Cavani behoedt Man United voor problemen tegen verrassend AS Roma
Donderdag, 6 mei 2021 om 22:52

Manchester United heeft donderdag zoals verwacht de finale van de Europa League bereikt. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer begon met een 6-2 voorsprong aan de returnwedstrijd tegen AS Roma en kwam door twee doelpunten van Edinson Cavani uiteindelijk niet in de problemen: 3-2. De Romeinen kwamen opvallend aanvallend voor de dag in het eigen Stadio Olimpico, maar vonden te vaak doelman David de Gea op hun pad voor een megastunt. Wel gaat Roma dus met een thuisoverwinning uit het toernooi.

Donny van de Beek en Rick Karsdorp startten in de basis bij respectievelijk United en Roma. De eerste kansen in de wedstrijd waren voor de thuisploeg. Gianluca Mancini stuitte met een inzet van dichtbij op David de Gea, al leek de verdediger daarbij hands te maken. Uit de daaropvolgende corner kopte Henrikh Mkhitaryan in het zijnet. Even later onderschepte Rick Karsdorp de bal diep op de helft bij Manchester United. De rechtsback profiteerde van de slapende Luke Shaw, maar zag zijn lage voorzet afketsen op de voeten van de wél alerte De Gea.

In de fase daarna kregen ook de Engelsen kansen. Fred verstuurde een splijtende pass op Cavani, die de bal over Mirante heen liftte en de lat raakte. De Gea moest in de korte hoek ingrijpen op een schietkans voor Lorenzo Pellegrini, die profiteerde van een afgeketst schot van ploeggenoot Edin Dzeko. Aan de overkant maakte Cavani zes minuten voor rust de openingstreffer. De Uruguayaanse spits brak door na een steekbal van Fred en vond vanbuiten het strafschopgebied de linker onderhoek: 0-1.

Roma stond daardoor voor de schier onmogelijke opdracht vijf doelpunten te maken, maar bleef er na rust in geloven. De Romeinen werden in de 57ste minuut beloond voor hun aanvalsdrang, toen Pedro de bal hard voor het doel volleerde, waarna Dzeko van dichtbij inkopte: 1-1. Drie minuten later was het opnieuw raak, toen Fred dom balverlies leed en een vrije schietkans bood aan Bryan Cristante, die van vijftien meter binnenschoot: 2-1.

Het geloof bij de Italianen nam daardoor zichtbaar toe. Binnen twee minuten volgden twee enorme kansen, maar Dzeko en Pedro slaagden er beiden niet in om de bal van dichtbij voor De Gea te tikken. United behield een ruime marge en maakte in de 68ste minuut aan alle onzekerheid een einde. Bruno Fernandes bracht de bal hoog de zestien in, waarna Cavani er zijn hoofd tegenaan zette: 2-2. Roma bleef de aanval zoeken en raakte via Mkhitaryan de paal. In de 83ste minuut knalde Nicola Zalewski bij de tweede paal hard raak uit een hoge voorzet van Davide Santon: 3-2.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (66)

 
barcalover123
 
44
6 mei 2021 om 22:55
Ik blijf dit echt zo’n matige prestatie vinden van United. Dat zo’n club EL speelt is echt puur schande. Miljoenen uitgeven om vervolgens EL te spelen. Maar goed gefeliciteerd met de finale Man united fans!
 
rizgar12
 
8
6 mei 2021 om 22:57
Die gaan villareaal wel verslaan
 
barcalover123
 
53
6 mei 2021 om 23:01
Tuurlijk mag ook wel met zo’n team. Maar vind het zo scheef naar een Villareaal toe. Doordat ploegen als United mee doen aan de EL kan je eigenlijk al van te voren zeggen wie de finale gaat halen. Kleine (EL) ploegen kunnen op zo’n manier toch nooit kans maken op zo’n winst. Voor United is et gewoon een manier om de CL te halen. I know dat halen de sws maar een Villareal die een EL wint is een mooiere prestaties en is ook super mooi voor zo’n club.
 
Bati-United
 
27
6 mei 2021 om 23:06
United heeft de finale nog niet gewonnen hè. Ze mogen misschien het betere team hebben maar dat geeft geen garanties.
 
Giggsie2008
 
16
6 mei 2021 om 23:08
Dat is het ook gewoon. Het is betreurenswaardig op welke manier Manu er uit is gevlogen tegen in de CL. Maar het ligt verder aan de opzet van de CL en EL dat het op deze manier ontwikkelt. Zonde idd voor de kleine clubs maarja, er zijn altijd wel een paar flinke afvallers vanuit de CL. Dan zouden de toernooien op zichzelf moeten staan. 2 jaar geleden had je ook Chelsea volgens mij.
 
 
20
6 mei 2021 om 23:19
Villareal heeft Emery
 
Timoooow
 
0
7 mei 2021 om 13:45
Dat maakt de EL toch juist interessant? Haal de afvallers van de CL er ook nog eens uit en er is bij wijze van spreken helemaal niks qua niveau en naam dat het zien waard is
 
KeesVanderlans
 
8
6 mei 2021 om 23:00
Het zou toch juist schande zijn als in het begin of in ieder geval snel uitgeschakeld in dit toernooi zouden zijn?
 
665
 
18
6 mei 2021 om 23:01
Het is ook schande alleen in het begin van het seizoen liep het ook een stuk minder. Ik denk dat ook de komst van Cavani indirect heeft meegespeeld dat ze beter zijn gaan draaien. Ze hebben het toen zelf verpest door punten te verspelen tegen Basaksihir. Volgend jaar verwacht ik wel echter meer van United en dat ze minimaal een kwartfinale halen van de CL.
 
barcalover123
 
33
6 mei 2021 om 23:03
Naar mijn idee moet je gewoon klaar zijn als je niet door gaat in de CL. Als een United doorstroomt naar de EL dan kan je eigenlijk al van te voren invullen dat ze hem winnen of in ieder geval de finale halen.
 
665
 
11
6 mei 2021 om 23:06
Klopt daar ben ik het mee eens. Ik vind het nu voor sommige clubs niet eerlijk, die dan in een keer een veel kleinere kans krijgen om door te gaan. Weet niet hoe het dadelijk is met die conference league. Maar dat was om kleine clubs een kans te geven, maar als er dan weer afvallers van de EL in komen heb je er alsnog niks aan.
 
Japie_Krekel
 
12
6 mei 2021 om 23:10
helemaal mee eens. je wordt eigenlijk beloond voor uitschakeling in de CL op deze manier
 
SocioFan1
 
9
6 mei 2021 om 23:02
En dan zijn ze er zo blij mee he alsof ze een CL finale hebben bereikt, bizar eigenlijk. Zo`n grote club met zulke bedragen en dan doen alsof het een wereldprestatie is, dat ze de EL finale hebben bereikt. Lachwekkend. Maar goed, winnen moet je em uiteraard.
 
Sammerens
 
38
6 mei 2021 om 23:06
Mooi om te zien hoe sommige mensen alsmaar liepen te zeuren dat het allemaal zo'n slecht team is, om vervolgens te miepen dat spelers blij zijn als ze de finale van een Europees toernooi halen. Ze hebben het vergooid door tegen Baseksehir te verliezen en daardoor spelen ze EL, maar dan alsnog mag je gewoon blij zijn als je de finale haalt?
 
AFC-BusbyBabe
 
4
6 mei 2021 om 23:08
Wie zijn er zo blij mee??
 
Giggsie2008
 
13
6 mei 2021 om 23:11
Inderdaad zeg. Iedereen altijd maar zeggen hoe beroerd het team is, en zodra ze in de EL staan zijn ze opeens een wereldteam die iedereen zou moeten afdrogen
 
El Fenomeno
 
2
7 mei 2021 om 00:45
Ze hebben het eerder vergooid door van Leipzig te verliezen, al was Leipzig die wedstrijd heer en meester.
 
JJUnited
 
2
7 mei 2021 om 01:33
In Leipzig mag je best verliezen, die wedstrijd in Istanbul echter niet! Stonden na 3 speelronden gewoon bovenaan met een maximale score..
 
Sammerens
 
6
7 mei 2021 om 07:06
Ze hadden als ze `gewoon` 2x tegen Baseksehir zouden hebben gewonnen na 4 wedstrijden 12 punten gehad. Daarbij zat dan de op 1 na grootste overwinning van de groepsfase van de CL, namelijk de dikke 5-0 tegen Leipzig. Het is prijzenswaardig dat je zo volhardend bent in je trollen Fenomeno, maar in de historie van de CL is een ploeg met 12 uit 4 en een 5-0 overwinning nimmer meer uitgeschakeld. Conclusie: United heeft zichzelf uitgeschakeld door niet van Baseksehir te winnen.
 
Japie_Krekel
 
2
6 mei 2021 om 23:03
ik ben het met je eens. volgend jaar zijn ze er weer bij in de CL en maar beter ook. de EL is amper een serieuze prijs te noemen voor een club als United
 
Sanderr
 
18
6 mei 2021 om 23:04
Ja, United heeft in die wedstrijd tegen Basaksehir in Istanbul de overwintering in de CL te grabbel gegooid. Maar goed, plaatsen zich nu wel comfortabel voor de CL en winnen deze Europa League hoogstwaarschijnlijk. "Puur schande" lijkt me dan ook wat overtrokken..
 
barcalover123
 
8
6 mei 2021 om 23:07
@sander puur schande is meer bedoeld als het feit dat een miljardenclub als United mee doet aan zo’n competitie. Kleinere clubs maken toch geen schijn van kans tegen zo’n ploeg die met veel meer budget kan spelen? Ik ben in ieder geval geen fan van dat doorstromen van de CL naar de EL.
 
AFC-BusbyBabe
 
8
6 mei 2021 om 23:22
Dat zijn nu eenmaal de regels. Oa. Atletico en Chelsea hebben hem toen ook gewonnen daardoor. Was dat dan ook een schande? Het zou eerder een schande zijn, als ze de finale niet zouden halen. Snap jou beredenering over de regels. Maar dan zou die EL helemaal niks voorstellen. En helemaal niemand naar kijken. Een finale ASRoma-Villareal is voor niet veel mensen interessant. Hopelijk met de nieuwe regeling, dat het beter zal gaan.
 
Remcob
 
9
6 mei 2021 om 23:29
Ik vond het meer een schande hoe ze vandaag werden weggespeeld. Als ze niet zo'n geweldenaar op het doel hadden staan, hadden ze hier gewoon met 8-2 verloren en lagen ze eruit. De kans dat deze wedstrijd in 8-2 zou eindigen met dit spelbeeld was een stuk groter dan de 3-2 die het nu werd. Nou zal deze dramatische houding van United misschien te maken hebben met de comfortabele voorsprong, maar vandaag zag het er echt niet uit.
 
Busby
 
4
6 mei 2021 om 23:59
Overdrijven is ook een vak. Als je elke kans van Roma als goal wil tellen moet je bij United ook doen en hadden ze ook nog 5 moeten maken. Dat het slecht was bij United had te maken met Telles en Williams en Bailly. Mocht United hier met sterkste elf spelen zou het weer kansloos zijn voor Roma.
 
technicus
 
25
6 mei 2021 om 22:58
Maar dan de vraag die iedereen bezig houdt; hoe speelde Van de Beek?
 
baradona
 
74
6 mei 2021 om 23:06
Een streling voor het oog, zeer dominant aan de bal, altijd de oplossing vooruit, constant aanspeelbaar, word ook constant gezocht en gevonden door zijn teamgenoten. Agressief in het druk zetten zonder bal , en zoals altijd sterk in de duels.
 
SCIREA1897
 
28
6 mei 2021 om 23:06
Heel goed, heeft zich echt in de kijker gespeeld voor het EK.
 
ronjansiskast
 
23
6 mei 2021 om 23:59
Als hij zo doorgaat dan moet hij wel de ballon d'or winnen
 
BGST
 
4
7 mei 2021 om 10:23
Gezien het aantal speelminuten kan zijn naam beter gewijzigd worden in Donny van de Bank... komt helaas kwalitatief toch echt te kort voor spelen op Europees Sub top niveau. ManU heeft gegokt en verloren met hem.
 
maurootje
 
15
6 mei 2021 om 22:58
Heb de wedstrijd niet gezien maar zag dat Donny linksbuiten stond waar hij nog (bijna) nooit heeft gespeeld, was niet veel soeps zeker? Roma gewoon 5 goals gescoord in totaal. knap. Had tot maandje geleden het gevoel dat Canvani tegenviel, maar zit nu in een sterke periode.
 
SocioFan1
 
19
6 mei 2021 om 23:04
In dit Man U zal vdBeek nooit kunnen aarden, no way gewoon.
 
Damsterdam
 
9
7 mei 2021 om 00:52
Komop alsof hij zelf geen geweldig niveau haalde in de Champions League tegen o.a. Real, Juve, Spurs en Chelsea. Tuurlijk is hij geen wereldtopper, maar in dat Ajax was Donny gewoon een uitblinker hoor.
 
Dysentery Gary
 
17
6 mei 2021 om 22:59
Zo jammer dat Roma nog een hoop spelers niet had. Ze hadden United echt kunnen hebben. Helaas.
 
maurootje
 
3
7 mei 2021 om 02:08
Dat gevoel heb ik ook beetje. Had het ze wel gegund. De underdog. Aan de andere kant; als je geen enkele topwedstrijd wint in de serie A, zou het wel beetje triest zijn dat je wel EL kampioen wordt. Enfin. Hopen trouwens dat Zanolio snel terug is. Ik mis zijn speelstijl
 
seyran77
 
6
6 mei 2021 om 22:59
Spelers als Mkhitaryan, Dzeko en Karsdorp zijn echt zielig dat ze in zo’n team moeten voetballen.
 
035feyenoord
 
6
7 mei 2021 om 07:41
Hahaha maak je een grapje? Dat zijn echt niet de 3 beste van Roma hoor. Zaniolo el shaarawy pellegrini spinnazzola zijn van een hoger niveau. Als iedereen fit is heeft Roma gewoon een heel sterk elftal. Nadeel is dat ze ontzettend veel blessures hebben
 
AFC-BusbyBabe
 
5
6 mei 2021 om 23:00
Gebrek aan ritme en het rouleren van de ploeg. Wedstrijd zou in the pocket moeten zitten . Maar als je zo zwak speelt. Dan kan het altijd moeilijk en lastig worden. De Gea MOTM. Weer eens een finale. En kans op een prijs.
 
SCIREA1897
 
21
6 mei 2021 om 23:03
Wel leuk om Vd Beek weer te zien spelen, ook al mist hij wedstrijd ritme. Kan straks een europa league medaille toevoegen en via de achterdeur vertrekken
 
ConchaEspina
 
14
6 mei 2021 om 23:05
Roma nog even genoten van aanvallend te spelen vooraleer Mourinho aankomt
 
AY1905
 
6
6 mei 2021 om 23:09
En deze prestatie om de finale te halen voor United is mede mogelijk gemaakt door Istanbul Basaksehir die tegen alle verwachtingen in 3 punten had gepakt in de CL. Zonder gekkigheid, een ploeg als United hoort niet thuis in de EL
 
 
26
6 mei 2021 om 23:30
Dit was Donny's kans om zich te laten zien, maar God wat oogt hij onzeker en ongelukkig. Is klaar daar voor hem. Verder geen boeiende wedstrijd. Duidelijk om den keizers baard.
 
Ossenaar40
 
15
6 mei 2021 om 23:42
Frank de Boer zou zichzelf ongeloofwaardig maken als hij een Donny met amper wedstrijdritme meeneemt naar het EK. Het is een nuttige speler als een team vaak aan de bal is, maar als het allemaal niet loopt is hij de eerste speler die z'n koppie laat hangen en vervolgens de hele wedstrijd verstoppertje aan het spelen is.
 
Mirzet12
 
5
7 mei 2021 om 00:33
Hem meenemen kun je niet maken tegenover spelers die wel spelen. Heb liever Gravenberch mee dan vd Beek. Die jonge moet gewoon naar een club als Roma of Atalanta ofzoiets. Het word hem niet bij United. Of hij blijft genoege nemen met invalbeurten. Maar dat denk ik eerlijk gezegd niet.
 
Chanturia
 
10
7 mei 2021 om 00:43
Van de beek dramatisch, maar een of andere mislukte back uit Brazilië die er de tweede helft in kwam heeft er persoonlijk voor gezorgd dat AS Roma hier gewonnen heeft. Wat een clown die Telles, staat overal en nergens. Enig pluspuntje van 'm door hem is imo vd Beek niet de slechtste met een 2 of 3, hij krijgt van mij namelijk een 1. Cavani weer met de alom bekende missers. Hij stond de 1e helft gewoon 4x vrij voor de keeper en nog scoort die maar 1x. Dit kan echt niet. Wedstrijd had allang beslist moeten zijn.