Captain sluit vertrek bij Feyenoord niet uit: 'Kijken wat ik ga doen'
Woensdag, 4 april 2018 om 07:26

Karim El Ahmadi stond tussen 2008 en 2012 al vier jaar onder contract bij Feyenoord en de middenvelder, die dit seizoen is uitgegroeid tot aanvoerder, is ook nu in zijn tweede periode in De Kuip alweer aan zijn vierde jaar bezig. Toch lijkt de 33-jarige controleur niet van plan om zijn loopbaan ook af te sluiten in Rotterdam, aangezien hij het graag nog eens over de grens zou willen proberen.

"Ik heb hierna nog een eenjarig contract. Ik zit ook te kijken wat ik ga doen. Ik ben nu 33 en speel komende zomer een WK, daarna zie ik het wel. Het zou leuk zijn om nog een stap te zetten. Ik zou nog wel een keer in het buitenland willen spelen. China denk ik niet, maar Qatar of Dubai lijkt me wel leuk", legt hij uit bij Andy in de Auto.

El Ahmadi speelde al eens eerder in Dubai, bij Al-Shabab. Die club huurde hem toen van Feyenoord, maar de middenvelder vindt achteraf dat hij op het verkeerde moment de overstap heeft gemaakt: "Ik was 25. Ik heb het echt naar m'n zin gehad, maar het had niet veel met voetbal te maken. De stadions waren leeg, dat soort dingen. Het ging slecht met Feyenoord. Als ik daar dezelfde mentaliteit had, had ik nooit die keuze gemaakt."

"Feyenoord liet mij ook vrij makkelijk gaan. Ik was er toen wel klaar mee, ik dacht: dan ga ik gewoon weg", gaat hij verder. El Ahmadi geeft aan dat Feyenoord toen geldproblemen had hij wist dat de club hem weg wilde hebben. Toch denkt hij dat een dergelijk avontuur nu beter uit zou pakken: "Als je wat ouder bent is het wel echt top. Ik heb een mooi leven gehad daar en de mensen daar waren echt top. Alles goed geregeld."

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
6
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
49
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Siceramo
 
21
4 april 2018 om 08:39
Na hopelijk 4 prijzen
 
De Toekomst
 
1
4 april 2018 om 11:05
En het lijkt mij dat hij ook nog wel ergens kan cashen.. Zou het wel jammer vinden voor Feyenoord. Persoonlijk mag ik hem niet, maar hij is wel een karakterspeler. Dat karakter miste ik na het vertrek van Kuijt soms in het spel van Feyenoord en wetende dat Vilhena waarschijnlijk ook vertrekt blijft er weinig karakter over.. Spelers als Van der Heijden Boetius, Larsson, Tapia, Van Persie, Berghuis zijn volgens mij niet echt bikkelaartjes.
 
De Toekomst
 
2
4 april 2018 om 11:48
Niet alleen subtoppers bij Feyenoord, ook Ajax heeft daar last van.. We mogen al blij zijn als ze goed meedraaien en als ze uitgroeien tot een uitblinker is dat uitzonderlijk. Voordeel is wel dat Ayoub gratis komt. Uitstekend gehandeld van Van Geel en nu maar afwachten hoe het uitpakt. Wat gif betreft klopt het wel, sowieso denk harde werkers, maar ik twijfel wel nog of ze echt die hardheid hebben die er soms bijhoort. We gaan het meemaken.
 
Feynzo
 
4
4 april 2018 om 12:04
Waarom mag je buurtvader Karim niet dan?
 
@gruppo
 
0
4 april 2018 om 14:56
@De Toekomst, weet niet of dit nadelig is voor Feyenoord. Vorig jaar was hij gewoon top, voor mij de beste van de Nederlandse competitie. Maar dit jaar zeker niet, ik blijf zeggen dat KEA vorig jaar zijn minste wedstrijden heeft gespeeld met de aanvoerdersband om. Of de druk hem dit jaar te veel is ik weet het niet, maar vind hem dit jaar een klasse minder dan vorig jaar, wel raar dat je hem niet mag, vind Karim echt een speler die uitdeelt maar ook incasseert. Zou graag willen dat iedereen deze laatste mentaliteit had, zou er volgens mij meer geaccepteerd worden op het veld. Tegenwoordig schreeuwen ze bij iedere tikje of ze hun been op 3 plaatsen hebben gebroken, maar het wonderwater dat zijn eer naar binnen 3 tellen lopen ze weer als een kieviet rond.
 
Moridin
 
10
4 april 2018 om 08:01
Het is Karim van harte gegund en Feyenoord kan wel wat frisheid op het middenveld gebruiken. Clasie heeft zich al min of meer aangeboden en is voor een zacht prijsje af te halen. Lijkt mij de logische vervanger. Amrabat zou ik niet op gokken, dat kan als je net twee keer kampioen bent geworden, maar niet na dit seizoen. Volgend jaar Clasie, Ayoub, aankoop als middenveld.
 
FEY_TIL_I_DIE
 
8
4 april 2018 om 09:36
Ik zou dan hopen dat Feyenoord vertrouwen houdt in Gustafson als 10. Hij heeft bij Roda toch een goed jaar gedraaid in een slecht draaiende ploeg.
 
sprokkie
 
4
4 april 2018 om 08:21
Lekker laten gaan als Feyenoord zijnde. Heeft die stap meer dan verdiend, een echte topvoetballer voor de Eredivisie. Laat de laatste tijd echter wat meer steekjes vallen en ik denk dat het een goed moment is om jonge jongens de kans te geven. Vilhena waarschijnlijk ook weg, Toornstra zie ik ook vertrekken. Moet dus in elk geval een aanvallende middenvelder bij komen.
 
rbn_
 
1
4 april 2018 om 08:41
Ik ben heel benieuwd op welke positie Feyenoord Ayoub ziet, of Gustafson nog een kans krijgt (denk het wel) en hoe de talenten zich staande zullen houden. Vooral op het middenveld hebben wij bij Feyenoord O19 grote talenten lopen. El Bouchataoui verwacht ik volgend seizoen bij de selectie. Burger en Kokcu zullen daar denk ik niet ver vanaf zitten als ze zo blijven spelen en zich door blijven ontwikkelen.
 
Lewis Ortega
 
1
4 april 2018 om 09:02
Geef hem groot gelijk gewoon nog ff cashen in de zandbak.
 
MeMyselfAndI
 
0
4 april 2018 om 09:27
Stiekem hoop ik dat van Geel Clasie dan haalt. Blijft natuurlijk een Feyenoorder in hart en nieren. Hij heeft zich afgelopen seizoen al aangeboden dus hij wil wel. Verder gun ik Karim deze stap van harte. Hij heeft jaren voor ons gestreden en verdient het om nog even zijn zakken te vullen. Verder hoop ik dat Gustafson en de jeugd ook een echte kans krijgen.
 
@gruppo
 
2
4 april 2018 om 10:32
Vindt Clasie een goede voetballer, maar dat is weer een oud speler terug halen. Ben stiekem wel blij dat er wat middenvelders vertrekken. Dat geeft andere spelers de kans om op die posities te gaan spelen. Je hebt nog heel wat middenvelders rondlopen. Tapia, Amrabat, Toornstra en Hansson daar komt Ayoub dan nog bij en Gustafson maar ook Vejinovic en Hamer die terugkomen, en bij de jeugd heb je Kokcu, el Bouchataoui, Burger en Wehrmann rondlopen die ook rustig aan moeten gaan doorstromen. Dus als je Clasie terughaalt belemmer je je eigen jeugdspelers en aankopen.
 
MeMyselfAndI
 
0
4 april 2018 om 12:28
Ben stiekem ook wel blij dat Karim mogelijk vertrekt. Verdedigend is hij zeer sterk maar voegt voetballend weinig toe aan het spel van Feyenoord. Verder verwacht ik dat Vejinovic en Hamer het niet gaan redden bij Feyenoord en zullen vertrekken. Verder denk ik dat Toornstra misschien ook wel zal vertrekken. Dan heb je Tapia, Amrabat, Ayoub en Gustafson over. Larsson zou eventueel ook op '10' kunnen spelen maar dat Gio tot nu toe niet. Zeker als Feyenoord zich kwalificeert voor Europees voetbal dan moet hier dus nog wel een ervaren middenvelder bij. Dan kan de jeugd langzaam worden ingevoegd.
 
MGMV
 
7
4 april 2018 om 10:45
Had eigenlijk wel gedacht dat hij hier z'n carrière zou afsluiten, maar die laatste (financiele) stap is 'm wel echt van harte gegund. Uiteindelijk een echte voorbeeldprof geworden en jarenlang een van onze belangrijkste spelers geweest, met vorig seizoen natuurlijk als hoogtepunt. Gaat wel een gemis worden als hij weg is.
 
relaxie
 
2
4 april 2018 om 11:40
mooi moment om te laten gaan en zijn opvolger en de aanvoerder voor de komende jaren staat te popelen om te komen...altijd moet je Clasie willen halen is voor mij echt geen discussie