Bruins 'onder protest' akkoord met schorsing tegen Feyenoord en NAC
Maandag, 13 augustus 2018 om 17:17

Luigi Bruins heeft een schikkingsvoorstel voor een schorsing van drie wedstrijden, waarvan een voorwaardelijk, geaccepteerd. De middenvelder van Excelsior kreeg zaterdagavond een rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, toen hij een overtreding beging op Alessandro Ciranni. Zelf vond Bruins het geen rode kaart, maar hij is desondanks voor twee duels geschorst.

Scheidsrechter Siemen Mulder had het incident niet goed waargenomen, maar stuurde Bruins op basis van videobeelden weg met een directe rode kaart. Maandag kreeg hij van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van drie duels. "Hoewel Bruins de straf te zwaar vindt, gaat hij toch akkoord", schrijft Excelsior op de eigen website. Hij schikt zich 'onder protest' in zijn lot.

Bij RTV Rijnmond liet Bruins zondag al zijn ongenoegen blijken over de rode kaart. "In mijn ogen zet ik een actie in, waar de bal iets voor me is. Daarna zie ik hem aan komen glijden en houd ik in principe nog in", blikt de smaakmaker van Excelsior terug. "Daarna maak ik met mijn voet vooruit contact, maar is het absoluut geen rode kaart."

"Ik heb de beelden terug gezien en daar zie je ook dat ze de beelden vaak moesten terugzien. Volgens mij kan de VAR meteen zeggen: 'Het is een rode kaart'. Dat was niet zo, dus er is best veel twijfel geweest. Ik vind als er zoveel twijfel is, mag je nooit een rode kaart trekken", concludeert Bruins, die de uitwedstrijden tegen Feyenoord en NAC Breda moet missen.

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
0
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
12
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
12
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Psv-er!
 
11
13 augustus 2018 om 17:25
Vind ik zeer overdreven. Vilhena gaf iemand een vergelijkbare schop. Al snap ik dat Feyenoord al genoeg schorsingen heeft
 
King_of_Hearts
 
8
13 augustus 2018 om 17:34
Ja idd..Vilhene in de 4e minuut tegen de Graafschap was precies hetzelfde en kreeg er zelfs geen geel voor
 
Unknown007
 
2
13 augustus 2018 om 18:00
Wat een schande is dit toch!! Snap wel dat de knvb wilt straffen, want anders verliest de VAR ook direct alle geloofwaardigheid!
 
stillewillem
 
0
13 augustus 2018 om 18:21
Tuurlijk was dit rood maar dat overdreven gedoe met die VAR maakt het voetbal kapot. De volgende stap is voetballen met make up op en een handtas. De hele charme gaat zo van het voetbal af.
 
Arsenallz
 
8
13 augustus 2018 om 18:42
Ik snap je niet helemaal. Omdat we de VAR gebruiken is de volgende stap met make-up en handtas voetballen? Wat is dat voor redenatie? De VAR is een goede ontwikkeling om ervoor te zorgen dat teams niet benadeeld worden.
 
stillewillem
 
0
13 augustus 2018 om 18:58
Ik vind het helemaal geen goede ontwikkeling. Schwalbes in de zestien en doellijntechnologie ok maar laten we het aub een beetje mannelijk houden. Voor de rest wat er in het veld gebeurd is aan het scheidsrechterskorps en voor de rest lekker laten gaan ipv deze theater maar ja de generatie van nu vind het geweldig. De charme van het echte voetbalspel gaat er van af. Deze ontwikkeling is hetzelfde als met kunstgras. Weg met deze ongein.
 
Arsenallz
 
9
13 augustus 2018 om 19:04
Mannelijk is iets anders dan regels overtreden. Ik hoop dat je dat inziet. Ik vind het namelijk geen charme dat iemand volop op de enkels doortrapt. Heeft ook niks met mannelijk spel te maken, maar met vuil spel. Eens over het kunstgras, dat hoort niet bij voetbal want het is niet eens gras.
 
SpeedyAFC
 
0
13 augustus 2018 om 23:06
Wat hebben overtredingen waarmee je iemand ernstig kan blesseren nou te maken met mannelijk? Jij wilt van voetbal meer een soort rugby maken waar elk lichamelijk contact toegestaan is zolang we geen bloed zien. Dan maak je er een andere sport van, dan is er geen plaats meer voor types als Messi die op techniek spelen, maar zijn spelers als Joey Barton de grote helden.