 om 10:06
Maar als Brobbey 2de spits is waarom speelt hij dan niet in de spits bij EL? Tadic lijkt mij daarom ‘gewoon’ de 2de spits en zal ook spelen als haller er niet is. Brobbey blijft dan 3de spits. Haller kan in principe alles spelen behalve bij blessures of schorsingen. Dan zal Brobbey alleen veel minuten maken als invaller, dan is het toch niet gek dat hij wil verkassen?
 
mayarood
 
3
6 maart 2021 om 08:43
Als ik het artikel goed begrijp tekent Brobbey niet bij omdat Raiola dat wil. Kennelijk is Raiola degene die veel geld wil verdienen ten koste van Brobbey. Wat een zaakwaarnemer!
 
McMulenga
 
1
6 maart 2021 om 14:13
Zo kan je het interpreteren. Of dat Brobbey nog niet getekend heeft omdat hij twijfelde maar nu alsnog wil blijven en Raiola het nu moet fixen. Ik neig toch eerder naar jouw standpunt.
 
Sc12
 
6
6 maart 2021 om 09:00
Als dit waar is is dit wel prachtig nieuws op de zaterdag ochtend. Het is wellicht nostalgie en nergens op gebasseerd maar in alles krijg ik Patrick Kluivert flashbacks bij deze jongen Leeftijd , ajax product, sterk en belangrijk invallen , tegen de basis hikkend... Die gaat in de el finale invallen met een puntertje Hey een man mag dromen toch? Serieus : ik had als directie zijnde gegokt en het salaris van de beoogde nieuwe club geboden , uiteindelijk ben je 3-5 jaar verzekerd van deze kosten (laten we zeggen 2 miljoen per jaar) dat is heel kort door de bocht 10 miljoen aan salaris (nogmaals kort door de bocht, komen zaken bij) Stel dat je een een talent uit Brazilie haalt, ben je aan transfersom al 10-16 miljoen kwijt tegenwoordig. Brobbey is al Ajax, die kent het systeem door en door en heeft 0 euro aanschaf gekost.
 
PaulR_1982
 
3
6 maart 2021 om 09:32
Misschien is het wel heel erg belangrijk geweest dat Ajax heeft gecommuniceerd dat Brobbey zou vertrekken. Zolang Ajax dat niet doet, hoeft Brobbey er niet over na te denken. Nu Ajax het wel heeft gecommuniceerd, moest Brobbey serieus gaan na denken of hij echt wel weg wil. Hopelijk blijft hij nog een paar jaar in Amsterdam spelen.
 
MarekHamsik17
 
1
6 maart 2021 om 09:47
Als Brobbey blijft wordt hij niet de basisspits. Als die vertrekt ook niet. RB Leipzig is geen garantie voor hem dat die daar potten gaat breken. Als er een ideale club komt zal die vertrekken denk ik. Zo niet, dan nog een jaar Ajax en dan weer proberen. Dit moet denk ik de gedachtegang zijn.
 
GeorgeAmadeus
 
4
6 maart 2021 om 09:57
Door te communiceren dat Brobbey zou vertrekken, heeft Ajax het erg definitief gemaakt wat zo`n jongen weer extra aan het nadenken zet. Dus ik begrijp het wel en denk zelfs dat het helemaal niet zo`n gek besluit was in de strijd om zijn handtekening.
 
Q_asd1975
 
0
6 maart 2021 om 10:07
Ik hecht weinig waarde aan de woorden van Mike Verweij maar vond de reactie van Brobbey toen Neres (op zijn aangeven) het tweede doelpunt tegen Lille OSC scoorde mooi om te zien. Dat gaf mij in ieder geval een beetje hoop dat Brobbey misschien toch zou willen bijtekenen.
 
falcao1984
 
1
6 maart 2021 om 11:30
Toen Ajax de CL won hadden ze ook gewoon Kluivert en Kanu daar rondlopen. Het jaar erop idem dito. Het voordeel met die twee was dat ze allebei zowel op 9 als op 10 konden spelen. Je hebt minimaal twee spitsen nodig die het niveau aankunnen in een lang en zwaar seizoen. En nu clubs 5 keer mogen wisselen zal voldoende speeltijd ook minder problematisch zijn.
 
Primetime
 
0
6 maart 2021 om 11:49
Dat 5x wisselen is maar een tijdelijke maatregel tot juli 2021 he. Volgend seizoen is het gewoon weer 3
 
falcao1984
 
1
6 maart 2021 om 12:35
Denk je dat? Kan me voorstellen dat clubs dit uiteindelijk graag willen verlengen en de Uefa en Fifa overstag gaan.
 
Primetime
 
1
6 maart 2021 om 12:46
Ajax en PSV zullen hier uiteraard voorstander van zijn, ik trouwens ook. Ik denk alleen dat de Emmens het niet zo grappig vinden dat ze zich een uur lang zich kapot lopen en Ajax doodleuk Kudus, Neres, Brobbey, Idrissi en Martinez in het veld brengt terwijl zij hun ene speler met 5 kg overgewicht moeten vervangen voor eentje met 10 kg overgewicht. In de PL hebben ze dit seizoen maar 3 wissels omdat de mindere teams het weggestemd hebben