Burnley voorkomt op allerlaatste moment blunder met Erik Pieters
Dinsdag, 9 februari 2021 om 18:54

Burnley is woensdagavond tóch zonder Erik Pieters begonnen aan de FA Cup-wedstrijd tegen Bournemouth. Manager Sean Dyche had de 32-jarige linksback aanvankelijk opgesteld, maar kwam er op het allerlaatste moment achter dat de Nederlander geschorst is. De fout werd net op tijd hersteld om reglementaire uitsluiting van het toernooi en een geldboete te voorkomen.

Dyche was er niet van op de hoogte dat Pieters vanwege twee gele kaarten eerder in het seizoen geschorst was voor de bekerwedstrijd. Ook de linkervleugelverdediger zelf wist dat niet, waardoor hij 'gewoon' in de basisopstelling stond die door Burnley een uur voor de wedstrijd gecommuniceerd werd. De fout werd echter tijdig ontdekt en twintig minuten voor de aftrap verscheen een nieuwe formatie, waarin Pieters vervangen was door Anthony Glennon.

Burnley zelf spreekt van 'een administratieve fout', maar volgens The Bournemouth Echo was het wel degelijk de bedoeling dat Pieters zou spelen. Mocht de geschorste linksback zijn opgesteld, dan zou Burnley ongeacht het resultaat tegen Bournemouth uit het FA Cup-toernooi worden gezet. De wedstrijd is om 18.30 uur van start gegaan.

Meer nieuws
   
16:46
16:46
Bizar: Brugge-fan na oliedomme actie door medesupporters (!) in elkaar geslagen
0
   
16:10
16:10
Becker schudt Sinkgraven van zich af en scoort prachtig uit 'onmogelijke' hoek
0
   
15:26
15:26
Arsenal legt de bal weer bij Manchester City na overwinning op Bournemouth
64
   
15:22
15:22
Ipswich keert na afwezigheid van 22 jaar terug in de Premier League
12
   
15:15
15:15
Live meepraten in LaLiga: Real Madrid - FC Cadiz
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
gaitttt
 
35
9 februari 2021 om 19:08
Overmars mag de persoon die dat ontdekt heeft wel benaderen voor een mooi contractje bij ajax. Zulke scherpe mensen kunnen we wel gebruiken denk ik zo .
 
cabinessence
 
1
9 februari 2021 om 19:57
Nou is dit natuurlijk ongelooflijk slordig en de club had uiteraard beter (eerder) op moeten letten, maar waarom geeft de bond niet gewoon vooraf door welke spelers geschorst zijn? Deze administratie ligt toch voornamelijk bij hen.
 
Kaassie
 
1
9 februari 2021 om 20:08
Ik denk dat de bond dat ook doet maar dat de trainer niet op de hoogte was. Het bevreemd me echter dat de speler hier niet van op de hoogte is.
 
Kolarov
 
1
9 februari 2021 om 20:46
Ik vraag mij eigenlijk wel af wat voor systeem de meeste clubs hiervoor gebruiken. Je zou toch denken dat je als voetbalclub zijnde gemakkelijk iemand kan aannemen en een goedwerkend programma hiervoor moet hebben. Het gaat toch nog weleens fout. En ja, waar mensen werken worden fouten gemaakt. Dat snap ik. Maar ben toch benieuwd.