Bruggink uit twijfels: 'Hij kan in potentie de topscorer van Nederland zijn'
Zondag, 11 augustus 2019 om 12:13

Volgens FOX Sports maakt Hirving Lozano zondagavond tegen ADO Den Haag zijn rentree in de basiself van PSV. De eventuele aanwezigheid van de Mexicaan, die naar verluidt een moeizame relatie met Mark van Bommel onderhoudt, betekent waarschijnlijk dat Bruma op de reservebank zal moeten plaatsnemen. Ruud Gullit merkte recent op dat PSV zich kan ontwikkelen tot het Nederlandse Liverpool: drie behendige aanvallers voorin en de rest van het elftal dat in dienst van de voorhoede kan spelen.

"Ik zie er wel iets in, maar in de voorhoede van Liverpool zitten wel veel meer doelpunten", benadrukte Bruggink bij FOX Sports. "Dat is natuurlijk wel de ontwikkeling die PSV zou kunnen maken, maar ik denk dat Bergwijn en Bruma allebei geen topscorers zijn. De enige die dat in zich heeft, is Malen. Hij kan van nature uit doelpunten maken."

Meer: PSV is officieus landskampioen na grootste uitzege ooit in clubgeschiedenis: 0-8

Hans Kraay jr. merkte op dat de goals van de vertrokken Luuk de Jong gecompenseerd moeten worden en wees op de magere statistieken van Bruma bij RB Leipzig. "Een mooie dribbelaar, maar geen echte doelpuntenmaker", alvorens hij het uitstekende moyenne van Lozano in het tenue van PSV op het gebied van goals en assists wees.

"Je hebt dus iemand in huis die in potentie de topscorer van Nederland kan zijn", haakte Bruggink in. "Wat ik zou doen als ik trainer van PSV zou zijn is een manier vinden om hem te laten renderen. PSV mist de directheid van Lozano in het elftal. Wat je ook van Lozano vindt, hij heeft dat wel. Hij wil doelpunten maken ten koste van alles."

"Ik zou als trainer van PSV mijn beste speler laten renderen", herhaalde Bruggink. "En dat-ie zich goed genoeg voelt om daar te gaan spelen. Ik hoor momenteel te veel mensen zeggen 'maar Lozano werkt niet hard genoeg' of 'hij doet het verdedigend niet goed'. Maar ik zou het omdraaien. Je hebt de topscorer in huis."

Bruggink vraagt zich toch af of er iets gebeurd is bij PSV. "Iets waar wij geen weet van hebben. "Anders is het toch heel onlogisch dat hij niet speelt bij PSV. Dan zou je toch Bruma eerder buiten het elftal laten." Hij wijst op de diepte die Lozano en Malen bij PSV creëeren. "Je ziet wat er gisteren gebeurde toen David Neres bij Ajax speelde. Die wil elke bal achter de verdediging. Lozano heeft dat ook en Bergwijn heeft dat te weinig. Bruma wil ook elke bal in de voeten."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
kleinegeneraa7
 
7
11 augustus 2019 om 12:40
Het liverpool van Nederland? Zoals Ruuf Gullit Liverpool beschrijft, herken ik liverpool niet hoor. Zit wel wat meer voetbal in dan de voorste 3 het maar lekker laten uitzoeken.
 
DonCoXxX
 
17
11 augustus 2019 om 12:46
Ja, het is allemaal lulkoek. Gullit zegt dat waarschijnlijk, omdat er geen kraak noch smaak zit aan de 6 verdedigend ingestelde veldspelers. Dat zijn 13 in een dozijnspelers. Bij Liverpool kunnen de andere 8 best een beetje voetballen, bij PSV zijn deze ver te zoeken. Zelfs de doorgaans solide Zoet is geen schim van zichzelf meer. Maar goed, dat Gullit de oren van je kop lult, maar inhoudelijk nooit iets bijzonders of zinnigs zegt, zijn we inmiddels van hem gewend.
 
HenkHuppel
 
1
11 augustus 2019 om 13:04
Hoe is het Ruudje?
 
Ampie
 
3
11 augustus 2019 om 12:54
Gullit heeft het er ook niet over dat die drie het lekker uit kunnen zoeken. En daarnaast kan je toch niet ontkennen dat de meeste creativiteit en technische vaardigheden precies bij die drie voorsten zit, waar op t middenveld voornamelijk dynamiek, loopvermogen en degelijkheid zit? Gullit geeft aan dat bij liverpool alles gericht is op de ondersteuning qua voetballend vermogen, fysiek en tactiek om die drie voorsten zoveel mogelijk in hun aanvallende kracht te zetten gezien de snelheid/explosiviteit, creativiteit en behendigheid die zij bezitten. Die drie voorin moeten wel verdedigend hun taken uitvoeren, maar worden daarin ook deels ontzien. Met name mane en salah, gezien er een spits loopt die ook in dienst van de buitenspelers speelt. Wordt dus niet aangegeven dat gini of henderson niks kunnen brengen voetballend gezien, echter is hun rol daarin gewoon minder groot. Zo een soort voetbal ziet gullit dus ook voor zich bij psv, echter heeft psv geen spits die zich op zal offeren voor de buitenspelers zoals firminho dat doet.
 
De Toekomst
 
4
11 augustus 2019 om 12:58
Daarbij wekt hij de indruk dat Mane, Salah en Firmino geen werk opknappen of vuile meters maken.. Die doe ook gewoon mee in het druk zetten etc. Verder kunnen de voorste 3 bij Liverpool ook alleen zo goed ballen, omdat de rest ook goed speelt. De bal gaat daar sneller en met meer precisie naar voren, terwijl dit bij PSV soms te lang duurt en de spelers vervolgens ook niet ideaal worden aangespeeld. Dat maakt het voor aanvallers vaak al een heel stuk moeilijker.
 
Razorsharp
 
34
11 augustus 2019 om 12:46
Ajax het Bayern Munchen van Nederland, PSV het Liverpool van Nederland... Wat een geouwehoer. Ajax is Ajax en PSV is Psv. Beide clubs zijn mooi en groot genoeg om zich met niemand te hoeven te vergelijken.
 
Sjoerd1987
 
3
11 augustus 2019 om 13:15
Dat is ook helemaal zo. Clubs hoeven maar 1 vergelijking te hebben en dan krijg je dit al. Ajax kan qua budgetten echt los komen van de rest zoals Bayern in Duitsland en psv qua speelstijl op Liverpool al we Gullit mogen geloven. Als we op een manier als speelstijl clubs gaan linken dan gaat het een lang rijtje worden.
 
AlexDelPiero10
 
7
11 augustus 2019 om 12:48
37 goals uit 69 wedstrijden, dan weet je de goal wel staan hoor.
 
pompebledsje
 
9
11 augustus 2019 om 12:54
Ik blijf bij het standpunt dat PSV Vlap had moeten halen. Een middenvelder met diepgang en scoringsdrift. Had niet misstaan met deze voorhoede en had zeker de concurrentie aan kunnen gaan met de huidige middenvelders. Maar goed, ik ben benieuwd hoe PSV ditmaal voor de dag komt. Tot nu toe ben ik niet overtuigd.
 
ouwe1978
 
1
11 augustus 2019 om 14:54
Vlap, is een gok. Maher heeft gefaald, Ramselaar tot op heden ook. Ik heb zelf wel vertrouwen in Ihattaren. We gaan het zien. Overigens zou ik Lozano op zijn favoriete positie laten spelen, en ook daar spelers op scouten. Vanuit dat oogpunt begreep ik de interesse voor Berghuis wel.
 
pompebledsje
 
0
11 augustus 2019 om 17:20
Ben ik met je eens, alleen hebben Vlap en Lammers samen iets wat niet te beschrijven valt, dat bleek wel bij Heerenveen vorig jaar. Ik snap dat PSV inzet op de twee jonge jongens, ook gezien het feit dat ze al in de middenvelders verzopen. Maar ik vind dat PSV tot nog toe weinig doelpogingen heeft ondernomen.
 
ronmokum
 
5
11 augustus 2019 om 13:11
3 volwassen kerels waarvan 2 nooit de top hebben gehaald zitten te ouwehoeren over niks Kraay wordt betaald voor elk dom woord wat uit zn mond valt,Di is inmiddels schatrijk! Kom op VZ ik kan ook een lulverhaal schrijven, ik reken niet zoveel,bel me maar
 
HenkHuppel
 
4
11 augustus 2019 om 13:11
Lozano links zetten, klaar. Waarom je beste speler op een andere positie zetten om andere te kunnen laten spelen. Van Bommel heeft hel altijd over “ met deze spelers denk het meeste kans te hebben om te winnen” ik zou dan beginnen met je beste speler op de voor hem beste positie te zetten met het grootste rendement dan maak je nog meer kans om te winnen.
 
DaMenace
 
0
11 augustus 2019 om 13:15
Als dit waar is dan gaan we gewoon weer verder met het maken van wisselingen in het eftal. Er zit al geen lijn in het spel en dat zal er onder v. Bommel niet komen ook. Die wisselt maar en wisselt maar, omdat hij het niet weet en 'statements' wil maken. Zijn onkunde als trainer is groot, net als zijn ego. Pereiro zijn we noodgedwongen kwijt, logisch dat er daarvoor een andere speler in de basis komt. Gaan we weer terug naar de vier linkeraanvallers verspreiden over vier posities? Of krijgt Ihattaren de kans op 1 op 1 iemand te vervangen op dezelfde positie? V. Bommel kennende zal hij wel weer een buitenspeler gaan onturnen als 'tien'. De selectie is niet in balans en de aanwezige, fitte spelers worden daarnaast lang niet allemaal in hun kracht gebruikt.
 
HenkHuppel
 
0
11 augustus 2019 om 13:16
Lozano links zetten, klaar. Waarom je beste speler op een andere positie zetten om andere te kunnen laten spelen.Van Bommel heeft het altijd over “ met deze spelers denk het meeste kans te hebben om te winnen” ik zou dan beginnen met je beste speler op de voor hem beste positie te zetten met het grootste rendement dan maak je nog meer kans om te winnen.
 
mayarood
 
2
11 augustus 2019 om 13:21
Hoe is het mogelijk! Ik ben het een keer eens met Bruggink. Hij zegt eens iets zinnigs. Maar hij vergeet een ding: Lozano is zelf helemaal klaar met Psv. Ik denk dat hij te hoge verwachtingen van zijn dienstverband bij PSV had en dat is er nu niet uitgekomen. PSV is niet de club die Europees schittert en een springplank is naar een club als Barcelona, waar Lozano stiekem van droomt. Ondertussen is hij voor PSV een cashcow geworden waar een prijskaartje aan hangt dat veel clubs afschrikt. Daarom denk ik dat het nu moeilijker zal zijn om hem weer bij de les te krijgen, zeker tijdens de transferperiode....
 
HenkHuppel
 
5
11 augustus 2019 om 13:30
En dan kijk je welke club je favoriet is dan staat er .... ach laat ook maar. #mokum #arrogant #wzawzh