Chaos in Italië: Bologna blijft toch thuis, Inter begint 'gewoon' aan warming-up
Donderdag, 6 januari 2022 om 12:15

Bologna is niet voornemens om het thuisduel met Internazionale donderdagmiddag te spelen. De selectie van trainer Sinisa Mihajlovic kampt met acht coronabesmettingen, maar kreeg nog geen groen licht van de Serie A voor een officiële afgelasting. Inter besloot daarop 'gewoon' aan de warming-up te beginnen in het Stadio Renato Dall'Ara.

De lokale gezondheidsdienst van Bologna (de ASL) gaf woensdag bij monde van directeur Paolo Bordon al te kennen dat het bezig was met een speelverbod. "De publieke gezondheidsafdeling is bezig een bepaling op te stellen waarin geschreven wordt dat dit geen omstandigheden zijn om onder te spelen." Onder meer Sydney van Hooijdonk behoort tot de groep die kampt met een coronabesmetting, Jerdy Schouten ontbreekt met een blessure; Mitchell Dijks zit wél gewoon bij de selectie.

Inter kampt 'slechts' met drie besmettingen en mag volgens het huidige coronaprotocol gewoon in actie komen in Bologna. De koploper van de Serie A kwam dan ook geheel volgens plan het veld van het stadion op voor de warming-up, zo meldde DAZN-journalist Alessio De Giuseppe. Er vond zo een situatie plaats die vergelijkbaar was met Udinese - Salernitana van 21 december. De selectie van de bezoekers mocht destijds vanwege een corona-uitbraak niet afreizen naar Udine, maar de wedstrijd werd niet officieel uitgesteld door de Serie A. Udinese kwam daarom 'gewoon' het veld op om aan de competitiereglementen te voldoen.

Sportief directeur van Inter Giuseppe Marotta liet vlak voor de beoogde aanvangstijd van Bologna - Inter weten dat er met spoed gewerkt wordt aan een nieuw coronaprotocol. Daarentegen uit hij zijn onvrede over de huidige onduidelijkheid. "Het kampioenschap is aangetast. Bologna moest een beslissing nemen, maar wij waren klaar om te spelen. Er is een noodsituatie en er is een gebrek aan duidelijkheid. Organisaties moeten de toepassing van het protocol definiëren om dergelijke situaties te voorkomen."

De Serie A moet nog met een officieel statement komen. Vooralsnog is er niet één duel in de competitie afgelast, ondanks meer dan zeventig coronabesmettingen in totaal. Onder anderen Juventus - Napoli, die om 18.45 uur tegen elkaar spelen, zou op de tocht staan vanwege een uitbraak bij laatstgenoemde club. Fiorentina en Udinese zouden om 20.45 uur officieel moeten aftrappen, echter zit de selectie van de bezoekers in quarantaine.

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
6
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
16
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
15
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Bianconeri_
 
11
6 januari 2022 om 12:19
De Serie A heeft aangegeven dat ze zich houden aan het UEFA protocol. Dus de wedstrijden gaan door, de teams die niet opdagen worden net als de 'lokale GGD' voor de rechter gesleept door de Lega Serie A. Only in Italy, wat een saga zeg ...
 
Lierse1997
 
1
6 januari 2022 om 12:29
Zijn er redenen om aan te nemen dat het anders zal verlopen dan de hele Juventus-Napoli saga van vorig seizoen?
 
Bianconeri_
 
8
6 januari 2022 om 12:39
De regels zijn gelijk aan vorig jaar. Dus neen. Denk dat de Serie A juist zo'n flop wil voorkomen als vorig jaar.
 
Bianconeri_
 
2
6 januari 2022 om 12:41
Weet niet meer hoe het exact zat maar als je een volwaardig team op de been kan brengen moet je spelen volgens de UEFA regels. Ik dacht 15 man en dan niet uit het eerste elftal. Jeugdspelers die beschikbaar zijn worden ook meegeteld. Weet niet het exacte regelement helaas.
 
Lierse1997
 
1
6 januari 2022 om 12:42
Op zich toch goed nieuws dat de wedstrijd dan later gewoon ingehaald zal worden. Want dat was vorig seizoen toch gewoon het geval bij Juventus-Napoli.
 
Quancios
 
0
6 januari 2022 om 16:41
Lierse, nee toch? Juve kreeg toch gewoon 3 punten?
 
Lierse1997
 
0
6 januari 2022 om 17:01
Die wedstrijd is uiteindelijk ingehaald hoor. Wel gewonnen door Juventus toen.
 
maurootje
 
3
6 januari 2022 om 12:31
Ja heel vreemd. Serie A bond zei gisteren nog dat alles gewoon moet doorgaan, waar ik wel voorstander van ben maar wel met gelijke mate; of iedereen wel of iedereen niet, nou tot nu 4 afgelast,en heel eerlijk is dit wel competitievervalsing want Milan heeft ook 4 coronagevallen;Tata,Calabria,Tomori,Romagnoli, maar die gaat wel gewoon spelen terwijl er veel op het spel staat terwijl inter straks 3 gratis punten krijgen(inter doet niets verkeerd, begrijp me niet verkeerd)
 
Lierse1997
 
1
6 januari 2022 om 12:36
Als er adviezen zijn van de lokale overheid en Bologna houdt zich daaraan dan mag ik hopen dat de wedstrijd later ingehaald wordt.
 
Bianconeri_
 
3
6 januari 2022 om 12:42
Klopt, maar Bologna kan ook gewoon jeugdspelers sturen die niet in quarantaine moeten en gewoon een green pass hebben (zo heet dat in Italië)
 
ajaxf1
 
2
6 januari 2022 om 12:20
Wat een chaos zeg. Dingen normaal regelen blijft lastig, zelfs anno 2022….
 
blaugrana11
 
39
6 januari 2022 om 12:24
gewooon spelen man. zit in quarantaine dus wil ff voetbal kijken
 
BaronVonBorsig
 
19
6 januari 2022 om 12:27
Ik ga het doorgeven!
 
cuco10
 
14
6 januari 2022 om 12:29
Ja inderdaad, die besmettingen zijn niet belangrijk want blaugrana11 wil voetbal kijken
 
Deenb
 
25
6 januari 2022 om 13:06
Neem het niet zo serieus joh! Vond het wel een goede opmerking. Tenzij hij het meent .
 
blaugrana11
 
1
6 januari 2022 om 15:40
Haha ja was niet heel serieus bedoeld. Vermaak me nu prima overigens met Lazio-Empoli!
 
SocioFan1
 
11
6 januari 2022 om 12:33
Idd wat een losers he hehe. Nee maar barca had toch ook tig afwezigen. Daarvoor Real en ze spelen gewoon. Die omikron is trouwens totaal niet gevaarlijk. Deelnemen aan het verkeer kan nog veel gevaarlijker voor je zijn.
 
Lierse1997
 
26
6 januari 2022 om 12:40
Dus als het je mening ondersteunt dan is wetenschappelijk onderzoek van slechts een dikke maand plots wel voldoende?
 
somagunner
 
12
6 januari 2022 om 12:51
Je moet die Socio niet serieus nemen man. Ik sta niet meer versteld van zijn reacties terwijl ik hem wel tof vind vooral door de Palestina vlag. Hij is te ver doorgeslagen naar de juiste waarheid en research uit een riool Facebookgroep waarschijnlijk.
 
SocioFan1
 
12
6 januari 2022 om 13:42
Omdat ik het zelf heb gehad en ik heb overgewicht en thuis allen ook gehad (65 jaar plus). En wellicht heb ik het nu weer maar totaal niks aan de hand. En daarnaast zoals we zien tig voetballers, en ook in mijn omgeving die het hebben gehad en vaak niks aan de hand.Maar mooi dat je al vooringenomen een punt aanhaalt over wetenschappelijk onderzoek om daarna zogenaamd mijn punt te willen neerhalen. Lachwekkend maar doe je wel vaker hier heb ik al gemerkt. En helemaal lachwekkend dat je doet alsof ik wetenschappenlijk onderzoek niet vertrouw. Trieste werkwijze van je maar ja. En er zijn genoeg experts, desundigen, artsen, onderzoekers, virologen die kritisch zijn. En er zijn genoeg slachtoffers van het huidige beleid of die een vaccin namen, maar nee daar heb jij geen aandacht voor natuurlijk. Oh en Corona is niet gevaarlijk nee, voor jonge mensen! En ook deze variant niet! Nogmaals deelnemen aan het verkeer is gevaarlijker voor jonge mensen! Drugs, rokers, alcohol veroorzaakt ook giga veel slachtoffers per jaar! Tsja, het wordt langzamerhand wel duidelijk dat het allemaal verminderd maar hey blijf lekker in de angst en wanhoop hangen joh. Nog even een beetje wijzen naar bepaalde groepen als schuldigen, ontneem ze hen vrijheden, helemaal prima joh. Agh!
 
Lierse1997
 
3
6 januari 2022 om 14:13
Als het over vaccins gaat dan wordt men om de oren gegooid met teksten als “maar wat met de lange termijneffecten?”, maar hier kennen we die al na een dikke maand zo te zien. Iets dat ik opvallend vind. En jij hebt het over angst? Ik denk dat ik een stuk geruster slaap dan jou eerlijk gezegd als ik je teksten hier af en toe voorbij zie komen.
 
somagunner
 
1
6 januari 2022 om 14:23
`` En er zijn genoeg experts, desundigen, artsen, onderzoekers, virologen die kritisch zijn.`` Kom op zeg. Aan de andere kant zijn er veel meer van dit soort beroepsgroepen die juist voor de vaccinatie zijn en geloof mij die groep is zoveel malen groter dan dat kleine groepje waar je ieder keer naar wijst. Jij zoekt constant op wat voor je aannemelijk is en dan is het logisch dat je wat artsen vind die met jou meedenken. Je zit in een cyclus waar je niet zo makkelijk uitkomt. En sommige van die artsen die tegen vaccinaties waren waren geen artsen. Er zijn miljoenen andere deskundigen die anders reppen en als er een paar van jouw ``artsen`` tussen zitten die tegen zijn so be it. Betekend niet dat ze gelijk hebben. En heel stoer hoor om te zeggen dat je het al hebt gehad en dat het meevalt. Dan heb je geluk gehad en God aan je zijde. Genoeg anderen die dat niet hadden na een besmetting.
 
SocioFan1
 
3
6 januari 2022 om 14:27
@Lierse1997 Je snapt het echt niet he? Er is een groot verschil tussen wanneer zo`n variant je raakt en je wordt ziek. Daar heb je geen macht over, het overkomt je. Maar de vaccin neem je zelf, daar kies je voor, daar heb je macht over, en dan is het logischerwijs dat men kan twijfelen erover. Helemaal als idd de gevolgen op lange termijn onduidelijk zijn of als men de gevolgen ziet bij anderen die de vaccin wel namen. Wat is daar zo moeilijk aan te begrijpen? Maar nee hoor, alles en iedereen die kritisch zijn worden even voor gek verklaard of zijn een zogenaamde hindernis op de weg terug naar het normale. En dan gaan we het maar ook even goed moeten vinden als er mensen in hun vrijheden worden geraakt als zij iets niet in hun eigen lichaam willen nemen? No way, dat is niet de maatschappij waar ik graag naar toe wil. Dit is er nu maar besef dat het nog allemaal veel erger kan gaan worden. Maar ja, als het jouw nu niet raakt, dan lijkt het jouw weinig te boeien he. Agh, over egoisme gesproken en dan roepen dat niet geprikten het maar wel even moeten nemen voor anderen. Absurd en lachwekkend!
 
Lierse1997
 
4
6 januari 2022 om 14:38
Nee ik vind het lachwekkend dat je je zorgen maakt om de langetermijneffecten van een vaccin dat nu al meer dan een jaar in omloop is maar dat je over een variant die nog geen twee maanden in omloop is al met zekerheid kan zeggen dat die ongevaarlijk is. Wat dan met die langetermijneffecten? Oftewel zit je in met beide, oftewel vertrouw je bij beiden op de wetenschap (die over omikron trouwens nog lang geen wijd geaccepteerde comunis opinio heeft). En al de rest dat je er uit het niks bij betrekt, heeft geen enkele relevantie want daar ging het niet over.
 
SocioFan1
 
0
6 januari 2022 om 14:40
@somagunner Sterk verhaal zeg, ...not. Alles wat je daar roept kun je net zo goed voor een spiegel houden en vervolgens tegen jezelf zeggen. -_- En dan komen met een insinuatie betreft artsen en ze als nep bestempelen, waarom? Omdat ze kritische geluiden laten horen die niet in je straatje passen? Als je enigzins objectief was geweest zou je wellicht nog navragen wie die artsen e.d. zijn maar nee. Oftwel lees je eigen woorden eens nogmaals. Als het niet overeenkomt met je eigen visie, of eigenlijk als het zaken betreft die hinderlijk zijn op de weg terug naar het normale (want dat is de diepgewortelde zorg vaak) dan wordt het meteen neergehaald. Tsja.
 
somagunner
 
0
6 januari 2022 om 14:49
Waarom zou ik om namen vragen? Er zijn vast artsen die tegen het vaccin zijn. De groep artsen die voorstander is voor de covid vaccinatie is vele malen groter. Dan kies ik voor de grote groep. Dus aan jou de vraag: Wat geloof jij eerder: de meerderheid van de deskundigen of een kleine groep deskundigen die er tegen is?
 
035feyenoord
 
0
6 januari 2022 om 13:14
Sampdoria-Cagliari kan je kijken!
 
TILBURG013
 
4
6 januari 2022 om 14:32
In Engeland stoppen ze ook met testen voor reizen. PL spelers worden nog maar 1x per week getest. Die hebben het gewoon goed voor elkaar. Gewoon leven met Corona..