Butland werkt zichzelf in de nesten en verwijdert zes jaar oude tweet
Vrijdag, 6 januari 2023 om 10:37

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Jack Butland heeft zichzelf in verlegenheid gebracht met zijn aanstaande transfer naar Manchester United. Fans ontdekten dat de doelman van Crystal Palace in 2017, toentertijd in dienst van Stoke City, een tweet postte waarin hij zei dat hij nooit naar Manchester United zou vertrekken om reservekeeper te worden. Twitter-gebruiker Richard Farrell vroeg de doelman destijds of hij een transfer naar Old Trafford zou overwegen en of hij zou kunnen leven met een rol als tweede keus achter De Gea. In een reactie op die tweet schreef Butland: "Ik zou nooit vertrekken om tweede keus te worden!"

Aangezien David de Gea de onbetwiste nummer één is onder Erik ten Hag, zal Butland zich toch in zijn rol als 'tweede viool' moeten zien te schikken. De tweet werd verwijderd door de doelman, maar fans waren de woorden van Butland nog niet vergeten. Verwacht wordt dat de transfer van Butland in de komende dagen zijn beslag krijgt. De negenvoudig Engels international dient als opvolger van Martin Dúbravka, die vorige week vervroegd terugkeerde naar zijn eigenlijke werkgever Newcastle United.

Meer nieuws
   
09:54
09:54
Arsenal-icoon richt zich in titelstrijd op Tottenham en doet enorme belofte
0
   
09:06
09:06
Groot beveiligingslek: grappenmaker weet spelersbus Man United binnen te sluipen
11
   
08:43
08:43
Maker van eerste Almere City-goal ooit in Eredivisie stopt met profvoetbal
3
   
07:45
07:45
Ron Jans ziet 'hele interessante trainer' voor Ajax op eigen bodem
18
   
07:06
07:06
De Telegraaf weet welke Italiaanse topclub gaat voor Kenneth Taylor
43
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties gegeven.