Calvin Stengs: 'Ik wilde niet per se stoppen, maar het was wel lastig'
Woensdag, 13 november 2019 om 15:57

De loopbaan van Calvin Stengs zit duidelijk in de lift, want de smaakmaker van AZ werd door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland en Estland. Stengs kent echter ook de andere kant van de medaille. De AZ-aanvaller heeft nooit overwogen te stoppen, maar was wel in een diep dal beland.

"Vier jaar geleden had ik hier niet van durven dromen", verwijst Stengs tegenover Veronica Inside naar een mindere periode in de jeugdopleiding van AZ. "Ik wilde niet per se stoppen. Maar op een gegeven moment ben je wel op een leeftijd dat je bijna weg moet. Dan is het lastig, want ik moest een jaartje extra doen in de Onder-17 van AZ. Dan denk je wel van: Oh, dat is lastig."

Stengs kende meer tegenslagen, want door een zware blessure lag hij nog niet zolang geleden ruim een jaar uit de roulatie. De dieptepunten in zijn nog prille loopbaan hebben de aanvaller echter sterker gemaakt, zeker op mentaal vlak. "Ik ben ook fysiek sterker geworden. Dat heb ik wel eruit meegekregen. Ik ben ook niet blij dat het me is overkomen, maar het is gebeurd en ik ben verder gegaan. Dat is aardig gelukt volgens mij."

De debutant in de Oranje-selectie gaat niet direct uit van een basisplaats tegen Noord-Ierland, zaterdag de opponent van Nederland. "Ik zie het wel, ik laat het op me afkomen. Ik ga gewoon mijn best doen op de trainingen en dan zie ik het wel." Stengs kan ook niet aangeven waar zijn plafond ligt als speler. "Ik weet het echt niet. Ik moet gewoon van wedstrijd naar wedstrijd kijken en goed blijven spelen."

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
5
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
14
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
24
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
marieke90
 
3
13 november 2019 om 17:05
Als hij die blessures niet had opgelopen,zou hij nu veel verder zijn,dat zegt wel wat over zijn talent...
 
HakimZiyach22
 
2
13 november 2019 om 19:09
Aan de andere kant: stel hij was 2 jaar later geblesseerd geraakt en hij zat bij een grotere club, dan is het risico veel groter om doorgeselecteerd te worden. Wat dat betreft heeft Stengs geluk dat az geen vervanger heeft gehaald voor hem, en hem gelijk weer hebben opgesteld. Want stel hij zat in de premier league of in Spanje, dan was die kans een stuk kleiner