'Charlison Benschop krijgt zijn zin en blijft actief in Eredivisie'
Zaterdag, 6 juli 2019 om 20:31

Charlison Benschop lijkt in de Eredivisie actief te blijven. Het Algemeen Dagblad meldt zaterdagavond dat FC Groningen waarschijnlijk de nieuwe werkgever van de 29-jarige spits wordt. Benschop kwam het afgelopen halfjaar op huurbasis uit voor De Graafschap, dat hem huurde van het Duitse FC Ingolstadt 04. Bij die laatste club liep Benschop begin deze maand uit zijn contract.

Benschop kon niet voorkomen dat De Graafschap afdaalde naar de Keuken Kampioen Divisie, maar speelde zich in de tweede seizoenshelft wel in de kijker. De centrumaanvaller speelde veertien competitiewedstrijden voor de club uit Doetinchem en was daarin goed voor drie doelpunten. Hij viel verder vooral op als sterk aanspeelpunt.

Benschop had nog een doorlopend contract bij FC Ingolstadt, maar doordat die club degradeerde uit de 2. Bundesliga, kreeg hij een transfervrije status. Groningen ziet Benschop als 'een speler die zowel in een twee- als driespitsensysteem goed uit de voeten kan'. De verwachting is dat beide partijen op korte termijn een akkoord bereiken.

Benschop baarde vorige maand nog opzien, door de nationale ploeg van Curaçao te verlaten in afwachting van een transfer. De spits nam met Curaçao deel aan de Gold Cup, maar besloot na de eerste groepswedstrijd te vertrekken. Zonder Benschop stuntte men vervolgens door de kwartfinales te halen.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
1
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
3
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
1
   
19:32
19:32
Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
Ajaxaddict
 
15
6 juli 2019 om 20:42
Oei, is dit het niveau wat Groningen nastreeft? Dadelijk volgt opnieuw vechten tegen degradatie, waar ze zich zo goed versterkten afgelopen winter. Nog geen interesse voor Doan?
 
Daikster
 
9
6 juli 2019 om 21:08
Ook al van Hintum gehaald... Ik snap dat mijn clubbie graag wat ervaring wil, maar moet wel een beetje van toegevoegde waarde zijn. Met Benschop en van Hintum zie ik het nog niet zo rooskleurig in.
 
JeStLo
 
2
6 juli 2019 om 21:53
Wordt een beetje moe van de hot take dat de nieuwe spelers van afgelopen winterstop nou zo goed waren. Als je gaat kijken naar de basiself gedurende de tweede seizoenshelft waren er slechts 2 plekken die consistent werden ingevuld door nieuwelingen. 1 van die 2 was Sierhuis, die volgend seizoen ook nog voor Groningen speelt. En de andere plek werd constant afgewisseld tussen 4 a 5 man, waaronder Bruns, Bel Hassani, Gladon en El Hankouri. Daarnaast was Bruns alles behalve een goede toevoeging, Bel Hassani was aardig, maar niet heel veel bijzonders, en Gladon deed het prima, maar geeft totaal geen garantie dat hij dit kan blijven doen, en als hij niet scoort is het een hele beperkte speler. Verder zal Benschop niet als eerste spits worden gehaald, dit is Sierhuis namelijk.
 
AjaxNL!
 
5
6 juli 2019 om 22:41
Benschop is best een redelijke spits. Altijd een van de gevaarlijksten bij de graafschap. Deed het volgens mij ook best goed bij Hannover een tijdje geleden. Zou best een prima duo kunnen zijn, Sierhuis en Benschop
 
blacksite
 
8
6 juli 2019 om 20:50
Goeie aanwinst voor Groningen had hem graag nog een seizoen bij de graafschap gehad maar na de degradatie weet je gewoon dat het niet mogelijk is. Succes bij Groningen Benschop!
 
ajaxrkc33
 
8
6 juli 2019 om 20:52
Dacht eigenlijk dat hij naar RKC zou komen. Maar Groningen is ook een hele mooie club voor hem.
 
RomaGrunn
 
0
6 juli 2019 om 23:27
Hopelijk gaat Benschop een goede vervanger worden van Gladon. Goed voor in de breedte ook. En we hebben ook nog Dallinga en Postema. Ben ook benieuwd hoe die twee het gaan doen op Eredivisie-niveau.