Buffon moet afwachten: 'Ze kunnen alle drie de nummer één zijn'
Zaterdag, 11 augustus 2018 om 13:35

Thomas Tuchel werd eerder deze zomer aangesteld als de nieuwe trainer van Paris Saint-Germain en de Duitser staat zondag voor zijn vuurdoop in de Ligue 1. De regerend landskampioen opent het seizoen met een wedstrijd tegen Caen en het is nog de vraag of bijvoorbeeld Neymar aan de aftrap zal verschijnen. De sterspeler keerde nog niet zo lang geleden terug van het WK en Tuchel twijfelt nog over wie hij op gaat stellen in de ouverture.

"Wat betreft de spelers die maandag zijn teruggekeerd, we zullen vandaag na de training een beslissing nemen. Ik wil geen risico's nemen, maar je kunt je voorstellen dat ze allemaal willen spelen", stak de coach van wal tijdens een perspraatje. "Het is duidelijk dat Neymar mijn sleutelspeler is. Hij is een van de beste spelers van de wereld, maar hij is ook een artiest, een creatieveling. Voor creatieve spelers is het soms makkelijker als hen niet te veel druk wordt opgelegd."

"Er zijn vele manieren om leiderschap te tonen en Neymar is, naar mijn mening, onze leider als hij gelukkig is op het veld. Hij neemt risico en creëert dan meer. Er zijn spelers die verantwoordelijk zijn voor de defensieve taken en wat mij betreft is dat niet zijn rol." Naast Neymar geldt de transfervrij bij Juventus opgepikte Gianluigi Buffon dit seizoen als een van de grote blikvangers in het Parc des Princes. Tuchel is er echter nog niet over uit of hij zondag de voorkeur gaat geven aan de veertigjarige Italiaan, of dat Alphonse Areola of Kevin Trapp onder de lat zal staan.

"Gigi is een topspeler, een professional en een legende. Zo is hij ook in de kleedkamer en tegenover de staf, hij is nederig en beleefd. Hij heeft een goede invloed op ons elftal. En wat betreft de drie keepers, dat wordt een moeilijke keuze voor mij. Ze zijn alle drie behoorlijk getalenteerd en ze hebben de persoonlijkheid om de nummer één te zijn. We trainen nog voor de wedstrijd en ik ga nog met ze in gesprek. Maar als er één ding is dat ik als coach heb geleerd, is dat je niet te vroeg de knoop moet doorhakken."

Meer nieuws
   
15:30
15:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
29
   
15:00
15:00
KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax geselecteerd
3
   
14:53
14:53
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
13
   
14:30
14:30
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
   
14:24
14:24
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
ajaxchamps
 
16
11 augustus 2018 om 13:56
Leuk dat ie net alsof doet dat het een moeilijke keuze is wie er eerste keeper is. Een vermogen uitgeven voor Buffon en hem dan op de bank zetten, tuurlijk. Constructie waarin een van de andere keepers de bekerwedstrijden doet zou overigens wel goed kunnen.
 
Elc0mmandante
 
9
11 augustus 2018 om 14:07
Ik snap best dat een tuchel twijfelt of hij neymar wel of niet opstelt, maar buffon.. alsjeblieft zeg. Buffon staat voor mij nog steeds in de top 3 beste keepers, en hij hoort ook gewoon elke wedstrijd te keepen. Areola is een geweldig talent, maar trapp kun je echt niet zien als een concurrent voor beide. Ik denk ook niet dat buffon het zou accepteren om sporadisch speeltijd te krijgen. Hij heeft zelf meerdere keren aangegeven dat hij er een punt achter zet wanneer hij niet meer op topniveau kan presteren, en buffon kennende is hij zijn grootste criticus
 
gloryUnited
 
18
11 augustus 2018 om 14:18
Buffon is goed, maar niet top 3 keepers. De Gea, Oblak, Courtois en Neuer vind ik beter. Daaronder heb je een lijstje met Buffon, die braziliaan van city, Alisson, Lloris
 
Elc0mmandante
 
11
11 augustus 2018 om 15:00
Neuer top 3 noemen terwijl die man een seizoen eruit heeft gelegen?? vervolgens schaar je hem in een rij met alisson die ff 7 goals van liverpool om de oren krijgt. Sorry man, ik denk dat wij hier van mening verschillen
 
Chazyn
 
9
11 augustus 2018 om 15:17
Buffon top drie noemen terwijl die man bijna een half seizoen eruit heeft gelegen??Alisson afrekenen, omdat die over twee wedstrijden tegen een van de beste aanvallende ploegen 7 goals tegen krijgt.Ja, jouw mening is inderdaad goed onderbouwd.
 
gloryUnited
 
2
11 augustus 2018 om 15:19
Niks mis met verschil in mening. Daar is juist een forum voor. Enige waar we naar kunnen grijpen zijn statistieken, maar die zeggen ook niet alles
 
Elc0mmandante
 
2
11 augustus 2018 om 17:12
Hoe kom je erbij dat buffon een half seizoen eruit heeft gelegen? En ja alisson reken ik zeker af op die 2 wedstrijden tegen liverpool, als je er in zulke grote wedstrijden niet staat, kun je simpelweg niet vergeleken worden met een top 3 keeper. Daarnaast is hij niet zo consistent als een oblak, de gea, buffon of courtois. Ik zeg niet dat alisson slecht, hij is zeker een degelijke keeper, maar om op buffons niveau te komen moet het een stuk beter t.o.v. vorig seizoen.
 
gloryUnited
 
5
11 augustus 2018 om 14:16
Dit is onzin natuurlijk. Buffon wordt eerste keeper. Hij is beter dan de andere 2 en hij heeft sws speelgarantie gekregen anders zou die niet getekend hebben (denk ik)